jankasia13 12.01.23, 20:29 Kto juz po lekturze? Jakie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clk Re: Spare 12.01.23, 20:35 23€ płacić nie zamierzam żeby państwo mieli na wydatki dzienne. Poczekam na promocje. Oglądałam / słuchałam podcastu z wyrywkami książki i w sumie 10€ tez mi będzie szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Spare 12.01.23, 20:48 Musiano by mi dużo zapłacić, żebym to ruszył. Odpowiedz Link Zgłoś
kicifura Re: Spare 12.01.23, 20:50 Jestem ciekawa czy naprawdę odmroził siusiaka, ale nie aż tak ciekawa żeby kupować książkę Odpowiedz Link Zgłoś
aga.doris Re: Spare 12.01.23, 21:15 Odmroził to się zdarza, ale że przy smarowaniu tego odmrożonego kremem do ust jakiego używała mommy, jej duch mu towarzyszył... Przecież tu lekarz potrzebny od zaraz i to nie w związku z odmrożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Spare 12.01.23, 22:45 Przepraszam ale trzęsę się ze śmiechu, mąż obok śpi i staram się trząść mało żeby go nie obudzić. Ale rechoczę normalnie Mam dwóch synów i na samą myśl, że miałabym im nawet duchem towarzyszyć podczas smarowania siusiaka kremem... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 12.01.23, 22:50 Mam jednego syna, ale odczucia te same. Zastanawia mnie jak to możliwe, że ten tekst w ogóle się ukazał, nikomu po drodze nie zapaliła się czerwona lampka? Ewentualnie tak się mogło stać ponieważ Meg już planuje rozwód i przygotowuje dowody 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Spare 12.01.23, 22:58 Pewnie na zasadzie- nieważne jak mówią byle mówili. Im bardziej absurdalne i dziwaczne wynurzenia tym lepiej się sprzedadzą Ale żeby o duchach na poważnie opowiadać... Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 12.01.23, 23:07 I o duchu w lamparcie. Ale jednak oni mieli większe ambicje niż rola drugich Kardashianow, a te wyznania sprawiają, że ludzie widzą, że on się nadaje w kaftan, a nie na salony Jak to ktoś już napisał; lekarz pilnie potrzebny i to nie do odmrozen. To jest zbyt creepy by pozostał akceptowalny dla kogoś poza patocelebrytami. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Spare 12.01.23, 20:53 A co mnie obchodzi życiorys jakiegoś księciunia? Mam ciekawsze lektury. Za ro z przyjemnością oglądam kolejne sezony The Crown. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Spare 12.01.23, 21:00 Wynurzenia infantylnych, uprzywilejowanych ludzi bez ciekawej osobowości przeczytałabym tylko za sporą dopłatą. A i tak bardzo przy tym cierpiałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Spare 12.01.23, 20:59 Nie jestem i nie zamierzam przeczytac. Nawet na Netflix nie ogladalam ich serii bo zasnelam na chyba trzecim odcinku a potem juz nie wrcalam do ogladania. Nie moja bajka Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Spare 12.01.23, 23:07 Ciekawsza wlasnie byla druga polowa serii. Pierwsza nudy na pudy Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Spare 12.01.23, 21:02 Nie planuję tego czytać, fragmenty które widuję w internecie są wystarczająco bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Spare 12.01.23, 21:08 podobno Karolek mial misia pluszowego z ktorym spal od dziecinstwa i wszedzie zabieral. Harry byl zazdrosny o misia i go wybamboszyl, Karolek plakal..... Jak sie pojawi audiobook w bibliotece to poslucham, ale grosza nie wydam. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Spare 12.01.23, 21:30 Tez bym płakała jakby mi ktoś mojego Krolika zamordował. Jak ktoś ma normalna czuła rodzine to może go to śmieszy ale dzieci z zimnego chowu bez bliskości matki na pluszaka przenoszą bardzo dużo uczuć i na całe życie kawałek szmatki pozostaje przyjacielem. Zjawisko bardzo dokładnie opisane. en.m.wikipedia.org/wiki/Comfort_object Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Spare 12.01.23, 22:14 50 letni facet spiacy z pluszakiem ma sporo do przerobienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Spare 12.01.23, 23:16 Człowiek, który patroszy takiego pluszaka tez potrzebuje pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Spare 13.01.23, 12:53 >ale dzieci z zimnego chowu bez bliskości matki na pluszaka przenoszą bardzo dużo uczuć i na całe życie kawałek szmatki pozostaje przyjacielem. Zjawisko bardzo dokładnie opisane. en.m.wikipedia.org/wiki/Comfort_object ...? Dzieci od zawsze mialy misie czy lalki. Co tu analizowac? To nie jest zjawisko tylko u dzieci z zimnego chowu. Moj 9 latek nadal spi z Boxerkiem ( jego misiem) a dodatkowo dostaje cuddle time : rano, wieczorem i kiedy go nagla potrzeba ogarnie Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Spare 14.01.23, 08:00 35% doroslych w UK spi z pluszakiem. "The notion of a "comfort object" may be expanded to include representations of one's family, home, and culture. It is significant to the person and gives psychological strength and assistance by representing their emotional attachments. The object helps with one's capacity to be alone. These objects can include photographs, memorabilia, music records, and even artwork made with family members.[17] With the increase in movement away from home, and sometimes constant movement from one place to another for job opportunities or immigration, it is very common for people to carry these items with them.[18] People may look to these objects for emotional support during transitional periods, such as assimilating to a new area, or when experiencing trauma or a significant loss.[18]" wszyscy mamy jakies tam comfort objects tylko nie zawsze sa one tak oczywiste jak pluszaki. Odpowiedz Link Zgłoś
forumologin Re: Spare 12.01.23, 21:16 na reddicie pisza ze warto audiobooka, bo harry jest narratorem i to brzmi jakby opowiadal jak kumpel bo dobrym narratorem jest . i ze generalnie sporo rzeczy wyrwanych z kontekstu bylo w tych zajawkach przed premiera, a faktycznie ksiazka nie jest tak hardkorowa Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Spare 12.01.23, 21:18 "sporo rzeczy wyrwanych z kontekstu bylo w tych zajawkach przed premiera, a faktycznie ksiazka nie jest tak hardkorowa" Dokładnie tego się spodziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
nysaszalona Re: Spare 12.01.23, 21:37 Mhm, słuchałam dziś urywku audiobooka czytanego przez samego Harrego. Ten fragment, w którym opisuje jak pindola smarował kremem Elizabeth Arden i po otwarciu słoiczka, zapach wypełnił pokój i przypomniał mu, że mama identycznym kremem się smarowała. I tak się smarował po odmrożonym wacku i o mamie myślał... 🤯 Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Spare 12.01.23, 22:44 Jak to bylo o tym, co sie nie "odwidzic"? Czy odmrozonego wacka da sie "odsluchac"?! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Spare 13.01.23, 13:31 Nie ma takiego kontekstu, który uzasadniałby opisy smarowania pindola kremem Elizabeth Arden. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Spare 13.01.23, 14:25 dr.amy.farrah.fowler napisał(a): > opisy smarowania pindola kremem Elizabeth Arden. > Well, in the Garden of the Arden musza byc bardzo zdowoleni z zapewne dosc niespodziewanego marketing Czlowiek strzela - PanBog kule nosi Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Spare 13.01.23, 14:34 No bba, sama dziś guglałam z ciekawości, czy ten 8 Hour Cream można jeszcze gdzieś kupić i za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 12.01.23, 21:50 Serio, on to przeczytal? I nic mu nie zaswitalo żeby jednak pewne fragmenty usunąć? Jak choćby te o wyczuwaniu obecności matki podczas smarowania? Meg to czytała i też nic z tym nie zrobiła? Wniosek - rozwód jest blisko ☺ On zrobił doktorat z samozaorania się, petarda, ucz się 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Spare 13.01.23, 07:31 Nie istnieje kontekst uzasadniający te fragmentaryczne żenady. To sa historie do opowiadania co najwyżej przy kieliszku, w gronie najblizszych przyjaciół oraz takie które powinien zostawic w gabinecie swojego terapeuty. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Spare 13.01.23, 08:30 mid.week napisała: > Nie istnieje kontekst uzasadniający te fragmentaryczne żenady. To sa historie d > o opowiadania co najwyżej przy kieliszku, w gronie najblizszych przyjaciół oraz > takie które powinien zostawic w gabinecie swojego terapeuty. Dokładnie tak. Książka będzie za 9,90 na wyprzedażach a ludzie wciąż słysząc „ członek rodziny królewskiej” będą widzieć tego nieszczęsnego odmrożonego wacka w kremie. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Spare 13.01.23, 15:45 borsuczyca.klusek napisała: > W ciele lamparta 🙄 > Moze mu chodzilo o kiecke? Odpowiedz Link Zgłoś
gryfna-frelka Re: Spare 14.01.23, 19:54 Placze!! Ematka sprawila ze placze!! Ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Spare 13.01.23, 13:01 A jednak stan konta rośnie. No błagam, przecież to wszystko to cyniczne zagranie. Chłopak realnie do stracenia nie ma już nic, a - jak to jeden z naszych publicystów określił - postpańszczyźniani się ekscytują wałkoniami w pałacach. I dopóki będą, to będzie na nich zarabiał. To wszystko jest spektakl. Nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 13:41 Ma do stracenia wizerunek osoby w normie intelektualnej. A nie, przepraszam, miał 😂 Spektakl to dopiero będzie podczas ich rozwodu ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Spare 13.01.23, 14:08 Plażo, proszę. Oboje byli milionerami przed ślubem. Jeśli się rozwiodą, to nadal będą milionerami, a potem jeszcze Archie pójdzie w influencing czy inne tam wspomnienia typu "Byłem synem rodziców wyklętych". Gość może i zachowuje się niesmacznie, ale on się urodził jako celebryta i zawsze był kreowany na takowego przez swoją uroczą rodzinę, więc teraz urządza sobie żniwa. Rodzina w pewnym sensie też na tym korzysta, bo wzmożenie współczującej im widowni także się da zmonetyzować. I tak to się kręci od stuleci. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Spare 13.01.23, 14:31 sumire napisała: > Gość może i zachowuje się niesmacznie, ale on się urodził jako celebryta i zaws > ze był kreowany na takowego przez swoją uroczą rodzinę, więc teraz urządza sobi > e żniwa. No i to jest jakis tam moj problem albowiem jestem stara, naiwna i sentymentalna Skoro idea opuszczenia the Firm miala byc taka, ze teraz to oni sami (H&M) beda kontrolowac message na ich temat i beda ukladac swoje zycie wedlug wlasnych planow, dreams & ambitions, to czy naprawde jedynym planem, dream & ambition byla zamiana jednego celebryckiego kapelusza na drugi? Pathetic Az mi sie wierzyc nie chce how silly ja sama jestem, ze w jakims promilu momentu kiedys tam im uwierzylam i moze nawet nieswiadomie kibicowalam - silly Bi_scotti - taka stara a taka naiwna Life. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 14:34 Podobnie jak Depp i Heard, a żenujący cyrk był. Rodzina przynajmniej w miarę dbała o jego wizerunek, teraz trudno zaprzeczyć, że to człowiek poniżej normy intelektualnej. Jednak rodziny królewskie i arystokracja postępowała słusznie trzymając tego rodzaju członków rodziny w zamknięciu Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Spare 13.01.23, 14:37 A typa roochającego 14-latki w zamknięciu nie trzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 14:42 Cóż, mowimy o czasach, w których 12-14 latki wychodziły za mąż. Takie były realia. Jeśli chodzi o wspilczesnosc i Andrzeja to dziewczyna miała 17 lat. Nikogo innego nie kojarzę Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Spare 13.01.23, 14:24 Odpowiadalam na tezę, ze fragmenty wyciągane przez portale plotkarskie brzmia gorzej bez kontekstu. No wiec imo nie - nie ma dla mnie kontekstu, ktory by je łagodził. Tak, to przekalkulowany zarobek, co nie zmienia zenady treści. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Spare 13.01.23, 13:43 Dokładnie. To jest jakiś przepotężny PR-owy fakap. Przecież tę książkę przed publikacją musiało czytać sporo ludzi. Czy żadna z tych osób, nomen omen, do ch...a pana, nie wpadła na to, że opisy smarowania sobie wacka w połączeniu ze wspominaniem zmarłej matki są czymś przerażająco złym i można ckliwą scenę z przywoływaniem wspomnień matki dzięki zapachowi można wymyślić na 10 lepszych sposobów? Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 13:50 PR-owcy BRK by tego lepiej nie mogli wymyślić żeby osmieszyc i zdyskredytowac H&M. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Spare 13.01.23, 14:06 Ciekawe czy po tych rewelacjach ktoś poważny będzie z nimi jeszcze współpracował w jakiejkolwiek dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Spare 13.01.23, 14:14 Prawdopodobnie koncern Elizabeth Arden, wdzięczni za taką reklamę i nowy rynek i męskich konsumentów - krem do ust jest też świetny na odmrożenia. Podobno konto EA na Twitterze jest ostatnio bardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Spare 13.01.23, 14:33 No nie wiem, nie wiem, do lekarza w końcu z tym poszedł, więc kremik nie pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Spare 13.01.23, 15:33 ursgmo napisała: > No nie wiem, nie wiem, do lekarza w końcu z tym poszedł, więc kremik nie pomóg > ł. Ale mu w gaciach mamą pachniało Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Spare 13.01.23, 15:46 Czy niektóre wpisy mogą mieć ostrzeżenia - nie pić w trakcie czytania ? 😀poplułam się herbatą Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Spare 14.01.23, 00:25 heca7 napisała: > ursgmo napisała: > > > No nie wiem, nie wiem, do lekarza w końcu z tym poszedł, więc kremik nie > pomóg > > ł. > > Ale mu w gaciach mamą pachniało > > Zakrztusiłaś mnie. 🙊 Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Spare 13.01.23, 14:19 Będzie, przecież nie ma być z sensem, ma się klikać. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Spare 13.01.23, 14:35 ursgmo napisała: > Ciekawe czy po tych rewelacjach ktoś poważny będzie z nimi jeszcze współpracowa > ł w jakiejkolwiek dziedzinie. Why not? Tu akurat nikt nie traci - H&M sa atrakcyjni fizycznie, popular, easy to sell - w czym problem? No i sa completely independent - nie musza sie liczyc z the Firm/z Royals wybierajac np. bo ja wiem ... reklamowanie lotions by Elizabeth Arden czy pieluch dla Lilibeth, czy cruise dookola swiata na statku okreslonej linii ... whatever. Sky is the limit. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Spare 13.01.23, 14:40 bi_scotti napisała: > Why not? Tu akurat nikt nie traci - H&M sa atrakcyjni fizycznie, popular, easy > to sell - w czym problem? No nie wiem... Nasza Petarda rowniez jest atrakcyjna fizycznie i popularna ale nie wydaje mi sie zeby jakakolwiek marka chciala byc kojarzona z tym oceanem zenady. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Spare 13.01.23, 14:46 Wydawało się że ( przynajmniej ona) chcą być szanowani jak Obama z żoną, a nie być tania uciechą, pośmiewiskiem dla mas. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Spare 13.01.23, 14:52 Tak, ambicje takie mieli i mysleli ze to protokol ich powtrzymuje przed rozwinieciem skrzydel. Okazalo sie ze problemem jest raczej niestabilnosc emocjonalna i marny intelekt. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Spare 13.01.23, 14:59 Napisalam wyzej, co mnie sie wydawalo Mysle, ze "posmiewisko" to jest troche too strong a diagnosis, szczegolnie w American reality - po tej stronie Atlantic (zyjac on the shores of Pacific ) H&M maja bez porownania lepsza prase & wieksza zyczliwosc publiki niz np. w UK - chyba nawet BBC pokusilo sie o jakas analize tego "zjawiska" Jestem pewna, ze gdyby np. Megs zaczela reklamowac ... hmmm ... namioty czy polki na ksiazki, klientela by sie znalazla no problem a i szacunek bylby zblizony do szacunku dla George Clooney reklamujacego Nesspresso Life. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 15:21 Bez przesady z takim porownaniem, Clooney to świetny aktor z sukcesami na koncie. Meg to histeryczka po 40 , której udało się jedynie usidlic bezmozgiego księcia Odpowiedz Link Zgłoś
cojapaczem Re: Spare 13.01.23, 15:48 a tobie bidulko sie nic nie udalo wiec ujadanie ci zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 16:00 Ojej, ale mi dowalilas 😂 Teraz rozumiem Twój wybór patocelebrytow na idoli. Btw Nie mogę narzekać na swoje życie, wszystko co chciałam mi się udało. I w przeciwieństwie do Meg nie musiałam udawać miłości do upośledzonego by zaliczyć awans społeczny ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Spare 13.01.23, 14:54 „8 Hour Cream, najlepszy krem na odmrożonego członka!” Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Spare 13.01.23, 15:35 dr.amy.farrah.fowler napisał(a): > „8 Hour Cream, najlepszy krem na odmrożonego członka!” > Na odmrożonego członka rodziny królewskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 16:03 Albo - "Smarowanie członka naszym kremem sprawi, że poczujesz, ze mamusia jest obok "😂 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Spare 13.01.23, 16:11 Krem otulający jak ręce matki... Czemu nie zatrudniłam się w reklamie?! Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 16:19 Piękne hasło. Masz przed sobą przyszłość ☺ Ale gdzie jest informacja, że to krem do członka? Przecież to jest najważniejsze? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Spare 13.01.23, 17:12 Gdy cię męczą z chłodu bóle Jak dłoń matki cię otulę Nie sięgaj po inne świństwo Ze mną przenieś się w dzieciństwo Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 17:58 Zlituj się, wystraszylam córkę opluwajac telefon ☺ Ale masz talent ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Spare 12.01.23, 21:27 W Polsce premiera 8 marca Pięcioro tłumaczy tłumaczy, żeby zdążyć na czas. W UK to, widziałam, druga najlepiej sprzedająca się książka non fiction ever. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Spare 12.01.23, 22:11 No właśnie.... 5 tłumaczy. Nie ma szans ze to było dobre tłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Spare 12.01.23, 22:12 Mam obawy, że to zdążenie z tłumaczeniem na czas i robienie tego przez pięć osób jakoś nie wróży dobrze jakości... W jakiejś dyskusji na fb widziałam, że osoby czytające/słuchające po ang. twierdzą, ze to fatalnie wychodzi tylko w fragmentach wyrwanych z kontekstu przez tabloidy, a w całości jest znośne. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Spare 13.01.23, 13:48 non fiction na szczęście, gdyby Harry wygrał z Harrym Potterem to by znaczyło, że oni już popadli w jakiś masowy obłęd... Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Spare 13.01.23, 13:47 jezus, poważnie? załamująca informację trochę... serio, rozumiem, że ploteczki o rodzinie królewskiej #każdego, ale, siriusli... Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Spare 12.01.23, 21:46 Mało jest rzeczy, które mniej mnie interesują niż biografie celebrytów Odpowiedz Link Zgłoś
blasckbird13 Re: Spare 12.01.23, 22:38 Kupiłam. Przyjdzie za jakiś czas. Przeczytam z przyjemnością. Bardzo chętnie dokładam się do zarobków Sussexów. Lubię rebeliantów. A Harry i Megan mają, moim zdaniem, jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Spare 12.01.23, 22:53 blasckbird13 napisał(a): > Harry i Megan mają, moim zdaniem, jaja. Let's hope, ze nieodmrozone Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
blasckbird13 Re: Spare 12.01.23, 23:04 bi_scotti napisała: > blasckbird13 napisał(a): > > > Harry i Megan mają, moim zdaniem, jaja. > > Let's hope, ze nieodmrozone Cheers. Są bliżej ud, więc jest szansa, że nie. : D Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Spare 12.01.23, 23:05 blasckbird13 napisał(a): > bi_scotti napisała: > > > blasckbird13 napisał(a): > > > > > Harry i Megan mają, moim zdaniem, jaja. > > > > Let's hope, ze nieodmrozone Cheers. > > Są bliżej ud, więc jest szansa, że nie. : D Albo dowiemy się o tym w drugiej części Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Spare 12.01.23, 23:13 Matko i corko - byle szybko, bo nie zasne nie wiedzac, czy wacek odpadl, czy krem mamusi go zbawil. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 12.01.23, 23:15 Krem jak krem, najwazniejsze było to, że czuł jej obecność 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Spare 12.01.23, 23:22 Niebezpiecznie jest pocierać. A to dzbanek a to krem. Wszędzie jakieś duchy.... Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Spare 13.01.23, 13:42 Trzeba też pamiętać że mamusia używała tego kremu do ust 🤮 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Spare 12.01.23, 23:39 panna.nasturcja napisała: > Żadne. W jakim celu Wy to czytacie? Jacys "WY" czytaja for sure Prince Harry Book ‘Spare’ Sells Over 1.4 Million Copies in U.S., U.K and Canada on First Day Podobno na sprzedanie tylu copies Michelle Obama's "Becoming" potrzeba bylo tygodnia ... Life. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Spare 14.01.23, 18:29 Wiem, że czytają, ciekawa jestem po co. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Spare 14.01.23, 19:25 Wiesz, po co. Ich to interesuje. Pytanie powinno brzmieć dlaczego interesują ich osoby trzecie, z którymi nie mają żadnej styczności. Normalnego człowieka powinien interesować przede wszystkim on sam, potem długo, długo nikt, a dopiero na końcu kilkoro osób z najbliższego otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Spare 12.01.23, 23:49 Tu jest podsumowanie najbardziej kontrowersyjnych wątków: www.wirtualnemedia.pl/artykul/pamietnik-harry-spare-pelne-wybuchowych-rewelacji-zabojstwa-pierwszy-seks-bojka-armia-matka Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Spare 13.01.23, 07:16 Po coz, skoro pudelki, pomponiki i inne na bieżąco publikuja kolejne fragmenty. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Spare 13.01.23, 07:24 Niw jestem i raczej nie będę. Może kiedyś przejrzę, jeśli wpadnie mi w ręce. Nawet jeżeli księciunio jest skłócony z rodziną, to te wynurzenia budzą mój niesmak. Ktoś powinien zaprowadzić faceta na terapię. Kompletny brak klasy. Czasem lepiej milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Spare 13.01.23, 12:55 O to audiobook tez jest? No to jak znajde czas to bede sluchac. Zazwyczaj slucham jak musze gdzies daleko jechac albo na maszynie eliptycznej lub w czasie sprzatania. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Spare 13.01.23, 13:43 Jest, czyta sam Harry wiec można wszystkiego o książęcych przyrodzeniami (bo wspomina też Williama) dowiedzieć się z pierwszej ręki 🫣🫣 Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 13:54 On tez wspomina o podobieństwie brata do ich mamy, strach się bać w świetle innych rewelacji ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Spare 13.01.23, 14:04 Brat przestał być podobny do mamy bo wyłysiał 🤣 Prasa przeinacza, wcale nie mówił ile osób zabił, ciekawe jak ta „prasa” była wstanie przeinaczyć audiobooka czytanego przez Harrego? Podrobili jego głos? W sieci są całe fragmenty tej żenady (głównie z audiobooka) i tam nie ma żadnych opcji żeby cokolwiek przekręcić. Co najmniej połowa „faktów” się nie klei - od wspomnień o śmierci królowej matki, po poronienie i zakopanie płodu. I ja oglądam tylko główne stacje brytyjskie, nie czytam żadnych tabloidów czy pudelka. Mam wrażenie że te ematki które piszą powyżej że te przecieki są sfabrykowane, nie znają angielskiego, więc opierają się tylko na wersji Harrego. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 14:38 Jeszcze wspominał, że przed śmiercią mama kupiła i zapakowala mu prezent urodziny, Xboxa , który miał premierę 3-4 lata po śmierci Diany☺ Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Spare 13.01.23, 14:57 Książka Roku nie miała redaktora merytorycznego? Korektora? Kogokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Spare 13.01.23, 15:37 Kogo, Harry'ego? Masz do niego telefon? DEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Spare 13.01.23, 15:04 Otóż właśnie pewnie miała. I dlatego mamy trzeci wątek w ciągu tygodnia im poświęcony na tym forum, LOL. Money, money, money... Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Spare 13.01.23, 15:12 Redaktor merytoryczny w takiej książce ? Jakiś specjalista miałby sprawdzać, czy się zgadzają modele konsoli? A korektor jest od korekty, a nie od redakcji. Tłumaczy to 5 osób, klepią w pośpiechu, nad tekstem dla tłuszczy nikt się nie rozczula. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Spare 13.01.23, 22:34 Sophia przeciez leosia zawsze nie nadaza... Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Spare 13.01.23, 15:39 Pewnie Megan go utwierdziła, że swoboda opowieści na temat genitaliów świadczy o wyzwoleniu się z okowów zasad, więzów etykiety i popłynął. Że to nie okolice tabu i tędy do sławy. Kremikowa firma teraz wypuści zestawy do higieny intymnej dla panów o wdzięcznym haśle - do klejnotów królewskich. Potem linia damska i dziecięca. Poczuj się jak książę ! ( może zestaw do odmrażania i smarowania). I będzie kampania, że to część ciała jak każda inna a Harry zostanie twarzą i klejnotem. Jego przodkowie robią wiatraczki w kryptach i katakumbach. Jestem pewna, że gołym uchem słychać odgłosy przewracania się i mruczanych inwektyw. Jak miałam po ich wyprowadzce sporo szacunku do pomysłu zycia na własny rachunek, tak teraz uważam, że wśród Kardaszianek ☺☺☺ popłoch i panika. H&M robią wszystko by paparazzi rozdeptywali się w tłumie przed ich domem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Spare 13.01.23, 16:02 Litości, przecież i tak by się rozdeptywali. Rozdeptywali się od czasu, gdy Harry szedł za trumną i cały świat - ten sam, który teraz rozpisuje się o normie intelektualnej i upośledzeniu - lał ślozy nad nieszczęściem biednego dziecka i śledził każdy jego krok. Ktoś Harry'emu i Meghan podpowiedział, by atencję, której i tak nie unikną, spieniężyli i to zrobili. No i dobrze. A rodzina też swoje za uszami ma, więc świętych przewracających się w grobach z nich już nie róbmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 16:06 Przypominam, że za trumną szedł z bratem, niewiele starszym. William także stracił matkę, a jednak nie został patocelebryta Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 19:04 Zostanie królem. Na razie wykonuje swoje obowiązki i wygląda na szczęśliwego męża i ojca. Pewnie dlatego, że poślubił Kate, kobietę stabilną emocjonalnie, z dobrej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Spare 13.01.23, 19:13 sophia.87 napisała: > Zostanie królem. > Na razie wykonuje swoje obowiązki i wygląda na szczęśliwego męża i ojca. Pewnie > dlatego, że poślubił Kate, kobietę stabilną emocjonalnie, z dobrej rodziny. Harry też wyglądał na sympatycznego zawadiakę a okazał się tępym dzidem z iq kalarepy. Pałac ma świetnych specjalistów od wizerunku. Dla mnie William nie wygląda na szczęśliwego, widzę w nim przemocowca, nieszczególnie zaangażowanego męża i miłośnika wysokich i szczupłych szatynek w typie Kate. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 19:25 Słuchanie speców od wizerunku też świadczy o inteligencji. To że rzucił brata na psia miskę nie świadczy o tym, że jest przemocowcem, my się śmiejemy z wynurzen rudego, on musiał tego wysłuchiwac Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Spare 13.01.23, 19:47 sophia.87 napisała: > To że rzucił brata na psia miskę nie świadczy o tym, że jest przemocowcem, my s > ię śmiejemy z wynurzen rudego, on musiał tego wysłuchiwac Postrzegałam Williama jako przemocowca na długo przed epizodem z psią miską. Trudno mi nawet określić z jakiego powodu. To wyłącznie moje wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Spare 13.01.23, 22:35 Ja tez uwazam ze z Williamem jest cos nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Spare 13.01.23, 22:53 elenelda napisała: > Postrzegałam Williama jako przemocowca na długo przed epizodem z psią miską. Tr > udno mi nawet określić z jakiego powodu. To wyłącznie moje wrażenie. > To ja sie przyznam, ze on (zreszta do spolki z malzonka) robi wrazenie totalnie nudnego goscia - oni oboje sa dla mnie jak klasyczna para starych ksiegowych w sumie odkad oboje zaczeli sie pojawiac w mediach czyli ... od cos juz ponad 20 lat temu Pasuja do siebie - takie dwa okropne nudziarze - jak stare koreanskie pary, ktore nosza kolorystycznie skoordynowane ubrania Dlatego moze przez dlugi czas Harry wydawal sie byc fajnieszy, przynajmniej nie zaziewalby sie przy nim czlowiek na smierc No i gdy sie Harry zaczal pojawiac z Meghan, to od razu byli bez porownania sympatyczniejsza, bardziej atrakcyjna, zwyczajnie fajniejsza para niz K&W. Problem w tym, ze poczuli taka a nie inna potrzebe "wyzwolenia sie", no i jest, co jest - jakis horrendalny gniot autobiograficzny z bledami edytorskimi na dodatek. Czyzby ktos H&M czegos dolal do herbaty o 5:00 po poludniu??? Serwus. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Spare 13.01.23, 23:16 Jasne że wariaci są fajniejsi. Ale wiesz jak to jest z wariatami - kochasz wariata póki wariat nie pokocha ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 23:23 Nie, oni po prostu tacy są. Fajniejsi 😀 Zawsze mnie rozbraja to, że ktoś uważa głupotę i prymitywizm za atrakcyjny i sympatyczny. Bo z fizyczną atrakcyjnoscia to u H&M było i jest slabiutko ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
aga.doris Re: Spare 14.01.23, 10:28 Ciekawe czy gdybyś miała powierzyć komuś swój los, przyszłość, finanse, to wybrałabyś przewidywalnych, solidnych nudziarzy czy tych fajnych, kolorowych i atrakcyjnie nieprzewidywalnych Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Spare 14.01.23, 14:20 Wiele lat temu....jeszcze przed smiercią Diany, czytalm, ze William poyrafi wpadać w szał jak nie dostaje tego co chce... Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Spare 14.01.23, 14:25 Podobno nie powinno sie wierzyc we wszystko, co w brukowcach pisza Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 14.01.23, 14:41 Ale wiesz, że wtedy gdy żyła jego matka to on był nastolatkiem. Czy to takie dziwne w wykonaniu nastolatka? Zwłaszcza takiego z rozbitej rodziny? Ja kilka lat temu widziałam film o Dianie i tak ekspertka zwróciła uwagę na to jak on w wieku 10-12 lat się zachowywał przy matce. Jak rodzic z dzieckiem, spoglądał na nią kontrolując czy wszystko jest z nią ok. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Spare 13.01.23, 14:58 zamowilam...przyjdzie niedlugo kibicuje im od samego poczatku i poniekad sama rozumiem sytauacje Harrego i przez co on teraz przechodzi. Megan podziwiam bo jest pelna pomyslow i tak bardzo dlugo wytrzymala na dworze. Oby Harry przerobil trame i oby dzieci im sie zdrowo chowaly! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Spare 13.01.23, 15:39 I oby dzieciom zsumowało się IQ rodziców, wtedy będą w normie intelektualnej Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Spare 13.01.23, 15:51 naprawde? ani Harry ani Meghan nie maja nic na ubytku. Wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 16:08 Serio? Który facet w normie intelektualnej pisze takie rzeczy? Jaka kobieta w normie intelektualnej pozwala mężowi na takie samozaoranie? A wczesniej decyduje się na dzieci z debilem? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Spare 13.01.23, 17:27 wow ale ostre slowa...widocznie ja tez jestem debilem bo nie widze w tym nic zlego co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Spare 13.01.23, 18:22 No coz z twojej odpowiedzi widac, ze z dwojga nas to nie ja jestem debilem. No coz z brakiem klasy idzie niska inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 18:59 Haha, o klasie pisze osoba, która nie widzi nic niewłaściwego w opowieściach o nacieraniu penisa kremem i rozmyslaniu przy tej czynności o matce. Właśnie, niska inteligencja i Harrego, jego flejowatej żony i.ich fanów. Pewnie w pozyczaniu od obcej kobiety blyszczyka i zarzucanie jej baby brain też nic złego nie widzisz? Poza tym, sama napisałaś, że jesteś debilem, ja jedynie stwierdziłam, że nie zamierzam się kłócić ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Spare 13.01.23, 19:08 powinnas dolaczyc do swojej kolezanki ponizej obie beczycie jak dwie owieczki....Chyba nigdy nie czulam sie bardziej zaszczycona byciem debilem bo w twoim towarzystwie, geniuszu polinteligencji, to prawdziwy komplement Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 19:22 To super, że jesteś tak przyzwyczajona do bycia debilem. Słusznie, słusznie ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Spare 13.01.23, 18:39 Jeżeli uważasz, że normalni ludzie opowiadają publicznie o tym, jak sobie nacierają penisa kremem Elizabeth Arden i rozmyślają o matce, to tak, jesteś debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Spare 13.01.23, 19:04 nastepny geniusz polinteligencji Powiedz mi dlaczego uwazasz ze to co Harry napisal w autobiografii jest debilizmem. Dlaczego nacieranie penisa kremem EA i wzmianka o tym jest dla ciebie debilna? Wiesz co ja mysle, ze jestes jak rozdygotana owieczka, ktora przeczytala o tym wzmianke na stronie gazety dzien wczesniej i tak sie podniecila, w tlumie innych negatywnych komentarzy, ze jak jak prawdziwa owieczka beczysz jak stado innych. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 19:06 >>>Wiesz co ja mysle... <<< Nie pochlebiaj sobie 😂 Fani patocelebrytow z zasady nie myślą ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Spare 13.01.23, 15:51 Z fragmentów które są cytowane, nasuwa mi się jeden wniosek - jako przyczynę rozwodu Meghan poda chorobę psychiczną męża, która wydatnie wpływała na poczucie bezpieczeństwa jej i dzieci. Co ten facet ma z głową? Czy wszystko jesteś sprzedaż? To nawet nie jest skandaliczne, tylko po prostu obleśne. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Spare 13.01.23, 22:35 Watpie. Sa skazani na siebie i nie ma odwrotu Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 22:46 Wcale nie, on jest skazany na nią. Ona jako "księżna" może polować na milionera. Serio, nie wyobrażam sobie żeby w miarę rozumna kobieta pozwoliła mężowi, o którym myśli przyszlosciowo na takie samozaoranie Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Spare 13.01.23, 17:48 rozrywka.dziennik.pl/artykuly/8634148,spare-ksiaze-harry.html Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: Spare 13.01.23, 18:11 Obejrzałam "60Minutes:wywiad z księciem Harrym". I po tym programie wiem, że nie ma żadnego sensu czytanie książki. Zwykły celebryta, żądny uwagi mediów. Czy jego mama nie była taka, nie grała z mediami, nie zabiegała o publiczną uwagę? Nie pamiętam dokładnie, ale chyba tak było. H. zrobi dużo dla bycia na pierwszych stronach. Można się spodziewać, że wkrótce wyda książkę o swojej babci, etc. Nie zrozumiałam motywów nienawiści do Camilli, Harry ma prawo być szczęśliwy, ale jego ojciec już nie. Nie do końca rozumiem, co złego zrobił mu brat, niby mówi o tym, ale to są słowa z niewielką ilością treści. Tak więc nie, nie przeczytam tej książki. A film o nich na netflixie uśpił mnie w 1 odcinku, więc dalej nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: Spare 13.01.23, 18:52 ichi51e napisała: > Zrobił mu to ze się pierwszy urodził. > O to to Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 19:01 Oprócz tego był wyższy, madrzejszy, przystojniejszy, miał powodzenie, przyjaciół i najważniejsze; był podobny do matki. Odpowiedz Link Zgłoś
cojapaczem Re: Spare 13.01.23, 19:25 powodzenie ????? Lol ohajtał się z waity katie bo go żadna dobrze urodzona nie chciała Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 19:28 Albo dlatego, że był z nią od czasu studiów, tak jak ojciec wcześnie poznał miłość życia. Harrego za to żadna normalna nie chciała. Nawet nie startowal do dobrze urodzonych, aktorki z urodą lub/i talentem też uciekaly. Nic dziwnego, to debil ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
cojapaczem Re: Spare 13.01.23, 20:02 Skoro to milosc jego zycia to czemu ja ciagle rzucal i zdradzal ? Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 13.01.23, 22:43 Ciągle? Ja słyszałam o jednym rozstaniu gdy byli po studiach. Zdaza się w takich studenckich związkach Rozumiem, że bylas materacem podczas "zdrady"? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Spare 14.01.23, 14:01 RAZ się rozstali. Oraz nie wiadomo, czy to ona go nie rzuciła (skoro piszesz, że "żadna go nie chciała"). Żadnej zdrady mu dotąd nikt nie udowodnił, więc albo koleś jest megasprytny i megadyskretny, albo... nie zdradza. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Spare 14.01.23, 14:13 Albo po prostu firma pilnuje, żeby nie wychodził publicznie z roli tego dobrego księcia i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 14.01.23, 14:43 Jakoś roli Karola nie upilnowala, choć wtedy było to łatwiejsze Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Spare 14.01.23, 15:22 Nie? A popatrz, jak łatwo opinia publiczna wybaczyła mu fasadowy ślub i dorabianie wybrance rogów jeszcze zanim nawet do tego ślubu doszło. Zawsze był bieeednym Karolkiem omotanym przez harpię, lansowanym na ofiarę w tym całym nieszczęsnym układzie. I nadal jest. Oczywiście można wierzyć, że sympatie i antypatie widowni w stosunku do poszczególnych bohaterów tej epopei nie są odgórnie sterowane. Można też wierzyć w UFO Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Spare 14.01.23, 17:38 Wcale nie tak łatwo. A przekaz nic nie mówi o harpii, a o prawdziwej miłości 😜 Przecież Ty wierzysz w większe bajki niż UFO ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Spare 13.01.23, 22:56 >Czy jego mama nie była taka, nie grała z mediami, nie zabiegała o publiczną uwagę? Nie pamiętam dokładnie, ale chyba tak było. 🤦♂️ Nie, nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: Spare 14.01.23, 00:03 Princess, pewnie Twoja brytyjska perspektywa wygląda inaczej viva.pl/ludzie/newsy/ksiezna-diana-a-media-tak-diana-manipulowala-mediami-mowa-ciala-ksieznej-diany-129830-r1/ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Spare 14.01.23, 00:08 Tak, z polskiej perspektywy zas wierzy sie w kazda " rewelacje" po latach opublikowana w kolejnych ksiazkach osobistych sekretarzy czy sluzacych. Z czegos trzeba zyc wiec mozna wycisnac ostatnia kropelke krwi z kota. Mowa ciala 🤣 Diana byla histeryczna, bulimiczna i przesladowana przez papparazzi. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Spare 14.01.23, 10:37 kozaki_za_kolano napisała: > Obejrzałam "60Minutes:wywiad z księciem Harrym". > I po tym programie wiem, że nie ma żadnego sensu czytanie książki. > Zwykły celebryta, żądny uwagi mediów. Czy jego mama nie była taka, nie grała z > mediami, nie zabiegała o publiczną uwagę? Nie pamiętam dokładnie, ale chyba tak > było. > H. zrobi dużo dla bycia na pierwszych stronach. Można się spodziewać, że wkrótc > e wyda książkę o swojej babci, etc. > Nie zrozumiałam motywów nienawiści do Camilli, Harry ma prawo być szczęśliwy, a > le jego ojciec już nie. Załóż wątek pt. mój syn chce ożenić się z dziewczyną, której pochodzenie pomoże mu zachować stołek, ale kocha inną i nie ma zamiaru z niej rezygnować- co sądzicie o takiej recepcie na szczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Spare 30.01.23, 19:08 Dziś o 20 na WP TV Harry i Meghan Książęcy kryzys z USA - bardzo ciekawy jest sposób narracji - skrajnie odmienny od brytyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś