irjasz 13.04.22, 22:21 Tzn.nie ja ale np. policja ? Co kiedy mam wyłączoną lokalizację - czy ma to jakieś znaczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kryzys_wieku_sredniego Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 13.04.22, 23:32 Wejdź w uslugi google - musisz być zalogowany do swojego googla. "Znajdź telefon". Powinien pokazać się twój telefon i klikasz w niego. Następnie wyczytasz informacje typu: online ostatnio 3 dni temu, albo namierzy po chwili jak da radę. Jest też dźwięk, zabezpiecz dane i wymaż i urzadzenie. Ja znalazłam w pracy w szufladzie z pieczatkami musiałam włączyć odtwórz dźwięk żeby zlokalizować dokladnie. Ogólnie to kiedyś poustawialam sobie bardzo dużo różnych rzeczy, zabezpieczeń, porejestrowalam tu i tam i chyba mogę i przez google i konto huawei odszukać telefon. A w domu co chwilę opaska ma tryb szukaj telefonu i slyszę jak mnie wola: jestem tutaj ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 13.04.22, 23:41 >Wejdź w uslugi google - musisz być zalogowany do swojego googla. "Znajdź telefon". Powinien pokazać się twój telefon i klikasz w niego. Następnie wyczytasz informacje typu: online ostatnio 3 dni temu, albo namierzy po chwili jak da radę. Jest też dźwięk, zabezpiecz dane i wymaż i urzadzenie. Pod warunkiem, ze sobie to uruchomiła PRZED zagubieniem telefonu... Skoro pyta, to pewnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 13.04.22, 23:58 A czasem ludzie nie wiedzą co klikają przy poczatkowych ustawieniach. Szczególnie gdy szukają apek w sklepie pley a ten im o gmailu krzyczy. Pptem nawet nie wiedza ze mają i konto i dynchronizacje i zapisywaną historię wszystkich miejsc ... patrz ci niewierni mężowie których dziewczyny namierzają z ich lapków gdzie sa na stałe pologowani w google chrom, tylko otworzyć i kliknać w historię odwiedzanych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 14.04.22, 08:28 Tak, mozna tylko musisz mieć numer seryjny telefonu. Nie wiem jak to działa, ale policja może namierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 14.04.22, 10:40 Policja namierza po logowaniu do stacji bazowych telefonii komórkowych. Alerty RCB też tak działają. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 14.04.22, 10:50 Ale to namierzenie po stacji bazowej nie wiele daje. Co nam da informacja że telefon znajduje się między Marszałkowska a JP? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 15.04.22, 11:01 Ale policja nie bedzie szukać zgubionego telefonu, wyłącznie skradziony. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 15.04.22, 11:32 Policja szuka nie tylko po zalogowaniu, jest w stanie znaleźć telefon wyłączony/wyładowany , po numerze j/w. Piszę tylko o stronie technicznej - jest to możliwe. Nie sądzę, żeby policja szukała zgubionego telefonu, ale zagubionego człowieka z telefonem, nawet wyłączonym, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 15.04.22, 11:34 chococaffe napisała: > Policja szuka nie tylko po zalogowaniu, jest w stanie znaleźć telefon wyłączony > /wyładowany , po numerze j/w. Telefon wyłączony, wyłącznie w komisie Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Czy zgubiony telefon mogę namierzyć? 14.04.22, 10:36 Policja zawsze może namierzyć, o ile bateria działa.Wlaczenie lokalizacji nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś