07.09.22, 20:42
Piszę w imieniu mojej córki wink właśnie zapuściła paznokcie, przez długie lata się starała, ale ogryzała i nic z tego nie wychodziło. Teraz cieszy się jak dziecko. Ale paznokcie ma bardzo delikatne, miękkie, aż się wyginają.
Jak je wzmocnić, utwardzić?
Polećcie odżywkę, czy może coś z domowych sposobów.
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Paznokcie 07.09.22, 20:44
      paznokcie ma bardzo delikatne, miękkie, aż się wyginają.

wyhodować hyponychium smile
    • la-hada-chalada Re: Paznokcie 07.09.22, 21:52
      Super, że jej się udało, brawo! smile
      Moja cały czas próbuje z tym walczyć, niestety z różnym skutkiem.

Polecam balsam do paznokci Tisane - podpowiadany tu zresztą już kiedyś na ematce smile Dzięki Dziewczyny! kiss
      Niedrogi, wygodny w użyciu (do wcierania), poręczny (w małym plastikowym słoiczku) i moim zdaniem skuteczny. A dodatkowo ma przyjemny i jednocześnie nienachalny zapach smile
      To co jeszcze mogę polecić przy problematycznych paznokciach, szczególnie takich rozdwajających się (często po nawyku ogryzania), to piłowanie ich szklanym pilniczkiem - żeby brzeg paznokcia był idealnie gładki.
      Te dwie rzeczy ratują moje kłopotliwe paznokcie i ich się trzymam.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Paznokcie 07.09.22, 21:58
      Jako rasowa obgryzaczka paznokci powiem, ze tylko malowanie paznokci pomaga i to takie bardzo staranne.
      Potrafiłam miec szpony tak dlugie że ciężko bylo normalnie funkcjonować.
      Od zawsze mam dlyzsze pazury niz inni, bo wtedy szkoda mi ich obgryzać.
      Wlasciwie niktby nie powiedzial że obgryzam a ja nigdy nie uzywalam nozyczek do obcinania paznokci u rąk, skracam zębami ;P
      • ga-ti Re: Paznokcie 07.09.22, 22:58
        Moja młoda ma długie paznokcie pierwszy raz w życiu. Przestałam jej obcinać chyba w przedszkolu, bo ogryzała i nie było co, przycinałam brzegi, czy jakieś pojedyncze. Malowanie nie pomagało, bo ogryzała lakier. Teraz stał się cud po prostu. Ile my się nagadaliśmy, natłumaczyliśmy, nic. Dopiero jak się sama zawzięła, poprosiła, żeby ją pilnować, gdy się zapomni i udało się smile
      • borsuczyca.klusek Re: Paznokcie 07.09.22, 23:01
        Nie szkoda ci zębów? 😳
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Paznokcie 07.09.22, 22:55
      Malowanie paznokci sprawia, że stają się bardziej twarde.
      Witaminy na włosy i paznokcie pobrać ze trzy miesiące i powinno być lepiej.
      Np merz spezial, albo jakieś inne, pełno tego w aptekach, można jeden miesiąc takie, potem inne.
      • ga-ti Re: Paznokcie 07.09.22, 22:59
        Dzięki!
    • mysiulek08 Re: Paznokcie 07.09.22, 23:10
      odzywka/serum 7w1
      www.ceneo.pl/69797538
      mialam jeden pekajacy wzdluz paznokiec, bardzo pomogla
    • aurinko Re: Paznokcie 07.09.22, 23:33
      Moja córka używa tych dwóch naprzemiennie, polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka