Dodaj do ulubionych

Smaszcz-Janachowska

• klaramara33 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 10:35
      No może jest chora ta Smaszcz. Już tak się nie śmiejcie bo ta osoba cierpi nawet bardziej niż wam si wydaje i potrzebna jej pomoc.
    • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 12:42
      Prawdę powiedziała tylko głośno
      • triismegistos Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:04
        O, masz dowody na to że Janachowska roluje męża na kasę? Paulutek cię ozloci 🥰
    • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 12:43
      Wywiad wysłuchany a nie że streszczenia
    • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 13:39
      Pani Smaszcz ma niestety oddychająca osobowość, a szkoda, bo brudy z celebryckiego światka i np. te szczęśliwe związki milionerów z młodszymi o 20 lat Barbie to mógłby być temat.
      • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:06
        Ale dla kogo temat? To jakaś nowość czy coś rzeczywiście szokującego, że zdążają się takie związki?
        Jeszcze szokować to mogła Ann Nicole Smith ze swoim dziadziusiem na wózku albo Łapiccy a nie Janachowska i jej mąż starszy o ledwie 27 lat.
        • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:14
          Dla kogo? Tematem na kilkaset wpisów jest co jedna pani powiedziała drugiej pani. 😂
          Ledwie 27? Mój najstarszy facet był starszy ode mnie o 15 lat i uważam, że to dużo. Ale ok, każdy ma swoje kryteria.
          A z takimi związkami jest jak z celebrytkami, ktore oficjalnie sa modelkami, ale tak naprawdę zarabiaja jeżdżąc do Dubaju. Sposob pokazywania ich w mediach bywa szkodliwy społecznie, zwłaszcza dla nastolatek i fajnie odkłamać takie banialuki.
          • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:27
            Bywa szkodliwy dla nastolatek? Blaaagam. Myslisz, ze urodziwe, mlode dziewczyny beda szukac starszych, bogatych facetow z powodu inspiracji celebrytkami? To raczej kwestia wychowania, srodowiska, osobowosci.
            • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:32
              Ok, akceptuję twoje optymistyczne myślenie. 🙂
          • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:28
            Weź rozbieg i walnij sobie baranka, może pomoże? Bo na pewno nie zaszkodzi...
            Uważasz, że przed erą celebrytów nie było związków z większą różnicą wieku?
            I sorry, Janachowska nie jest żadną Barbie. Można ją lubić czy nie, ale nie można jej odmówić że jednak pracowała na swoje nazwisko. I zdaje się, cały czas pracuje.
            • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:36
              Oczywiście, że zawsze były takie zwiazki, ale teraz sa inne możliwości za sprawą środków komunikacji i co za tym idzie, większy target do wciskania kitu.
              Pisałam o zjawisku, nie mam ochoty wdawać się w przepychanki o konkretną celebrytkę, której z jakiegoś powodu postanowilas bronić.
              • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:45
                Wiesz co, mnie ona jest totalnie obojętna. Nie lubię jednak oceniania w ten sposób. Nie wchodź ludziom do łóżka.
                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:05
                  To są osoby publiczne opowiadające o swojej prywatności.
              • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:48
                W dobie social mediów dla współczesnych dzieciaków dużo większym zagrożeniem jest to, że teraz co drugi chce być influencerem albo streamerem.
                A polowanie na bogatego męża jest akurat stare jak świat.
                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:07
                  Czy ja wiem, czy wiekszym zagrozeniem jest chęć zostania influencerem niż utrzymanką bogatego pana lub dubajską prostytutką? Influencerzy przynajmniej potrafią na siebie zarobić i to niekoniecznie pracą seksualną.
                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:11
                    Wybić udaje się nielicznym. A nawet ci z sukcesami potrafią skończyć na Fame MMA czy Only Fans.
                    • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:20
                      Czyli w sumie możemy postawić te rzeczy na równi.
                      • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:25
                        Nie możemy, bo chodzi też o skalę ile dzieciaków zawali szkołę by kręcić tik-toki a ile by polować na milionerów.
                        • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:43
                          Na milionerów raczej będą polować już po szkole.
                          • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:51
                            martini-n napisała:

> Na milionerów raczej będą polować już po szkole.

Ale na początku swoich wywodów wspomniałaś o zagrożeniach dla nastolatków. To co robią dorośli ludzie po zakończeniu edukacji nie powinno być niczyją sprawą.
                            • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:58
                              Nastolatkom sprzedaje się taki model na życie, często pod przykrywką bajkowego związku.
                              • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:00
                                To jest nic, widziałaś jakie oczekiwania co do związków i modeli życiowych sprzedają niewinnym dzieciom filmy Disneya? Makabra!
                                • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:03
                                  Pod wpływem Disneya odrzucam każdego kandyata, który nie przyniesie mi 1/2 pary szpilek od Manolo Blahnika na aksamitnej poduszce
                                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:05
                                    Na latającym dywanie!
                                    • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:08
                                      A ja mu spuszczę warkocze z wieży
                                      • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:11
                                        O my biedne, ależ sobie dałyśmy zryć bereciki, bezwolne takie sad
                                        • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:19
                                          sad nie masz, nie masz nadzieje
                                      • aqua48 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:23
                                        No to ja się pochwalę, mój królewicz prawie jak Toliboski, wszedł dla mnie w ubraniu do wody.. a co! Na dodatek niosąc mnie na rękach. A teraz zazdrośćcie..
                                        • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:31
                                          #zazdrościmy
                                        • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:32
                                          Zazdroszczę!
                                        • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:37
                                          aqua48 napisała:

> No to ja się pochwalę, mój królewicz prawie jak Toliboski, wszedł dla mnie w ub
                                          > raniu do wody.. a co! Na dodatek niosąc mnie na rękach. A teraz zazdrośćcie..

I nawet się nie potknął i nie upadł z Tobą w ramionach w muł? sad
                                          WYGASZAM CIĘ.
                                          • aqua48 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 14:27
                                            annaboleyn napisała:

> I nawet się nie potknął i nie upadł z Tobą w ramionach w muł? sad
                                            > WYGASZAM CIĘ.

Mułu nie było. I nie nie potknął się, a mógł był albowiem to rwący potok był.
                                            • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 14:29
                                              A, w rwącym potoku rąbnąć, to już mniej śmieszne, faktycznie (btdt, choć nikt mnie nie niósł crying)
                                              • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 14:31
                                                Coż, mnie nikt nie niósł, nikt mi kwiatów nie zbierał (w wodzie czy nie), ale za to mój ojciec mojej matce raz ulepił bałwana. O mało tego nie przypłacił zarzutami za naruszenie miru domowego, ale liczy się gest, nie?
                                                • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 14:33
                                                  Ma ten gest! Jak to... miru? Dlaczego??
                                                  • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 14:50
                                                    Już kiedyś tu opowiadalam: tatuś przeskoczył przez ogrodzenie domu mamusi, w czasach kiedy uderzał do niej w konkury, zimą, w środku nocy. Lepił tego bałwana tak głośno, że obudził, nie mamusię, która jest osobą sprawiedliwą i śpi zwykle snem sprawiedliwego, tylko jej siostrę. Siostra już się szykowała do wzywania milicji. Obywatelskiej. Następnie tatuś zaczął się dobijać do drzwi narzeczonej, ciotka uchyliła skrzydło, ale jak zobaczyła w ciemnościach wielkiego chlopa, to się przestraszyła i zamknęła. Niestety przycięła tatusiowi klamrę od paska płaszcza. Tatuś chciał uwolnić klamrę i zaczął szarpać krzycząc "Marysiu, to ja, to ja!" (ciotka jest Maria). Na to ciotka "Co za "ja"?"- w końcu zbudziła się już cala rodzina i ustalono tożsamość nieszczęsnego włamywacza.

Inteligencję na szczęście dziedziczy się po matce
                                                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:01
                                                    O Boże <3 Przestań, dumna jesteś, takie piękne naruszenie miru <3
                                                    (Jak się lepi bałwana GŁOŚNO? Śpiewa mu się pieśni o narodzinach?)
                                                  • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:03
                                                    Sapie się, stęka, łamie gałęzie w ogrodzie (ciotkę mam strachliwą, jest czujna jak ważka, wszystko slyszy).
                                            • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 14:33
                                              A ja bym tam chciala taki upadek zaliczyc, w rwacym i koniecznie lodowatym potoku. Jak przygoda, to przygoda wink
                                              • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:01
                                                Nie no, polecam wink
                                              • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:05
                                                Probuje sobie przypomniec jakies romantyczne czyny moich rycerzy... i dupa. No jeden dla mnie ukradl majtki z akademika i to chyba tyle uncertain
                                                • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:18
                                                  Ja uczestniczyłam (biernie) w romantycznej wojnie prawie trojańskiej, która też rozpoczęła się przez kobietę. W liceum pojechaliśmy na wycieczkę klasową w góry. To była pamiętna wycieczka, z wielu względów, takich jak choćby pomylenie daty przez wychowawcę i chwilowy brak noclegu. Ale to tak tytułem wstępu. W trakcie wycieczki koledzy wybrali się na dyskotekę, na której jeden z nich naruszył chyba cześć jakiejś miejscowej dziewczyny. Zarobił w oko. Został ewakuowany przez kolegów na z góry upatrzone pozycje (czyli do ośrodka, w którym nocowaliśmy). Niestety, góralom nie wystarczyło, że mu podbili oko. Ruszyli tropem chłopaków i przyszli pod ośrodek. Potem były przygotowania do obrony, polegajace na połamaniu taboretu i wychowawca biegający z gaśnicą w celach obronnych, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Napastnicy odeszli. A siniaka pod okiem trzeba było pod koniec wycieczki zamalowywać fluidem, żeby się mama kolegi nie zorientowała.
                                                  • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:26
                                                    Brzmi znajomo. Ciotki koledzy w liceum tak z Hiszpanami wojowali wink Nikt chyba mebli nie lamal, ale tubylcy pod oknami wygrazali przez chwile. A potem zdaje sie po prostu sobie poszli. Tez o dziewczyny poszlo- wiadomo!
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:46
                                                    I właśnie dlatego wszelkie wycieczki szkolne powinny być odgórnie zabronione 🙄
                                                • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:29
                                                  Męskie czy damskie? Twój rozmiar? To ważne wink
                                                  Z przykrością stwierdzam, że nie zasłużyłam na żaden romantyczny wyczyn, chyba że za taki uznamy bukiety jak cebry słane do pracy, bez sensu zupełnie zresztą. Liczy się, że jeden mój były razem z niedoszłym na wieść o aktualnym - potwornie się upili na ąę balu studenckim, bardzo się przy tym bratając? Chyba do dziś się przyjaźnią. A, jeszcze rzeczony ówczesny aktualny stał pod oknem gotowego do odjazdu pociągu i syczał NIENAWIDZĘ CIĘ, SŁYSZYSZ - no, słyszałam, ja i wszyscy w przedziale, to był bardzo głośny syk. Ale nawet nie próbował zrobić Kareniny, ani nic! Żadnych potoków nie było, żadnych nenufarów i niezwykle rzadko byłam noszona na rękach, częsciej na barana sad( Teraz to już i barana nie będzie, chybaby taki baran ruptury dostał, ech.
                                                  • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:43
                                                    Damskie, pasujace, nadal je mam wink Ach i jeszcze jeden sie przeze mnie wykrwawil na smierc- w opowiadaniu, ktore dla mnie napisal. Traktowalo o tym, co sobie zrobi, jak go zdradze. Chyba wiadomo czemu zostal bylym big_grin
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:47
                                                    Ludzie jaki creep 🙄
                                                    (ten od opowiadania)
                                                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:51
                                                    Aww, szantażyk emocjonalny zawsze na propsie!
                                                  • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:53
                                                    Ale pisal skubany dobrze, to mu trzeba przyznac wink
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:44
                                                    Ja w ramach romantycznego gestu dostałam nóż do grzybów. Czy chociaż troszeczkę się liczy? 🥺
                                                  • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:49
                                                    Liczy! Romantyzm praktyczny zawsze w cenie
                                                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:52
                                                    Oczywiście. Poza tym, że romantyczny (pójdź ze mną w las, miła, będziem grzybić), to jeszcze rozsądny - ten od fornity by zagroził, że jak coś, to się tymże nożem potnie, a tu po prostu nóż, bdb.
                                              • aqua48 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 16:02
                                                fornita111 napisała:

> A ja bym tam chciala taki upadek zaliczyc, w rwacym i koniecznie lodowatym poto
                                                > ku. Jak przygoda, to przygoda wink

Taki upadek to ja sobie zaliczyłam nie raz, ale solo..
                                        • rosapulchra-0 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 23:21
                                          aqua48 napisała:

> No to ja się pochwalę, mój królewicz prawie jak Toliboski, wszedł dla mnie w ub
                                          > raniu do wody.. a co! Na dodatek niosąc mnie na rękach. A teraz zazdrośćcie..

Mój by nie byłby w stanie tego zrobić, bo byłam gruba big_grin

Pierwszym romantycznym gestem wykazał się wyznając mi miłość w jakimś sklepie z ciuchami. Staliśmy między wieszakami i nagle on palnął: Wiesz co? Kocham cię! W pierwszej chwili myślałam, że się przesłyszałam, ale powtórzył swoje wyznanie. Nie wiedziałam, co zrobić z oczami. Myślałam, że zwariował, bo nic nas ze sobą nie łączyło poza tym, że od miesiąca kątem mieszkał u mnie i czasem razem załatwialiśmy jakieś sprawy dla jego matki.

Nigdy wcześniej mnie ani nie przytulił, czy pocałował, ani nie wykonał żadnego gestu, który mógłby świadczyć, że jest mną zainteresowany. Poza tym znaliśmy się od mojego urodzenia i nasze kontakty zawsze były czysto koleżeńskie.

A i tak po tym wyznaniu minął jeszcze jakiś czas, zanim je powtórzył i przekonał, że to miłość romantyczna jest.
                                          • 18lipcowa3 Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 10:19
                                            A miał wtedy jeszcze żonę czy już nie?
                                            • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 10:31
                                              I czy juz byla w podstepnej ciazy wbrew jego woli ta zona??
                                              • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 12:23
                                                😂😂😂
                                              • rosapulchra-0 Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 13:28
                                                Ależ wy jesteście głupie. Głupie i podłe.
                                                • triismegistos Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 14:02
                                                  Podłe, podłe. Co najmniej tapk podłe jak kobieta, która na złość wam zaszła w ciążę. Podłe żmije 🐍🐍🐍
                                                • m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 14:07
                                                  Jesteśmy. Ale jednak najpodlejsza i najgłupsza to była ta żona, która bezczelnie zaszła bez jego wiedzy i zgody. I ta baba, na którą niechcący nadział się na imprezie. Podobno raz.
                                                  A o sobie co napiszesz? big_grin
                                                  • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 15:58
                                                    Uściślijmy może czy to on się nadział czy nadział ją na tej imprezie? 😂
                                                  • sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 21:47
                                                    Cokolwiek to było, to z pewnością działo się bez jego wiedzy o zgody 😂
                                                  • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 22:04
                                                    Perfidne zajście w ciążę z eksem to dla mnie coś jak zajście w ciążę przez telefon.

Seks z eksem zakochanym romantycznie w innej i planującym raj na ziemi z tą inną. . A potem perfidne poronienie. Wszystko po to by pognębić eksa i neksię.
                                                    Kompletnie bez uczuć własnych, no, poza tą perfidią - to jest coś tak mocnego, że i za sto lat ematki będą oczy wybałuszać.
                                        • bei Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:01
                                          Zazdroszczę! Mój amant podarował mi tęczę (tą, którą widział na niebie).
                                • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:05
                                  annaboleyn napisała:

> To jest nic, widziałaś jakie oczekiwania co do związków i modeli życiowych spr
                                  > zedają niewinnym dzieciom filmy Disneya? Makabra!

No właśnie ja się w dzieciństwie naoglądałam i teraz codziennie jak muszę się zwlec do roboty to się zastanawiam dlaczego nie jestem księżniczką 🙄

• annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:06
                                    No jakże, jesteś, tylko zaklętą smile
                                    • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:09
                                      Zaklęta w borsuka 🙄

Nawet chwytliwe 🤔
                                      • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:12
                                        Piękny tytuł big_grin
                                      • melisananosferatu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:59
                                        Byla zakleta w sokola (Michelle Pfeiffer). Ona za dnia byla sokolem a w nocy piekna soba. Ty Borsuczku jestes piekna 24/7.
                                        • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:11
                                          Pamiętam ten film z dzieciństwa a Rutger Hauer był wilkiem.

Dzięki Nosferatu, ale ja to tak bardziej 6/10 w porywach 😘
                                          • melisananosferatu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:23
                                            I Matthew Broderick, bodajze, taki mlodziutki. Ja tam jestem fanka twojej osobowosci, paznokci i uroku!
                                            • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:27
                                              A pazury gdzieś tu nawet w ten wątek wcześniej wklejałam 😅
                                            • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:52
                                              To był śliczny film, ale "Zaklęta w borsuka", kreatywny remake go przebije pięć razy smile
                                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:48
                                  > To jest nic, widziałaś jakie oczekiwania co do związków i modeli życiowych spr
                                  > zedają niewinnym dzieciom filmy Disneya? Makabra!

Już nie, teraz Disney stawia na siostrzeństwo i silne kobiece bohaterki.
                                  Ale czy przeczycie, że bajki o biernych ksieżniczkach są w sumie toksyczne dla dziewczynek?
                                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:57
                                    Dla mnie osobiście najbardziej toksyczne okazało się kościółkowe pierdololo 🙄
                                  • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:59
                                    martini-n napisała:

> Ale czy przeczycie, że bajki o biernych ksieżniczkach są w sumie toksyczne dla
                                    > dziewczynek?

Trudno mi cokolwiek na ten temat odpowiedzieć, nie wiem kto to "bierna księżniczka."
                                    • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:04
                                      O rany 😂
                                      • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:07
                                        No serio, musisz niestety rozwinąć trochę bardziej temat. Bajki mi w dzieciństwie czytywano, także o ksieżniczkach jakieś też zapewne oglądałam. Nie zauważyłam ich szczególnie toksycznego wpływu na moje życie, a nie sądzę, żebym byka jakimś wyjątkiem w populacji dziewczynek.
                                        • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:08
                                          Ok
                                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:16
                                    Nie. Disney stawia na kasę i jeszcze kasę. Tak, jak zawsze. Tym razem będzie to kasa zbijana na coraz bardziej popularnym (i dobrze) trendzie lansującym silne kobiece bohaterki. Oraz siostrzeństwo. Ale my sobie nie damy zamydlić oczu medialnym przekazem, prawda? wink
                                    Co do biernych księżniczek - zasadniczo tak właśnie wyglądał disneyowski przekaz, kiedy byłam małą dziewczynką. Czy był toksyczny? Pewnie tak samo, jak obraz bijanej przez męża pijaka matki koleżanki, która może by od pijaka odeszła, gdyby nie fakt, że był on jej jedynym źródłem utrzymania.
                                    Ale patrz, jakoś wyrosłam na kobietę, która żyjąc w dosyć szczęśliwym związku ma całkiem lukratywny zawód i gdybym jutro przestała być mężatką, to nadal dzieci i ja mielibyśmy z czego żyć i nie byłaby to renta czy alimenty.
                                    Zaryzykuję więc śmiały wniosek, że tym, które coś tam w domu miały wkładane sensownie do głowy - disneyowskie księżniczki niczego nie złamały, a tym pozostałym - niczego nie skleiły.
                                    • melisananosferatu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:19
                                      Dokladnie tak, jak napisalas. Zwlaszcza ostatnie zdanie.
                                    • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 23:56
                                      Na tym forum padają różne kurioza, ale i tak teza, że na dzieci nie wpływa to, co oglądają, jest dosyć niecodzienna.
                                      • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 00:18
                                        "Padają kurioza", mówisz wink Czy możesz wskazać ten wpis, który mówi, że na dzieci nie wpływa to, co oglądają?
                                        • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:04
                                          Mam też przeczytać ten wpis na głos, czy wystarczy, że go wskażę? 🤦‍♀️
                                          • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:16
                                            Ciężki wybór wink Może go po prostu zacytuj? Po upewnieniu się, że ta propozycja z czytaniem na głos wnosi do dyskusji okrągłe zero? wink "Czy możesz wskazać" zwykle oznacza prośbę o WSKAZANIE, tak wink
                                            • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:28
                                              Ponieważ jestem zwolenniczką dawania wędki, a nie ryby, to podpowiem, że pod tym właśnie wpisem był mój wpis o niecodziennej tezie. Powodzenia! 😏
                                              • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:30
                                                Czyli nie jesteś w stanie zacytować wpisu, w którym stwierdza się, że na dzieci nie wpływa to, co oglądają. Tak myślałam, kiedy zaczęłaś się wić "czy mam przeczytać na głos", ale z wrodzonej uprzejmości dałam Ci szansę wybrnięcia wink
                                                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:33
                                                  Serio nie umiesz znajeźć wpisu nad moim postem? No cóż, próbowałam. 🙂
                                                  • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:36
                                                    A najśmieszniejsze jest to, że to jest twój wpis.😁 Ematkowe wyparcie level master. No kocham was, jestescie lepsze niż telenowela poludniowoamerykanska i patostreamy w jednym. 😘
                                                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:46
                                                    Może powinnaś trochę tych telenowel i patostreamów zamienić, nie wiem, na jakąś sensowną lekturę, rozumiiem, że to trudne, przy pewnych, hm, deficytach, ale mam wrażenie, że odrobinę by wyrównało poziom tej dyskusji wink
                                                  • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:51
                                                    Ech, czyli nasteępna zakompleksiona i urażona. Nie pomogę ci. 🤷‍♀️
                                                  • m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 10:19
                                                    😂
                                                    Też zaczynasz odpalać petardy.
                                                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:44
                                                    Przyznaję, próbowałaś dość rozpaczliwie, niestety - nie wyszło Ci wink Widzisz, ja nie muszę niczego szukać, zwłaszcza w takich kwiatkach, jak "padają kurioza" wink To Ty stwierdziłaś, że zostało tu napisane, jakoby na dzieci nie wpływało to, co oglądają. Obie wiemy, że zostało napisane coś innego, dlatego poproszona o wskazanie lub zacytowanie zaczęłaś snuć rzewne bzdurki o czytaniu na głos, wędce oraz rybie wink Doceniam starania, ale nie mam serca dłużej Cię grillować smile Chyba że będziesz bardzo nalegać wink
                                                  • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:50
                                                    To musi być przykre, że ty się rozpisałaś, a ja zalatwilam cię jednym zdaniem. Dlatego pozwolę ci myśleć, że mnie grillujesz, taka jestem życzliwa. A ty może wyjdź na spacer, poroób coś, jest życie poza forum i plotkami o celebrytach - to nie musi być twoje jedyne źródło "satysfakcji". 🙂
                                                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:55
                                                    Ten cudzysłow przy "satysfakcji" jest zupelnie zbędny, wiesz? wink No, ale jak sama stwierdziłaś - tu "padają różne kurioza" wink I mówisz, że z tego reklamowanego życia wpadłaś tu prosto do plotkarskiego wątku o celebrytach? wink Przypadkiem, jak rozumiem? wink
                                                  • triismegistos Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:14
                                                    Obawiam się że w temacie grillowania martini-n nie dorastasz martini-n do pięt 🙄
                                                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:22
                                                    triismegistos napisała:

> Obawiam się że w temacie grillowania martini-n nie dorastasz martini-n do pięt
                                                    > 🙄

A, to prawda, przyznaję z pokorą wink
                                                    (Wiesz, że jest spora szansa iż rzeczona zrozumie Twoje słowa jako pochwałę swoich umiejętności erystycznych i retorycznych? smile
                                                    >
                                                  • triismegistos Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 15:33
                                                    Nie wątpię w to 🤭
                                  • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:27
                                    Nie wiem czy az "toksyczne", ale znajome matki bardzo dbaja, zeby corki jednak nie tylko takie wzorce literackie mialy. Juz bawet Barbie zdaje sie ma byc lekarka/podrozniczka/czlowiekiem a nie tylko pieknoscia do strojenia?
                                    • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:36
                                      Nawet w przaśnych latach 90tych można było kupić Barbie pracującą.
                                      • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:48
                                        Tak i nawet x lat temu byly ksiazki takie jak "Pippi" wink Niemniej jednak teraz bardziej sie zwraca uwage na feminizm w wychowaniu, takie mam wrazenie.
                              • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:04
                                Kto dokładnie sprzedaje taki model związku?

I czy zagrożeniem jest partner tylko dużo bogatszy czy dopiero starszy i bogatszy. Jeżeli starszy to o ile?
                                • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:36
                                  Mi odpisała ze reklamy...
                                  • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:58
                                    Nie nie wiem, co wam napisać, jednak ematka zaskakuje. Nie wiem, czy to jakieś wyparcie czy lęk przed zagłębienie się w daną kwestię, ale ok, zostawiam temat.
                                • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:55
                                  Zagrożeniem są te miliony. Nie wiedziałam, że głównym źródłem szczęścia w moim związku jest to, że mój partner nie ma kasy 🙄 Gdyby nagle został milionerem musiałabym go rzucić
                                  • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:04
                                    Pomyśl, jaką miałabyś tragedię zakochując się w milionerze. Na samym początku znajomości.
                                    A tak to możesz spokojnie drżeć, by się nagle nie wzbogacił.

Serio to ci milionerzy płci dowolnej mają przekichane. Zwiążą się z kimś biednym, wszyscy kraczą, że to nie miłość, bo dla kasy ktoś ich wielbi. Z bogatym - taaaaa, kasta, sami między sobą a na biednych nie spojrzą.
                                    Przechlapane.
                                    • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:11
                                      Ostatnio lepiej zarabia, czas rozważyć ewakuację
                                      • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 21:15
                                        Pilnuj i licz dobytek codziennie.
                                      • princy-mincy Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 09:34
                                        gr.ruuu napisała:

> Ostatnio lepiej zarabia, czas rozważyć ewakuację

OMG, przeczytalam- czas rozwazyc egzekucje wink
                                        • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 12:27
                                          Aż tyle nie zarabia... Mam nadzieję, że się opanuje i nie zostanie milionerem
                                          • sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 12:32
                                            Dasz radę, dopóki nie macie Pauli wśród znajomych to możesz go spokojnie rolowac na zakupach ☺
                                        • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 17:25
                                          Nie no zaraz egzekucję.
                                          Kulturalnie trzeba się męża pozbywać, są metody bardziej humanitarne.
                                          Przy czym jednak miałabym chwilę zawahania, czy bawić się w zbrodnię doskonałą, czy jednak, trudno, przemóc się jakoś i do milionów przywyknąć.

No i szczęśliwie nie wyglądam jak Barbie, może by jakoś gładko przeszło i nie wyszłabym na harpię.
                                  • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:04
                                    Z tego co piszesz o swoim związku, to to jest przeciwieństwo Janachowskiej i jej milionera. 😏
                                    • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:10
                                      Przeciwieństwo to gdybym miała miliony. A niestety nie mam.
                                      • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:22
                                        No i gdybyś to ty była starsza, a twój facet wyglądał jak młody Brad Pitt.
                                        Masz rację, złe określenie.
                                        • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:24
                                          Na to drugie mam jeszcze szansę, na miliony już raczej nie big_grin
                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:14
                    No, to prawda. Na przykład P.Sz. próbuje być taką influencerką premium, tylko chyba nie uważała na wykładach z petardowania...
                    • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:16
                      Premium, bo z doktoratem. I nie zapominaj, że jest MATKĄ! No 🙄
                  • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:33
                    A co to znaczy zostać utrzymanką rozwiń?
                    Pracuję, zarabiam całkiem dobrze ale aktualnie mój mąz zarabia 3 razy tyle co ja. Czy jestem utrzymanką?
                    • m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:36
                      Jeśli nie jest też trzy razy starszy od ciebie, to nie wink
                      • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:03
                        Ufff...
                  • eliksir_czarodziejski Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 07:25
                    martini-n napisała:

> Czy ja wiem, czy wiekszym zagrozeniem jest chęć zostania influencerem niż utrzy
                    > manką bogatego pana lub dubajską prostytutką? Influencerzy przynajmniej potrafi
                    > ą na siebie zarobić i to niekoniecznie pracą seksualną.

Nie widzisz żadnej różnicy pomiędzy byciem prostytutka/czyjąś utrzymanka a żona i matka?
                    • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 07:56
                      Wiadomo, że obrączka i powicie dziecięcia uświęcają związek, przecież już to napisałam. 😉
            • aqua48 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:54
              Duża różnica wieku w małżeństwach to nowa nowość? Moja własna prababka wyszła za mąż w wieku 14 lat, za swego nauczyciela, babcia koleżanki w wieku 16 lat już owdowiała, a babcia kolegi jako 15 letnia stateczna mężatka zamiast ugotować mężowi obiad, zimą wzięła sanki i poszła zjeżdżać na górkę z innymi dziećmi....
              • 35wcieniu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:32
                Duża różnica wieku w małżeństwach to nowa nowość? Moja własna prababka wyszła za mąż w wieku 14 lat, za swego nauczyciela, babcia koleżanki w wieku 16 lat już owdowiała, a babcia kolegi jako 15 letnia stateczna mężatka zamiast ugotować mężowi obiad, zimą wzięła sanki i poszła zjeżdżać na górkę z innymi dziećmi....

Nie nowość, tu zgoda, ale dlaczego uważasz że dowodem na istnienie dużych różnic wieku w małżeństwach są przykłady nastolatek wydanych za mąż, to już mi trudno pojąć. Miałoby może sens gdybyś i wiek panów podała.
                • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:34
                  Moje dwie prababki miały mężów 10 i 12 lat młodszych wink Takzeten...
                • aqua48 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:55
                  35wcieniu napisał(a):

> dlaczego uważasz że dowodem na istnienie dużych różni
                  > c wieku w małżeństwach są przykłady nastolatek wydanych za mąż

Bo wszyscy mężowie tych nastolatek byli już dorosłymi mężczyznami, pracującymi na utrzymanie rodziny.
                  Czyli różnica wieku wynosiła co najmniej 15 lat.
                  • 35wcieniu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:59
                    No ale o tym nie wspomniałaś, dlatego uznałam dowód za dość osobliwy. big_grin
                • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 07:40
                  Wtedy status kobiety miał znacznie. Majętny mężczyzna brał młoda dziewczynę za żonę bo trzeba było zajmować się pozostawionym drobiazgiem. Ślub szybki w ciągu miesiąca od zgonu żony zmarłej po trudnym porodzie
              • kropkaa Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:03
                Trudno uznać to za model pożądania.
            • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:05
              maleficent6 napisała:

> Weź rozbieg i walnij sobie baranka, może pomoże? Bo na pewno nie zaszkodzi...
              > Uważasz, że przed erą celebrytów nie było związków z większą różnicą wieku?
              > I sorry, Janachowska nie jest żadną Barbie. Można ją lubić czy nie, ale nie moż
              > na jej odmówić że jednak pracowała na swoje nazwisko. I zdaje się, cały czas pr
              > acuje.

Nie znam dokonań Janachowskiej. To te programy o ślubach są mega ciekawe? Na Pudelku widzę wychudzona sylwetkę ze zmarszczkami od za powiększonych ust
              • triismegistos Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:14
                No tak, jak chuda i ma zmarszczki to najlepszy dowód że nic nie osiągnęła 🤦
              • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:14
                Skoro kolejna telewizja chce puszczać te programy to znaczy, że dla jakiejś widowni są one ciekawe.
                A wcześniej Janachowska była utytułowaną tancerką.
                • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:37
                  Dwno temu trafilam na taki program, w którym Izabela pokazywala swoje mieszkanie w Warszawie. Mieszkała sama ☺ a wnętrze dziewczęco mlodzieżowe. Na bogato urządzone.

I opowiadała komuś o sobie. Niby o sobie a o tatusiu. Córeczka tatusia a tatuś najważniejszy. Życie na walizkach, bo turnieje i ten tatus u boku. I nawet padaly teksty jak to nikt tatusiowi pięt nie sięgnie. Plus Izy pracoholizm. Treningi, nauczanie itd. Z pracy do pracy.

Więc kiedy wybrała na męża starszego od siebie faceta to mnie to kompletnie nie zdziwilo. Do tego Iza biedna nigdy nie było, więc to żadna baśń o kopciuszku.
                  Po ślubie latami pracowała, mogły jej programy się nie podobać, ale nagrywała je non stop. Chyba przyzwyczajona do kołowrotka po prostu. Do tego zamożna z domu.
                  Miliony męża i to jak nimi się dzielą to ich sprawa. Może i wygląda jak Barbie, ale to pracowita osóbka a nie dziunia lalunia jak te amerykańskie żonki z innego programu.
                • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:49
                  Klan w TVP ma też swoją widownię 🤷
                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:52
                    Klan na początku swojego istnienia był całkiem niezłym serialem.
                    • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 07:51
                      borsuczyca.klusek napisała:

> Klan na początku swojego istnienia był całkiem niezłym serialem.
                      >

Tak jak są seriale premium i niskiej klasy tak jest też z programami. Wendzikowska też jak to piszesz stała się osobowościa tv ale mało kto ją kojarzy z dorobku
                  • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:38
                    Ma i ?
              • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:38
                mandre_polo napisał(a):

> maleficent6 napisała:
                >
                > > Weź rozbieg i walnij sobie baranka, może pomoże? Bo na pewno nie zaszkod
                > zi...
                > > Uważasz, że przed erą celebrytów nie było związków z większą różnicą wiek
                > u?
                > > I sorry, Janachowska nie jest żadną Barbie. Można ją lubić czy nie, ale n
                > ie moż
                > > na jej odmówić że jednak pracowała na swoje nazwisko. I zdaje się, cały c
                > zas pr
                > > acuje.
                >
                > Nie znam dokonań Janachowskiej. To te programy o ślubach są mega ciekawe? Na Pu
                > delku widzę wychudzona sylwetkę ze zmarszczkami od za powiększonych ust

Cukiereczku, ona jest tancerką. Uważasz, że jej to z nieba spadło w dniu ślubu ze starym milionerem? Razem z ryżem tym sypali?
                Programów nie oglądam, więc nie powiem ci czy ciekawe, obejrzyj jakiś to się dowiesz.
                Ja tam wychudzenia nie widzę. Ale ok, skoro chuda to na pewno jej wina 👍 nic nie osiągnąła, tylko jest utrzymanką j zmienia pieluchy.
                • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 15:52
                  To nie powtarzaj plotek że pracowała na nazwisko bo nic o niej nie wiesz
                  • 35wcieniu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:04
                    nie powtarzaj plotek że pracowała na nazwisko bo nic o niej nie wiesz

Jej osiągnięcia taneczne specjalnie tajne nie są. Mówisz że bez pracy jej się tak udało? No, no...
                  • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:26
                    A to trzeba oglądać jakieś programy o kieckach czy tam ślubach, żeby znać czyjeś nazwisko? Przed programami była tancerką, dobrą tancerką. I tym zapracowała na nazwisko. Naprawdę, masz wąski światopogląd. Lekarz, adwokat etc też pracuje na swoje nazwisko, a nie jest celebrytą. Ba! Nawet mechanik samochodowy na nie pracuje.
                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:53
                    mandre_polo napisał(a):

> To nie powtarzaj plotek że pracowała na nazwisko bo nic o niej nie wiesz

Rozumiem, że ty w każdej chwili jesteś w stanie wstać z kanapy i wykręcić medal na mistrzostwach tanecznych? Jeżeli tak to szacun 🙄
                    • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:44
                      Aha, ona z tyt tanecznym zacznie też prowadzić wiadomości, piec czy gotować w tv🤷
                      • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:46
                        Znasz pojęcie osobowości telewizyjnej?
                        • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 21:12

> Znasz pojęcie osobowości telewizyjnej?
                          >

I ona nią jest choć nikt z tu piszących programów z jej udziałem nie ogląda 😋
                          • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 21:48
                            Ja oglądam 🙄

Zadowolona? 😒
                          • aqua48 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 14:32
                            mandre_polo napisał(a):

> I ona nią jest choć nikt z tu piszących programów z jej udziałem nie ogląda 😋

Ja swego czasu oglądałam program jak dobierała suknie pannom młodym. I powiem, że pani mi się podobała.
                            • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 17:29
                              Ja oglądałam taki o ratowaniu wesela dwa dni przed ślubem.
                              Lubiłam. Podobny był potem prowadzony przez dwie babeczki, lekka i niewymagają rozrywka.
              • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:58
                Wystarczy, że ona na tych programach zarabia wielokrotnie więcej od większości forumek. Nie muszą być ciekawe dla każdego
          • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:33
            Ale zdajesz sobie sprawę, że takie związki występują w przyrodzie nawet bez milionów w tle? Ty byś chciała za policję obyczajową robić i do wyrka dorosłym ludziom zaglądać?
            Poza tym dla przeciętnej nastolatki 25latek to dziadek, więc możesz zluzować 🙄
            • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 14:37
              Ech, ematki nie zawodzą. 🙂
              • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:28
                Nie no pewnie. Cały śiwat ma zyc tak jak ty...
                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:36
                  Skąd ten wniosek? Nie zabraniam nikomu być utrzymanką, ani 18-letnia tradwife kręcąc tiktoki o życiu, ani pisowską posłanką która poucza o wierności chociaz mało o tym wie, ani dubajską prostytutka, ale nazywajmy rzeczy po imieniu.
                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:41
                    Czy według ciebie każda kobieta mająca dużo bogatszego męża jest utrzymanką?
                    Czy Anna Lewandowska jest utrzymanką?
                    • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:43
                      I ponownie, skąd ten wniosek? Sama sobie odpowiem - z sufitu.
                      • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:47
                        Ale Izabela Janachowska już według ciebie jest utrzymanką tak?
                        • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:56
                          Tancerka, która wspieła się na plecach milionera i prowadzi jakieś bzdurne programiki, de facto żyjąc za pieniadze starszego prawie o 30 lat męża?
                          • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:59
                            Legalna żona od 8 lat, z którą ma wyczekane dziecko i której z przydziału nie dostał.

A to, że była tancerką to zarzut ma być?
                            • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:06
                              Uff, dobrze, że to żona i że dziecko mają. Wiadomo, ze wolne i bezdzietne związki to zlo. 😉
                              • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:18
                                Na razie ustalamy, że zło to związki z milionerami 🙄
                            • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:33

> Legalna żona od 8 lat, z którą ma wyczekane dziecko i której z przydziału nie d
                              > ostał.
                              >
                              > A to, że była tancerką to zarzut ma być?
                              >

Oczywiście! Przed wojną to by była zwykła "girlsa" rewiowa a nie druga Loda Halama! Milioner powinien w młodości ożenić się z utalentowaną, elegancką pianistką z dobrego,zamożnego domu i spędzić u jej boku całe życie. Pianistka powinna być najwyżej dwa lata młodsza od męża żeby nie było podejrzeń o golddiggerstwo tongue_out
                          • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 17:31
                            Z tych bzdurnych filmików janachowska ma zapewne więcej niż ty ja razem wzięte...
                    • mandre_polo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:46

> Czy według ciebie każda kobieta mająca dużo bogatszego męża jest utrzymanką?
                      > Czy Anna Lewandowska jest utrzymanką?
                      >

A skąd - Lewandowska jest medalistą. Nie znasz jej osiągnąć? Może wszystkim się zająć. Wstyd że nie wiesz
          • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:26
            Dla ciebie duzo dla innej mało. MOj mąz jest ode mnei starszy o rok...czy to powód aby uważać, ze kazda inna róznica wieku jest fee??
            Co jest szkodliwego w pokazywaniu związku janachowskiej i jej męża. Są parą, mają dziecko...a ze koleś jest bardzo bogaty?
            Juz widze jak skreslasz chłopaka bo okazuje się ze ejst milionerem...troszkę zazdrością powiało.
            • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:28
              Nie wiem co ci napisać, liczyłam na dyskusję na nieco innym poziomie, ale chyba tutaj się nie da. Ematki są bardzo podatne na przekazy medialne, chociaz kazda pisze, ze reklamy na nia nie dzialaja. wink
              • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:31
                Mhm...bo pół forum pojechało po tobie wiec się obraziłaś i idzie do swojej piaskownicy.
                Nie jestem podatna. Zwyczajnie nie interesuje mnie kto się z kim związuje. Jak Janachowskiej pasuje 27lat starszy mąż, super. Byle byli szczęsliwi. Zakładanie, ze to dla kasy oznacza ze to ty jesteś podatna...na plotki.
                • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:34
                  Ale nawet zakładając na potrzeby dyskusji, że dla kasy to przecież mówimy o dwojgu dorosłych ludziach, którzy sami mogą decydować z kim sypiają i z kim się żenią.
                  • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:39
                    Dokładnie.
                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:42
                  Już odpowiedziałam na to, ja pisze o zjawisku, a wy, ze niech każdy spotyka się z kim chce. Ok, zgoda, ale tak sobie nie pogadamy, więc po co?
                  I tak, oczywiście, że nie jesteś podatna. 😉
                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:45
                    Ty twierdzisz, że jest jakieś "zjawisko" masowych polowań na bogatych mężów a my mówimy, że takie zjawiska są stare jak świat. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że kiedyś nawet bardziej powszechne niż obecnie.
                    • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:54
                      Nie, ja twierdzę, że jest zjawisko sprzedawania prostytucji i sponsoringu jako modeli bajkowego zwiazku.
                      O tym pisze, a nie ze to niby jakaś nowość związki ze starszymi facetami.
                      Tak jak generalnie celebrytom zależy na wizerunku, ale np. Fabijanskiemu czy Królikowskiemu wizerunku się sypnęły. To dobrze czy źle? Czy może zjawisko ćpania i zdradzania ciężarnych partnerek jest stare jak swiat, więc nie roaumiemy, o co chodzi?
                      • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:03
                        Tylko widzisz ty przez cały wątek twierdzić, że ktoś to sprzedaje. Nie to są wybory jakiś tam ludzi, którzy wcale nie aspirują do narzucania innym swojego stylu życia.
                        Słyszałaś jak Iza J. nawołuje młode dziewczyny do szukania sobie dużo starszego, bogatego męża?
                        • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:07
                          Ale wiesz, że PR celebrytów działa trochę inaczej?
                          • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:15
                            To IJ miała nie wychodzić za milionera, żeby nie dawać młodzieży złego przykładu i nie gorszyć społeczeństwa?
                            • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:18
                              Tak, o to mi chodziło. Możemy się rozejść.
                        • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:05
                          Chciałam zauwazyć, że nawet jakby Janachowska to reklamowała i sprzedawała...to nie tak łatwo jest...upolować milionera.
                          Mnie się nie udało smile
                          Smaszcz próbowała, nawet prosiła o pomoc Janachowską...i też klapa.
                      • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:07
                        Małżeństwo jako forma sponsoringu/prostytucji niegdyś było dużo bardziej popularne niż obecnie.
                        • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:10
                          Ale ja tego nie kwestionuję.
                          Zaczęło się od tego, że napisałem, że może to fajnie, że ktoś wrzucił granat w celebryckie bagienko.
                          • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:12
                            Ok, zapytam wprost. Z kim, Twoim zdaniem, miałby prawo związać się milioner w idealnym świecie, żeby nie było to bagienko?
                            • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:20
                              W ramach ekstrawagancji z równolatką albo z kobietą wizualnie 5/10. wink
                              • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:22
                                Czyli brzydka utrzymanka jest lepsza od ładnej utrzymanki?
                                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:24
                                  Nie wiem, nie ma takich.
                                  • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:30
                                    Mało widziałaś 🙄 zresztą podobno Janachowska wychudzona i pomarszczona jest
                                    • bye-bye Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:40
                                      Widziałam dwa razy.
                                      Atrakcyjna, szczupła. Nie pomarszczona, wręcz przeciwnie 🙂 Zaskoczona byłam tylko wzrostem, bo jakaś niska mi się wydała.
                                      Chyba, że się od tego czasu pomarszczyla, bo to jakiś czas temu było.
                                • sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:09
                                  Tak, bo z brzydką to na pewno chodzi o miłość, a z ładną mężczyzna jest ze względu na wygląd😂
                                  Nawet na tym forum się tego dowiedziałam.
                              • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:27
                                Gdy Pieńkowska związała się z Czarneckim to wielu ludziom się również ulało, więc tak czy siak nie dogodzisz 🙄
                                • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:29
                                  Milionerzy powinni być po prostu rozlosowywani w populacji kobiet, żeby było uczciwie 😁
                                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:32
                                    A jak która zboczonego wylosuje, to co można zrobić zwrot?
                                    • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:36
                                      Zboczonych można losować osobno
                                      • primula.alpicola Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:41
                                        gr.ruuu napisała:

> Zboczonych można losować osobno

O właśnie, ja poproszę z puli zboczonych😅
                      • evolventa Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:53
                        Ale co ty za bzdury tutaj wygadujesz? jakbym mojej córce, ambitnej studentce, która chce coś osiągnąć w życiu, powiedziała, że marzę dla niej o związku z bogatym, starszym milionerem, to by mnie śmiechem zabiła..... są osoby dla których jest to kusząca wizja, a są takie, które mają inny plan na życie, więc o jakich atrakcyjnych modelach związku piszesz?
                        • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:57
                          Ale wykluczasz taka możliwość, że Twoja ambitna córka może zakochać się w milionerze?
                          • evolventa Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:44
                            Nie, nie wykluczam, aczkolwiek specjalnie zachwycona nie byłabym.... chociaż może, jakby się kochali, a on był dla niej spoko, to czemu nie? wartością nadrzędną dla mnie jest to, żeby moje dziecko było szczęśliwe....
                          • kropkaa Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:44
                            Wiesz, gdyby nie te miliony, to na pana starszego Janachowska by nawet nie spojrzała.
                            • evolventa Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:55
                              A tego to nie wiemy.... może jest atrakcyjny intelektualnie? a jeżeli ona miała z domu taki właśnie wzorzec, że tylko tatuś i tatuś był najważniejszy i jeżeli on wszedł w rolę tatusia, to ona się w tym znakomicie odnalazła.... a miliony są tylko miłym dodatkiem. Może jestem naiwna, ale jakoś Janachowską nie podejrzewam o polowanie na bogacza.
                              • kropkaa Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 00:03
                                Raczej intektualistą pan nie jest.

>Może jestem naiwna, ale jakoś Janachowską nie podejrzewam o polowanie na bogacza.

Tak, jesteś naiwna wink
                                • evolventa Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 07:06
                                  to wiem 😁
                                • aqua48 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 14:43
                                  kropkaa napisała:

> Raczej intektualistą pan nie jest.

Sądzisz, że każda kobieta szuka intelektualisty?
                                  • kropkaa Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 19:48
                                    Sądzę, że niektórym jest to zbędnę. Miliony czasem w zupełności wystarczą.
              • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:32
                Aha dyskusja ci się nie podoba, bo się nie zgadzamy z twoją argumentacją. No to rzeczywiście wyszukany poziom 🙄
                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:39
                  Nie, bo piszemy o czymś innym.
                  Tak jak w wątku o lesbijkach styliszujacych się po męsku i oburzeniem ematek, ze to dlatego, ze tak lubią i po co o tym dyskutować.
                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:42
                    Może po prostu nie potrafisz się precyzyjnie wysłowić o co ci dokładnie chodzi i dlatego kręcimy się w kółko.
                    • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:43
                      Może
              • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:36
                Ależ Ty też jesteś bardzo podatna na przekaz medialny, tylko taki o innym wektorze wink
                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:50
                  Kazdy jest podatny wink
              • eliksir_czarodziejski Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 07:41
                martini-n napisała:

> Nie wiem co ci napisać, liczyłam na dyskusję na nieco innym poziomie, ale chyba
                > tutaj się nie da. Ematki są bardzo podatne na przekazy medialne, chociaz kazda
                > pisze, ze reklamy na nia nie dzialaja. wink

Chodzi o to że o Janachowskiej i jej mężu wiesz tyle co my czyli w sumie nic ale mówisz o niej w kontekście prostytutek, utrzymanek i Dubaju z taką pewnością jakbyś im co najmniej pod lozkiem siedziała. To jest niesmaczne i irytujące bo nie wiesz jak było.
                • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:02
                  To samo można napisać o każdej kwestii dotyczącej osób publicznych, nie tylko o związkach. A jednak tematy dotyczące celebrytów, gwiazd i polityków mają po kilkaset wpisów. Taka Smaszcz jednogłośnie została okrzyknięta przez ematkę harpią i psychopatką, a przecież też nie wiecie, co działo się w jej związku i w jej życiu. Reasumując, robicie (forumie) to samo, tylko że tym razem ktoś się nie zgadza z waszą zbiorową opinią.
                  • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:48
                    Ale my nie komentujemy tego co działo się w jej związku tylko to co zaczęła odwalać przeszło dwa lata po jego zakończeniu 🙄
                  • sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:59
                    Ona sama przecież mowila co się działo w jej związku, po prostu coś się wypaliło, oddalili się od siebie. Tyle. Teraz można uznać, że Kurzajewski uciekał jak i dokąd mógł i trudno mu się dziwić. A ona zdaje się rozwiodla bo pojawił się ktoś trzeci.
                    Faktem jest, że po rozwodzie mu slodzila i mówiła, że są przyjaciółmi.
                    Odwalilo jej gdy zaczął sobie, niemal 3 lata po rozwodzie układać życie z inną kobieta. A od niej mężczyźni uciekają z krzykiem, więc zasłania się dziećmi (dorosłymi) i wymyśla zdrady.
                    Sorry, ale to nie jest normalne.

Btw sądzisz, że gdyby była w jakikolwiek sposób skrzywdzona w tym małżeństwie to by milczala kilka lat??? Po jej obecnych występach ktoś mógłby w to uwierzyć?
                  • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 08:59
                    A jakie to ma znaczenie? Jeśli miała nieudany związek to znaczy, że jej zachowanie teraz jest normalne? To nie dotyczy tylko celebrytów. Nie muszę zastanawiać się, jak bardzo mąż mojej przyjaciółki był nieszczęśliwy w życiu, żeby umieć ocenić odpowiednio takie jego zachowania po rozstaniu jak: wyrzucenie jej rzeczy na korytarz trzy dni przez zaplanowaną wyprowadzką, odłączenie prądu czy zrobienie awantury przy dziecku, jak kilka lat później wychodziła za mąż i ciągle nakręcanie syna przeciwko ojczymowi. Nieważne co było wcześniej, je po prostu przemocowym wariatem i dupkiem.
                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 09:01
                    martini-n napisała:

> To samo można napisać o każdej kwestii dotyczącej osób publicznych, nie tylko o
                    > związkach. A jednak tematy dotyczące celebrytów, gwiazd i polityków mają po ki
                    > lkaset wpisów.

Martini, wpadaj koniecznie częściej (albo choć raz) do wątków o książkach, zamiast wyłącznie do tych o fryzurach, dupiarzach, celebrytach i zdradach wink Dziewczyny często polecają przeciekawe rzeczy, poczytasz coś innego niż "Chwila dla ciebie" oraz starannie wyselekcjonowane (brońboże nie przemęczające intelektualnie smile) wątki na forum, zobaczysz, jak Ci się zaraz rozjaśni w głowie wink
                    • martini-n Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 17:25
                      Spokojna twoja rozczochrana, równolegle piszę w wątku politycznym i książkowym. A w tym wątku próbowałam spojrzeć na temat szerzej niż "zła czarownica i dobra księżniczka" - ematki mają podnietę. No ale bez sukcesu, ale i bez zaskoczenia. 🙂
                  • triismegistos Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 11:07
                    martini-n napisała:

> Taka Smaszcz jednogłośnie została okrzyknięta przez ematkę harpi
                    > ą i psychopatką, a przecież też nie wiecie, co działo się w jej związku i w jej
                    > życiu.

Akurat o tym co działo się w jej życiu conieco wiadomo. Historie jej wylotek z kolejnych prac z powodu mobbingu, molestowania seksualnego czy wyprowadzaniu firmowych pieniędzy są tajemnicą poliszynela.
                    • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 20:17
                      Holy shit. Dotarły do mnie tylko pogłoski o mobbingu, ale molestowanie?? Cóż, po namyśle - petardzie wolno więcej. Pewnie tylko okazywała szacunek i przyjaźń suspicious
                      • evolventa Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 08:25
                        to samo pomyślałam......
                  • kropkaa Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 11:29
                    martini-n napisała:

> Taka Smaszcz jednogłośnie została okrzyknięta przez ematkę harpią i psychopatką, a przecież też nie wiecie, co działo się w jej związku i w jej życiu.

Widomo, wiadmo. Świat mediów jest bardzo mały, na palcach jednej ręki można obecnie policzyć dużych graczy, gdzie są pieniądze i gdzie chce się pracować.
                    Smaszcz generalnie jest persona non grata, dobija się do różnych drzwi, ale nie za bardzo chcą jej otwierać. Jakiś czas temu próbowała się wkręcić do fundacji, w której pracuje moja koleżanka, zajmują się wspieraniem kobiet na rynku pracy. Oczywiście jej nie chcieli, ale kilka razy musieli wymyślać, jak kulturanie wariatce odmówić.
                    Te jej aktualne jazdy - ona nie udaje i nie przesadza, ona właśnie taka jest i tak się zachowuje również w pracy.
                    Pisałam już kiedyś - potrafiła pracownikom zamaszystym ruchem zrzucić wszystko z biurka na podłogę. A gdy ludzie odchodzili, dzwoniła do nowego miejsca pracy i kłamała, jak ta osoba jest beznadziejna, głupia, nie daje rady etc.
                    Trudno przyznać, że są to normalne zachowania zdrowej osoby.
                    A machlojki finansowe to już wyższy poziom głupoty moim zdaniem. Trzeba być wyjątkowym kretynem, żeby w korpo kręcić wałki i wierzyć, że to nie wypłynie. Robiła to naprawdę nieudolnie.
                  • m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 11:48
                    Za to ona świetnie wie, co się działo w związkach i życiu innych celebrytów. Brzmi logicznie big_grin
                    Nieistotne, co działo się w jej związku kiedykolwiek. Istotne, co się dzieje w jej głowie teraz, a nie jest to normalne ani zdrowe.
            • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:30
              A ja mam męża starszego o 15 lat, który obok miliona nawet nie stał 😒
              • piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:39
                ŁOT?
                😶
                Po co go brałaś? tongue_out
                • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:42
                  Poleciała na dzidę
                  • piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:19
                    🤣
                    Gruu, jesteś moją idolką w dziedzinie forumowych romantyczek!
                    • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:25
                      Gruu to znana zbereźnica 🙄
                      • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:42
                        Ostatnio jedna nawet mi tabuny kochanków przypisywała 🙄 A ja jestem wierna i cnotliwa
                  • melisananosferatu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:25
                    Zboczenstwa!
                • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:45
                  Wiem, że to ciężko sobie wyobrazić, ale kolejka do mnie nie stała i wybór był dość skromny 😒
                  • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:49
                    Pazurów się bali
                    • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:54
                      No widzisz a po co mi taki chłop bojący? 🙄
                  • melisananosferatu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 18:56
                    Nie klam Borsuczku, nikt w to nie uwierzy!
                  • piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:14

> Wiem, że to ciężko sobie wyobrazić, ale kolejka do mnie nie stała i wybór był d
                    > ość skromny 😒
                    >

Gdybym wybierała z tych co stali w kolejce, to bym się już dawno do Wisły rzuciła. 🙄
                    Samemu się bierze! Wystawiasz paluszek, robisz pazkiem "PIM" i oznajmiasz: "Ty!" - no ale to już, ewentualnie, następnym razem. ;P
                    • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:24
                      Następnym razem to tylko babę biorę, zero chłopów 🙄
                      • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:25
                        Zboczeństwo!
                      • piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:27
                        Musisz lubić wyzwania. tongue_out
                        • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:28
                          Mówisz, że tak ciężko? 🤔

Z tobą bym nie dała rady, ale taka daniela to żywy skarb 🙄
                          • piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:30
                            🤔
                            Może i masz rację.
                            Albo głód przez Ciebie przemawia. tongue_out
                          • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:54

> , ale taka daniela to żywy skarb 🙄
                            >
                            Zakopać głęboko!!!😘
                      • memphis90 Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 21:13
                        To jest bardzo dobra opcja, polecam! Byle nie kobiety - petardy, to już przegrana sprawa.
      • briar_rose Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:04
        Ewidentnie ma problemy psychicznie. Jest bardzo agresywna. Poza tym dlaczego ona ciągle mówi o innych ludziach? Atakuje ludzi za to jak żyją. Co ją to w ogóle obchodzi w jaki sposób żyje Janachowska z mężem? Nie jej sprawa! Co ona sobie w ogóle myśli?
        • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:28
          Ogólnie Paulinka nie może znieść, że Maciej ma nową babę i już nie przyjeżdża na obiadki, więc obrywa się Janachowskiej, że złapała milionera na dziecko. No logiczne, co nie?
          • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:28
            Ona nie złapała milionera na dziecko. Slub był zanim zaszła w ciąże. Po co bzdury piszesz?
            • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:41
              Jak zwykle nie łapiesz ironii, co nie?
              • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:07
                Nie, zazwyczaj łapię.
        • m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:29
          Ona prowadzi krucjatę w imieniu wszystkich Pierwszych Żon, Matek Dzieciom.
          Ta baba jest pierdolnęta wink
    • 18lipcowa3 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:54
      Posłuchałam tego podcastu. Coś strasznego co ta kobieta wygaduje.
    • briar_rose Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 16:54
      Kobieta-Niewypał: podręcznik samozaorania big_grin
      • geez_louise Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:17
        briar_rose napisał(a):

> Kobieta-Niewypał: podręcznik samozaorania big_grin

Przepiękne 🤣🤣🤣🤣🤣
      • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 17:44
        Się zakrztusiłam 😂😂😂
    • anorektycznazdzira Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:00
      aż się zainteresowałam o co do cholery chodzi
      no i facepalm
      • melisananosferatu Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:16
        Ja nie kumam o co Petardzie chodzi. Przeciez jest z Kurzajem pare lat po rozwodzie wiec co ja obchodzi, ze sie z Cichopek zwiazal? Jesli Cichopek zaczela zwiazek z Kurzajem w trakcie trwania swojego malzenstwa to pretensje do nich moze miec tylko Hakiel. Dziwna, niezrownowazana kobieta.
        • kachaa17 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:09
          Ona w rozmowie z Moniką Jaruzelską zasugerowała, że ten romans trwa już ponad 3 lata czyli zaczął się jeszcze w trakcie ich małżeństwa.
          • mama-ola Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:18
            > Ona w rozmowie z Moniką Jaruzelską zasugerowała,
            > że ten romans trwa już ponad 3 lata czyli zaczął się
            > jeszcze w trakcie ich małżeństwa.

Zasugerowała? Ale jak? Delikatnie i między wierszami? Przecież to nie jest taka osoba. To jest baba czołg, która wali bez ogródek. A tu nagle zasugerowała i taktownie 3 lata milczała. Mało to pasuje do jej obecnego modus operandi.
            • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:29
              A później powiedziała, że Kasia pojawiła się dwa lata po rozwodzie i zniszczyła ich przyjacielski układ pomałżeński 🙄
            • kachaa17 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 21:05
              Juz dokładnie nie pamiętam a nie chce drugi raz tego oglądać.
              • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:16
                Ona ostatnio była w trzech różnych programach/podcastach tego nie ogarniesz 🙄
    • evolventa Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:49
      Donoszę na bieżąco, z pola walki, bo wyjaśniły się pewne rzeczy, które mi nie dawały spokoju (jak zwykle najlepszym źródłem informacji są komentarze na "Pudelku"), otóż Kurzaj oddał psa Paulinie, ponieważ w jego obroży znalazł podsłuch, a zdjęcia dzieci ze ściany zdjął, gdyż była na nich również Paulina..... młodszy syn po rozwodzie mieszkał z nim, a nie z matką, a teraz podobno uczy się w Holandii.....
      • mama-ola Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:55
        Podsłuch w obroży? Jeśli to prawda, to byłby dowód na chorobę psychiczną, manię jakąś. No i powinno to trafić do sądu, nie wolno podsłuchów podkładać (prawda, Danielo?).
        • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:01
          Nie wolno, nie wolno
          • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:01
            ...ale jak się bardzo chce, to można? wink
            • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:02
              😁😁😁 jak pies wyrazi zgodę
              • mama-ola Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:05
                Właściwie mogłaby się bronić, że to dla bezpieczeństwa psa, w razie gdyby uciekł czy coś.
                • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:06
                  To chyba lokalizator a nie podsłuch
                  • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:09
                    Dwoja drogą, słyszę to "uszyma" duszy mojej: pies ucieka i biegnie sobie ulica-dajmy na to- Krokodyli. Właściciel jest na nasłuchu i słyszy jak okoliczna ludność wykrzykuje: "Ach, jak pieknie jest na naszej ulicy Krokodyli!"
                    • hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:10
                      Helga!!! Patrzaj kochanieńka jaki cudny owczarek biegnie nasza ulica Krokodyli...patrz, patrz skręca z Piranii....i już piesek zlokalizowany.
                      • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:29
                        Tak właśnie by było!
              • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 21:43
                Pies mówił yes !
      • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 19:59
        Aaaaa 😆😆😆
      • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 20:10
        To lepsze niż Edyta Górniak i podsłuchy Gembarowskiego 😳
      • jasnozielona_roslinka Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:26
        nieee, nie wierzę, serio podsłuch u psa???? Po rozwodzie? Na co ona dowody zbierała, czy pies dobrze zaopiekowany? czy pan z wystarczajacym entuzjazmem zbiera kupy? czy może komentuje wygad psa, tak że ten może wpadać kompleksy dotyczace zbyt matowego futra?
        • mama-ola Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:35
          Niekoniecznie dowody zbierała, może zwyczajnie chciała wiedzieć, co były robi, co mówi, z kim przebywa. No może trochę przesadziłam z tym zwyczajnie.
        • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:50
          Pilnowała, żeby były przypadkiem nie poczuł się za szczęśliwy a jak to jednak nastąpiło to postanowiła w sekundę to zmienić 🙄
      • primula.alpicola Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:45
        evolventa napisała:

>
        > ku"), otóż Kurzaj oddał psa Paulinie, ponieważ w jego obroży znalazł podsłuch,

Cooooo?
        >
        • sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 23:03
          Z tym podsluchem w obroży to tak serio?
          Omg, psa szkoda, Paulutek jest zdolny do wszystkiego
          • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 23:32
            Ciekawa kto był sprawcą posłuchu w są samochodzie, JAK MYŚLICIE wink
      • bei Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:03
        Tak, jest na wymianie - mieszka u rodziny holenderskiej, poznaje język, tradycje i kulturę Holendrów.
    • jasnozielona_roslinka Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:21
      ale teraz musza wszyscy jej znajomi siedziec w napięciu czy ich przypadkiem nie wywoła i nie zacznie jakiś wpisów o tym że kiedyś to rozmawiała z mężem rzeczonej pani, że robi zakupy za pieniądze pana, i na dodatek nie jest pierwszą żoną.
      Nie wiadomo komu i za co się dostanie rykoszetem

Najwiecej to Cichopek zyskała na tym co ona teraz wyprawia. Moze i wypinała się na grobie, ale chociaż pocieszyła mężczyzne po przejściach. Bo ten Kurzajewski to musiał drogę krzyżową mieć z tą Smaszcz
      • primula.alpicola Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:46
        Myślę, że sąd biskupi sam zaproponuje Kurzajowi steierdzenie niewazności małżeństwa z Petardą😬
        • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 09.11.22, 22:51
          Chłop jeszcze świętym zostanie za życia 🙄
    • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 20:58
      To jeszcze nie koniec:

www.plotek.pl/plotek/7,154063,29128396,smaszcz-nie-odpuszcza-janachowskiej-wystawila-tate-dziadka.html
      • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 21:12
        To to już nie jest jej kolega, z ktorym rozmawia na temat dziecka oraz byłej i obecnej żony? O kurczę, narracja zmienia się błyskawicznie 😄😄😄
        • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 21:29
          Prawie taki niesamowity twist, jak przy "Czy Krzysiek ma fajnych kolegów" co sie okazało "sarkazmem". Aż dziwne, że nie "sprawdzałam cię, Iza" wink
          • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 21:41
            "Aż dziwne, że nie "sprawdzałam cię, Iza"

Tak, tak. To jak zajęcia wojskowe dla studentów w PRL. Oficer prowadzący zajecia strzela, pudłuje.
            -Tak strzelacie wy.
            Strzela kolejny raz. Pudłuje
            -Tak strzelają szeregowi.
            Strzela. Tym razem udało się trafić.
            -Widzicie! Tak strzelam ja!
            • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 21:44
              This big_grin
        • evolventa Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 08:29
          No przecież swoich kolegów jej nie podesłał do poderwania...... no to jest chłop be, czego tutaj nie rozumiesz?
          • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 08:55
            Podły!
      • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 21:24
        Na to chyba nikt nie liczył.
        Paulinka się nie zamknie szybko.
      • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 21:36
        Ej, czy petarda Wam nie przypomina stylem i prędkością nakręcania się pewnej forumki? Ten tata-dziadek to jakbym wątek izraelski czytała 😁
        • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 21:45
          Ja już pisałam, że mi przypomina jedną forumkę, ale nie tę wink
          • pade Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 00:10
            A którą?
            Bo dla mnie ona brzmi właśnie jak Berga.
            • gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 00:20
              "Nie pozwolę pluć na moją rodzinę". "To ona pierwsza mnie zaatakowała a w ogóle ma starego faceta".
            • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 00:31
              pade napisała:

> A którą?

A taką na f., co ma w ogółe nie przemocowego mężą i jest najlepszą nauczycielką na świecie, a tamto się nie zdarzyło i zawsze mówi prawdę, a dzieci, których nienawidzi i którymi gardzi się jej zwierzają i jest z nimi w cudownych relacjach wink
              • pade Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 00:53
                Aha. No nie wiem. Może i podobny sposób myślenia, ale ... ten amok i słowotok jednak kojarzy mi się z Bergą. Walenie na oślep, odwracanie kota ogonem, "ona pierwsza zaatakowała, ja tylko prawdę mówię".
                Zabrakło mi tylko "bo mi wszyscy zazdroszczą"big_grin
                • pade Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 00:54
                  Aaa, Anna! dzięki za polecajkękiss
                  Uwielbiam ten foamcośtamsmile
                  A jaką masz wcierkę?
                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 01:18
                    A Jantar mam smile
                    Cieszę się, że się foamcostam sprawdza smile
        • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 22:13
          Mnie stylem wypowiedzi przypomina jedna forumke. Ale nie napisze ktora, bo znowu w samoobronie komus niewinnemu przypierdoli wink Ale charakterem nie, charakter i styl dzialania ma unikalny, nikt z ematki Petardzie do piet nie dorasta tongue_out
    • panterarei Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 10:04
      Pauletek się prawników nie boi i ciągnie temat do spodu www.pudelek.pl/paulina-smaszcz-nie-odpuszcza-i-znow-uderza-w-izabele-janachowska-wystawila-tate-dziadka-zeby-stanal-w-jej-obronie-6832534689139360a
      • evolventa Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 12:18
        Powiem Wam szczerze, że mam nadzieję, że się ta pani tymi akcjami samozaorze już na zawsze..... ona nie wie kiedy skończyć, może jak poobraża wszystkich wokół, to jej tak dokopią prawnicy, że zamilknie już na stałe i się schowa pod kamieniem? naprawdę, szczerze współczuję jej synom, taka matka to porażka.......
      • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 12:19
        Wejdźcie na pudla.
        Jest filmik o psie i wizycie u mamy Maćka.
        Dreszcz po krzyźu mi poleciał.
        • m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 12:36
          Ona wygląda, jakby była aktualnie w manii.
          • geez_louise Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 12:39
            Nie ma już chyba kobieta nikogo, nikt się nią nie opiekuje, nikt nie stopuje.

Jakkolwiek było mi na początku śmieszno, to teraz już tylko straszno.
        • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 12:44
          Daj spokój, odpaliłam ten filmik z nastawieniem "hahaha pośmiejemy się" i normalnie zamarłam z grozy.
          Centralnie, to jest ten moment, kiedy przestało mnie to bawić.
          Ona coś zrobi albo komuś, albo sobie.
          • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:33
            Ja też odpadłam. Jakie to wszystko chore! Nawet ciężko to rozpisać na czynniki pierwsze.
        • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 12:53
          Ale nic nie powiedziała tym razem o tym, że jest matką jego dzieci wink
          • m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:43
            Ale co to właściwie znaczy, że Bono "od wielu miesięcy skazany był na wydanie"?
            To został komuś fizycznie wydany czy tylko miał wyrok w zawieszeniu?
            • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:51
              Pewnie aresztowany za noszenie podsłuchu.
            • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:32
              Żeby to jeszcze było wygnanie. Czyli banicja. To bym zrozumiała.#Bonobanita
              • m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:59
                Ciekawe, dlaczego sama nie mogła go ocalić od "wydania"?
                • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 21:08
                  Bo pies miał być w domu. Rodzinnym domu.
                  A ona miala mieć go gdzie odwiedzać.
                  Zdjęciostan mieć na oku.
                  • szmytka1 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 21:16
                    Jak ten kot trollicy annynichtvergessen
        • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:00
          Boję się włączyć
          • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:04
            Usiądź i trzymaj kogoś za rękę !
            • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:10
              Dobra, zrobiłam to. No nie jest dobrze, jest chyba całkiem źle
              • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:32
                Mnie zatkneno.
                Nie umiem skomentować.
                Maciej i Kasia powinni już mieć ochroniarzy.
                • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:00
                  Maciej i Kasia? A ta biedna kobieta, którą ex synowa odwiedza znienacka wtem i żąda zeznań o wydanym psie??
                  • evolventa Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:06
                    Też.
          • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:13
            Zaciśnij zęby i ku chwale ojczyzny wink Rzadko się zdarza żeby była synowa kręciła filmiki na schodach domu teściowej, której to syna obsmarowuje do kilku tygodni na całą Polskę tongue_out
            • biala_ladecka Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:35
              Aż weszłam na jej relacje na ig. No straszno trochę 😳
            • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:35
              Eks synowa ☺
              I to taka eks już od trzech lat.
              Chociaż Paulinka się czuje synową kościelną, to pewnik. Czyli jedyną taką.

Niby że mamunia Kurzajewska po jej stronie ?
              • geez_louise Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 13:44
                Jakby mama Kurzajewska była po jej stronie, to byłby filmik z salonu. Paulina jest zmarznięta idąc od drzwi - czyli nawet nie została wpuszczona do środka.
                • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:50
                  Pytanie czy w rzeczywistości w ogóle weszła dalej niż do przedpokoju? suspicious Może ex teściowa tylko drzwi uchyliła tongue_out
              • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:57
                gama2003 napisała:

> Eks synowa ☺
                > I to taka eks już od trzech lat.
                > Chociaż Paulinka się czuje synową kościelną, to pewnik. Czyli jedyną taką.
                >
                > Niby że mamunia Kurzajewska po jej stronie ?

W koreańskich dramach często przewija się wątek takiej wariatki. Główny jej spokojnie mówi, że chciałby się rozstać/zerwać bo (i tu padają racjonalne argumenty typu wypaliło się, nie kocham cię, nie pasujemy do siebie). Główną najpierw zatyka a po kilku dniach jak ochłonie zwykle mówi- ja nadal jestem jego narzeczoną! bo to była decyzja jednostronna! ja się na to zerwanie nie zgodziłam! big_grin big_grin big_grin I widzę, że Paulinka musiała też taką dramę ostatnio obejrzeć tongue_out
          • szmytka1 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:35
            Dajcie linka dla leniwych.
            • szmytka1 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:37
              Dobra, chyba mam, na głównej pudla coś jest o psie i mamie, bono wrocil, to to?
              • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:42
                To to.
              • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:43
                To, to.
            • pade Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:42
              www.pudelek.pl/paulina-smaszcz-odwiedza-matke-kurzajewskiego-i-z-radoscia-oznajmia-bono-wrocil-do-domu-macka-mimo-ze-zostal-wydany-jak-stara-niechciana-szafa-6832791898213024a

to już przestało być śmieszneuncertain
              • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 14:47
                Tak szczerze, to ja bym się na miejscu Kaśki ewakuowała z tej relacji. Tym bardziej, że ma stosunkowo małe dzieci. Bo to tak wygląda, że Smaszcz naprawdę jest w jakiejś manii i nie odpuści, będzie mniej lub bardziej to życie zatruwać.
                • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 22:58
                  Ale juz pomijajac ewidentnego pierdolca Petardy. Cichopek z Kurzajewskim tez sa creepy dwa. To ciaganie psa do programu, sztuczne usmiechy...
              • gaga-sie Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 23:01
                Stalkerka.
        • primula.alpicola Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 21:04
          gama2003 napisała:

> Wejdźcie na pudla.
          > Jest filmik o psie i wizycie u mamy Maćka.
          > Dreszcz po krzyźu mi poleciał.

Oraz udostępniła post wielbicielki krytykujący imię syna Janachowskiej.
          Odyebało petardzie całkowicie.
    • barattolina Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 20:12
      Well…

www.pudelek.pl/paulina-smaszcz-udostepnila-komentarz-w-ktorym-internautka-wysmiewa-syna-izabeli-janachowskiej-to-juz-tak-niski-poziom-ze-az-wstyd-6832904829811392a

Mnie tam się imię Krisek podoba. Na pewno bardziej niż Paulinauncertain
      Co za podle babsko.
      • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 20:19
        Ja juz tez doszlam do etapu, ze mi jej zal, po tym filmiku o psie. No cos tam pod kopula bardzo nie teges, baaaardzo
        • merynoskablekitna Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 20:30
          fornita111 napisała:

> Ja juz tez doszlam do etapu, ze mi jej zal, po tym filmiku o psie. No cos tam p
          > od kopula bardzo nie teges, baaaardzo

A ja się zastanawiam, czy ona serio ma jakieś fanki, które ją wspierają. Może ona sama fake konta zakłada na IG i FB i samą siebie chwali?
          • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 20:38
            Ja coraz bardziej jestem przekonana, że jej synowie nie wyjechali obaj za granicę bez powodu tongue_out
          • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 20:46
            Możliwe, że część tych "fanek" to trolliska, które ją specjalnie podpuszczają.
            • skumbrie Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 20:49
              I pani doktor ot tak się na to łapie? Żadna myśl w głowie jej nie zaświtała? Refleksja, że poszło to za daleko?
              • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 20:54
                skumbrie napisała:

Żadna myśl w głowie jej nie zaświtała? Re
                > fleksja, że poszło to za daleko?

No na chwilę obecną to jakoś nie 🙄

• szmytka1 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 20:24
        Mnie się imię Krisek akurat nie podoba, bo jakoś kojarzy mi się z Brajanek, ale podobać Ma się rodzicom i dziecku, a nie mnie. Natomiast chcialam powiedzieć, że ja myslalam, że cały czas piszecie z błędem nazwisko, bo byłam pewna, że to Jonachowska a nie Janachowska
      • skumbrie Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 20:36
        Ciekawe, czy z powodu utraty klientów też będzie płakać na Instagramie czy wtedy wreszcie zamilknie?
        Specjalistka od PR?! Szewc bez butów chodzi 🤦‍♀️
        • kabaret234 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 21:24
          Nie dałam rady przebrnąć przez wszystkie 7set ileś wpisów, ale czy nikt tu nie pomyślał, że zwyczajnie może P. Smaszcz ma załamanie nerwowe? Faktycznie dobrze to nie wygląda, ale jeżeli romans Macieja z Katarzyną trwał jeszcze w trakcie trwania jego małżeństwa z Pauliną, co on ukrywał - co zrozumiałe, to może ją żal a raczej złość, nie wiem, może złość wywołana żalem, ciska, że nie zatrudniła detektywa, żeby wykluczyć zdradę (nawiasem mówiąc, mało życiowe, że jej ta obojętność Macieja wobec niej, której to znieść nie mogła do tego stopnia, że wystąpiła o rozwód, nie dziwiła), i miałaby rozwód z orzekaniem o winie, nie wiem, jak to było z tą jej chorobą, może jej nie doglądał odpowiednio, a przez jej naiwność to ma rozwód i to z własnego powództwa. Nic wam jej nie żal, a to w sumie jest też i dramat. Już na pudlu można znaleźć wiele bardziej empatycznych komentarzy niż tutaj.
          • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 21:34
            Nie żal mi, nie żal, w ciężkiej mojej złości
            Tej jej miłości
            • merynoskablekitna Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 21:38
              daniela34 napisała:

> Nie żal mi, nie żal, w ciężkiej mojej złości
              > Tej jej miłości

Danielo, zapytam z ciekawości. Czy w tej jej całej koszmarnej działalności znalazłyby się na nią konkretne paragrafy karne?
              • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 21:47
                Zapewne tak, kawałki dotyczące "rolowania" pewnie mogłyby stanowić podstawę prywatnego aktu oskarżenia o zniesławienie.
          • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 21:35
            kabaret234 napisała:

> Nie dałam rady przebrnąć przez wszystkie 7set ileś wpisów, ale czy nikt tu nie
            > pomyślał, że zwyczajnie może P. Smaszcz ma załamanie nerwowe? Faktycznie dobrze
            > to nie wygląda, ale jeżeli romans Macieja z Katarzyną trwał jeszcze w trakcie
            > trwania jego małżeństwa z Pauliną,

Nie trwał. Później sama P. Sz. powiedziała że Katarzyna pojawiła się dwa lata po rozwodzie i zburzyła ich wypracowany układ pomałżeński. Poza tym jak do zdrady Kurzaja ma się Iza Janachowska i jej dziecko?
            • sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 11.11.22, 23:02
              Jak to jak? Przecież gdyby to Paula była z milionerem, to romans Kurzajewskiego nie bylby dla niej istotny.
              😀
              • jasnozielona_roslinka Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 16:31
                Dokładnie, Janachowska dość że dała dziecku na imię tak jak chciała to nie załatwiła exKurzajewskiej milionera. Jakby było załatwione tak jak trzeba to teraz, nie rzucałaby się do niej ani do Kurzaja
                A Kurzaj zdradził ich wypracowany układ pomalzenski oraz pamięć wspólnych wakacji z dziećmi ( no niepotrzebnie pojechał do kraju w którym kiedyś był z rodziną/ synami, powinien wybrać inny kraj)
                Ja bym zrozumiała że ma kryzys jakby była strona zdradzana, opuszczona. Ona nie chciała być z Kurzajem ale jednocześnie jemu już nie wolno się z nikim pokładać na Grobie Pańskim? Nawet 3 lata po ? Przecież Cichopek się samozaorala tamtym zdjęciem, inna by się posmiala z tego i tyle.
                Podejrzewam że blady strach padł na całe otoczenie Smaszcz kto jeszcze może dostać rykoszetem i za co
    • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 12.11.22, 23:04
      Oho, drama trwa nadal tongue_out Teraz kobieta Petarda nazywa swojego byłego Pinokiem big_grin

www.pudelek.pl/paulina-smaszcz-zada-by-maciej-kurzajewski-przeprosil-ich-synow-dopoki-pinokio-nie-przestanie-klamac-bede-ujawniac-jego-klamstwa-6833108561316544a
      • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 10:21
        Za co on ma tych synów przeprosić, bo się zgubiłam?
        • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 10:27
          Lista pewnie długa, ale obstawiam, że za Izrael. Bo teraz powiedział o cudownym zwiedzaniu z ukochaną osobą.
          A dzieci i żona kościelna to pies ? A pies to pies ? Z nimi jak zwiedzał to nie byli ukochani ?
          I kłamstwo jakieś, bombelki chyba nie wiedziały czemu tatuś tym razem ich na huśtawki nie zabiera. Sklamał im coś tam a sam do Izraela pojechał.
          • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 10:34
            Tak, zwłaszcza te huśtawki, biedne dorosłe bombelki
            • skumbrie Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 11:05
              Za skalanie Izraela stopami niewiernej żony Hakiela.
              Sprawa z psem jest dla mnie niejasna. Oddawał psa, bo wyjeżdżał? Musiał oddać znajomym, bo Paulutek ukochanym psem rodziny nie mógł się zająć? Synowie go nie chcieli? Albo też nie mogli?
              Dlaczego ukochany pies synów został z tym fatalnym ojcem, a nie wspanialoooo matkoooo?
              • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 11:25
                No właśnie- dokąd ten pies został wydany??? To słowo ciągle przewija się w wypowiedzi PS. Chyba nie gdzieś daleko i nie na stałe skoro jak tylko o nim wspomniała to wrócił tongue_out
                • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 11:31
                  Ja w ogóle nie rozumiem użycia określenia "wydany"- wydać to można resztę, obiad, przyjęcie, albo ruchomość/nieruchomosc właścicielowi na skutek wyroku sądu. Tu zdaje się sądu nie było. Pan Kurzopek jak rozumiem oddał psa komuś-wygląda, że czasowo. Matce?
                  • fornita111 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 11:39
                    "Marys moja Marys, czemus mnie wydala?"- wydac kogos, moze tez znaczyc "zakapowac". Tak tylko mowie wink
                    • jowita771 Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 18:55
                      fornita111 napisała:

> "Marys moja Marys, czemus mnie wydala?"- wydac kogos, moze tez znaczyc "zakapow
                      > ac". Tak tylko mowie wink

Ale że wydał psa psom?
                  • alpepe Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 12:01
                    Nie wiem, ale ja akurat się spotkałam z takim określeniem już ze 25 lat temu, w kontekście właśnie znalezienia nowego właściciela psu lub kotu. Trochę chyba analogia do wydania za mąż...
                    • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 12:33
                      Spotkałam się z takim określeniem, już jako dziecko. Właśnie w kontekście oddania dorosłego zwierzęcia komuś, do nowego domu. Akurat w sytuacji, gdzie urodziło się dziecko i psa trzeba było wydać. Taki argument zapamiętałam.

Nie wiem czemu pasuje mi ( pewnie przez tę historię z dzieciństwa, bo pies trafił do nas, szalał z tęsknoty i z bólem mojego serca wrócił do starego domu, licho wie czy na stałe) - słowo wydać, do sytuacji nacechowanej czymś złym. Krzywdą psa.
                      Wydaję, czyli mam go gdzieś, przeszkadza niepotrzebny.
                      Oddać łączy mi się z - w dobre ręce.
                      • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 12:51
                        Gama ma rację, to jest przekaz podbity formą.
                        Jak ta laska manipuluje, to się w głowie nie miesci. A ja przeczytałam jej stare wywiady, w których rozpływa się nad tym, jak mąż ratował ja w chorobie. Teraz mówiła cos wręcz przeciwnego przecież!
                        • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 13:20
                          Czy tylko ja mam takie wrażenie czy to jej nagranie o psie ma taki charakter pasywno agresywny?
                          • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 13:34
                            Takie jest.
                            Te pozdrowienia na końcu brzmią jak - nie gaście światła kochani nocą, bo kto wie co czai się w mroku.

Cały filmik jest majtersztykiem manipulacji.
                            Czytelnym dla każdego myślę. A majstersztyk według Paulinki, bo jak, jaki stalking ? u teściowej byłam ( mamy myśleć, że panie zaprzyjaźnione, wręcz mamunia Paulinkę nawet bardziej niż syna kocha). O pieska dbam, uratowałam go, cierpiał ( każdy nad bólem pieska się pochyli a ratowników się uwielbia).
                            Słowo po słowie ma drugie i trzecie dno.
                            I chore to jest przerażająco.
                          • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 13:41
                            Nie tylko Ty, scary shit.
                          • aqua48 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 13:50
                            heca7 napisała:

> Czy tylko ja mam takie wrażenie czy to jej nagranie o psie ma taki charakter pa
                            > sywno agresywny?

Nie tylko. Ten szantażyk, że albo przeprosiny albo będzie nadal wywlekać też wpisuje się w ten nurt.. Pouczanie, napominanie i rozliczanie, a jeśli się nie podporządkuje to surowa kara. Od jakiegoś czasu sobie myślę że biedne są dzieci mające tak postępującą matkę...

• jasnozielona_roslinka Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 14:22
                            tak, nie wiem dlaczego uważa że ludzie nie widzą że ten komunikat jest niespójny. Intencja dokopać, ale serdecznie pozdrawia
                            Ją pownno się na szkoleniach puszczac jako przykład pasywnej-agresji
                            Sprawdziłam jest doktorem nauk społecznych - socjologicznych na SWPS, to akurat pasuje żeby ją koleżanki i koledzy studentom pokazywali w tematach o manipulacji
                  • krypteia Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 12:55
                    daniela34 napisała:

> Ja w ogóle nie rozumiem użycia określenia "wydany"- wydać to można resztę, obia
                    > d, przyjęcie, albo ruchomość/nieruchomosc właścicielowi na skutek wyroku sądu.
                    > Tu zdaje się sądu nie było. Pan Kurzopek jak rozumiem oddał psa komuś-wygląda,
                    > że czasowo. Matce?

Wg mnie to regionalizm, ona pochodzi z Poznania. Mój znajomy równiez poznaniak używa :"wydać" w znaczeniu oddać. Ale to juz niech się dziewczyny z okolic wypowiedzą czy to rzeczywiście regionalizm
                • sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 11:52
                  Podejrzewam, że oddał na kilka dni psa wtedy gdy wyjechał do Izraela.
                  Trudno przecież by zostawił go samego
                • antyideal Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 12:12
                  Pies pewnie był u matki Kurzajewskiego.
                  Ze starych wywiadów wynika, że jego rodzice wiele lat mieszkali z nim (i Petardą) w tym samym domu, w bliźniaku. Przy tej ilości pracy, jaką mieli Kurzajewscy, pies był pewnie głównie pod opieką osób, który były stale w domu, więc być może był nawet bardziej związany emocjonalnie z matką Kurzajewskiego (ojciec zmarł 3 lata temu) niż z nim samym. Czyli drama dla dramy.
              • maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 12:05
                skumbrie napisała:

> Za skalanie Izraela stopami niewiernej żony Hakiela.
                > Sprawa z psem jest dla mnie niejasna. Oddawał psa, bo wyjeżdżał? Musiał oddać z
                > najomym, bo Paulutek ukochanym psem rodziny nie mógł się zająć? Synowie go nie
                > chcieli? Albo też nie mogli?
                > Dlaczego ukochany pies synów został z tym fatalnym ojcem, a nie wspanialoooo ma
                > tkoooo?
                No jak to? Przecież petarda krzyczała, że pies ma mieszkać w domu, w którym się wychowywał bo to jest jego dom. I nie można psa wydawać.
        • przepio Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 10:28
          Chyba nikt nie wie.
        • bye-bye Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 16:58
          Za okłamywanie. Nie wiem tylko czy chodzi o okłamywanie dzieci, czy o okłamywanie pani Pauliny. A może o okłamywanie całego świata...cholera wie🤔
    • przepio Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 01:11
      Jeden post w tym wątku sprzed prawie 3 lat pokazuje, ze tam problemy byly duzo wczesniej forum.gazeta.pl/forum/w,567,169332151,169332151,Kurzajewscy_smutno_patrzec.html

Teraz naprawdę zastanawiam się czy Ci synowie nie uciekli przed nią. Ona wydaje się być całkiem sama, bez nikogo, kto mógłby ją zatrzymać.
      • laura.palmer Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 07:10
        Ten post?
        • przepio Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 10:13
          laura.palmer napisała:

> Ten post?
          >
          Tak
        • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:25
          Czyli do USA tez nie moze biedny Maciek z panią Kasią jechać, ech, skraca im się lista destynacji 😂
      • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 13.11.22, 10:58
        Mnie zdziwiło trochę dość wczesne małżeństwo starszego. Bo z tego co widzę to młodzi ludzie raczej zaczynają legalizować związki koło 30. Szczególnie mężczyźni. A ten syn chyba nawet nie miał 25. Coś zaczynam czuć, że to była forma ucieczki... (nie mam na myśli, że z żoną być nie chciał tylko, że zachowanie matki przyspieszyło decyzję).
    • briar_rose Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 14:58
      W tej pani nie ma ani grama autorefleksji. Przykre.
    • przepio Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 16:35
      Nic nowego sie nie pojawia, myślę, że dostala sądowy zakaz wypowiadywania się.
      • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 16:42
        Za to pojawiła się informacja, że przestała pracować tam, gdzie pracowała. Jak twierdzi, to ze względu na stan zdrowia.
        #jakdotegodoszłoniewiem
        • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 16:43
          Nadmienia jednak, że byli zachwyceni jej dokonaniami i gdyby nie ten stan zdrowia...
          • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:02
            Wszak to #bogini

(Ma taki tatuaz na nadgarstku od ZEWNĘTRZNEJ strony)
          • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:03
            annaboleyn napisała:

i i gdyby nie ten stan zdrow
            > ia...

Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
            Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka!
        • lilia.z.doliny Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 16:54
          Jak twierdzi, to ze względu na stan zdrowia.
          To by się mogło zgadzać
        • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 18:07
          BTW - myślę, że ustanie stosunku pracy nie będzie dla P.Sz. żadnym problemem. Obstawiam, że w ciągu max tygodnia dostanie propozycję z Fame MMA. Kogo typujecie na sparingpartnerkę? Maja Staśko?
      • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 16:44
        przepio napisała:

> Nic nowego sie nie pojawia, myślę, że dostala sądowy zakaz wypowiadywania się.
        >

Trochę szybko chyba... Daniela?
        Myślę że zbiera siły i amunicję.Plotki o zaręczynach rojal kapl nie pomogą się wyciszyć.
        • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:02
          Nie no, za szybko. Zabezpieczenie wprawdzie teoretycznie powinno być wydane szybko (7 dni), ale takie rzeczy to tylko w erze, a nie w polskim sądzie.
          • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:03
            Zabezpieczenie tak, ale może wystarczyło to, co zobaczyła na piśmie wink
            Moje doświadczenie podpowiada mi, ze cc z adresem dobrej kancelarii czyni cuda wink
            • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:08
              A co do tego to zgoda, moim zdaniem mimo buńczucznych zapowiedzi "ja się nie boję braci Rojek, ja walczę o PRAWDĘ" zamilkła nagle i niespodziewanie, bo miła prawniczka z Poznania wytłumaczyła, że jak nie to zabuli i zaboli
              • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:22
                Taki Stefek Burczymucha z niej...

- Ja nikogo się nie boję!

Choćby niedźwiedź... to dostoję!

• annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:26
                Taa, za kulisami jej tłumaczyła, dygocąc z lęku o życie i całość gałek ocznych big_grin
                • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:31
                  Ale takie wypadające - to musi być widowiskowe. 😂
                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:32
                    Wypadające? Wydrapane! big_grin
                    • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:52
                      Omg, to jak fragment scenariusza do Piły 847😂
          • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:07
            Może tak jak dziewczyny piszą - wystarczyło ostateczne, przedsądowe wezwanie do zaprzestania wink (A może są w lesie?)
            • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:24
              Na 100%.

Aczkolwiek sama czasami przysmaszczowalam w boju o prawdę 😂
              • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:27
                thank_you napisała:

> Na 100%.
                >
                > Aczkolwiek sama czasami przysmaszczowalam w boju o prawdę 😂

Oj...?
                • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:30
                  Nieno, u nas na forumie. wink
                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:32
                    Aaa. Niech pierwszy rzuci kamieniem wink
                    • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:50
                      Forumki:

<holdourbeers>

😂
                      • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 18:06
                        Może tak być wink
      • szmytka1 Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 16:45
        Serio pytam, na sprawę rozwodową czekasz rok, a taka głupota trzask prask i załatwiona w tydzień?
        • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:04
          To zależy kto się rozwodzi. Znany mi przypadek - od złożenia pozwu do apelacji (!!!) 11 miesięcy.

Ale istotne jest to, kto składa pozew. wink
          • thank_you Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:05
            I dodam, ze był to rozwód z orzekaniem o winie.
            Uszyty, ofkors.
        • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 15.11.22, 17:06
          Zakaz wypowiadania się może być wydany także w ramach zabezpieczenia powództwa. A zavezpiejest wydawane szybciej (kodeksowo 7 dni). Niemniej tu to jednak za szybko.
      • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 13:17
        przepio napisała:

> Nic nowego sie nie pojawia, myślę, że dostala sądowy zakaz wypowiadywania się.
        >

Jeżeli dostała, to nie przestrzega wink
        • przepio Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 17:52
          annaboleyn napisała:

> przepio napisała:
          >
          > > Nic nowego sie nie pojawia, myślę, że dostala sądowy zakaz wypowiadywania
          > się.
          > >
          >
          > Jeżeli dostała, to nie przestrzega wink

No widzę właśnie. Teraz już myślę, że ona jest chora. I nie na chorobę onkologiczną
    • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 13:07
      Taki stary artykuł mi wpadł przypadkowo. A tam taaaaka piękna miłość z Rafałem Krauze tongue_out I taaaakie pełne szacunku rozstanie z mężem suspicious Końcówka najlepsza, Paulutek dziś płacze, że mąż zostawił ją w chorobie a tam na końcu info, że właśnie zaczęła treningi w klubie dla zawodników MMA big_grin Kto poważnie chory zabiera się za treningi?!
      party.pl/newsy/paulina-smaszcz-kurzajewska-w-wywiadzie-zdradza-nam-szczegoly-zwiazku-z-rafalem-krauze-128944-r1/
      • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 13:25
        heca7 napisała:

> Paulutek dziś płacze, że mąż zostawił ją w chorobie a tam na końcu info, że w
        > łaśnie zaczęła treningi w klubie dla zawodników MMA big_grin Kto poważnie chory zabie
        > ra się za treningi?!

Ludzie kochani jeszcze ją do Fame MMA wezmą 😱
        • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 13:30
          Wydaje mi się, że gdzieś wyżej w tym wątku któraś forumka to sugerowała wink
          • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 13:43
            Będzie mogła się sparować z Dominiką Tajner 🙄

www.fakt.pl/plotki/dominika-tajner-ciezko-trenuje-przed-walka-mma-wiemy-ile-juz-schudla/shwkwm2
            • heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 14:33
              Mogłabym to zobaczyć. A na trybunach byli mężowie... wink Z pozostałymi byłymi i aktualnymi żonami i bombelkami zajęli by cały sektor tongue_out
          • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 15:55
            heca7 napisała:

> Wydaje mi się, że gdzieś wyżej w tym wątku któraś forumka to sugerowała wink

Ja smile
            >
      • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 13:28
        Rzeczywistość pani Pauliny jest plastyczna.
        Te płaczące bombelki, jeden żonaty, drugi kwili w liceum za granicą. Zupełnie bezradny i niesamodzielny.
        Koszmarna osoba, spodziewam się spektakularnego występu jak tylko w prasie kolorowej zakochani ogłoszą nowinę. Gdzieś mi ,, migła, taka zapowiedź artykułu.
        • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 14:06
          gama2003 napisała:

> Rzeczywistość pani Pauliny jest plastyczna.
          > Te płaczące bombelki, jeden żonaty, drugi kwili w liceum za granicą.

Również płaknęłam big_grin
          • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 14:35
            Oj tam, dziecko jest dziecko! Wypić zawsze można i kwilić może w każdym wieku.
            • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 15:22
              A najśmieszniejsze, że dzisiaj z rana na Pudlu pojawił się artykuł o synach Smaszcz. I jak się pojawił tak zniknął po około 1h 🙄
              • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 15:23

> A najśmieszniejsze, że dzisiaj z rana na Pudlu pojawił się artykuł o synach Sma
                > szcz. I jak się pojawił tak zniknął po około 1h 🙄
                >
                Ten? ;>
                www.pudelek.pl/ujawniono-jak-synowie-pauliny-smaszcz-i-macieja-kurzajewskiego-traktuja-katarzyne-cichopek-6835211217726144a?amp=1
                • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 15:30
                  Tak ten. Może coś musieli zredagować, że zniknął na jakiś czas? 🤔
              • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 15:27
                A co w nim beło ? 😏
                • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 15:37
                  ,,Para doczekała się bowiem dwóch dorosłych dziś synów, Franciszka i Juliana , którzy niejednokrotnie pojawiali się na ich instagramowych profilach, a przed laty chadzali nawet ze znaną mamą na eventy i ścianki,,

To chyba z tego artykułu.
                  Się pytam, bo mnie ciekawi, czemu synowie zaprzestali bywania ?
                  I czy ten doroślejszy nie mógłby przyjechać pokwilić matce, że martwi się o jej nerwy i może by tak coś na wyciszenie ? Młodszy wyjechany jest ze względu na zdolności, czy dla zdrowia ?

A tak serio, to znam kogoś smaszczującego na lokalną skalę, podobieństw mnóstwo.
                  I sprawa niestety rozwojowa. Ta medialna zrobi głośniejsze bum, bo i publicznosci więcej. Czytam zasłaniając oczy. No, malutkie szparki zostawiam.
        • gaga-sie Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 15:33
          Ciekawe, czy petarda faktycznie ma obecnie jakiegoś partnera, czy nadabia przed publiką
          • gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 15:42
            Gdzieś było wyznanie, że ma. Ale pan to jeszcze nie docelowy. W tym wyznaniu.

Może w planach milioner ?
      • aqua48 Re: Smaszcz-Janachowska 18.11.22, 14:51
        heca7 napisała:

> , Paulutek dziś płacze, że mąż zostawił ją w chorobie

Jak zostawił ją w chorobie skoro to ONA od niego odeszła, bo nie chciał uczestniczyć w jej wykładach ani przeczytać jej doktoratu. Taki podawała powód rozwodu..
        Albo rybki albo pipki, albo się rozwodzimy i mamy prawo żyć osobno albo nie. A tu wychodzi z budy pies ogrodnika.
    • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 10:53
      Tak tylko podnoszę wątek informacją, że akcja "filmik o Bono na banicji" ma swój ciąg dalszy. Policyjny

www.plotek.pl/plotek/7,154063,29167100,paulina-smaszcz-bedzie-sie-tlumaczyc-maciej-kurzajewski-naslal.html
    • piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 10:58
      Lajw, prosto z pudla, z dedykacją dla Borsuka, koment czytelnika:

"No ja ją rozumiem! Kurzajewski ją zostawił, gdy sama odeszła, bo on ją zostawił - w szpitalu, gdzie chorowala na to na co choruje od tego roku i odszedł do Cichopek 3 lata temu, chociaż romans trwa od pięciu, a zaczął się parę miesięcy temu, wtedy gdy przestał dogadywać się z Paulina. Paulina zaś zaprasza na warsztaty wszystkie kobiety, bo każda jest wspaniała, panią Kasię też zaprasza, szanuje i pozdrawia. Tego kurczaka wstrętnego. A i media niech przestaną pokazywac te okropne rzeczy o Paulinie (które sama pisze), bo jej małe dzieci, które są dorosłe to widzą!!!!"
      • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:05
        Parsk smile wink smile
      • m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:06
        🤣
        Właśnie dlatego na pudlu czasami czytam od razu komentarze, pomijając artykuł.
      • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:09
        Wlasnie to przeczytalam na Pudlu i zawyłam, od razu pomyslalam, ze to któraś ematka wink (Artykuł też zabawny, swoją drogą, biedna policja wink
        • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:10
          annaboleyn napisała:

swoją drogą, biedna policja

Aj tam, Pani Paulina przywita ich z uśmiechem
          • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:11
            SZEROKIM.
            • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:16
              Wszystko się zgadza, bo sprawą zajmuje się komisariat w Wesołej.

Swoją drogą to fascynująca linia obrony "Nie byłam w cudzym domu, byłam w swoim byłym domu, obecnie domu mojego eks. To nie jest cudzy dom." Może wpadnę do mojego byłego mieszkania, obecni właściciele nie będą mieć nic przeciwko temu, prawda?
              • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:35
                Wiesz co, najstraszniejsze jest, że ja czuję na odległość - ona święcie wierzy w legitność tych tłumaczeń. Ona tak myśli. Omg.
                • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:22
                  Zgadzam się. Uaktywniła się przecież dopiero kiedy związek Cichopków został przez nich potwierdzony. Ona chyba szczerze wierzy, że były mąż, były pies, były dom, byłe ściany a na nich byłe zdjęcia- to wszystko jest nadal jej.
                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 13:04
                    I - było nie było - bynajmniej nie byłe!
                    • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 13:06
                      smile smile smile
              • black.imak Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:34
                Ale przecież zwykłe odwiedziny byłej teściowej nie są naruszeniem miru domowego. Szczególnie że chyba nawet w środku nie była bo na swojej relacji była zziębnięta. Przyszła sprawdzić co z jej byłym psem. Chyba można? Teściowa ją wyściskała i życzyła wszystkiego dobrego. Za co ta policja? Były nie przesadził przypadkiem? Przecież chyba petarda nie wpadła do starowinki wywarzając drzwi z pogróżkami i wyzwyskami?
                • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:36
                  A skąd wiemy, że teściowa ją wyściskała, przyjęła, wyściskała itd.? Ja widziałam tylko filmik nagrany po tych rzekomych odwiedzinach.
                  • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:47
                    daniela34 napisała:

> A skąd wiemy, że teściowa ją wyściskała, przyjęła, wyściskała itd.?

Z najnowszych słów Pauliny Przerażającej. Ale, jak wiemy, rzeczona ma zwyczaj swobodnie interpretować rzeczywistość. Może za serdeczny uścisk wzięła stanowcze ujęcie za ramię, plus słowa: "Proszę stąd wyjść albo zawiadomię policję"? smile
                    • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:51
                      No i o to mi chodziło smile Całkiem jak pamiętna zmęczonadogranic smile
                      • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 13:01
                        Boże, tak, to ten typ!
                        (A, bo Ty tak naprowadzasz na odpowiedz, jak kogo dobrego! wink
                        • daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 13:03
                          wink

- Objection, Your Honor! Leading question!
                          - Sustained.
                          • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 13:04
                            <3
                • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:39
                  Nie wiemy jak było. Może starsza pani nie ma zwyczaju zamykać drzwi i kobieta petarda stanęła jej w progu z uśmiechem jokera? 🤷‍♀️
            • piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:18
              https://v.wpimg.pl/MjAyMjExYgsgGztZagNvHmNDbwMsWmFINFt3SGpOf145VisDKR0_DzEWYw03DT0LNgljGilXLBooVjtbahwkGTEVLBNqHSAIJB1iXyZLfVkiHXhHIUApU2xNeF50VSxaJElgXXFPdAl0THVacksvSDw
              • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 11:35
                O, właśnie taki uśmiech!
            • trampki_w_kwiatki Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:26
              annaboleyn napisała:

> SZEROKIM.

😂😂😂😂😂
      • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:29
        Przynajmniej dobrze, że więcej osób widzi jak pani S. już całkiem pogubiła się w zeznaniach. Bo jeszcze w pierwszych tygodniach dramy dużo było głosów, że biedna, zdradzona i porzucona kobieta 🙄
        • simply_z Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:32
          Mysle, ze ona cierpi na jakas dwubiegunowke, moze teraz ma faze euforii, a za pare miesiecy zjazd.
        • sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 12:43
          W pierwszych dniach smieszne były Kurzopki jerozolimskie, teraz nikt tego nie pamięta, każdy wspolczuje jemu i nieco obawia się o bezpieczeństwo Kaski.
          Specjalistka od PR Paula swoimi występami poprawiła wizerunek eksa i jego nowej partnerki.
          • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 13:03
            Ja się zastanawiam czy ona posunie się do rękoczynów. Co obstawiamy?

(Nie mogę przeboleć, że ucichł wątek podsłuchu w aucie Kurzajewskiego, teraz by tak pięknie pasował...)
            • jasnozielona_roslinka Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 16:20
              Ja się trochę obawiam co będzie jak do niej dotrze co robi
              Nie zaatakuje raczej fizycznie wprost tych osób których ma za wrogów ( Kurzaj, Cichopek, każdy kto jej nie popiera), bo wtedy nie mogłaby dalej ciągnąć narracji o byciu ofiarą. Może coś próbować komuś zlecać, były takie sprawy kobiet które zlecały napiszcie na byłych/partnerki byłych/ osoby które im podpadły
              Teraz to już trochę strach bo to wszystko strasznie eskaluje
              • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 16:31
                A ja się obawiam, że to jest mistrzyni dorabiania dupie uszu. I całkiem poważnie, bez heheszków - spokojnie mogę sobie wyobrazić sytuację, w której ona atakuje fizycznie - od zarysowania samochodu, przez dopadnięcie w ciemnej uliczce i grożenia, do eskalacji i rzucenia się z pięściami - a potem uzasadnia to bredniami dokładnie takimi, jak powyżej: stoję w prawdzie, bronię swoich dzieci, nie pozwolę okradać moich synów, nie boję się hejterów, i tak dalej.
                • borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 16:34
                  O to coś jak Doda. Ona też rysując byłemu gablotę i atakując nielubiane panie w kiblach tylko się broniła 🙄
        • annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 22.11.22, 13:02
          Te głosy chyba nadal słychać, swoją drogą to nieźle kalibruje wink
    • briar_rose Re: Smaszcz-Janachowska 22.06.23, 03:09
      Paulina Smaszcz dostała wezwanie do zapłaty zadośćuczynienia w wysokości 20 tys. złotych w związku z celowym upublicznieniem danych osobowych świadków w sprawie wytoczonej przeciwko niej przez Cichopek xD

Do pani Pauliny przemawiają pieniądze. Jak raz zapłaci to się zamknie. I już nie piśnie słowa o Kurzopkach. Zobaczycie. Jak zapłaci swoim prawnikom plus sąd zasądzi odszkodowanie to będzie duży cios finansowy. A, że ma jakieś dochody czy nieruchomość to jest skąd ściągnąć kasę. Nie wywinie się.
    • briar_rose Re: Smaszcz-Janachowska 23.01.24, 12:45
      Kurzajewski i Cichopkowa odeszli ze śniadaniówki. Petarda z radością odpali siebie i petardy xD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka