Dodaj do ulubionych

chodzenie bez stanika

• thank_you Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 00:36
      A czym tu sie przejmować? Chodziłam bez stanika większość życia, staniki to raczej do sypialni niż poza. wink

WcZoraj - pierwszy raz od lat - widziałam dziewczynę be stanika, Aż sie uśmiechnęłam z zazdrości. smile))
    • madzioreck Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 01:00
      Czasem wychodzę bez stanika, niezależnie od tego jaki mam aktualny rozmiar (i nie mam sterczących piłeczek, jeśli o to pytasz, tylko standardowe spore dyndające cycki wink ). Nie wiem czy ludzie się gapią, nie zwracam uwagi, nie mój problem.
      Ale w upał-upał to jednak wolę w staniku. Raz w życiu leczyłam odparzenia pod biustem, więcej nie chcę. Gdybym miała biust, który nie styka się ze skórą pod spodem, to jasne, że wygodniej byłoby mi bez. Bo tak mi się ostatnimi laty porobiło, że nie mam tak wygodnego stanika, jak brak stanika, coś mnie gdzieś wiecznie obciera, kłuje, uwiera.
    • blekitnaa_noc Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 01:11
      Po domu zdecydowanie bez. Gdybym mogła na plaży bez, to też pewnie bym spróbowała. Ale przy wyjściach jednak wolę mieć stanik, bo cycki już nie te, nieładnie to wygląda jak są za nisko (tzn ja się czuję niekomfortowo).
    • alchemy_alice Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 01:22
      Jak odczuwasz dyskomfort bez, to noś, Ewentualnie pomyśl o sportowym. Jeżeli bez czujesz się ok, to nie noś. Ja nie noszę, chyba że to jakaś firmowac okazja czy coś mocno oficjalnego, ale mój biust jest mikroskopijny i podtrzymania nie potrzebuje, chyba że homoepatycznie
    • mysiulek08 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 02:03
      w domu bez albo miekki cienki bawelniany bezfiszbinowy, "do ludzi" zawsze 😉 i wtedy cienki bawelniany nie wchodzi w rachube
    • mid.week Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 06:17
      Chodzę bez, zakładam staniki tylko jak muszę, nikt się nie gapi, nie wiem dlaczego miałby
    • mandre_polo Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 06:38
      Biust opada bez biustonosza. W szpitalu po urodzeniu dziecka lekarz zwracał uwagę żeby zakładać jeśli chcemy dbać o kształt.
      Mnie nic nie uciska i lubię kształt który nadaje biustonosz a niszę zapiety na max
      • snakelilith Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 11:19
        Nie opada. To są mity. Biust opada z całkiem innych względów (np. ciąże, wahania wagi i menopauza), opadający wygląda tylko w staniku lepiej.
        Ja większość młodszych lat chodziłam bez stanika, zakładałam tylko do cienkich/przezroczystych bluzek. Bez stanika chodzę zawsze w domu, bardzo często na urlopie. Nie zaczął od tego opadać. Od kiedy biust mi się powiększył do 75F nie chodzę już bez stanika do ludzi, bo biust się przy tym rusza i czuję się wtedy dziwnie. Nie chcę w moim wieku siać zgorszenia na ulicy. Przygotowana jestem, że może niedługo zacznie opadać, ale to bardziej sprawa spadku estrogenów i jędrności skóry, a nie braku stanika.
        • ichi51e Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 11:24
          no właśnie "biust się rusza nie chce budzić zgorszenia" to właśnie oddaje idealnie moje uczucia.
          • eriu Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 14:16
            Mi się biust zdecydowanie rusza w staniku plunge 🤣 Dla mnie nie ma różnicy czy noszę czy nie i tak się będzie ruszał.
    • strumien_swiadomosci Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 06:49
      Mam sporo bawełnianych, bezfiszbinowych staników i chodzę w nich po domu albo na spacery do lasu.
      Do ludzi zawsze porządny stanik.
      • ajaksiowa Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 07:14
        Ja mam 75E,nie wyobraźam sobie bez,ale zazdroszczę kobietom małych biustów,odznaczajäce się sutki ..napewno by mnie deprymowały..
    • figa_z_makiem99 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 07:16
      Mam spore piersi i dobrze dobrany biustonosz, czuję się w nim komfortowo. Bez biustonosza czuję się dziwnie. Mam koleżankę z małym biustem, umówiłam się kiedyś z nią na spacer latem, poszła w luźnym t-shircie bez biustonosza, nawet małe piersi w pewnym wieku dopada grawitacja i wyglądało to bardzo źle.
    • beata985 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 08:02
      Mimo wszystko w upalne dni wolę mieć stanik, lepszy komfort w niż bez
    • ruscello Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 08:02
      Niestety, mam za duże piersi. Ale w domu zdejmuję, jeśli jest gorąco.
      • figa_z_makiem99 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 08:13
        A nie kleisz się pod piersiami od potu? Mam różne biustonosze, mam też luźniejsze, z fiszbinami i wogóle ich nie czuję, nie lubię biustonoszy zbierających do środka, w rowku między piersiami robi się mokro latem. Dla mnie najlepsze są bardotki, dobrze dobrane nie uwierają.
    • fornita111 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 08:13
      Chodze bez, "do ludzi" tez. No lubie tak, nie da sie ukryc wink
    • alpepe Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 08:30
      Noszę zwykle niefutrowane staniki na fiszbinach, czyli koronka, fiszbiny i moje ciało. Wygodnie. Inna sprawa, że mam idealny dla siebie biust, nie za duży, sterczący, wielkiej różnicy optycznej czy mam stanik, czy nie, nie ma.
      • grey_delphinum Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 08:46
        Tylko w staniku, bez niego czuję się "nieubrana".

Mam maly, jędrny i kształtny biust, mogłabym chodzić bez biustonosza, ale jednak niekomfortowo się czuję bez niego. Poza tym stanik mnie prostuje, gdy go zdejmę, od razu bardziej się garbię.
    • nocnamagia Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 08:51
      W domu chodzę bez. Czasem zimą chodzę bez stanika również do pracy
    • koronka2012 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 09:27
      Moja kumpela nienawidzi staników zakłada jak musi ściąga jak tylko może. Tyle że ze ślicznego biustu, który miała kiedyś ma teraz po prostu wyciągnięte wymiona, nie od karmienia.
      • snakelilith Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 11:24
        Jesteś obrzydliwa. Nikt nie ma "wymion" od braku stanika. Na kształt biust bardzo duży wpływ u wielu kobiet mają przede wszystkim ciąże, jako takie, bo wpływają hormonalnie na powiększanie się gruczołów w piersiach. Po ciąży gruczoły się zmniejszają i biust może (choć nie musi) zacząć opadać. Karmienie nie ma już większego wpływu.
    • m_incubo Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 09:40
      Ja jestem zdecydowanie #teamstanik i zawsze byłam, nawet gdy biust miałam symboliczny, więc dylemat dla mnie niezrozumiały.
      Teraz noszę 70 G, ale nie mam staników, które "duszą wystają" (?) tylko takie, których właściwie nie czuję, czas, kiedy lubiłam się ściskać obwodem 65 na szczęście minął.
      • ichi51e Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 09:52
        no wystają z pod koszulki bez rękawów. Jakim cudem ma nie wystawać?
        • aqua48 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 10:29
          ichi51e napisała:

> no wystają z pod koszulki bez rękawów. Jakim cudem ma nie wystawać?

Wystarczy dobrać odpowiednio skrojoną koszulkę, taką która ramiączka ma w tym samym miejscu co stanik..Zalinkowana jest fatalna. I na domiar złego źle leży..
        • m_incubo Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 10:41
          Noszę takie bez ramiączek.
        • shmu Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 14:50
          Hehe, ja juz nie noszę po prostu takich koszulek. A jak już to na inną koszulkę.
    • kropkacom Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 09:47
      Wszystko zależy od biustu. Ja mogę spać bez stanika i w domu nie zakładać. Poza dom już tak.
    • lannnnntana Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 10:03
      Muszę chodzić w staniku, mam za duży biust i po prostu boli, kiedy muszę podbiec albo idę żywszym krokiem. Szczerze mówiąc wolałabym mieć małe, jędrne jabłuszka i święty spokój. Zwłaszcza jak ćwiczę - wyskoki czy pajacyki - niewykonalne bez stanika. Chyba zrobię sobie operację zmniejszającą.
    • aqua48 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 10:27
      Kwestia doboru odpowiedniego stanika nie tylko rozmiaru, ale także kroju i materiału. Mnie nic nie dusi, ani nie wystaje. A bez bielizny nie chodzę, bo i źle się czuję i wygląda to moim zdaniem fatalnie..
    • ga-ti Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 11:03
      W domu często chodzę bez, na ogródek też często bez, do ludzi bardzo rzadko bez, czasem, w upał, do sukienki/bluzki na bardzo cienkich ramiączkach, gdy wychodzę tylko na chwilę i nie chce mi się ubierać, przebierać.
      Uważam, że lepiej wyglądam w staniku, choć na swoje piersi nie narzekam, po ponad 8 latach karmienia wyglądają całkiem fajnie, ale jednak stanik dodaje im kształtu. Mój mąż uważa inaczej i lubi gdy jestem bez wink

Bardzo rzadko widuję kobiety bez stanika.
    • lilia.z.doliny Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 12:12
      Nie da rady- pali, piecze, boli. Ale moja najukochańsza freya to lepsza wersja skóry, więc jest ok nawet w upaly
    • hosta_73 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 12:35
      W domu jestem zawsze bez. Do około 30 roku życia zdarzało mi się iść bez stanika nawet do pracy, jeśli akurat miałam na sobie coś co nie przebijało. Potem przytyłam i biust też się trochę zwiększył i jakoś gorzej się czułam bez. Ale po pracy często nadal chodzę bez (jeśli mam luźniejszy t-shirt z wzorami na biuście lub sweterek). Nie zauważyłam żeby ktoś się gapił, a jeśli to na zdrowie 🤷🏻
    • majaa Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 13:10
      Upał czy nie, bez stanika czuję się niekomfortowo. Biust mam naprawdę spory i już niestety nie tak jędrny, jak ćwierć wieku temuwink
    • joanna266 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 13:17
      To przecież zależy od rozmiaru ale też i wyglądu biustu. Ja bym się bez stanika czuła źle. Mam duży biust, niby jeszcze na plecy go zarzucić nie mogę ale z takim bujającym się czułabym się wśród obcych ludzi fatalnie.Ale gdybym miała mały sportowy cyc to z pewnością chodziłabym w upały i nie tylko bez .Więc u mnie tak....
    • tol8 Re: chodzenie bez stanika 21.05.22, 14:29
      Odkąd mam biustonosze od brafiterki, nie przeszkadzają mi biustonosze. Obecnie 70G, piękne i jędrne, sterczą sztywno i przechodzą test ołówka
      • gryzelda71 Re: chodzenie bez stanika 24.05.22, 17:44
        Ten test to w staniku co nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka