Dodaj do ulubionych

Pytanie fryzjerskie

04.05.22, 08:36
Czy ta pani jest naturalną blondynką czy brunetką?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Maria_Ohisalo_2019_cropped.jpg
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:34
      Nikt nie wie? Bo włosy platynowy blond ale przy samej skórze głowy widać czarne włosy.
      • borsuczyca.klusek Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:27
        Gdzie Ty niby widzisz czarne włosy?
        Ciemniejszy odcień u nasady jest całkowicie naturalny. Nawet dobry fryzjer przy farbowaniu stara się uzyskać podobny efekt by nie wyszedł farbowany hełm 🙄
    • ichi51e Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:43
      szatynka?
      • ichi51e Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:48
        widzę ze pani jest Finka w sumie może być blondynka - takie ciemniejsze włosy u nasady to raczej normalne.
        • ichi51e Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:53
          .
    • szafireczek Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:51
      Finka o naturalnej urodzie, zresztą osoba publiczna od wielu lat.
      • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:55
        Mam koleżankę o podobnej naturalnej urodzie, która jest jednak brunetką, tylko od zawsze farbuje.
        • szafireczek Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 11:59
          Ta pani ma cerę alabastrową, taki typ urody rzadko ma naturalne brunatne włosy, przynamniej nie w tej szerokości geograficznej. generalnie - nie chodzi jedynie o włosy, ale ogólnie - o typ kolorystyczny.
    • cysorz-bez-poczty Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:00
      bywalec.hoteli napisał:
      > Czy ta pani jest naturalną blondynką czy brunetką?
      > https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Maria_Ohisalo_2019_cr
> opped.jpg

Napisz do tej pani i zapytaj.
    • alpepe Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:05
      Jest naturalną blondynką, tyle, że tu jej naturalny blond jest podrasowany.
    • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:18
      Co ty masz bywalec z tymi blondynkami? To już któreś z kolei pytanie o to, czy jakaś kobieta jest naturalną blondynką.
      • alpepe Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:21
        chce wiedzieć, po co ma bić.
        • alpepe Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 12:22
          pod, nie po
      • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:16
        mashcaron napisała:

> Co ty masz bywalec z tymi blondynkami? To już któreś z kolei pytanie o to, czy
        > jakaś kobieta jest naturalną blondynką.

Jak to co? Przecież "Mężczyźni wolą blondynki" big_grin
        No ale dużo trudniej trafić na blondynkę niż na brunetkę, farbowaną blondynkę i inne kolory nie-blond.
        Nawet główna bohaterka w/w filmu była oryginalnie brunetką smile
        • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:18
          Ale co cię właściwie to obchodzi, w kontekście osób, których i tak nigdy nie poznasz, nie mówiąc o jakimkolwiek zbliżeniu?
          • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:52
            Maszkaron, myślisz, że masz monopol na tematykę? 100 wątków o tym jak kręcić proste włosy, 100 wątków o swoim kejtrze, 100 o innych pierdułach. That is Mashcaron. Maszkaron się nudzi.
            Poćwiczyłabyś coś na wiosnę.
            • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:04
              Geez, ciekawa byłam po prostu.
              Jaki ty drażliwy. 🙄
              • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:14
                No dobra już dobra, peace Maszkaroniku.
                Nie każdą znaną osobę postrzegam jako kandydata do poznania a tym bardziej do zbliżenia big_grin
                Po prostu już od dawna wiadomo, że blondynek więcej udawanych niż orygninalnych.
                • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:28
                  Ale co właściwie cię skłania do zastanawiania się nad tym?
                  • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:31
                    Już mówiłem : "Mężczyźni wolą blondynki" big_grin
                    • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:33
                      No ale co ci robi za różnicę, czy obca kobieta na zdjęciu jest naturalną czy farbowana? Jaką to w ogóle robi różnicę, o ile kolor włosów pasuje do ogólnego kolorytu?
                      • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:35
                        Zastanawiam się czy to idzie samemu ocenić czy naturalne czy farbowane - czy te ciemne włosy przy głowie to są odrosty czy to tak rośnie naturalnie, że potem jaśnieje.
                        • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:36
                          A to zależy od umiejętności fryzjera :p generalnie blondynki mają nieco ciemniejsze włosy przy głowie i to jest normalne i naturalne. Dobry fryzjer tak farbuje, żeby zachować ten właśnie naturalny efekt.
                          • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:40
                            W domu mam same ciemne włosy u wszystkich osobników więc się nie znam tongue_out
                            Podobnie przodkowie z obu stron.
                            • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:41
                              i to ciemne typu brunet a nie ciemny blond tongue_out
        • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:23
          bywalec.hoteli napisał:

> No ale dużo trudniej trafić na blondynkę niż na brunetkę, farbowaną blondynkę i
          > inne kolory nie-blond.

I to nie tylko w Polsce, na 10 najpopularniejszych blondynek tylko 1 albo 2 są prawdziwe - Scarlett J.:
          www.rp.pl/publicystyka/art7051341-marylin-monroe-wygrywa-w-rankingu-slynnych-blondynek
        • chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:27
          bywalec.hoteli napisał:

> Nawet główna bohaterka w/w filmu była oryginalnie brunetką smile

Jesli to o MM, to ona w zyciu nie byla brunetka.
          Byla naturalna blondynka (po ojcu miala norweskie pochodzenie), bardzo jasna w dziecinstwie, troche ciemniejsza pozniej, i rozjasniajaca ten swoj naturalny sredni blond na platyne.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTyNzWYbfx9DZinkmJdrSOwDmJuM7qnUeMu6Z_7ag5FBxz850DZSwDHF_95gyO8R5OeaKc&usqp=CAU

https://i0.wp.com/www.lagazettedhector.fr/wp-content/uploads/2017/01/1933.jpg
          • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:50
            Dlaczego opierasz się na zdjęciach z dzieciństwa?
            Przecież dzieci często mają inny kolor niż jak dorosną.
            Z w/w artykułu
            "Legendarne włosy Marilyn Monroe nijak się mają do zdjęć z dzieciństwa Normy Jeane Baker. Nastoletnia Marilyn miała włosy ciemne, o mysim odcieniu."

Zobacz sobie tutaj:
            allthatsinteresting.com/norma-jeane-mortenson

https://allthatsinteresting.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/05/norma-jeane-mortenson-brunette.jpg
            https://allthatsinteresting.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/05/teenaged-norma-jeane-baker.jpg
            https://allthatsinteresting.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/05/norma-jeane-wedding-day.jpg
            https://allthatsinteresting.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/05/norma-jeane-with-baby.jpg

• chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:02
              Przeciez mysi odcien to wlasnie sredni ew. ciemny blond. A na czarno_bialych zdjeciach wlosy zawsze wygladaja na ciemniejsze niz sa. Brunetki maja wlosy czarne, lub bardzo ciemny braz, przypominam.

https://paradisehunterblog.files.wordpress.com/2015/04/1945-mm-001.jpg?w=225&h=300
              • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:11
                O, ja mam taki naturalny:p tzn. miałam, kiedyś, zanim zaczęłam Siwiec:p
                • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:11
                  Siwieć*🙄
              • bywalec.hoteli Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:18
                Dla mnie to nie jest ciemny blond. To są ciemne włosy.
                • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:31
                  To jest ciemny blond.
                • ichi51e Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:31
                  no patrz jak życie zaskakuje! to jest właśnie ciemny blond
    • majaa Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:24
      Blondynką, tylko z podrasowanym odcieniem.
    • simply_z Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:37
      podrasowana ale mysle, ze blondynka. To u nas blond trafia sie baaardzo rzadko. Finowie poza tym czesto maja taie fajne ciemnogranatowe oczy
      • chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 14:41
        simply_z napisała:

> To u nas blond trafia sie baaardzo rzadko.

Serio? Polowa osob z mojej klasy w LO miala wlosy naturalny blond, w roznych odcieniach, od bardzo jasnego srebrzystego skandynawskiego, poprzez pszenny, zloty i popielaty, az do ciemnego.
        • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 15:35
          Bo jak widać wyżej, ciemny blond już nie jest traktowany jako blond:p
          Jeśli nie platyna albo ew. słomkowe złoto, to już nie blond :p
          • chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 20:15
            Ale 11 osob z tej blond pietnastki mialo wlasnie platyne albo slomkowe zloto, albo jasnopopielaty. Ciemny blond tylko cztery sztuki tongue_out
            • mashcaron Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 20:24
              To miałaś wyjątkowo blond klasę wink
              Mnie się blond nie wydaje jakiś wyjątkowo rzadki z resztą, więc nie widzę w tym nic specjalnie dziwnego 🤷
              Mój poludniowowloski mąż i jego dwie siostry są blondasami z niebieskimi oczami, po teściowejwink a przecież stereotypowo, to powinni być czarniawymi kurduplami ( kurduplami też nie są:p)
              • chatgris01 Re: Pytanie fryzjerskie 04.05.22, 21:01
                W innych klasach bylo dosc podobnie wink
                W rodzinie zreszta tez mam sporo naturalnych blondynek i blondynow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka