gaskama 25.07.22, 18:35 Alzheimer? Miażdżyca? Trochę głupio, że osoba, która powinna być pod opieką geriatry, psychiatry i neurologa ma taką władze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo001 [...] 25.07.22, 18:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Kaczyński 25.07.22, 20:24 ale że Gaskama na niego głosowała? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kaczyński 25.07.22, 20:48 Gaskamę podejrzewasz o głosowanie na PiS?! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kaczyński 25.07.22, 20:53 No. Może ty, bo zdumiewająco często sugerujesz ematkom, że to zrobiły, mimo że 90% forumek nie skrywa antypatii do PiSS. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 18:40 Pytam. Nie znam się na chorobach starych ludzi. Miażdżyca? Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Kaczyński 25.07.22, 18:41 Bo się plącze w wypowiedziach? Np.euro po 3 złote etc Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 18:43 Nie, nie, nie. Chodzi mi o wszystkie wypowiedzi z ostatnich dni. On myli słowa. Źle odmienia. Źle używa związków frazeologicznych. Ja nie mówię o bredniach typu "Tusk sprzedał porty i nie ma jak węgla sprowadzać". Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Kaczyński 25.07.22, 18:45 Nie słucham od dawna. Może rzeczywiście jest chory. Ale to wciąż szef Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Kaczyński 25.07.22, 18:49 Zawsze był fatalny językowo i zaskakująco mało obyty. Mamusia polonistka nie zadbała, żeby synów wytresować do poprawnej dykcji i poprawnej polszczyzny, o innych językach nie wspominając. Pewnie rzuty demencji, sikaniem pod siebie wskazuję na zaburzenia neurologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kaczyński 25.07.22, 18:52 gaskama napisała: > On myli słowa.Źle odmienia. Źle używa związków frazeologicznych. Od zawsze. Nigdy mu się nie udało opanować prawidłowej polszczyzny. Uprzejmie przypominam: cdn.gazetaplus.pl/kaczynski-przyznaje-nielegalnie-zdalem-mature-a-potem-poszedlem-na-studia-rodzice-zalatwili-u-kuratora-nie-wiem-jak/44504/ Ale oczywiście mogło mu się w związku z wiekiem/chorobami rzeczywiście pogorszyć. Przepraszam ale nie zamierzam psuć sobie dnia i odsłuchiwać wystąpień tego szkodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kaczyński 25.07.22, 18:52 Przecież on od zawsze szkaradnie brukał język ojczysty o dykcji nie wspominajàc. Niechluj i wuj, ale wuc i wadza cała. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Kaczyński 25.07.22, 18:53 No właśnie, zawsze słabo mówił po polsku. A charakter ma jaki ma. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kaczyński 25.07.22, 19:56 Dlaczego z ostatnich dni? Przecież on od zawsze mówi jakby język polski był dla niego obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kaczyński 25.07.22, 18:40 Tylko trochę głupio? Tu trzeba bić w tarabany. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Kaczyński 25.07.22, 18:52 Pojawią się nasze pisówki? Arwena, Nutella, Volta? Może wytłumaczą, że przecież za pełooooooooooooooo.... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kaczyński 25.07.22, 19:55 Zastanawiam się, czy w PiS-ie aby nie powstała jakaś piąta kolumna, bo wyciąganie tego dziadka w momencie, gdy po raz pierwszy od daaaawna przegrywają w sondażu, wygląda jak sabotaż. Zawsze go chowali, gdy trzeba było wizerunek ocieplać. A gość naprawdę nie wygląda i nie brzmi, jakby był zdrowy. Przypomina mi się historia z Evitą Peron, którą pod koniec życia przywiązywano do deski podczas defilad, bo nie była już w stanie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Kaczyński 25.07.22, 20:25 wiadomosci.onet.pl/kraj/tusk-zadrwil-ze-sztokholmskiej-wpadki-kaczynskiego/scwh6km?utm_source=livebar&utm_medium=referral Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 20:31 Ale ten kompleks (!) szto szto szto to tylko jeden z tysiąca przykładów. On chyb miał wylew. Ja wiem, że 70, 80 latkom on imponuje. Ale na Boga ... Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Kaczyński 26.07.22, 14:38 Nie wiem czy ktoś skojarzył do czego pośrednio odnosi się Tusk (Lider PO napisał na Twitterze: "I cóż, że ze Szwecji. Takie sztokholmskie językowe zadanie na smartfonie znalazłem. Wystarczy poćwiczyć"). Tak się nazywa profil szwedzkiej Ambasady w Polsce, moim zdaniem świetnie prowadzony. www.facebook.com/AmbasadaSzwecji Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 14:40 Porozmawiajmy serio czy was nie nudzą już te wpisy Tuska oparte tylko i wyłącznie na krytykowaniu PiSu i jego liderów czy na tym bo ma polegać program partii która chciałaby wygrać wybory???? On tylko siedzi i 24 h na dobę ogląda wystąpienia Jarka i Mateusza i je krytykuje , kiedy przyjdzie czas żeby dał coś od siebie???? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:51 A ciebie nie nudzi bezzębny staruszek z kompleksem sztukholmskim? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 15:01 Lepszy przewidywalny staruszek zrównoważony niż Pirat drogowy który śmiga polskimi szosami oraz różni dupiarze Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Kaczyński 26.07.22, 15:07 No właśnie chodzi oto, że nie zrównoważony....I nawet prawa jazdy nie ma, przyznaj ze ma poważne deficyty. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 15:12 wbka1 napisał: > nawet prawa jazdy nie ma Prawa jazdy nie ma, konta w banku nie ma, ale za to wywołał wojnę ruskich z Ukrainą, żeby zabrać Lwów. Giertych tak mówił Zdecydujcie się czy to niedołężny starzec z kotem czy przebiegły dyktator mówiący Putinowi co ma robić Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 15:15 dramatika napisał(a): > Zdecydujcie się czy to niedołężny starzec z kotem czy przebiegły dyktator mówiący Putinowi co ma robić Jedno nie przeczy drugiemu. Historia zna takie przyklady, jak chociażby Breżniew. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 15:22 iwles napisała: > Jedno nie przeczy drugiemu. Ha ha, jasne, w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kaczyński 26.07.22, 15:08 w takim razie twój staruszek jest do natychmiastowego odstrzelenia, chociaż sam nawet nie prowadzi: nowiny24.pl/limuzyna-wiozaca-jaroslawa-kaczynskiego-jechala-140-kmh-policja-wlepila-mandat-200-zl/ar/6085593 auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/8327025,jaroslaw-kaczynski-samochod-kierowca-mandat.html natemat.pl/424561,kaczynski-jedzie-do-kosciola-limuzyna-ktora-przekracza-predkosc - jak widać od lat jego samochody powodują zagrożenie na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 15:11 Skąd ma on ma wiedzieć z jaką prędkością jedzie kierowca ha? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 15:13 Jako "WUC" nic w kraju nie dzieje się bez jego wiedzy! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kaczyński 26.07.22, 15:14 krolewska.asma napisała: > Skąd ma on ma wiedzieć z jaką prędkością jedzie kierowca ha? > z prędkościomierza, ofiaro losu. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 15:15 Tego nie widać jak się siedzi z tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 15:25 krolewska.asma napisała: > Tego nie widać jak się siedzi z tyłu > Jeżeli staruszek niedowidzi, to niech sobie obliczy: podzielić drogę przez czas chyba potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Kaczyński 26.07.22, 15:23 Włącz tvp info. Napatrzysz się na Tuska do wypęku. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kaczyński 26.07.22, 18:57 Mnie nudzi i obrzydza ta bandycka pisowska szajka. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Kaczyński 25.07.22, 20:29 Zawsze bredził, a jeszcze w pewnym momencie zauważył, że suweren to niezborne gadanie bierze za przejaw jakiejś głębokiej tajnej wiedzy, więc pielęgnuje ten styl. Uważam, że wchodzi mu już demencja, ale wchodzi mu na celowo wybrany styl "wiem, że coś wiem, ale nie powiem co wiem", to co obserwujemy to wypadkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:30 Fakt, nie potrafi bredzić. Ale dla mnie to atut. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 20:40 Sęk w tym, że bredzi nieskładnie. Bredził o tym, że porty polskie zostały sprzedane przez PO. Wtf??? On mówi głupoty bez ładu i składu. Bredzi o kompleksach szto szto ... stoh... ze Sztokholmu. Jakby były ujarany. Albo pi udarze. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:24 To kto sprzedał te porty ? Ja myślałam ze PO Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:26 A które porty są sprzedane? I komu? Nie pisze o Baranowie, ty baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kaczyński 25.07.22, 21:42 To kto sprzedał te porty ? no właśnie: pisowscy idioci myślą, że porty są sprzedane Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:45 Wy lepiej załóżcie wątek o tym jak Kaczyński jest genialne teraz pół Polski jest przekonanych że PO z sprzedało porty Donek w ogóle nie nadąża i Powoli wypada z gry Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:50 Ta, siódmy rok wypada. Wypada bełkot. Niestety 7 lat za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Kaczyński 26.07.22, 13:15 Sęk w tym, że wszyscy wiedzą, że żadne porty nie zostały sprzedane Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Kaczyński 26.07.22, 13:32 No właśnie nie. Myślisz ze suweren z prowincji z południa w ogóle kojarzy jakie są porty i czy zostały sprzedane? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 13:35 No właśnie czy ktoś w ogóle wie czy zostały jakieś jakiekolwiek porty polskie czy sprzedano wszystkie??? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Kaczyński 26.07.22, 17:49 krolewska.asma napisała: > No właśnie czy ktoś w ogóle wie czy zostały jakieś jakiekolwiek porty polskie czy sprzedano wszystkie??? Zapytaj swojego guru, prezesa. Zapytaj go też o sklep w Pcimiu, ten w amerykańskim stylu, w którym można robić zakupy nie wychodząc z auta. gdynia.naszemiasto.pl/trojmiejscy-poslowie-koalicji-obywatelskiej-o-portach-czy/ar/c1-8923233 Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 13:33 No nie wiem czy to takie oczywiste może chodzić o jakieś spółki który PO wyprzeda la Niemcom Rzecz się dzieje Nadmorzem przypominam a kto mieszka nad morzem? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 14:34 Nad morzem w Polsce każdy taki zwrot Czy ty jesteś niemieckim trollem opłacanym przez PO? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:39 > Czy ty jesteś niemieckim trollem opłacanym przez PO? Natürlich. Wie hast du das erraten? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 14:45 No proszę der erste deutsche Troll unter uns )))) Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Kaczyński 25.07.22, 20:46 Starość. Po prostu starość. Bełkocze po starości. (a głupoty gada, bo mu wchodzi demencja). Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kaczyński 25.07.22, 20:50 Chodzi Ci o jego popis w Koninie, z syndromem Sztokholmskim? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:23 Miedzy innymi. I o sprzedanych przez PO portach morkich ( komu kurwa je niby sprzedali???) I wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:25 Czy czasem Donald nie był sfilmowany na tle żurawia gdańskiego mówiąc „ fuer deutschland „? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:27 Nie był. To fejki twoich, robione dla takich debili, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:31 Co tam było z tylu ? Co tam dla Niemców oddawał ? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Kaczyński 26.07.22, 07:41 Nowogrodzką, i chodziło nie o Niemcy tylko o Ruskich Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kaczyński 25.07.22, 21:47 primula.alpicola napisała: > Chodzi Ci o jego popis w Koninie, z syndromem Sztokholmskim? Nie nie nie, od teraz natychmiast obowiazuje juz wylacznie kompleks Sztokholmski, tak jak kruzganek tylko bardziej Ten kompleks oznacza, że ktoś miłuje swojego prześladowcę, że ofiara miłuje swojego prześladowcę – wyjaśnił Kaczyński. – Otóż, jeżeli ktoś nie ma takiego kompleksu, to musi być przekonany, że oni powinni nam zapłacić – dodał. W podrecznikach to bedzie umieszczone juz od wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:52 Tak samo jak się zostało w języku polskim :niech nie mówi nam że czarne jest czarne a białe jest białe jako sympatyczna fraza Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:19 To nie jest sympatyczna fraza tylko wyrażenie faktycznych poglądów Kaczyńskiego. A dokładny cytat to "Nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne". Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 14:37 No co tu dużo mówić charyzmatyczny mąż stanu którego powiedzonka przejdą do historii a jakie powiedzonka tego typu ma Donek? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:41 > No co tu dużo mówić charyzmatyczny mąż stanu którego powiedzonka przejdą do historii Chyba jako jedne z największych bredni ostatnich lat. Choć nie powiem, konkurencję w tym zakresie w obecnym rządzie ma naprawdę silną. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 14:50 krolewska.asma napisała: > No co tu dużo mówić charyzmatyczny mąż stanu którego powiedzonka przejdą do historii Jako przykłady na lekcjach polskiego na temat błędów językowych 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Kaczyński 26.07.22, 17:08 krolewska.asma napisała: > No co tu dużo mówić charyzmatyczny mąż stanu którego powiedzonka przejdą do historii Charyzmatyczny dla kogo? Niezadbany obleśny staruszek, bredzący farmazony mlaskacz z demencją owładnięty żądzą zemsty i zniszczenia własnego kraju. Też mi mąż stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 17:11 Nie obraza kobiet i jest dumny z polski i niekoniecznie chciałby siedzieć w Brukseli i konwersować po francusku jak Trzaskowski który tylko cierpi w wawie Dusicie człowieka w tej stolicy bo to nie jego bajka Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kaczyński 26.07.22, 17:27 "dumny z polski" Polszczyzna wyklęta. Jak się pisze nazwy państw, trolliku żałosny? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 17:59 sumire napisała: > Polszczyzna wyklęta. Jak się pisze nazwy państw, trolliku żałosny? Ta jest najlepsza z tym swoim grammar nazi. Jakby przespała zmiany technologiczne i nie ogarniała, że niechlujstwo wynika z pisania na smartfonie. Będzie na barykadach walczyć o poprawną polszczyznę krótkich wiadomości tekstowych Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kaczyński 26.07.22, 18:29 W dudzie to mam, niechlujstwo jest niechlujstwem, nieważne, czym powodowane. To tak, jakbyś tłumaczył, że twoje niedomycie jest spowodowane tym, że masz nową baterię prysznicową, której nie potrafisz obsługiwać - dla otoczenia powody twojego śmierdzielstwa mają totalnie zerowe znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 18:44 sumire napisała: > W dudzie to mam, niechlujstwo jest niechlujstwem, nieważne, czym powodowane. Ale to wciąż tylko niechlujstwo, a walczysz na barykadach jakby asma rzeczywiście nie wiedziała, że Polska pisze się wielką literą Choć jak znam życie i twoją erystykę, to zaraz będziesz twierdzić, że asma serio nie wie jak się pisze Polska Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kaczyński 26.07.22, 20:14 Chyba w twoich mokrych snach walczę na barykadach. Po prostu mam polewkę z pisich trolli, które spierniczyły za granicę, z mową ojczystą są na bakier, a w ich obronie występują konfoszczury, co nawet umowy nie potrafiły przeczytać przed podpisaniem Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 20:20 sumire napisała: > Po prostu mam polewkę z pisich trolli Ta, polewkę Nie pierwszy raz rzucasz się o pisownię jak karp na patelni, to musi być jakaś nerwica Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 20:36 langsam napisała: > Raczej dbałość o język, konfiarzu. Wzruszające. Mniej nieestetyczne są te ortografy, niż wycyzelowana erystyka na merytorycznym poziomie baby z magla, pomieszana z prymitywnymi prowokacjami, w której specjalizuje się poprawna formalnie sumirka. Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 20:41 Twoje wzruszenia mam i tam, gdzie twoje o "nas" opinie, konfiarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 20:42 Czy dowiemy się skąd niemiecki nick ? Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 21:02 Chyba te 62 to była ocena na wyrost. Napisałam ci. Nick z kultury. "Ze Szwejka. Albo z Gustawa Kramera. Albo opowieści o kucharzu na niemieckiej łodzi podwodnej w pierwszej wojnie światowej." Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 20:42 dramatika napisał(a): > >Mniej nieestetyczne są te ortografy, Chyba dla ciebie. Bo oczywiście wiesz, że wrazenia estetyczne to odbiór subiektywny? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 20:44 Dobrze ze ty chociaż nie przeklinasz iwles Może Sumi w końcu nam się ucywilizuje bo ani to zabawne ani interesujące Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kaczyński 26.07.22, 20:30 Bo pisownia jest ważna dla ludzi, którzy nie są mentalnymi troglodytami. I nerwicą mnie nie obrazisz, więc spyerdalaj chyżo. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 20:41 sumire napisała: > Bo pisownia jest ważna dla ludzi, którzy nie są mentalnymi troglodytami. Zadbaj najpierw o swój poziom przekazu, w szczególności skończ z rżnięciem głupa i prowokacjami, a potem bredź coś o dbałości o język. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 20:42 A dla mnie ważna jest komunikacja na poziomie a nie rzucanie przekleństwami jak karyny pod budka z piwem I co mam zrobić ? Wygasić nasza zabawna Sumi ? No No No No Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 20:51 krolewska.asma napisała: > A dla mnie ważna jest komunikacja na poziomie a nie rzucanie przekleństwami jak > karyny pod budka z piwem Ostatnia wulgarność sumirki (wcześniej nie rzucała aż tak mięsem) to część prowokacji oraz symulowanie jakichś emocji. Wielka strażniczka Języka, w co drugim zdaniu każąca komuś "spyerdalać" Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 19:04 dramatika napisał(a): > Jakby przespała zmiany technologicz > ne i nie ogarniała, że niechlujstwo wynika z pisania na smartfonie. Akurat smartfon sam poprawia polskę na Polskę, o ile samemu często się tak pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 19:27 iwles napisała: > Akurat smartfon sam poprawia polskę na Polskę, o ile samemu często się tak pisz > e. Jeszcze łopatką tej asmie przyłóż i nasyp piasku do oczu - ten sam poziom dopierniczania się Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 19:53 To są moje kochane psychofanki , wiedza doskonale ze mi nie dorównają wiec podgryzają zazdrośnie jak małe jamniczki Cmok cmok Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 19:55 dramatika napisał(a): > Jeszcze łopatką tej asmie przyłóż i nasyp piasku do oczu - ten sam poziom dopie > rniczania się Ojejej. Argument się nie zgadza? 😆😆😆 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Kaczyński 26.07.22, 17:33 krolewska.asma napisała: > Nie obraza kobiet Obraża i dodatkowo zgotował im piekło. >i jest dumny z polski Gdyby był dumny z Polski, to by jej nie niszczył i nie rozkradał. >i niekoniecznie chciałby siedzieć w Brukseli Chciałby, tylko nikt go tam nie chce >i konwersować po francusku jak Trzaskowski Znajomość języków to zaleta, zwłaszcza dla polityka. > Dusicie człowieka w tej stolicy bo to nie jego bajka My jako warszawiacy jesteśmy zadowoleni z naszego prezydenta. A tobie nie musi się on podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Kaczyński 25.07.22, 21:06 Rano reanimacja, w południe bełkotliwe przemówienie od czapy, wieczorem śmierć kliniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:22 Starzy ludzie bardzo często powodują wypadki Samochodowe Dlatego odetchnęłam choć na chwile jak Donaldowi zabrali prawko Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:25 Ale tu nie o tym mowa. Donald umysł ma jak brzytwa. Kaczor nawet nie nauczył się na rowerze jeździć, nie na czego mu zabierać. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:26 Mówisz ze Kaczyński bredzi A co mówi sensownego Donald-brzytwa oprócz straszenia Jarkiem ? Dla mnie nie ma różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:28 Przynajmniej polski zna. I niemiecki. I angielski. A Kaczyński tylko bełkotliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:30 No tak Ale czy nie do tego pije Jarek Donald na tle portu krzyczący „ dla Niemców” = sprzedane porty Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:33 Nie wiem, do czego pije człowiek z demencja. Wolałabym, by bełkotał do kota i pił kakao. Może nie mielibyśmy inflacji na poziome 16%. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:35 Jaki Donald ma plan na zahamowanie inflacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kaczyński 25.07.22, 21:36 A czemu ma mieć? Donald nie rządzi, ciołku od centymetrów Trzaskowskiego. To prezes najjaśniejszy powinien mieć pomysł na inflację. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:44 No tak Rafał też nie ma planu na warszawę i widzimy to po narkomanach kierowcach i po pękających Rurach ściekowych Jak wam odpowiada taki styl rządzenia ok ja na szczęście z Warszawy wyemigrowałem Teraz mogę wsiąść do autobusu który na pewno nie spadnie z mostu oraz iść chodnikiem nie brodząc w ściekach Przylegających mi się do butów Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:52 Nie wiem, co tam u ciebie w Radomiu gadajom. My w Warszawie cieszymy się, że jest Trzask. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:54 Ze dupiarz Który z was kobiet szydzi i pogardzliwue was traktuje ? czy wy też macie Kompleks sztokholmski ????? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 22:04 Inflacja, przekręty, brak kompetencji, handlarz broni, baranów, mierzeją na kajaki ... kontra ... dupiarz. To niewiele złego ci na Trzaska rodzina z Sosnowca doniosła. Odpoczywaj lepiej. Jutro zmywak czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 22:06 No właśnie skoro tak dobrze rzadzi to w Warszawie nie powinno być inflacji wytłumaczycie dlaczego mimo takiego wspaniałego prezydenta inflacja aż huczy????? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 22:09 Ty tak na serio?? Dobra, pas. Wyśpij się. Siła na zmywak potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 08:05 No tak Stara śpiewka Jak się zaczynaja merytoryczne pytania o po Czas na obelgi i pasowanie )) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 08:09 W którym miejscu twoje pytanie jest merytoryczne? To, że nie odróżniasz obszaru miasta od województwa, to jedno, ale żeby nie odróżniać kompetencji prezydenta miasta od rządu- to asma, naprawdę wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 12:01 Jakie kompetencje ws inflacji ma rząd ? Eh Nawet sarkazmu wy nie rozumiecie Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kaczyński 25.07.22, 21:56 Nie wiem, nie mieszkam w Warszawie, tylko w Krakowie, gdzie nie ma nawet mostu z północy na północ. A czemu wyemigrowałEŚ, jak tak pięknie w pisowskiej Polsce? A sorry, zapomniałam, praktycznie cała forumowa zgraja pisiorków siedzi na zmywaku Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:59 Asma też z pisowskiego raju spiep... ła???? Niemożliwe. Serio? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 22:04 Od kiedy Warszawa jest PiSowskim rajem???? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 22:06 To ty z Warszawy na zmywak spiedolilas??? Nie wystarczyło na Podhale się przeniesc??? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 22:07 No tak porty wyprzedane więc zostaje Podhale Eh Pozytywne jest to że Podhala nie uda im się tak łatwo sprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 22:05 Gdybym miała mieszkać w krakowie to bym wyemigrowała już jako noworodek Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kaczyński 26.07.22, 11:59 sumire napisała: > tylko w Krakowie, gdzie nie ma nawet mostu z północy na północ. no nie wiem. Googiel twierdzi, że most im. macharskiego nadal stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 12:05 Potwierdzam , ten most trzeba przekroczyć nawet jak się jedzie 500 metrów na sąsiednia uliczkę to zawsze naokoło 10 km po kwadracie dwa razy przekraczając Wiśle !!!!! I potem zdumiewają się krakowianie ze jest smog ))) Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kaczyński 26.07.22, 13:32 krolewska.asma napisała: > Potwierdzam , ten most trzeba przekroczyć nawet jak się jedzie 500 metrów na sąsiednia uliczkę ROTFL asma, ten akurat most jest na IV obwodnicy, ponad 10 km od Wawelu i w raczej pustej okolicy. Ale jest, w ciągu S7 i zdecydowanie ma kierunek północ-południe. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 13:34 Nie wiesz co ja przeżywałam w tamtym roku żeby dojechać 500 m musiałam właśnie jeździć obwodnicą pod krakowem na około tak jest właśnie zbudowany Kraków…., Już pisałam lepiej trafić do piekła niż mieszkać w krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kaczyński 26.07.22, 13:39 Ja tam uważam, że lepiej mieszkać w Krakowie, niż być pisiorskim nieudacznikiem, który kaleczy polszczyznę, powiela fejki o portach i musiał spieprzyć na zmywak za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 13:59 Co ty z tym zmywakiem Sumi , masz jakąś traume bo musiałaś pracować tych podparyskiej dzielnicach migranckich gdzie się wysyła pracodawca???? I o czym ty w ogóle piszesz ? co to jest ten zmywak bo ja nigdy nie widziałam? chodzi o taką dużą zmywarkę czy taką przestrzeń gdzie siedzieliście każdy przy swoim stanowisku i ręcznie zmywa li scie te gary? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:40 Kurwa, po tym głównie tworzonym 7 lat Donald ma mieć plan???? On nie rządzi. Przez 7 ostatnich lat ..... Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:42 Aspiruje chyba do tego rządzenia więc mieć jakiś plan? Podobno jeździ po Polsce i spotyka się z wami co on wam tam ględzi oprócz streszczenia Jarkiem Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 12:56 Zapewne ma. Na końcówke 2023. W wariantach, zależnych od tego, co PiS jeszcze nawywija. Bo od czasu, kiedy mlaskacz przejął włądzę i budzet udało mu się zadłużyć Polskę na na drugie tyle, co wszystkie poprzednie rządy od 1990. Dociera? W dwie i pół dekady wszyscy kolejno: KO, SLD, PSL, liberałowie, AWS, Olszewski i spółka - dociągnęli dug polski do 800 mld. Wkroczył PiS i w głupie siedem lat, nawet niespełna, dotarł do 1,6 biliona. Więc nie wiadomo, na ile jeszcze ida mu się zruinować Polskę przez kolejny rok z kawałkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 13:11 langsam napisała: > Wkroczył PiS i w głupie s > iedem lat, nawet niespełna, dotarł do 1,6 biliona. Tusk by dociągnął do 2 bilionów, to by pińceta jeszcze zwaloryzował Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 13:28 Jakoś nie miał tych skłonności dotychczas, konfiarzu. Przeciwnie. Iflację zbili od 4,6 do w zasadzie zera. Dług wzrósł z 520 mld do 820. Więc, tego, ten. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 13:50 langsam napisała: > Jakoś nie miał tych skłonności dotychczas, konfiarzu. Jak PiS rządził wcześniej przez 2 lata to też nie drukował. Sądząc po podejściu do pandemii to nie ma żadnych wątpliwości, że Tusku też by uruchomił drukareczkę aż by furczało. Może nie robiłby tego na aż takiego bezczela i wciskałby ciemnotę, że to nie żadne drukowanie, ale drukowałby, to jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 14:00 Czy jest wystarczająco Bystry że wie że mógłby drukować tego nie wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 14:43 Nie bój żaby, PiS drukował, drukował. I pożyczał że aż hej. W czym nie ma jeszcze dramatu: ale PiS pożyczał na rozdawanie i konsumpcję, a nie na inwestycje. Od 1997 do dojścia PiS do władzy 2015 stopa inwestycji była mniej więcej zbliżona do średniej dla UE, choć na ogół niższa niż w innych państwach regionu. latach 2019 i 2020 już była o prawie jedną trzecią niższa niż przeciętnie w Czechach, na Słowacji i Węgrzech oraz o jedną piątą niższa niż w UE. Jak sądzisz, jak w związku z tym sfinansujemy spłatę coraz droższych kredytów? I jak sfinansujemy rozwój? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 14:47 Jakie inwestycje dał Donald przecież nawet wtedy autostrad nie było jak on rządził Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:50 Ależ do 2016 roku w ogóle niczego nie było. Wszystko, co jest w Polsce, powstało w ciągu ostatnich sześciu lat. Tak było, widziałam! Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 14:53 krolewska.asma napisała: > Jakie inwestycje dał Donald przecież nawet wtedy autostrad nie było jak on rząd > ził Co ty gadasz. Już za PO, a nawet wcześniej, zaczęła się budowa dróg w Polsce. Hans sypnał kasą, aby było jak rozprowadzać niemieckie towary do niemieckich sklepów na terenie niemieckiej kolonii Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 15:04 krolewska.asma napisała: > Jakie inwestycje dał Donald przecież nawet wtedy autostrad nie było jak on rząd > ził > Tak asma tak!!!! Do 25 października 2015 roku jeździliśmy tylko furmankami po drogach gruntowych! Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 13:31 Ale ludziom żyje się lepiej co cię obchodzą jakieś długi publiczne no przestań Za PO żyliśmy jak żebracy teraz bezdomni mają lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:24 Nie kłam, asma, wyobraź sobie, że istnieją na świecie inne źródła wiedzy, niż słowa stetryczałego Jarosława lub kłamcy Mateusza. W 2020 roku wzrósł poziom skrajnego ubóstwa w Polsce. Poniżej minimum egzystencji żyje ponad 5 proc., czyli ok. 1,9 mln Polaków. Oznacza to, że ich przeciętne miesięczne wydatki nie przekraczają 640 zł w jednoosobowym gospodarstwie domowym i 1727 zł w przypadku rodziny czteroosobowej. Mimo programu 500 plus wzrosło także skrajne ubóstwo wśród dzieci – wynika z najnowszych danych GUS. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 14:32 A Porównywałas z innymi państwami???? Zdziwiłabyś się jak dobrze to Polska wypada Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 14:53 Jakby ci to idiotko wyjaśnić najprościej. Za Gierka też "żyło się lepiej", nawet takie oficjalne hasełko było "żeby Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatniej", do tej pory różne sieroty po PRL wspominają z sentymentem. Tylko że na to "lepiej" nie było podstaw gospodarczych, inwestycje były chybione, koszt pieniądza poszedł w górę - musiało skończyć się katastrofą. A potem był ciężki kac, który zaczął się łagodnie jakoś koło 1975, dupnął w 76, a zakończył 15 lat później - po kartkach na mięso, cukier, wódkę, kawę i majtki, po hiperinflacji, po stanie stanie wojennym i innych przyjemnościach. Jeżeli nie inwestujemy, lub nie inwestujemy tak, żeby zyski z inwestycji wyprzedzały koszty spłaty długu, to znaczy że marnujemy pieniądze. I że czeka nas odwyk jak za Gierka. Że prosimy się o podwyżki podatków, o obniżki wydatków na szkoły, autobusy, stypendia, lekarzy, pomoc społeczną, i tak dalej. Dalej: państwo roluje długi. Spłaca stare nowymi. A teraz nowe długi zaciągane przez PiS są droższe niż poprzednio. A inwestycje szorują po dnie. Od czasu, jak PiS wziął władzę, spadły jakoś o 20 czy 25 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 15:00 Mój bosszze pieniądze dla dzieci i dla starszych osób to jest marnowanie…… Następnytroll i to z niemieckim nickiem nawet się nie ukrywacie że jesteście z Niemiec…… Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 15:11 To wróć do Polski, żeby spłacać długi zaciągnięte na te "dobrotliwe" cele. Czemu siedzisz na dupie za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 15:17 Zaciągniecie długów na konsumpcję, długów, ktore nie będą splacone z rozwoju gospodarczego, to jest owszem, marnowanie, idiotko. Albo - jeżeli wolisz te pseudoetyczne poświsty, to jest to kradzież od dzieci i starców i chorych, i zagrożonych z niedalekiej i dalszej przyszłości, idiotko. Dokładnie jak za Gierka. Tylko dla takiego kokosowego czy innych jest nie do pojęcia, że za te tanie kolonie płaciliśmy potem hiperinflacją, bezrobociem, bankructwami, zwijaniem połączeń PKS itp. O, uproszczę bardziej. Jeżeli głupi/a asma potrzebuje na skromny czynsz, transport i wyżywienie 950 funtów, a jedyny przychód wynosi 1000 jednostek, to co będzie, kiedy głpi/a asma z pensją w ręku popędzi do sklepów, gdzie kupi rowerek dla dziecka, nowe szpilki i świezego łososia za co zapłaci 600? Asma może powiesić siebie i dziecko, albo znaleźć dodatkowy dochód, albo pożyczyć 600. Na procent. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 15:26 langsam napisała: > Zaciągniecie długów na konsumpcję, długów, ktore nie będą splacone z rozwoju go > spodarczego, to jest owszem, marnowanie, idiotko. Donek by na przykład tego pińceta od razu zlikwidował! A nie, czekaj... Donald Tusk: Trzeba zwaloryzować 500+ (700+?) Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 15:30 Konfiarzu, Donek by go nie wprowadził za pożyczone - a jeżeli masz jakiekolwiek dowody, że miał takie plany AD 2015, to dawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 15:37 langsam napisała: > Konfiarzu, Donek by go nie wprowadził za pożyczone - a jeżeli masz jakiekolwiek > dowody, że miał takie plany AD 2015, to dawaj. Ale co ma to tego 2015? W takim 2008 Donek robił sobie zdjęcia przy ołtarzyku z Jezuskiem i był chrześcijańską demokracją Na chwilę obecną pińceta by waloryzował i jakoś nie chce mi się wierzyć, że kasę by brał na to na przykład ze zlikwidowania senatu, odchudzenia sejmu o 3/4 czy z poselskich pensji Bo to tylko tutaj jest jeszcze jakaś kasa w Polsce do wzięcia Ale z tobą to jak z przeciętnym wyborcą PiSu - uwierzysz w każdy szit Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 16:00 To ma, konfiarzu, że PiS rozrzuca pieniądze od 2015 roku, także na pięcseta, na bony turystyczne. PO by nie rozrzucała, czyli nie generowałby wydatku, który do tej pory wyniósł już ładne 180 mld. W sumie na transfery socjalne w ramach programów wprowadzonych przez PiS poszło tyle, ile wynosi połowa budżetu na 2022, o kuriozalnym obniżeniu wieku emerytalnego nie wspomnę. Wolałabym zamiast tych transferów finansować infrastrukturę, generującą przychody. Przedszkola i żłobki, dzięki czemu bardzo niski udział kobiet w rynku pracy by poszedł do góry, na przykład. A mamy też na minusie 256 mln euro (kary za demolkę sądownictwa) i 68 mln euro (Turów). Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 16:19 langsam napisała: > To ma, konfiarzu, że PiS rozrzuca pieniądze od 2015 roku, także na pięcseta, na > bony turystyczne. PO by nie rozrzucała, czyli nie generowałby wydatku, który d > o tej pory wyniósł już ładne 180 mld. Pińcet czy te całe emerytury miały minimalny wpływ na inflację - najwięcej PiS rozrzucił na finansowanie skutków zamknięcia gospodarki, szpitale kowidowe i dodatki kowidowe TO miało największy wpływ na inflację, a Donek rozrzucałby na kowida jeszcze bardziej niż Jarek, bo był i jest bardziej prolokdałnowy. Zamykałby firmy bardziej i mocniej, więc musiałby wyskakiwać z większej kasy na ich ratowanie Przypominam, że inflacja przed wojną wynosiła już 9%. No ale wiem, w okopresach wam piszą, że inflacja jest przez Putina i przez to, że Jarek nie uniezależnił Polski od węgla poprzez kupowanie wiatraków od Niemców (czy tam innych paneli od kogoś innego). Macie szmergla takiego samego jak plemię pisowców. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kaczyński 26.07.22, 16:39 > Macie szmergla takiego samego jak plemię pisowców. twoj szmergiel jednak najwiekszy i nieuleczalny odpowiadasz langsam, a w oczach masz tlumy zagrazajacych ci potworow Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 26.07.22, 17:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kaczyński 26.07.22, 18:03 >Naprawdę tak ciężko wywnioskować >z kontekstu do kogo kieruję słowa w >jakimś zdaniu, jeśli piszę "wy"? Ale zwracasz się do konkretnego rozmówcy za każdym razem w liczbie mnogiej kiedy ci potwór do gardła skacze. Okropna maniera. Jeśli chcesz robić sobie tu bekę z rozmówczyń to staraj się unikać formy wy. Argumentów pragniesz do podcierania się nimi to wykaż poziom żebyś zasłużyła. No! Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 18:27 asia.sthm napisała: > Ale zwracasz się do konkretnego rozmówcy za każdym razem w liczbie mnogiej kied > y ci potwór do gardła skacze. Okropna maniera. Potwory to ty masz w głowie. Co żeś sobie znowu ubzdurała, po tym jak miałaś jakieś niepokoje z powodu tego, że piszę za często/nie w odpowiednich porach? Co jest niby nienormalnego i dziwnego w tym, ze czasem zwracam się do ematki jako do ogółu, bo użytkowniczki tego forum mają w wielu sprawach takie same poglądy? Co jest dziwnego w tym, że pisząc pod czyimś postem (a nie da się inaczej przecież) formułuję czasem poglądy ogólne i nie zwracam się konkretnie do tej osoby? Serio, masz jakieś zaburzenia kompulsywne. Wypij melisy albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kaczyński 26.07.22, 18:50 > Co jest niby nienormalnego i dziwnego w tym, ze czasem zwracam się do ematki jako do ogółu, > bo użytkowniczki tego forum mają w wielu sprawach takie same poglądy? Tak pitolisz sobie a muzom. Czyli ty jestes ematka i mozna zalozyc ze masz takie same poglady jak ematka, acha yhhy. Jak gadasz z kims to gadaj pojedynczo, a jesli jedziesz po ematce ogolnie to przez MY - jak wszyscy to wszyscy, dramatis tez. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 26.07.22, 19:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kaczyński 26.07.22, 19:34 > Czy teraz już przyjmiesz do wiadomości, kogo mam na myśli pisząc "wy" > i przestaniesz mi truć dupę swoją nerwicą natręctw? Niedoczekanie Nawet nie ma mowy. Straj sie bardziej zadowolic ematke Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 19:38 asia.sthm napisała: > Straj sie bardziej zadowolic ematke A ty trolluj bardziej finezyjnie, bo póki co nie wychodzisz z roli szalonej dróżniczki z gwizdkiem pilnującej rozkładu tramwajów. Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 16:47 Jestes konfiarzu głupi jak pusty bęben. 500+ i spółka były swobodną decyzją PiS - decyzją kupowaniu głosów za transfery. Mogli ją podjąć lub nie. Wydatki helikopterowe były reaktywne. Podjęcie decyzji o tarczach w danym czasie i przy dostępnym zestawie informacji było wymuszone. G. mnie obchodzi co "my" (masz zeza czy to nadmiar alko, że ci się w oczach dwoję?) twoim zdaniem mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 17:51 langsam napisała: > 500+ i spółka były swobodną decyzją PiS Mówił dziad do obrazu. Jaki pińcet? Pińcet (w rozumieniu wszelkich transferów socjalnych) był od 2016 i przez cały ten czas aż do zamknięcia gospodarki przez PiS inflacja była niska. To co żeś się tego pińceta tak uczepiła i to jeszcze w sytuacji, gdy ci cytuję Tuska, który tego pińceta chce waloryzować? Nie masz poczucia żenady i obciachu z powodu autokompromitacji czy jak? > Podjęcie decy > zji o tarczach w danym czasie i przy dostępnym zestawie informacji było wymuszo > ne. Acha. Czyli ze jak PO też musiałoby sypać kasę z helikopterów na ratowanie wcześniej zamkniętych firm (bo przecież by musiało), to wydatki te były "wymuszone", czyli jak rozumiem usprawiedliwione. W żadnym wypadku bowiem nie można przyznać, ze to nie pandemia zabiła gospodarkę, tylko lokdałny, bo Tusk też był za lokdałnami Dlatego jesteście (wy - wyborcy PO, tak ciężko się zorientować o kim mówię?) takim samym zagrożeniem dla Polski jak elektorat PiS. Poprzecie największe szkodliwe bzdury z powodu jakiejś chorej powinności plemiennej. Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 18:40 Konfiarzu, spróbuję prościej: PO nie podkopywałoby stabilności gospodarczej przez 5 lat, i zapewne utrzymałaby stopę inwestycji na wyższym poziomie.. Nie ucinałaby OZE, nie doprowadziłaby do nieufności biznesu, ani do miliardowych kar za łamanie umów i praw. Nie obniżyłaby wieku emerytalnego. Nie prowadziłaby też takiego rozdawnictwa na kredyt (pół budżetu Polski na 2022). W EFEKCIE w sytuację kryzysu pandemia/wojna wchodziłaby z lepszym standingiem i grubszym portfelem. I nie, nie b ed e dawac ci pola do milionowej odsłony z cyklu łuuuuuuuzłeeeeeezłeeeezłeeelodałnyuuuujaszczuryuuuuuszcepionkiuuuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kaczyński 26.07.22, 19:01 langsam napisała: > Nie ucinałaby OZE, no OZE to akurat obcinają tu właśnie ci debile z PO i PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 19:01 langsam napisała: > PO nie podkopywałoby stabilności gospodarczej prz > ez 5 lat Nie wiem skąd to przekonanie, skoro za Tuska nie było jakoś szczególnie lepiej. Ba, "pieniędzy nie ma i nie będzie" - to co, pies? Ogromna emigracja zarobkowa to co, pies? Jesteś ofiarą propagandy sukcesu kolportowanej przez środowiska PO, tak samo jak babcie moherowe są ofiarami propagandy sukcesu kolportowanej przez pisowców. NICZYM się nie różnicie jeśli chodzi o zdolności poznawcze (czy teraz już ogarnęłaś o kim mówię, pisząc "wy", czy za każdym razem muszę to tłumaczyć?). I tak też PO i PiS w zasadzie niczym się nie różnią poza przekazem paszczowym - jedni i drudzy łażą na smyczy obcych mocarstw i realizują interesy sprzeczne z interesem narodu polskiego. To całe wasze (tłumaczę - zwolenników PiS i PO) pyskowanie i skakanie sobie do oczu, odprawiane rytualnie od lat na tym forum i nie tylko na tym forum, jest przejawem jakiegoś szurskiego, odklejonego od rzeczywistości amoku, napędzanego prymitywną (PiS) i bardziej wyrafinowaną (PO) propagandą, mającą na celu tylko wzmożenie was (was - wyborców PiS i PO) i zagonienie jak bydło do urn. Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 19:07 Koleś, idź toczyć pianę gdzieś indziej, namolny jesteś i nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 19:21 langsam napisała: > Koleś, idź toczyć pianę gdzieś indziej, namolny jesteś i nudny. Nie mam nic więcej do dodania - możesz spokojnie wrócić do rytualnego szczekania na PiS z pozycji osoby popierającej podobnych błaznów i sprzedawczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Kaczyński 26.07.22, 18:00 Re:500. Już parę razy pisałam, ze ile razy w Stanach ktoś podnosi kwestie płatnych urlopów macierzyńskich, od razu rzuca się na niego konserwatywna-neoliberalna szuria z głosami „i kto na te roszczeniowe madki będzie płacił bo na pewno nie ja”. Założę się, ze gdyby w końcu faktycznie te płatne urlopu macierzyńskie w USA wprowadzono, przy najbliższej inflacji czy innym deficycie szuria by o tę inflację obwiniała rzeczone urlopy. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 17:09 Mój bosszzze Konfiarzu poczytaj ile powstało miejsc przedszkolnych i ile powstanie żłobków Niedługo będą niemieckie dzieci zapisywać żeby zapełnić Jak już jęczysz to choć się dokształć Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 15:31 Trochę się rozpędził powinien dać tyle ile jest w Niemczech a chce dać więcej Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 15:29 Przychód asmy wynosi więcej niż 1000 jednostek wiec pudło Pijesz do niemieckiego pokolenia „ 1000 euro” - należysz do niego i dlatego dorabiasz jako troll na polskim forum ? Przeprowadziła bym się na początek z DDR na zachód ale nie przyznawałabym się ze jestem ossis , trochę ciężkiej pracy i wyjdziesz na szczyt klasy średniej Sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 15:32 Matko kochana, czy ty sobie umiesz sam zawiązać buty z takim rozpaczliwym IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 16:04 Serdeczne gratulacje, to spore osiągnięcie dla kogoś tak strasznie tępego. I żeby oszczędzić ci czasu i popisów idiotyzmu: nie odnosiłam się do polityki socjalnej w Niemczech, gdzie skądinąd, biedne IQ<68 nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 17:07 Skąd wiec nick sugerujący ze mieszkasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Kaczyński 26.07.22, 17:19 krolewska.asma napisała: > Skąd wiec nick sugerujący ze mieszkasz ? A twój nick co sugeruje? Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 18:52 IQ góóóóóra 62, i to przy dobrych wiatrach i dużej życzliwości obserwatora. Nick z powietrza. Ze Szwejka. Albo z Gustawa Kramera. Albo opowieści o kucharzu na niemieckiej łodzi podwodnej w pierwszej wojnie światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 26.07.22, 17:58 Podziwiam! Tłumaczysz osobie o IQ Suskiego. Jesteś bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:22 > Jaki Donald ma plan na zahamowanie inflacji ? A Jarosław jaki ma plan? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 14:31 Nie to Donek krytykuje że jest za wysoka inflacja nie zauważywszy że ta wysoka inflacja jest we wszystkich krajach ) Więc co on by zrobił żeby tą inflację obniżyć proszę uprzejmie o komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:37 Aha, tylko Donek krytykuje. Społeczeństwo nie zauważyło wzrostu inflacji. W ogóle. Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 14:39 Społeczeństwo nie udziela wywiadów i nie jęczy na instagramie a Donek tak Ale jak tylko padnie pytanie jaki on ma plan to Chowa się do Mysiej Norki Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:46 > Społeczeństwo nie udziela wywiadów i nie jęczy na instagramie Oczywiście, że udziela wywiadów i jęczy na instagramie, problem w tym, że Kaczyński boi się odpalić smartfona. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kaczyński 26.07.22, 14:40 krolewska.asma napisała: > Nie to Donek krytykuje że jest za wysoka inflacja nie zauważywszy że ta wysoka inflacja jest we wszystkich krajach ) no cóż, w CH inflacja w stosunku do grudnia 2020 inflacja wyniosła 4,5%. Przypomnij no, asma, o ile w tym okresie wzrosła inflacja choćby w tych paskudnych Niemczech? A w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 14:54 No, podnoszenie stóp, niczego innego nie wymyślili. I żebranie o kasę za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 14:59 langsam napisała: > No, podnoszenie stóp, niczego innego nie wymyślili. I żebranie o kasę za granic > ą. Donek na pewno by to zrobił lepiej, choć nawet jako opozycja nie potrafi powiedzieć jak i co Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Kaczyński 26.07.22, 15:20 Tak. Począwszy od tego, że o wiele ostrożniej by rozsypywal covidową kasę. I że nie spowodowałby tej zapaści zaufania biznesu (stąd jest spadek inwestycji, między innymi). Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 26.07.22, 19:02 No w 2008 i 2009 zrobil to lepiej niż cała Europa. Skąd wniosek, że teraz nie byłoby podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Kaczyński 25.07.22, 21:40 Ale to o nie jest o Donaldzie tylko o naczelniku, który plącze się i wyglasza pokrętne głuptactwa, ja mam wrażenie, że i ciemny lud zorientował się, że z nim coś nie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:41 Gaskama jako ciemny lud ? Płacze …. Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Kaczyński 26.07.22, 04:44 Gaskama racjonalną i zdroworozsądkowa, natomiast ty reprezentujesz ciemny lud, który wszystko kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Kaczyński 25.07.22, 21:51 Jest dobrze, moja teściowa, od lat wierna wyznawczyni PIS-u jako jedynej słusznej partii, po ostatnich popisach erudycji Jarka oraz zakupie tony węgla orzech za 2600 zł (w październiku kupowała po 550 zł ) zaczyna przebąkiwać, że być może PIS się skończył jako właściwa partia. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 25.07.22, 21:52 No ale czy jest jakaś alternatywa bo chyba nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Kaczyński 25.07.22, 22:12 Problem w tym, że ogarnąć ten bajzel powinni ludzie mądrzy a nie z konkretnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 22:19 Mądrość dzięki PiS jest czymś bardzo .... subiektywnym. Suski czy Jaki są podobno ... mądrzy. W moim odczuciu ... inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Kaczyński 25.07.22, 22:30 PIS nie jest moją partią, ja nie chcę Polski bez tolerancji, bez wolności, bez inwestycji, bez planu na przyszłość i na skraju upadku gospodarczego. Pisząc "mądrych" miałam na myśli również mądrość społeczną, bez podziału na naszych i waszych, z otwartym umysłem i wizjami jak to polepić z powrotem w jako taką całość. Ale to oczywiście na ten moment nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 22:33 Dobrze, że dodałaś ostatnie zdanie. Bo już myślałam, że jakaś upalona idealistka się pojawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Kaczyński 25.07.22, 22:40 Prowadzę swoją DG w Polsce i mam dom ogrzewany ekogroszkiem, już dawno przestałam wierzyć w bajki, ale przecież mogę pomarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 22:42 Ja za stara jestem na takie marzenia. I doprawdy nie wiem, jak to pisowskie goowno gospodarczo, prawno, społeczno, finansowe naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Kaczyński 26.07.22, 04:53 No brzmi pięknie, tylko jest mały problem.czy widziałaś audytorium do którego przemawiał Kaczyński - wybrańcy ha ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Kaczyński 26.07.22, 12:03 No właśnie Ale dla forumek ograniczonych PO jest mądre obojętnie jakie głupoty głosi i jak członkowie obrażają kobiety i łamią przepisy drogowe To stan umysłu niestety Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kaczyński 26.07.22, 13:26 > jak członkowie obrażają kobiety i łamią przepisy drogowe Oooo, pani to ta malpa w czerwonym czy dziadu co spieprzyl z raju? Asme znowu sloneczko wykonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Kaczyński 25.07.22, 22:06 > po ostatnich popisach erudycji Jarka oraz zakupie tony węgla orzech za 2600 zł (w październiku > kupowała po 550 zł ) zaczyna przebąkiwać, że być może PIS się skończył jako właściwa partia. Oj tam oj tam, węgla zaraz sie dodrukuje i porozdaje za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kaczyński 26.07.22, 14:30 > Dla mnie nie ma różnicy To chyba akurat nikogo nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 25.07.22, 21:53 gaskama napisała: >Trochę głupio, że osoba, która powinna być pod opieką ger > iatry, psychiatry i neurologa ma taką władze. Polska trendsetterem narodów USA było drugie, że tak zauważę No i nie przesadzałabym z tą "taką władzą". Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kaczyński 25.07.22, 21:56 Tego zupełnie nie mogę pojąć. Po jednym ryżym psycholu wybrali starca. No ale to nie moje podwórko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_g1972 Re: Kaczyński 26.07.22, 14:50 Miażdżyca - pewnie tak, adekwatna do wieku. Najgorsza jest jednak perfidia połaczona z wyrachowaniem. Zakłamany typ. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Kaczyński 26.07.22, 19:37 Kaczyński ma takiego Alzheimera jak Putin raka. Pozuje na mniej groźnego niz jest - inaczej by go dawno odsunęli jego właśni koledzy partyjni. Bardziej mnie dziwi, ze osoba z takimi możliwościami jest tak zaniedbana. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Kaczyński 26.07.22, 19:42 cegehana napisał(a): > Bardziej mnie d > ziwi, ze osoba z takimi możliwościami jest tak zaniedbana. A może właśnie jest zadbany i to jest maks możliwości. Mnie dziwi natomiast to, że was dziwi, że w Polsce rządzi jakiś starzec ze stanem otępiennym - wystarczy spojrzeć na USA, gdzie sytuacja wygląda jeszcze gorzej Ostatnie występy Bidena to jest kompletny cyrk. Kaczynski przy nim to człowiek z umysłem jak brzytwa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kaczyński 26.07.22, 19:47 Znamienne, że przywołujesz amerykańskiego przywódcę, a pominąłeś przywołanego Breżniewa 🤣 Nie wolno ci krytykować niczego, co ruskie? Odpowiedz Link Zgłoś