Dodaj do ulubionych

Polećcie garnki

21.12.22, 14:12
Muszę dość pilnie kupić komplet garnków, po przejrzeniu ofert i opinii w necie nie czuję się ani odrobinę bliżej wyboru uncertain
Mają być trwałe, koniecznie mieszcące się jeden w drugi, nieprzywierające i w miarę możliwości wyględne smile
Zależy mi na stabilnych uchwytach, najlepiej żeby się nie nagrzewały zbytnio- szczególnie uchwyty pokrywek.
Żeby dobrze znosiły mycie w zmywarce, zamieszanie sosu zwykłą łyżką tudzież potraktowanie ziemniaków metalowym ustrojstem. Do piekarnika ich nie planuję pakować, indukcji nie mam. Polećcie proszę coś, co się wam sprawdza albo ostrzeżcie przed wtopą.
Obserwuj wątek
    • cojapaczem Re: Polećcie garnki 21.12.22, 14:18
      -nieprzywierające
      -dobrze znosiły mycie w zmywarce
      -dobrze znosiły zamieszanie sosu zwykłą łyżką tudzież potraktowanie ziemniaków metalowym ustrojstem

Nie da się , wybierz 2
    • alpepe Re: Polećcie garnki 21.12.22, 14:18
      Lata temu chyba w niemieckim odpowiedniku makro mój były mąż kupił garnki z kapselkowym dnem. Firma Steinbach. Mam do dziś, uważam, że są super i takich bym szukała.
    • alina460 Re: Polećcie garnki 21.12.22, 14:31
      Berghoff
    • magia Re: Polećcie garnki 21.12.22, 14:39
      Ikea 365+
      Najstarsze z tej serii mają u mnie 20lat i wciąż w idealnym stanie.
    • princy-mincy Re: Polećcie garnki 21.12.22, 14:41
      Ja polece Elo oraz Tefal.
    • riskylea Re: Polećcie garnki 21.12.22, 17:46
      Wmf
      • e-ness Re: Polećcie garnki 22.12.22, 20:32
        O tak, to są gary warte każdych pieniędzy
        Od 10 lat w ciągłym użyciu, zmywanie tylko w zmywarce, wszelkie łyżki czy mieszadła metalowe im nie straszne. Kompatybilne, pokrywki i raczki nie nagrzewają się.
        I to co dla mnie jest ważne pokrywki są płaskie i doskonale wpasowują się w przegródki zmywarki
        Mam jeden gar tefala i właśnie za przykrywkę jest do odstrzału ( z tej nowszej linii) ze starszej linii pourywany się raczki ( nity puściły) choć same garnki były bardzo ok
    • sueellen Re: Polećcie garnki 21.12.22, 17:52
      Przeczytałam polećcie gumki. Kurde, chyba seksu mi trza 😅

A potem ku własnej radości, gdy zrozumiałam swój błąd celowo czytałam post zamieniając słowo garnki na gumki. Przy traktowaniu ziemniaczków metalowym ustrojstwem wybuchnęłam śmiechem.
    • damartyn Re: Polećcie garnki 21.12.22, 17:55
      Lagostina. Są nie do zdarcia.
    • pepsi.only Re: Polećcie garnki 21.12.22, 18:06
      Bierz w Ikea, przynajmniej tanie. Nie no, polecam, w zasadzie spełniają twoje oczekiwania w 100%.
    • koperek85 Re: Polećcie garnki 22.12.22, 19:31
      Nie polecam tafala tych co mają pokrywki do odcedzania. I rączki i pokrywka okropnie się nagrzewają. Do mycia w zmywarce Gerlach są fajne. Jeśli chodzi o nieprzywierające to polecam valdinox expert i garnki i patelnię ale łyżką nie zamieszasz. Mam rondel valdinoxa który używam kilka razy w tygodniu do dań jednogarnkowych i po kilku latach wciąż wygląda na nowy. W tym samym czasie patelnia tefala z odłączaną rączką całkiem się zużyła.
    • kaktusowepole Re: Polećcie garnki 22.12.22, 21:12
      Ja kupiłam komplet garnków MG na Biedronka Home za 160 zł na Black Friday .Szklane pokrywki stał nierdzewna, porządne wykonanie. Gotuję się w nich dobrze. Wyglądają estetycznie. Pasują mi, jakościowo nie odstają od Tefal którego miałam wcześniej. Nie ma sensu przepłacać.
    • limelight7 Re: Polećcie garnki 22.12.22, 21:59
      Dzięki serdeczne za wszystkie podpowiedzi, wybór się krystalizuje smile
      Na prośbę o polecenie gumek bym nie wpadła big_grin big_grin

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka