Dodaj do ulubionych

Było już? Ela G., interwencja

29.12.22, 16:38
Na FB na profilu Biura Ochrony Praw Dziecka (org. pozarządowa) znalazłam taką informację (zamieszczono dziś):

Interwencja w sprawie Elżbiety G. z Krakowa.

„Informujemy, że Biuro Obrony Praw Dziecka przesłało w dniu dzisiejszym zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez patostreamerkę Elżbietę G. z Krakowa.

Po zbadaniu nadesłanych zapisów audycji i patostreamów z udziałem Elżbiety G. doszliśmy do przekonania, że osoba ta znęca się nad swoją 11 letnią córką.

Elżbieta G. zaniedbywała dziecko, znieważała je publicznie i obrażała. Dysponujemy nagraniami, na których matka publicznie wykrzykiwała, że nie kocha własnej córki i oferowała ją obcym mężczyznom.

Podczas jednej z audycji Elżbieta G. zaproponowała zabicie własnego dziecka przypadkowo napotkanemu w sieci internetowej mężczyźnie.

W tej sytuacji Biuro Obrony Praw Dziecka przygotowało zawiadomienie o podejrzeniu popełnienienia wielu przestępstw w tym między innymi z art. 207 kk.

Jednocześnie zwrócimy się do właściwego miejscowo wydziału rodzinnego Sądu Rejonowego z wnioskiem o zbadanie aktualnej sytuacji życiowej dziecka.

W tej chwili dziecko zostało odebrane matce i pozostaje w bezpiecznym miejscu. Będziemy dążyli do pociągnięcia do odpowiedzialności karnej matki i jej partnera.
_____
Zachęcamy Państwa do wsparcia naszych działań w obronie dzieci:

Biuro Obrony Praw Dziecka
Aleja Jana Pawła II 27
00-867 Warszawa

nr konta: 87 1140 2004 0000 3702 8248 3794
tytuł: "wpłata na działalność statutową"

IBAN: PL87114020040000370282483794
SWIFT : BREXPLPWMBK

Jeśli chcesz pomóc w obronie dzieci przed przemocą i wykorzystywaniem - zasil naszą zbiórkę:

zrzutka.pl/7fha2e”
Znając życie sprawa będzie się ciągnąć latami. Sady rodzinne zbytnio się nie spieszą…
Obserwuj wątek
    • riskylea Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 16:40
      Sorry, Biuro Obrony Praw Dziecka. Źle spojrzałam na nazwę.
      • szare_kolory Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:57
        Idealny adres ma to Biuro Ochrony Praw Dziecka; nie mogłam się powstrzymać.
        • semihora Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:25
          To była i moja pierwsza myśl wink

Żeby jednak nie było - w żaden sposób nie umniejszam nieszczęściu tej dziewczynki. Biedna mała...
          • szare_kolory Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:41
            Tak. I szczęście w nieszczęściu, że wreszcie udało się tę dziewczynkę odizolować od tej patozgrai. Mam nadzieję, że trafi na jakąś sensowną pomoc. Ktoś tam w wątku niżej piszę, że ta matka to ją kochała. Dla mnie to absurdalne wykręcanie kota ogonem i szkodliwe podejście, zgodnie z którym dziecko powinno być z rodzicami choćby ci próbowali nawet je zabić. Można było to dziecko uratować wcześniej, bo ludzie się interesowali, zgłaszali.
    • rosapulchra-0 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 16:48
      Szkoda dziewczynki. IMHO Elżunia po prostu chlała, a na kacu wyżywała się na córce. Z ojcem też cos nie tak, bo nie wolno mu się zajmować dzieckiem.
      • hanusinamama Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:13
        Szkoda bo dzieciak ma 11 lat a juz dawno powinien być zabrany
    • princesswhitewolf Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 16:58
      Niedobrze mi. Po kie tu wlazlam....
    • alicia033 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 16:59
      W którymś wątku się przewinęło, że odebrali jej córkę. Szkoda, że dopiero teraz ale dobrze, że wreszcie.
      • heca7 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:07
        Były też jej zdjęcia. Masakra 🤦‍♀️ Ta kobieta jest poważnie zaburzona.
    • majenkirr Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:10
      Już po tych jej vids widać, że kobieta ma coś nie tak z głowà, ale żeby aż tak? Biedna mała 😞
    • hanusinamama Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:11
      Ale jaki partner?? Tatuś jej córki to nie jej partner...ale też ma nierówno pod sufitem.
      • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:07
        Partner to ten Marek. Jak się naćpał to na lajwach odgrażał się, że pójdzie do domu dziecka, gdzie trafiła Marysia i sprawi, że wychowawcy pożałują, że się urodzili.
    • ichi51e Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:16
      a ile to wszystko trwało?
      • ludborka Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:45
        9 lat
        • georgia.guidestones Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 14:54
          9 lat to miala do tej pory pato-kanal na yt, corka w tym roku konczyla 11.
    • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:16
      Ona nie panuje nad emocjami.
      Kiedyś było mi jej żal czasami, ale jak obejrzalam nagrania gdzie opowiada o seksie oralnym że szczegółami albo tańczy pół nago na livach...
      Ręce opadają...
      Coś nie tak z głową, niestety.
      Myślę że kocha córkę ale jeszcze bardziej kocha przekonanie, że jest "sławna i popularna"...
      • mgla_jedwabna Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:24
        Kocha? Dlatego ją stręczyła i próbowała zabić rękoma obcego faceta?
        • milva24 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:27
          No właśnie, nie ogarniam.
        • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:52
          Nie próbowała zabic ona to histerycznie wykrzyczała w czasie kłótni z innym youtuberem " chcesz przyjść i poderżnąc nam gardło??!!!"- zupełnie bzdurna klotnia, generalnie dostała jakiejś histerii , bo on nic takie nie powiedział.
          Z tego zrobiło się "namawia do zabójstwa córki"- bo już wcześniej miała kłopoty z MOPS czy tam sądem rodzinnymi kazali jej iść na terapię.
          Naciągane ,ale ona sama ,wciąż od nowa prowokuje takie sytuacje , nie potrafi wyciągnąć wniosków, kontrolować się jakoś, choć wie że to będzie przeciwko niej.

Potem i to było ironiczne "skoro hejterzy tak twierdzą, to powiem że nie kocham córki i mam ją gdzieś".I znow- ona nie wyciąga wniosków, nie rozumie że to będzie przeinaczone i użyte na jej szkodę.

Że stteczeniem nie wiem o co chodzi- kiedyś chciała żeby jej córka była też youtuberka, jak ona, pokazywała ja na filmach, pojawiły się jakieś pedofilskie komentarze.Corki więcej nie pokazała ,ale już było za późno.
          Ja jej nie bronie, po prostu uważam że ma potężne problemy ze sobą, jakieś zaburzenia, może CHAD czy borderline, stąd te skrajne nastroje i dziwaczne zachowania.
          I rzeczywiście ma wyjątkowo dużo hejterow ale jednocześnie ona tego nie rozumie, daje się wykorzystywać innym youtuberom którzy z niej kpią, ona tego nie widzi , bo jest zafascynowana idea "jestem sławna".
          Ogólnie mocno coś nie tak z nia, niestety.
          Kwestia czy dom dziecka jest lepszy?- powinni dać córkę do babki ,albo do ojca.
          A ja sama - nie wiem, na terapię jakaś, może leki, bo w tym stanie będzie dalej wyprawiać głupoty.

Potem
          • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:05
            Tak było. Służby społeczne od lat miały ją na oku. Mieli zgłoszenia od ludzi, zgłoszenia ze szkoły Marysi, Elka nie przychodziła na wyznaczone spotkania itd. Podobno tylko kurator sądowa była za dawaniem Elce kolejnych szans.

Tego wieczoru Elka po raz n-ty pokłóciła się z Markiem, schlała i po pijaku zadzwoniła do jakiegoś patoinfluencera by się pokłócić. I w tej kłótni padły słowa o poderżnięciu gardła jej i Marysi.

Myślę, że żaden sąd nie skaże jej za podżeganie do zabójstwa, natomiast bardzo dobrze się stało, że dziecko zostało jej odebrane. Bez terapii i odwyku ona nie powinna mieć prawa choćby do spotkań z córką.
          • alicia033 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:06
            konsta-is-me napisała:

> powinni dać córkę do babki ,albo do ojca.

może najpierw coś doczytaj o tej cudownej rodzince? Ani ojciec ani babka nie kwalifikują się do sprawowania opieki.
            A najlepsze, co można zrobić dla tej dziewczynki to trwale odciąć od nich wszystkich, zaczynając od tej "matki".
            • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:22
              Nie wiem nic o jej matce czy bracie.
              Ale jaka jest alternatywą ?- dom dziecka taki cudowny?
              Rodzina zastępcza - cud nad cudami?
              Życie niestety nie jest takie proste i czarno - białe.
              A teraz sprawa jest rozdmuchana, przyznajmy to- przeinaczona i sensacja i nagonka pod publikę nie z tej ziemi.
              Córka nie powinna być karana za winy matki, a ja mam wrażenie że wejście tak się dzieje...
              • profes79 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:28
                Tak, oczywiście.
                Córka zapewne odetchnęła z ulgą odpoczywając od patomatki i reszty patorodzinki. Tylko włąśnie w Polsce dominuje wśród niektórych kretynów pogląd, że rodzice mogą chlać, kurwić się i wyczyniać inne cuda ale dziecku najlepiej jest z rodziną.
                • hanusinamama Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 22:24
                  I dlatego dzieci są odbierane za późno...a rodzice nie tracą praw do dziecka.
              • alicia033 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:30
                konsta-is-me napisała:

> Życie niestety nie jest takie proste i czarno - białe.

Owszem, jest.

> A teraz sprawa jest rozdmuchana, przyznajmy to- przeinaczona i sensacja i nagon
                > ka pod publikę nie z tej ziemi.

po waszej, prawackiej stronie wyłącznie.

Ta mała powinna była zostać odebrana tej patologicznej rodzince co najmniej 4 lata temu. Niestety przez takie katolskie świry jak ty musiała je stracić z zaburzoną do kwadratu matką.
                Pozostaje mieć nadzieję, że tym razem wam się nie uda wepchnąć dziecka z powrotem do bio-patologii i tę dziewczynkę uda się wyprowadzić na prostą, bo niestety też już wpadła w zaburzenia.
              • hanusinamama Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 22:23
                Dom dziecka lepszy niż taka matka.
                Są też rodzinne domy dziecka
                Są bardzo dobre rodziny zastępcze.
              • livia.kalina Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 22:37
                Ojciec to jeszcze większa patologia od matki. Od dawna ma ograniczone prawa rodzicielskie a dziecko mogło się z nim spotykać tylko w obecności matki. w tej chwili ma prawomocny wyrok za patostream o putinie, którego nie wykonał i publicznie twierdzi, ze nie wykona.

Babka miała opiekę nad wnuczką, przy wprowadzonych ograniczeniach władzy rodzicielskiej rodziców. I pod tą opieką ta patologia sie rozwijała, nic z postanowień sądu nie było realizowane. Trudno, żeby w tej sytuacji oddali dziecko właśnie jej.

Brat z bratową matki dziecka nie chcą wziąć i trudno sie im dziwić. Przecież wkrótce by o sobie czytali w internecie, że to dziecko gwałcą albo sprzedają muzułmańskim gejom w Niemczech bo matka to niestabilna emocjonalnie mitomanka i każdemu ze swojego otoczenia robi ciągle problemy.
                • hanusinamama Re: Było już? Ela G., interwencja 03.01.23, 09:28
                  Dzla dziecka też dobrze zeby trafiło daleko od tego wszystkiego. I chyba najlepiej jakby dziecku zmienili nazwisko
                  • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 03.01.23, 09:34
                    > chyba najlepiej jakby dziecku zmienili nazwisko

Też tak uważam.

Podobno Polsat miał przygotowany materiał na program o Elce & spółka w ramach Interwencji. Nie zdecydowali się go puścić ze względu na Marysię. W pełni rozumiem i popieram tę decyzję. Niestety każdy jest w stanie znaleźć w internecie w 10 minut materiały kompromitujące i matkę, i ojca. Po co dziewczynie wkraczającej w dorosłe życie taki bagaż związany z nazwiskiem rodziców?
          • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:11
            > powinni dać córkę do babki ,albo do ojca.

Sąd rodzinny celowo zadecydował o odizolowaniu jej od rodziny i przeniesieniu jej do innej szkoły. Nie znasz akt sprawy - nie oceniaj.
          • heca7 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:17
            Ojciec jest od matki nie lepszy uncertain
            • ludborka Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:48
              Moim zdaniem jest dużo gorszy. Odpad jakich mało
              • livia.kalina Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 22:38
                Moim zdaniem też nieporównanie gorszy.
          • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:41
            konsta-is-me napisała:

>
            > Że stteczeniem nie wiem o co chodzi- kiedyś chciała żeby jej órka była też you
            > tuberka, jak ona, pokazywała ja na filmach, pojawiły się jakieś pedofilskie kom
            > entarze.Corki więcej nie pokazała ,ale już było za późno

Zupełnie przeinaczasz. Pierwszą reakcją były płacze jak to lewicowi hejterzy banują zdjęcia na których widać bieliznę dziecka i ograniczają jej wolność i ekspresję artystyczną. A dziecko wcale nie zniknęło z internetu.

>
            > Kwestia czy dom dziecka jest lepszy?- powinni dać córkę do babki ,albo do ojca.

Ojciec dziecka najprawdopodobnieja schizofrenię, utrzymuje się z prostytucji, zażywa narkotyki. W internecie podaje się za kosmitę. Babcia ma 80 lat i oficjalne przekazanie opieki nie zmieniłoby nic.

> A ja sama - nie wiem, na terapię jakaś, może leki, bo w tym stanie będzie dalej
            > wyprawiać głupoty.
            >
            Sama zainteresowana odmawia przyjęcia pomocy innej niż donejty, ewentualnie alkohol bezpośrednio.
            • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:07
              No ale nie ma żadnej innej rodziny?
              Ona ma brata chyba -też świr ?
              Ja nie znam rodziny Eli Gawin ale też nie uważam domu dziecka za najlepszą opcję.

• lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:14
                Brat widocznie nie chce wziąć na siebie opieki nad dzieckiem i ja się mu nie dziwię. Elka zaraz naszczułaby na niego Mareczka, a ten ćpun już teraz się odgraża, że zrobi porządek z ludźmi, którzy odebrali Marysię. Brat jest normalny, ma swoją rodzinę i pewnie nie chce mu się użerać z patologią.
                • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:08
                  Czyli córka "też patologia"?
                  Po kiego miałaby nasyłać Marka, to nie wiem, przecież ona sama chciała, żeby brat wziął ta córkę, żeby nie musiała być w domu dziecka.
                  Poza tym ona chyba 13 lat, to tylko kilka lat do 18- tki, to nie jest niemowlę ,którym trzeba się opiekować 24, niechby nawet nieformalnie mieszkała u babki ( babka nie mieszka z E.G)
                  Ela ,cokolwiek się stanie, będzie zachwycona "popularnościa" choćby hejterska a dlaczego za to wszystko ma płacić córka.
                  • daniela34 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:17
                    konsta-is-me napisała:

>
                    > Poza tym ona chyba 13 lat, to tylko kilka lat do 18- tki, to nie jest niemowlę
                    > ,którym trzeba się opiekować 24, niechby nawet nieformalnie mieszkała u babki (
                    > babka nie mieszka z E.G)

Bo babka nie odseparuje dziecka od matki, którą finansuje. Takie proste.

> Ela ,cokolwiek się stanie, będzie zachwycona "popularnościa" choćby hejterska a
                    > dlaczego za to wszystko ma płacić córka.

No niestety, szkoda że tego dziecka nie odebrano wiele, wiele lat temu, wtedy by nie płaciła, być może dorastalaby w normalnej rodzinie. To jest owszem, patologia systemu.
                  • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:17
                    Nie, ona nie chce, "żeby brat wziął ta córkę żeby nie musiała być w domu dziecka", ona chce uniknąć płacenia alimentów i mieć narzędzie kontroli nad rodziną w zasięgu.
                    A Mareczka mogłaby nasłać ot tak, dla fantazji. W internecie są nagrania, na których mówi okropne rzeczy o swoim bracie i bratowej i odgraża się jak to będzie nastawiać matkę przeciwko nim.
                  • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:22
                    Ty chyba wciąż nie rozumiesz, że zabezpieczenie dziecka w rodzinie zastępczej lub domu dziecka nie jest karą dla matki ani owego dziecka.
                  • iwoniaw Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:40
                    Na litość boską, skąd przyszlo ci do glowy, że zabezpieczenie dziecka z dala od patologicznej rodziny to kara dla dziecka? Ta dziewczynka powinna zostać zabrana od chorej psychicznie i zdemoralizowanej matki co najmniej kilka lat temu. Skoro jest w ośrodku interwencyjnym to widocznie nie, nie ma chętnej rodziny do zaopiekowania się nastolatką albo słuzby jednak mialy podstawy uznać, że to się nie skonczy dobrze. I raczej mialy rację, skoro zdaniem matki krzywda dziecka polega w tej chwili na tym że w nocy wychowawcy każą jej spać, w dzień chodzić do szkoły, a mycie jest obowiązkowe codziennie. Czego ty bronisz właściwie?
                    • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:45
                      Broni biorodziny i mitycznej więzi, zapewne.
                      Potworna wadą polskiego systemu jest zbyt długie skupianie się na "pracy w miejscu z rodzina biologiczną" zamiast na dobru dzieci.
                      • iwoniaw Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:54
                        triss_merigold6 napisała:

> Broni biorodziny i mitycznej więzi, zapewne.
                        > Potworna wadą polskiego systemu jest zbyt długie skupianie się na "pracy w miej
                        > scu z rodzina biologiczną" zamiast na dobru dzieci.

Pełna zgoda. Tutaj w sumie trudno powiedzieć, czy ktoś pracował z rodziną w ogóle, skoro patologia była na tyle zamożna, że nie musiala chodzić do mopsu po zasiłki na buty i pierwszą instytucją, która miała szanse zauważyć, że coś jest mocno nie tak, była szkoła dziecka.
                        • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:09
                          Już przedszkole.
                          • iwoniaw Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:15
                            triismegistos napisała:

> Już przedszkole.
                            >

No jesli mala chodziła do przedszkola, to tak. Tym gorzej to świadczy o systemie, że przez tyle lat się nikt nie zorientował, że coś ze środowiskiem dziecka jest mocno nie tak. Chyba że matce się pogorszyło później a gdy córka była mała, to bardziej ogarniała - nie wgłębialam się aż tak w historię jej choroby.
                            • daniela34 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:21
                              Pogarszało się chyba.
                            • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:22
                              Pierwszy raz natrafiłam na Elkę jakieś 7 lat temu, czyli Marysia była w wieku przedszkolnym. Elka jeszcze wtedy miała firmę fotograficzną, była głównie znana z wykłócania się z niezadowolonymi klientami w sieci. Pani była ciekawym zjawiskiem, bo rzekomo miała zarabiać na życie fotografią, a zdjęcia w jej portfolio wyglądały tak, że każda z nas amatorsko i bez profesjonalnego sprzętu zrobiłaby lepsze.
                              Pani już wtedy cierpiała na megalomanię i gadała polityczne bzdury, ale nie chlała i raczej sprawiała wrażenie niegroźnego szura.

Teraz usłyszałam o Elce po tym jak odebrano jej Marysię. Szok, że ta kobieta aż tak się stoczyła.
                              • daniela34 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:25
                                Mogę potwierdzi tę pierwsza część- też mniej więcej wtedy o niej usłyszałam i tak bylo: słynęła z oryginalnych poglądow politycznych i dziwnych "profesjonalnych" zdjęć. Jeszcze nie była patostreamerką.
                              • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:26
                                Jako ciekawostkę dodam, że Elka ostatnio wrzuciła na fb kompilację zdjęć Marysi. Po prostu skisłam widząc tak nieudanego fotoszopa.

Nie będę przeklejać na ematkę zdjęć cudzego dziecka. Jak ktoś ciekawy to łatwo je znaleźć na jej profilu.
                                • suki-z-godzin Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:36
                                  lauren6 napisała:

> Jako ciekawostkę dodam, że Elka ostatnio wrzuciła na fb kompilację zdjęć Marysi
                                  > . Po prostu skisłam widząc tak nieudanego fotoszopa.
                                  >
                                  > Nie będę przeklejać na ematkę zdjęć cudzego dziecka. Jak ktoś ciekawy to łatwo
                                  > je znaleźć na jej profilu.

to jak to jest, podkasty innych, czy jednak badanie u zródła? 🤡
                                  • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 13:05
                                    To ja tylko napiszę że od lat nie oglądam tej pani bezpośrednio a jestem na bieżąco właściwie ze wszystkim.
                                    • suki-z-godzin Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 13:18
                                      triismegistos napisała:

> To ja tylko napiszę że od lat nie oglądam tej pani bezpośrednio a jestem na bie
                                      > żąco właściwie ze wszystkim.

pasje forumek bywają niezrozumiałe 🤡
                                      • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 13:23
                                        To prawda, np pasja do rozliczania innych z ich zainteresowań jest totalnie niezrozumiała 🤷
                                        Wchodzenie do wątków żeby dziwować się forumkom, że dyskutują o czymś też jest raczej dziwaczne.
                                        • suki-z-godzin Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 13:27
                                          triismegistos napisała:

> To prawda, np pasja do rozliczania innych z ich zainteresowań jest totalnie nie
                                          > zrozumiała 🤷
                                          > Wchodzenie do wątków żeby dziwować się forumkom, że dyskutują o czymś też jest
                                          > raczej dziwaczne.

wchodzę, bo mnie interesują nowe fakty w sprawie EG
                                          czytam o nowych faktach w sprawie EG
                                          czytam, że ktoś jest na bieżąco cały czas i to mnie dziwi.
                                          czy to takie niezrozumiałe?
                                          • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 13:30
                                            Aha, wchodzisz bo interesują cię nowe fakty o EG, no i po to żeby dać wyraz zdziwieniu że ludzi interesują fakty o EG. No czego tu nie rozumieć 🤷
                                            • suki-z-godzin Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 13:48
                                              triismegistos napisała:

> Aha, wchodzisz bo interesują cię nowe fakty o EG, no i po to żeby dać wyraz zdz
                                              > iwieniu że ludzi interesują fakty o EG. No czego tu nie rozumieć 🤷

odróżniasz pobieżne zainteresowanie od regularnego bycia na bieżąco? a może poczułaś się wartościowana negatywnie? niepotrzebnie. za moim mnie by się nie chciało nie kryje się żadna wyższość, zaskakujące jest że są ludzie będący w stanie słuchać tego elowego bełkotu na codzień, ale oczywiście bez nich nie mogłabym otrzymać syntezy wiedzy na temat.
                                              • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 13:56
                                                Ok, jesteś zajebista, bo natrafiłaś na ten temat dopiero teraz 🤭
                                                • suki-z-godzin Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 14:02
                                                  triismegistos napisała:

> Ok, jesteś zajebista,
                                                  >
                                                  dziękuję, wiem, ale zawsze miło przeczytać

> bo natrafiłaś na ten temat dopiero teraz 🤭

wygląda jakbyś się mocno emocjonowała i te emocje zaburzają ci ogląd sytuacji, zerknij gdzieś tam poniżej, pisałam, że znam sprawę od lat. wyjaśnię jeszcze raz - cyklicznie o sprawie zapominam i dziwi mnie że... itd.
                                  • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 15:14
                                    > to jak to jest, podkasty innych, czy jednak badanie u zródła? 🤡

Co cię konkretnie dziwi? Że jak usłyszałam jakąś kontrowersyjną informację to poszłam potwierdzić u źródła czy tak faktycznie jest? Może ty łykasz jak pelikan wszystko co ludzie piszą w sieci. Ja jak słyszę, że lasce odebrano dziecko za podżeganie do jego zabójstwa to jednak wolę się upewnić czy to prawda czy fake news.
                                • mid.week Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:45
                                  lauren6 napisała:

> Jako ciekawostkę dodam, że Elka ostatnio wrzuciła na fb kompilację zdjęć Marysi
                                  > . Po prostu skisłam widząc tak nieudanego fotoszopa.
                                  >
                                  > Nie będę przeklejać na ematkę zdjęć cudzego dziecka. Jak ktoś ciekawy to łatwo
                                  > je znaleźć na jej profilu.

To tez z podcastu?

Czy to nie ty swego czasu wyrażałaś oburzenie i zgorszenie chorą i patologiczną ciekawoscią powodującą ogladanie w necie cudzych zdjec? Dla kolezanki pytam.
                                  • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 15:21
                                    > Czy to nie ty swego czasu wyrażałaś oburzenie i zgorszenie chorą i patologiczną ciekawoscią powodującą ogladanie w necie cudzych zdjec? Dla kolezanki pytam.

Zapytaj tej konkretnej koleżanki czy nadal ma problemy z 🍷🍾 bo w jej konkretnym przypadku wykradanie cudzych zdjęć z fb to najmniejszy problem 🤣
                                    • mid.week Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 15:26
                                      lauren6 napisała:

> > Czy to nie ty swego czasu wyrażałaś oburzenie i zgorszenie chorą i patolo
                                      > giczną ciekawoscią powodującą ogladanie w necie cudzych zdjec? Dla kolezanki py
                                      > tam.
                                      >
                                      > Zapytaj tej konkretnej koleżanki czy nadal ma problemy z 🍷🍾 bo w jej konkretn
                                      > ym przypadku wykradanie cudzych zdjęć z fb to najmniejszy problem 🤣

Czyli to jednak byłaś ty smile
                              • suki-z-godzin Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:42
                                > Pierwszy raz natrafiłam na Elkę jakieś 7 lat temu

No ja też jakoś tak, może odrobinę wcześniej. Ja pamiętam, że natknęłam się na nią, bo mama znajomej miała w grupach czy tam stronach zapisanych coś w rodzaju Fanclub EG, albo coś podobnego. Wtedy to było takie coś śmiechowe na jeden raz właśnie, fotoagencja a zdjęcia paskudne i jedyna na nich modelka to EG właśnie.
                                Potem długo długo nic, i ten tatuś dziecka ze swoim chłopakiem, a teraz to. W międzyczasie mignął mi jeszcze raz ojciec z kosmicznym przekazem, godnym Górniak.
                                Pózniej emama kilka razy wywoływała temat.
              • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:16
                Już Ci wyjaśniono kogo ma i dlaczego się nie nadają.
                Dalsza rodzina nie musi chcieć zajmować się dzieckiem, którego matka i ojciec są kombo problemów.
                Dziecko ma być bezpieczne, zaopiekowane i dostać prawidłowe wzorce zachowań społecznych, patolka stanowi zagrożenie.
              • hanusinamama Re: Było już? Ela G., interwencja 03.01.23, 09:20
                Dzieciak nie musi być w domu dziecka (Ela konfabuluje od zawsze), moze to byc rodzina zastępcza. Wszystko bedzie lepsze niz taka matka
          • borsuczyca.klusek Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:53
            Ojciec jest oświeconym Plejadianinem
            • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:31
              Ojciec jest skazany prawomocnym wyrokiem.
              • livia.kalina Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 22:39
                którego nie zamierza wykonać (grzywna) więc pewnie pójdzie do więzienia. Jak w takiej sytuacji dac mu dziecko?
          • hanusinamama Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 22:27
            Różnych rzeczy się tu spodziewałam...ale obrończyni Eli nigdy. Serio uważąsz, ze tej małej lepiej w domu z matką patolką tylko dlatego, ze to biologiczna matka?
            • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:21
              Jak zwykle bredzisz aż huczy.
              Gdzie "bronię" Ele Gawin albo napisałam że powinna mieć władzę rodzicielska ?
              Właśnie przez takie osoby jak ty , widać że tak naprawdę CÓRKA nikogo nie obchodzi.
              Wszyscy się koncentruja "jak ukarac Ele" ,a córka ma być narzedziem.
              Nikogo niespecjalnie interesuje jak dziecko się czuje i co można dla córki zrobić.
              "To co zrobić?"-Ja bym szukała czy da się ją umieścić gdzieś u dalszej rodziny w takim razie.Przeciez nie musi mieszkać z matką.
              Ale kogo to obchodzi, łatwiej wrzeszczeć "umieścić córkę w domu dziecka, a co potem- nieistotne".
              Ela Gawin jest tutaj najważniejsza dla wielu z was,a córka gdzieś w tle sprawy.

• lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:32
                Czy ty rozumiesz, że pod czułą opieką Elki i jej matki Marysia nie wykonywała obowiązku szkolnego, chodziła do szkoły brudna i miała styczność z rasową patologią odwiedzającą matkę?
                Jakie wzorce wyniesie z domu rodzinnego? Że baluje się w nocy, śpi do południa, nie trzeba dbać o higienę osobistą, nie trzeba pracować na własne utrzymanie, bo można żyć na koszt rodziny, ewentualnie żebrać w internecie o pieniądze, a niektórzy również wspominają o prostytucji.

Ta dziewczynka kompletnie nie jest przygotowana do dorosłego życia w społeczeństwie i nikt z najbliższych jej tego przygotowania nie zapewni.

Babcia już wychowała jedną patuskę. Matka biadoli w internecie, że biedna Marysia w domu dziecka nie może spać w dzień, o 21 każą jej iść spać, musi się codziennie myć i 2x w tygodniu myć włosy. Tragedia jej się dzieje!

Nic tej dziewczynce tak dobrze nie zrobi jak wyrwanie jej z pato środowiska rodzinnego. Może dzięki obcym ludziom czeka ją lepsze życie niż kariera utrzymanki/prostytutki.
              • heca7 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:46
                A przeczytałaś wyżej, że dalsza rodzina nie chce wziąć dziecka?! Pato-taus i pato-matka z zemsty urządzą tej rodzinie piekło na żywo i w internecie.
              • daniela34 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:51
                A ty przepraszam serio uważasz, że dziecko poszło do pieczy instytucjonalnej mimo że ustawił się tłum chętnych, kompetentnych opiekunów spokrewnionych z dzieckiem? W sytuacji odebrania dziecka rodziców szuka się rodziny, ale bywa ona równie patologiczna lub...uwaga...nie chce się podjąć opieki. I wówczas wchodzi piecza instytucjonalna, bo do wyboru jest albo ona albo patologiczny rodzic.
              • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:53
                Co za piękne odwrócenie kota ogonem. Najpierw chcesz kisić dziecko w patologicznym domy, a jak osoby, które pisały zgłoszenia do służb piszą ci jakie to głupie to nagle ich wina.
                • hanusinamama Re: Było już? Ela G., interwencja 03.01.23, 09:26
                  NO ale Triss ty nie pisałaś bo martwiłaś się o dziecko ...ty chciałaś dokopać Eli Gawin...Tak uważa konsta.
                  Jak dla mnie to Ela się moze rozbierać na livach, prostytuować i chlać. Mam to gdzieś byle to dziecko było bezpieczne nie zyło w tej patologii
              • ludborka Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:00
                Elki nie da się ukarać, sama twierdzi, że jest jaka jest i się nie zmieni, że chce, żeby zabrali Mery, żeby mogła pić i się rozbierać na 'lajve'ach'. Jedyną szansą na normalne życie dla Marysi jest odizolowanie od rodziny i psychoterapia.
              • hanusinamama Re: Było już? Ela G., interwencja 03.01.23, 09:22
                Ja w przeciwieństwie do ciebie wiem jak wygląda Dom Dziecka od środka, a także że to ze to nie jest cudowne miejsce ale o niebo lepsze niż dom matki.
                Poza tym nie wiesz czy jest w Domu dziecka czy w rodzinie zastępczej np.
                Mnie osobiscie Ela Gawin wisi i dynda, jedynie to dziecko mnie martwiło...
          • mgla_jedwabna Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:17
            Nie wiesz, o co chodzi ze stręczeniem? To przeczytaj jeszcze raz posta startowego.

"Dysponujemy nagraniami, na których matka publicznie wykrzykiwała, że nie kocha własnej córki i oferowała ją obcym mężczyznom."
      • heca7 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:34
        Chyba nie za bardzo kocha bo, która normalna matka proponuje komukolwiek zabicie własnej córki?!
        • milva24 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:36
          Nawet nie bardzo normalna ale kochająca też tego nie zaproponuje.
    • bene_gesserit Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:20
      Za krzywdę tej dziewczynki winni są - oprocz matki - ci, którzy to oglądają.
      • milva24 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:27
        Zgadam się.
      • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:55
        Ci, którzy oglądają regularnie zgłaszali Elkę służbom. Podobno miała przyznanego kuratora od 2 lat. Konsekwentnie zbierano na nią papiery, a historia z psychotropem tylko przyspieszyła to co było nieuniknione.
        • danaide2.0 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:35
          Przepraszam, a kim ona jest, Prezesem, żeby "zbierać na nią papiery"?
          Jakie to papiery trzeba zebrać, żeby nie bać się patologii, zgłaszanej przez wiele osób?
          Temu systemowi już podziękujemy.
          • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:39
            Przecież i w tym wątku masz wpisy, że domy dziecka i rodziny zastępcze to zło, a dziewczynka powinna wylądować u ojca świra lub staruszki babci, która tę całą patologię u Elki finansuje.
            • danaide2.0 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:53
              No i? Wpisy na forum powodują, że system jest niewydolny?
              • iwoniaw Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 22:27
                danaide2.0 napisała:

> No i? Wpisy na forum powodują, że system jest niewydolny?

Nie, sus3tem jest niewydolny, bo tworzą go także ludzie z takimi poglądami jak zacytowane wyżej.
      • alicia033 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:09
        bene_gesserit napisała:

> Za krzywdę tej dziewczynki winni są - oprocz matki - ci, którzy to ogląd
        > ają.
        >

Jest dokładni przeciwnie, niż sobie ubzdurałaś, bene_gesserit.
        To dzięki tym, którzy to oglądali dziewczynkę udało się wreszcie wyrwać z tego bagna.
      • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:39
        Odwrotnie- to oglądający tę patolkę zgłaszali do służb zagrożenie życia i zdrowia dziecka.
        • bene_gesserit Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:57
          Nie mam zamiaru szukać filmików tej kobiety i sprawdzac statystyk.
          Ale patostreamerów w większości nie oglądają, nie dają like'ów i nie nabijają statystyk ludzie, którzy zgłaszają ich do odpowiednich służb za męczenie dzieci, członków rodziny czy zwierząt. Oglądają ten chłam w większości ci, których przedstawiane treści bawią albo fascynują. I choćby kilkadziesiąt - albo kilkaset - ludzi z tysięcy zgłosiło to gdzie trzeba, to cała reszta jest odpowiedzialna za generowane tymi filmikami cierpienie.
          • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 17:00
            E.G. zaczęła dręczyć i zaniedbywać swoje dziecko całe lata wcześniej zanim wpadła na pomysł robienia streamów.
            Uważam też, że gdyby nie świadomość że jest na celowniku "hejterów" doszło by do o wiele poważniejszych rzeczy. I nie uważam tego bezpodstawnie.
    • no_name33 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:27
      Ela Gawin to chyba ematka.

Kilka lat temu był tu watek"promujacy" jej kanał na yt.

Chcę wierzyć, że to ona sama go założyła. Bo myśl, że ematki mogły oglądać ten chłam, jest straszna.
      • memphis90 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:58
        To chyba nie był wątek promujący… Ja pamietam 2 wątki - jeden z brudną wanną z czarną, zagrzybiałą fugą i drugi o gofrach. Oba krytyczne.
        • mgla_jedwabna Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:23
          Czy to był ten filmik, w którym kobieta siedzi z dzieckiem w knajpie w Zakopanem, dziecko ciamka gofra, a mamusia się produkuje, jak to w Zakopcu drogo? Już wtedy było widać, że to prymitywne babsko.
          • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:34
            To prymitywne babsko jest córką profesora belwederskiego big_grin Skończyła polonistykę, a nie potrafi sklecić choć jednego zdania po polsku bez błędów gramatycznych.
          • heca7 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 10:43
            Tak, to była ona 🤔
      • mid.week Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 23:05
        Dzieki "promocji" na ematce poleciało kilka zgłoszeń do sluzb, w tym moje.
    • profes79 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 17:29
      Akurat sądy rodzinne raczej starają się sprawy zamknąć jak najszybciej; często utrudnia im to sam rodzaj sprawy i związane z nim komplikacje.
    • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:16
      Bicz plis. E.G. straciła córkę chyba miesiąc temu. Pt, kolejny atencjusz przylepił jej się do pleców i krzyczy "płyniemy" 🙄
      • riskylea Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:43
        Nie śledzę taj historii, pamiętam że był kiedyś o niej wątek - a info z fb jest z dziś.
        • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:53
          Toteż właśnie, dziecko od dawna jest w końcu bezpieczne, a ci teraz robią raban.
          • livia.kalina Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 22:41
            Ono nie jest bezpieczne bo jest chwilowo w ośrodku interwencyjnym a sąd ma dopiero zdecydować o jego przyszłości. teraz dopiero batalia o to dziecko sie rozegra.
      • ludborka Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:52
        Prawda
    • iberka Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:48
      Niezmiennie dziwi mnie, że Ela G. I'd lat znana jest w sieci, że afery z nią już nieraz wypływały i nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na dziecko.
      • alicia033 Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 18:54
        iberka napisała:

> i nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na dziecko.

skąd ci przyszło do głowy, że nikt nie zwrócił wcześniej uwagi?
        Od lat do służby szły zgłoszenia, że to dziecko powinno być odebrane, tylko niestety polityka nierządu jest, jaka jest i dopiero teraz udało się dziewczynkę odizolować od patorodziny.
      • borsuczyca.klusek Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:04
        Mylisz się, bo było zgłaszane już od dawna.
      • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 29.12.22, 19:22
        Osobiście pisałam donos do MOPSu 7 (siedem) lat temu.
    • ponis1990 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 03:58
      Elka się tym nie przejmuje, bo znowu jej gach Mareczek przyjechał. Obserwuję jej profil na fb, nagranie gdzie krzyczy ,,poderznij gardło mnie albo mojej córce, masz tu można j adres taki i taki" słuchałam, ta kobieta jest głęboko chora albo ja nie wiem co. Jakby dalej nie rozumie czemu jej tę córkę odebrali i nie wydaje się tym przejmować.
    • rosapulchra-0 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:18
      Ela się zobowiązuje tutaj, że W OGÓLE nie będzie piła alkoholu.. w tygodniu! Papierosy też rzuca. Chyba na ziemię wink

www.facebook.com/elagawin/videos/1514693462381842
      • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:24
        To bez znaczenia do czego się zobowiązuje, jest chora psychicznie, zdemoralizowana i nie powinna mieć możliwości kontaktu z córką.
    • nosorozecwlochaty Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:43
      Śledzę trochę filmiki tej pani.
      Mam wrażenie że przez ostatnie 2-3 lata sporo się pogorszyło i z kategorii "lekko szurnięta" Elka awansowała do "mocno szurnięta".

Przykro na to patrzeć bo wygląda to jak jakaś nieleczona choroba psychiczna albo nałóg.

Bo tak w ogóle gdzieś pod tym brudem i jazdami kryje się atrakcyjna i inteligentna kobieta. Nie wiem czy wszyscy wiecie ale Elka jest osobą po studiach absolutnie nie z żadnej patologii tylko z dobrego, inteligenckiego, krakowskiego domu. Jej ojciec był belwederskim profesorem.

Tutaj macie linka: gawinopedia.fandom.com/pl/wiki/Ela_Gawin
      • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:48
        To bez znaczenia, ów dobry krakowski dom wypuścił chorą psychicznie prostytutkę, która zarabia na rozbieraniu się i bluzgach przed kamerka i niszczy dziecko.
        Nie ma atrakcyjnej i inteligentnej kobiety, jest menelica.
      • iwoniaw Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 11:51
        Co do atrakcyjności to sie nie wypowiem, bo de gustibus i tak dalej, ale te inteligencję to widzisz gdzie?
        A studia to masz na mysli te ukończone dzieki ojcu dyktującemu jej prace zaliczeniowe i uruchamiającemu wszystkie znajomości, by zaliczyla na wymęczoną trójczynę (o czym sama pisala na publicznych stronach w necie, nie są to moje podejrzenia czy wymysly)?
        Kobieta jest ekstremalnym przykładem tego, że nieleczone choroby psychiczne mogą zniszczyć życie całej rodzinie (tu głównie dziecku, ktorego nie odebrano w porę, teraz będzie jej bardzo ciężko zaadaptować się do normalnego funkcjonowania).

• alicia033 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:00
        nosorozecwlochaty napisał:

> tylko z dobrego, inteligenckiego, krakowskiego domu. Jej ojciec był belwederskim profesorem.

więc chroń nas przed takimi domami, Panie!
        Albo takimi jak dudy. A, właściwie to taki sam...crying.
      • triismegistos Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:05
        nosorozecwlochaty napisał:

>
        > Bo tak w ogóle gdzieś pod tym brudem i jazdami kryje się atrakcyjna i inteligen
        > tna kobieta.

🙈
      • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:07
        > Bo tak w ogóle gdzieś pod tym brudem i jazdami kryje się atrakcyjna i inteligentna kobieta. Nie wiem czy wszyscy wiecie ale Elka jest osobą po studiach absolutnie nie z żadnej patologii tylko z dobrego, inteligenckiego, krakowskiego domu. Jej ojciec był belwederskim profesorem.

Już o tym pisałam w tym wątku.

Zgodzę się, że jest atrakcyjna, ale z tą inteligencją nie przeginaj. Pańcia nie umie się wysłowić po polsku. Sama się chwaliła, że ojciec jej pisał prace zaliczeniowe na studiach. Taki z niej magister polonistyki jak z PADa doktor prawa.
      • leosia-wspaniala Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:19
        >Nie wiem czy wszyscy wiecie ale Elka jest osobą po studiach absolutnie nie z żadnej patologii tylko z dobrego, inteligenckiego, krakowskiego domu.

I co z tego? Czy bycie z "dobrego" domu to jakaś zasługa? Jakaś mniejsza patusiarnia, jak tatuś profesor a nie bezrobotny alkoholik?
        • danaide2.0 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:26
          Pochodzenie z "dobrego" domu to szansa. Żal nie wykorzystać. Ale choroba nie wybiera.
          • georgia.guidestones Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 14:07
            danaide2.0 napisała:

> Pochodzenie z "dobrego" domu to szansa. Żal nie wykorzystać. Ale choroba nie wy
            > biera.
            Mozna szanse sp..olic koncertowo do potegi nieskonczonej jezeli sie nie podejmie terapii i leczenia. Mogla to zrobic na xooooy dlugo przed dzieckiem, wychodzi jakos ze dopiero kolo 40tki rodzila.
    • suki-z-godzin Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:04
      Jestem pod wrażeniem paru aspektów tej sprawy. Zgadzam się z tym, co padło w tej dyskusji, że babka wydaje się być ofiarą własnej głupoty, ale pomijając samą Elę, nie rozumiem fenomenu tej kobiety i jej niesłabnącej popularności. Nawet w tym wątku osoby oburzone cały czas pozostają na bieżąco z jej dokonaniami. Rozumiem, że Eli słucha się z uwagą i niesmakiem w imię monitorowania postępów sprawy?
      • iwoniaw Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:08
        Nie wiem, kto jej słucha i czy z uwagą i niesmakiem, wystarczy wrzucić w googla jej nazwisko i wypluwa mnostwo kontentu z jej własnych mediòw społecznościowych. Zajrzalam tam z powodu tego wątku i bez oglądania jakichkolwiek filmików widzę, że to nie jest ani normalna sytuacja ani "zabranie dziecka bez powodu" jak chcieliby niektórzy 🤦‍♀️
        • daniela34 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:10
          Ja w życiu nie oglądałam ani jednego jej filmiku, natomiast dość trudno mieszkać w Krakowie, interesować się jako tako prawem rodzinnym i nie znac tej historii.
        • suki-z-godzin Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:19
          iwoniaw napisała:

> Nie wiem, kto jej słucha i czy z uwagą i niesmakiem

a nie wiem, kiedy otwieram drzewko to nie czytam nicków, ale rzuciło mi się w oczy, że są osoby pozostające bardzo na bieżąco.
          zaznaczam, że nie oceniam tego ze strony moralnej, zwyczajnie mnie dziwi, że ktoś taką nudę śledzi i jeszcze pamięta.
      • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 12:11
        Sprawę Eli znam z podcastów innych ludzi. Takie the best of Ela. Choć wiem, że ma "fanów", którzy regularnie ją oglądają, czytają jej discorda, a potem robią filmy o Elce.

Z resztą o to miała ostatnio wielkie pretensje: inni ludzie zarabiają więcej na nakręconych przez nią filmach niż ona.
      • georgia.guidestones Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 14:08
        suki-z-godzin napisała:

> Jestem pod wrażeniem paru aspektów tej sprawy. Zgadzam się z tym, co padło w te
        > j dyskusji, że babka wydaje się być ofiarą własnej głupoty, ale pomijając samą
        > Elę, nie rozumiem fenomenu tej kobiety i jej niesłabnącej popularności. Nawet
        > w tym wątku osoby oburzone cały czas pozostają na bieżąco z jej dokonaniami. Ro
        > zumiem, że Eli słucha się z uwagą i niesmakiem w imię monitorowania postępów sp
        > rawy?
        >
        Jak juz to lepiej obejrzec mirror a nie nabijac dziwadlu odslony.
        • suki-z-godzin Re: Było już? Ela G., interwencja 30.12.22, 17:42
          georgia.guidestones napisała:

> Jak juz to lepiej obejrzec mirror a nie nabijac dziwadlu odslony.

Też fakt, mosz recht!
    • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 15:19
      Coraz ciekawiej się robi w sprawie EG.

Okazuje się, że kurator przydzielona rodzinie jest bliską przyjaciółką matki Elki. Do tego gorliwą katoliczką i wyznawczynią zasady, że dziecko powinno za wszelką cenę wychowywać się w biologicznej rodzinie. Przez lata przymykała oko na zgłoszenia przemocy wobec dziewczynki. Komentowała, że nie można wierzyć we wszystko co ludzie piszą w internecie.

Dziwię się, że żaden dziennikarz nie przysiadł nad tą sprawą, bo wszystko wskazuje na to, że skala zaniedbań służb w tej sprawie była olbrzymia.

Możliwe, że to dziecko żyje tylko dzięki internautom i zdecydowanej reakcji policji.
      • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 15:49
        Krakowskie środowisko, tam się wszyscy znają. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że dotychczasowa opieszałość instytucji była skutkiem wpływów tatusia profesora. Najwyraźniej sporo może i sporo osób znał, jeśli był w stanie przyglupiasta wariatke przepchnac przez liceum i studia.
        • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 16:07
          Tatuś nie zyje.
          • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 16:08
            Żył w czasach gdy qref "studiowała".
          • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 16:09
            Ale najgorsze, że ona zniknęła tylko jak córka była na przepustce do domu.
            Następnego dnia znów zrobiła live z tancami, Mareczkiem i piciem na wizji 😕
            Kariera wazniejsza od córki, niech gnije w domu dziecka.
            • paskudek1 Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 16:12
              konsta-is-me napisała:

> Ale najgorsze, że ona zniknęła tylko jak córka była na przepustce do domu.
              > Następnego dnia znów zrobiła live z tancami, Mareczkiem i piciem na wizji 😕
              > Kariera wazniejsza od córki, niech gnije w domu dziecka.
              Ja tam bohaterki wątku nie znam, na oczy nie widziałam żadnego filmiku itd ale już po tym co tutaj czytam widzę, że temu dziecku ZDECYDOWANIE LEPIEJ zostać w domu dziecka. Nie wiem więc czemu załamujesz ręce nad tym, że mamusia konsekwenctnie ma corke w dupie? No najwyraźniej ma i lepiej aby służby już teraz skutecznie tej babie dziecko odebrały.
            • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 16:17
              Co "najgorsze"?
              Każdy tydzień izolacji od chorej psychicznie i zdemoralizowanej matki jest korzystny dla dziecka.
            • lauren6 Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 16:32
              > Następnego dnia znów zrobiła live z tancami, Mareczkiem i piciem na wizji 😕

Po odebraniu Marysi zrobiła live, w którym siedzi smutna, po czym stwierdza "show must go on": tańczy i rozbiera się przed kamerą.
              Dla równowagi po zerwaniu z Mareczkiem przed świętami nagrała live, w którym zalewała się łzami po rozstaniu (ale spokojnie, już się zeszli).

Dziecko jest jej chyba potrzebne dla 500+. Nie okazuje żadnych uczuć wobec córki, a jak się widzi w necie fragmenty liveów na których mówi, że np wyrzyci Marysię z domu, bo nie popiera PIS, to włos się jeży na głowie.
              • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 16:58
                Miałam (naiwna) nadzieję, że choć ograniczy te livy, nie wiem, jakoś przystopuje. Ale to że corka się męczy - nieważne ,ważne upojne chwilę z Mareczkiem - patolem
                • triss_merigold6 Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 17:01
                  Dlaczego zakładasz, że córka bardziej męczy się w domu dziecka niż z patologiczna, chorą psychicznie matką?
                • georgia.guidestones Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 19:32
                  konsta-is-me napisała:

> Miałam (naiwna) nadzieję, że choć ograniczy te livy, nie wiem, jakoś przystopuj
                  > e. Ale to że corka się męczy - nieważne ,ważne upojne chwilę z Mareczkiem - pat
                  > olem
                  Cud, ze w ogóle jakos przyznalas rację. DD teraz to nie to samo, co np. 30-40lat temu.
                  • konsta-is-me Re: Było już? Ela G., interwencja 02.01.23, 23:30