bialyhenio 30.01.23, 11:11 … jeszcze trwa moda by wszystkie ściany malowac na biało? Macie tak? Podoba się Wam? Moim zdaniem okropne - komuna i szpital w jednym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matacznik Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:15 bialyhenio napisał: > wszystkie ściany malowac na biało? Macie tak? > Podoba się Wam? > Tak. Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:15 Macie. Moda mnie nie obchodzi. Mam małe mieszkanie i dużo gratów, jeszcze tylko kolorowych ścian brakuje do kompletu Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Moda na białe ściany… 03.02.23, 18:37 To tym bardziej ściany się brudzą jak małe mieszkanie i dużo Was. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:15 Nie masz pojęcia ani o ścianach w szpitalu, ani o komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:17 Mam. Mieszkam w szpitalu. Komuna. No okropnie no... tylko się pochlastać Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:21 Macie i zdanie innych mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 15:48 princy ale Ty pisałaś ze masz beze i biele w swoim 160 m domku. A ja mówię o zrobieniu bieli na wszystkich ścianach we wszystkich pomieszczeniach. Sam biel mam tylko w garażu i pomieszczeniu gospodarczym, spiżarce oraz na sufitach i z boku schodow. Inne ściany są różne kolory od bardzo jasnych do głębokiego niebieskiego oraz w fototapetach. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 16:14 Ale oczywiste, że tak masz, brak gustu bije z ciebie na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 19:25 Panna Nasturcja ale ty chyba nie wiesz co to jest fototapeta dzisiaj. To nie jest zachod słońca nad morzem na zdjęciu jak kojarzysz z lat komuny. Fototapeta robiona jest na wymiar pomieszczeń , może być dowolny wzor czy ilustracja. Wykonana jest np z winylu. Kosztuje sporo a jej przyklejenie tez kosztuje sporo. Ja mam wzory a u dzieci ilustracje i pewna rzecz związana z zainteresowaniami dziecka Wyglada super i wszystkich zachwycają te tapety. Nie ma to nic wspólnego z brakiem gustu o którym myslisz Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 19:38 Teraz to dobiłeś gwóźdź do swojej trumny 😅😅😅 Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Moda na białe ściany… 31.01.23, 09:07 No ale znow to kwestia gustu. Dla mnie fototapeta to moze u kogos byc wszedzie, u siebie bym nie chciala. Mialam tapety winylowe (nie fototapeta) przez 10 lat i na razie tapetom mowie nie, opatrzyly mi sie okropnie, zlikwidowalismy, wole patrzec na moje biale i szare sciany. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Moda na białe ściany… 31.01.23, 09:05 Pisalam, ze biel przelamana szaroscia a beze nie, bo kiedys sie dalam namowic i patrzec nie moglam. I szczerze mowiac miej sobie kolory jakie chcesz, Tobie ma sie podobac. Mnie sie biel ze szpitalem i komuna nie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Moda na białe ściany… 31.01.23, 09:28 No a ja pisałam o bieli wszędzie. Czyli kupujesz np 20 wiader farby snow white czy tam designer white a może ultra white i jedziesz dom białym po całości. Jak masz „biel przełamana szarością” to albo masz inny kolor juz niż biały albo masz i białe i szare ściany. To co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Moda na białe ściany… 31.01.23, 10:04 No ale powiedz mi proszę, jakie Ty masz meble? W jakiej kolorystyce? Bo przy miszmaszu kolorystycznym na ścianach, moim zdaniem nie ma już za bardzo miejsca na meble i dodatki podkreślające charakter wnętrza. Sofa? Szara? Stół? Krzesła? Konsole i stoliki pomocnicze? Komody? Wszystko masz spójne? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Moda na białe ściany… 31.01.23, 10:50 No ale nawet jesli ktos pomaluje swoj dom caly na bialo to jego broszka i juz. Co ma do tego moja czy Twoja opinia? Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Moda na białe ściany… 31.01.23, 11:14 no się tylko pytam czy jeszcze taka moda trwa Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:23 Nie, nigdy. Każdy kocha tak chce Dla mnie to jest zbyt stajenne. Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Moda na białe ściany… 03.02.23, 18:38 dobrze, że ktoś mnie rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:24 W moim domu rodzinnym ta moda trwa dobrze ponad 30 lat. Zabrałam ją ze sobą do wszystkich urzadzanych przez siebie miejsc. Od dobrych 15 mieszam z szarościami. I tak już zostanie, w międzyczasie u ludzi były wszystkie kolory tęczy, ze wspaniałymi trójkątami - pół ściany po przekątnej fioletowa a pół turkusowa - włącznie. Wolnoć Tomku w swoim domku. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:29 Nigdy białych. Nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:32 Białe ściany są klasyczne, ponadczasowe i piękne. Ozdobami świetnie na ich tle wyglądającymi są książki, obrazy i piękne meble oraz lampy. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:39 Jaka moda?! To klasyka. Moda jest wtedy, gdy coś pojawia się, gdy chcesz się wyróżnić, pojawia się to na chwilę, a potem zmieniają się trendy, i przestaje być to coś modne, i ludzie zupełnie rezygnują z tego. A białe ściany jak były, od lat są, tak jeszcze długo będą popularne i nic nie wskazuje na to, by miało się to zmienić. Tak więc nie znasz się ani na modzie, ani na komunie, i w szpitalu też chyba nigdy nie byłeś (w szitalach i przychodniach królują kolorki pastelowe, seledynowo-miętowe i brzoskwiniowe ściany, bryy...) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:45 " komuna i szpital w jednym" Wspomnienia cię nękają? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:48 Jak chciałam pomalować ściany na biało to musiałam wybrać coś z 50 odcieni białego😀 Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:21 Tez wlasnie miałam to napisać, odcieni białego jest nieskończoność. Jak pojechałam po farby przekonana, że co to za filozofia kupić białą farbę to mi łeb eksplodował, za duży wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 13:45 U mnie nawet odcienie odpadaja , ma być najbielsza biel, taka sufitowka. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 11:49 przecież w komunie i szpitalu ściany były sraczkowate/niebieskie...? Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:14 W szpitalu do tego nieśmiertelne lamperie… Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 13:13 o tak lamperia z olejnej... w szpitalu szkole przedszkolu... Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:04 Białe ściany to klasyka a nie moda. W domu rodzinnym, owszem były kolorowe, pastelowe ściany. Ja nigdy takich nie miałam, zawsze białe. Domownicy też takie zdecydowanie wolą. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:14 Kocham białe/bardzo jasne ściany. Nie znoszę jarmarku w otoczeniu, rozprasza mnie to i meczy. Odpoczywam w jasnych, niezagraconych miejscach. Nie widziałam jeszcze białych ścian w szpitalu, gdzie takie są? Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:19 Jak przeprowadzałam się do nowego domu zamarzyłam sobie ciepły kolor na ścianach. Bokiem mi wyszło szybko. Jak już się naszorowałam, usiłując je utrzymać w czystości, poległam, to i zmądrzałam. Przemalowaliśmy na biało i wreszcie wybrudzona ściana nie jest dramatem. Zawsze mam wiaderko farby i wałek i po 20 minutach czysta ścianę . Wnętrza ocieplam tkaninami, lampami i dodatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:20 Tylko nie biale. Wolę z domieszką. Lepiej się czuję Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:21 Przecież odcieni bieli jest mnóstwo. I wcale biel nie oznacza by to był nużący kolor .Wręcz przeciwnie cieszy oko .Do tego muszą być odpowiednie meble . Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:26 Mam. Podoba. Bardzo ułatwia malowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:31 Mam i o zgrozo bez ołtarzyka telewizyjnego 😁😁😁 też ściana biała. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:32 Tak. Tak. Powieś obrazy i będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:52 Podoba. Od zawsze. Niezależnie od tzw. mody. Odpowiedz Link Zgłoś
betyskai Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 12:56 biało w szpitalu? naprawdę ? Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 14:03 No właśnie, tam gdzie są dzieci. Bo takie ogólnie to ja raczej tak kojarzę szpitale: Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 15:17 w szpitalu bieli jest mnóstwo: stroje lekarzy i pielęgniarek, pościel, ściany powyżej poziomu lamperii są białe itp. Gabinety lekarskie. Tak, biel jest zimna, szpitalna, a czysta zaledwie przez chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 15:34 BZDURA. Pokazujemy jak to wygląda, a ty dalej swoje. Kolejny do kolekcji do wygaszenia, szkoda prądu, bajdurz dalej, ale bez mojego udziału Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Moda na białe ściany… 03.02.23, 18:39 pepsi.only napisała: > BZDURA. Pokazujemy jak to wygląda, a ty dalej swoje. > Kolejny do kolekcji do wygaszenia, szkoda prądu, bajdurz dalej, ale bez mojego > udziału Na drugim zdjęciu nie ma białych ścian? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Moda na białe ściany… 30.01.23, 16:28 Stroje lekarzy i pielęgniarek też nie wszystkich są białe lekarzy widziałam tez w ciemnych niebieskich a pielęgniarki różowe, żółte, jasne zielone, błękitne. Odpowiedz Link Zgłoś