Dodaj do ulubionych

Golarka do ubrań

13.12.22, 12:25
Zima przyszła i jest zimno, swetry noszę w domu i kardigany, pojawiły się nieestetyczne kłębuszki. Moja dotychczasową golarka Elesko odmówiła współpracy i szukam nowej. Doradźcie, proszę, golarkę, najlepiej sieciową, która pociągnie dłuższy czas. Poza Elesko mam doświadczenie tylko z tymi najtańszymi i działały w porządku na mniejsze zmechacenia, ale szybko się ostrza tępiły. Przeglądam oferty na necie i nie wiem, którą kupić. Macie coś sprawdzonego?
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 12:33
      Ja mam philipsa na baterie i jest bardzo dobra, baterie chyba raz wymieniałam, a mam ja od kilku lat i regularnie używam
      • fotokasia Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 13:37
        Podasz model - bo widzę różne.
        • georgia.guidestones Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 13:50
          Ja np mam ten "Golarka do ubrań Philips GC026/00"
          I dobrze sluzy od lat.
          • fotokasia Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 22:00
            Chyba się zdecyduję, w opiniach też wskazują, że baterie nie są problemem (ja jestem przyzwyczajona do kabla).
          • auksencja15 Re: Golarka do ubrań 14.12.22, 23:39
            Mam właśnie to
    • alicia033 Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 12:34
      odkrycie, które zmieniło moje życiewink - zwykła, jednorazowa maszynka do golenia świetnie sprawdza się na swetrach.
      Tekst linku
      • fotokasia Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 12:52
        I to naprawdę sprwdza się przy dużych zmechaceniach i nie robi dziur?
        • alicia033 Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 13:05
          Naprawdęsmile.
          Oczywiście najlepiej najpierw sobie przećwiczyć posługiwanie się maszynką na czymś, czego nam nie będzie szkoda wyrzucić albo da się zszyć, niż na swoim najlepszym swetrze, bo przy braku wprawy ryzyko przecięcia jednak jest ale wyprawy nabiera się błyskawicznie, to nie rocket science!

• fotokasia Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 13:46
            Dobra, zrobiłam to. Nie mam wprawdzie w domu jednorazowej, użyłam gilette z wymienną główką. Może to miec wpływ na to, że efekt mnie nie zachwycił? (za to emocje jak podczas dobrego thrillera). Z wyczuciem goliłam sweter, rolką z przylepcem odkłaczałam na bieżąco i chyba wróćę do maszynki typowej do ubrań - ten sposób to tak awaryjmie, turystycznie. Efekt jest niewspółmnierny do nakładu pracy (moim zdaniem). Może za słabo goliłaś? - zapytacie. Nie sądzę, próbowałam na kilku wariantach odzieży i goliłam mocniej na swetrach niekaszmirowych wink
            PS.
            Gdyby na jakimś męskim odpowiedniku forum ktoś narzekał, że te maszynki do gilette, to "Panie, to już nie taka jakość jak kiedyś", to mnie nie wydajcie.
            ps2
            Spróbuję jeszcze raz, jak kupię zwykłe golarki jednorazowe, bo może ta moja (znaczy męża) za delikatna.
            • alicia033 Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 14:03
              fotokasia napisała:

> Dobra, zrobiłam to. Nie mam wprawdzie w domu jednorazowej, użyłam gilette z wymienną główką. Może to miec wpływ na to, że efekt mnie nie zachwycił?

rodzaj jest bez znaczenia. Ma być po prostu ostra.
              Co do efektu to nie wiem... Mnie zadowala, że zmechacenia zostały usunięte.
    • fotokasia Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 12:53
      A takie coś? Dla mnie to nowość, podobna właściwie w działaniu do polecanej wyżej zwykłej golarki jednorazowej.
      • fotokasia Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 12:54
        fotokasia napisała:

> A takie coś? Dla mnie to nowość, podobna właściwie w działaniu do polecanej wyż
        > ej zwykłej golarki jednorazowej.
        • lodomeria Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 22:29
          Ja mam. Tam nie ma ostrza tylko takie drobne kolce, taki metalowy rzep. Działa dobrze, ale w moim doswiadczeniu tylko na niektóre zmechacenia. Raczej słabo sobie radzi z akrylowymi czy poliestrowymi mieszankami.
          Do swetrów z kaszmiru czy naturalnej wełny to nawet wolę to ustrojstwo, bo zostawia ten naturalny "meszek", po golarce czasem ubrania jednak robią się łyse, bez kulek, ale też bez tej swojej miękkosci i przytulnosci.
          • li_lah Re: Golarka do ubrań 14.12.22, 23:18
            To się nadaje do grubych materialow jak koc czy dywan. Mam taką kupilam na shopee.
    • gaga-sie Re: Golarka do ubrań 13.12.22, 22:11
      allegro.pl/oferta/golarka-do-ubran-odziezy-tkanin-lr-100br-orava-12757135432 mam taką, akumulatorową, dobrze się sprawdza.
      • fotokasia Re: Golarka do ubrań 21.12.22, 16:07
        Właśnie kupiłam to urządzenie, naładowałam i chwilę testowałam na swetrze dość obficie skulkowanym. Efekt super. Ale...
        Czy jako użytkowniczka tej właśnie golarki, możesz mi powiedzieć, czy przycisk/włącznik trzeba trzymać podczas pracy maszynki? Bo wydaje mi się, że przy pierwszym-pierwszym włączeniu tylko nacisnąłem raz i działało (nie pamiętam, chociaż to było przed chwilą, skupiłam się na swetrze i kłaczkach), a gdy oczyściłam zbiorniczek i włączyłam drugi raz, to już musiałam trzymać, żeby działało.
        Jak to jest? Trzyma się przycisk czy mi się wydawało, że nie.
    • li_lah Re: Golarka do ubrań 14.12.22, 23:14
      Kup taka z wtyczka do prądu, to raz.
      Dwa, żeby silnik miał 5W bo bywaja tez słabsze. I spory zbiornik na klaczki. Ja kiedyś kupilam w biedronce taka i jestem z niej ogromnie zadowolona. No ale biedronka nie ma tego towaru caly czas...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka