alicjamagdalena Re: Dziecko ma covid 11.10.22, 22:40 Ktoś się jeszcze izoluje? Ziew....leczy się objawowo Odpowiedz Link Zgłoś
alinalen Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 09:01 Nie rozumiem po co ten test. Leczyć objawy a nie kreskę na teście. Na gorączkę środki przeciwgorączkowe, na kaszel leki na kaszel. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 09:05 alinalen napisała: > Nie rozumiem po co ten test. Leczyć objawy a nie kreskę na teście. Na gorączkę > środki przeciwgorączkowe, na kaszel leki na kaszel. > wiesz, jest takie coś jak odpowiedzialność i szacunek do innych - nie chcę by inni zachorowali przeze mnie-a tym właśnie jest beztroskie łażenie gdy test wciąż wykazuje obecność wirusa ( zakaża) niemodne podejście wiem Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 09:33 > wiesz, jest takie coś jak odpowiedzialność i > szacunek do innych - nie chcę by > inni zachorowali przeze mnie-a tym właśnie > jest beztroskie łażenie gdy test wciąz > wykazuje obecność wirusa ( zakaża) > niemodne podejście wiem no wlasnie - syn przyniosl covid z klubu - kolezanka rano zrobila test, wyszedl pozytywny, no ale przeciez nie zrezygnuje z imprezy w klubie - no i zrobila super-spreader-event ponad polowa dzieciakow chora, w tym ciezki astmatyk. tetaz przed kazda impreza dzieciaki kaza jej sie testowac "publicznie" ... bravo Wapaha. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 10:06 jprdl..i to mnie tak naprawdę osłabia nie chcą wierzyć w covid ? niech nie wierzą- ale niech stosują podstawowe zasady bhp - skoro jest tak wygodne narzędzie jak testy diagnozujące- to trzeba z nich korzystać by łatwo móc stwierdzić : zarażam - nie zarażam. żałuję, że nie ma takowych na inne choroby zakaźne - których nie widać albo lekko widać a moga powodować zarażanie innych trzymaj się kurko Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 10:47 wapaha napisała: > żałuję, że nie ma > takowych na inne choroby zakaźne - których nie widać albo lekko widać a moga p > owodować zarażanie innych ależ oczywiście, że są - tylko producenci nie dołożyli tylu starań na promowanie swoich produktów... Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 14:17 udowodnij i daj mi linki bym mogła zakupić tanio ,od ręki i bez recepty testy wskazujące w organizmie : , mononukleozę,bostonkę,hiv,polio,zapalenie wątroby typu b i c , wściekliznę i in. czekam Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 17:50 Wiesz ja dziecko chorego ogólnie puszczam ani do przedszkola, ani nie idę z nim w gosci czy na zakupy. Nie tylko covidem nie chce zarażać.... Test zrobiłam akurat po to aby wiedzieć co dalej ze szczpieniem które miało być własnie teraz. Mała czy test byłby dodatni czy ujemny i tak siedzi w domu, nie kontaktuje sie z nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 17:48 Zrobiłam z ciekawości, jak do typowych objawów dosżły wymioty. Chociazby po to aby dopytać lekarza kiedy ma być teraz szczpienie na covid skoro dziecko właśnie choruje na covid. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 19:27 jest nowy szczep -chorowanie objawowe, testy nie wykrywają- przeciwciała po miesiącu wychodzą a teraz foliarzy zapraszam 3 2 1 Odpowiedz Link Zgłoś
ingaki Re: Dziecko ma covid 12.10.22, 17:57 Zastanawia mine po co aż do trzech lekarzy się chłodzi z covidem? Moje wszystkie dzieci miały covid, od lekkiego drapania w gardle do prawie bez objawowo do bez objawowo. Już zapomnieliśmy, że taka choroba jeszcze istnieje. Zdrowia dla dziecka i rób to co uważasz jako matka, znasz swoje dziecko w chorobach najlepiej. Ps. Ja gorączkę zbijam dopiero przy 39 i wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś