Dodaj do ulubionych

Termosy obiadowe

28.10.22, 09:13
Polećcie proszę jakieś termosy obiadowe dla bombelków. Dzieci odmawiają jedzenia w szkole, obiady stają się absurdalnie drogie w stosunku do jakości (16zł za 4 pierogi), często zimne, bo nikt w szkole ich już nie podgrzewa i coraz więcej dzieci nosi obiady w domu w termosach. Co utrzyma ciepło te kilka godzin i będzie przede wszystkim szczelne, nawet podczas wywijania plecakiem?
Obserwuj wątek
    • jola_ep Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 09:22
      Może Esbit? Mam taki do herbaty i trzyma naprawdę dobrze i długo. Wiem, że są też opcje obiadowe.
      • ja_mamma Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 09:28
        Mam obiadowy Esbit od kilku lat. Bardzo polecam. Jedyne do czego można się przyczepić to bardzo podatna na zarysowania powłoka zewnętrzna.
    • mia_mia Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 09:22
      Już kiedyś polecałam ten
      www.decathlon.pl/p/termos-obiadowy-turystyczny-mh500-0-5-l/_/R-p-312704

Są w różnych rozmiarach, przelewam wrzątkiem i jedzenie długo jest ciepłe, ostatnio syn nie zjadł i zupa, którą przyniósł po 12 godzinach nie była zimna
      • y_y Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 17:12
        My mamy ten jesli chodzi o decathlon
        www.decathlon.pl/p/termiczny-pojemnik-na-zywnosc-2-l/_/R-p-109025?mc=8246377Duzy!
        Ale jak do malego pojemnika naleje coś cieplego (zupa) a do duzego tez włożę cieple drugie danie to 6h trzyma w temperaturze zdatnej do jedzenia.
        Nawet jak wieczorem wyjmuję do mycia jeszcze jest cieplejsze od otoczenia.
        • mia_mia Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 17:15
          Ten też mamy, ale on jest za duży do szkoły moim zdaniem.
          • y_y Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 17:32
            też tak myślałam ale dziecko daje radę nosić, mieści się w sporym plecaku, nigdy ksiązki i zeszyty nie ucierpiały.
            Ale faktycznie, jest spory...
    • princesswhitewolf Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 09:28
      Zobacz na aliexpress. Nie dlatego ze tanio tylko dlatego ze azjaci akurat sie specjalizuja we wszelakich izolowanych bento boxes z podzialkami

Poza tym
      Ja uzywam firmy Thermos wlasnie ze wzgledu na trzymanie ciepla. Mam dwa niezawodne. Jeden taki co mozesz miec salatke na gorze a na dole cos co chcesz utrzymac w cieple. Drugi wiekszy na dwa pojemniki w cieple. Wytrzymuja i 16 godzin

Mam tez bento box podgrzewany pradem ale nie wklejam bo do szkoly sie nie nadaja

• mikawi Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 17:17
        Tez mamy Thermos, 390 ml - dla młodszego dziecka wystarcza na porcje lunchu na ciepło.
        • mikawi Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 18:55
          290ml miało być, pomyłka wyżej
    • norra.a Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 09:43
      Dzięki, jako że chciałabym go mieć na już, to jadę do Decathlonu.
      • princesswhitewolf Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 10:27
        Moje dziecko.lubi ten podwojny z czescia przezroczysta bo ten drugi to jak sie wypelni go ciezkawy jest. Ale ja mam 9 latka. Dla starszych szieci moze byc ok
    • jkl13 Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 14:39
      Syn ma Esbit, temperaturę trzyma kilkanaście godzin, można nim rzucać, nic się nie wylewa. Termos nie do zdarcia, są różne rozmiary.
    • elieka Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 15:46
      Wink!! I butelka termiczna i termos na jedzenie (na stronie nazywa się food jar) są rewelacyjne. Bardzo długo trzymają temperaturę (6-8 godzin gorące) i nie przeciekają.
    • jakijaki16 Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 17:12
      Mam żółty taki :
      lunchmunch.pl/kategoria-produktu/termosy-dla-dzieci/
    • szpil1 Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 17:26
      Ja polecam Thermos King, są w różnych kolorach i dwóch rozmiarach, 470 i 710 ml. Świetne są.
      Np.:
      www.thermos.pl/produkty/83-termos-na-zup%C4%99.html
    • madame_edith Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 18:16
      My mamy Esbit, super jest, córka bardzo zadowolona.
    • pepsi.only Re: Termosy obiadowe 28.10.22, 18:43
      Ja do pracy mam z Ikea:
      www.ikea.com/pl/pl/p/efterfragad-termos-na-zywnosc-stal-nierdz-40288354/
      na owsiankę z rodzynkami , orzechami, miodem, (rzadziej na potrawę jednogarnkową, albo zupę)
      - jest bardzo w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka