Dodaj do ulubionych

książka fantasy

• dreg13 Re: książka fantasy 03.03.23, 20:11
      "Dworzec Perdido" China Mieville. To bardziej urban fantasy, ale chyba trudno to jednoznacznie zakwalifikować. Nie czyta się tego jednym tchem, raczej dawkuje i posiłkuje netem, żeby zobaczyć, jak ludzie sobie to wyobrażają. I piękna książka, naprawdę piękna.
      Kolejne z cyklu już mnie nie zachwyciły, ale każda i tak jest odrębną historią, więc można na "Dworcu" się zatrzymać.
    • stara-a-naiwna Re: książka fantasy 04.03.23, 00:05
      matko ile tytułów

BARDZO DZIĘKUJĘ

mam czytania na dłuuugo

zrobię sobie listę i będę czytać i czytać (i odkreślać) wink

• limelight7 Re: książka fantasy 04.03.23, 08:47
      Albo nieuważnie przeczytałam wątek, albo faktycznie nikt dotąd nie polecał Tada Williamsa - jak to możliwe? smile Namawiam zwłaszcza na cykle 'Marchia cienia' i 'Pamięć, smutek i cierń'.
      • memphis90 Re: książka fantasy 07.03.23, 19:55
        Jeszcze cos było z kwiatami… Mieli kwiatowe imiona, a w fabule im się zwaliły dwie wieże i autor się potem tłumaczył…
    • jola_ep Re: książka fantasy 04.03.23, 14:13
      Chyba Ewy Białołęckiej nikt jeszcze nie wymienił. Polecam Kroniki Drugiego Kręgu
      • mika_p Re: książka fantasy 04.03.23, 14:19
        A ja nie. Przerwane w środku akcji, nie wygląda na to, aby autorka napisała ciąg dalszy. Chyba że czytelnik poprzestanie na pierwszej części (tej, która jest rozbudowaną wersją Tkacza iluzji)
        • mika_p Re: książka fantasy 04.03.23, 14:26
          Chyba za szybko wysłałam smile Nie, żebym uważała, że "Kroniki..." są złe, bo mnie też się bardzo podobały, ale polecanie czegoś urwanego w środku to jest sadyzm
          • jola_ep Re: książka fantasy 04.03.23, 15:15
            Jestem w połowie czwartego tomu, bo sobie dawkuję. Szkoda, że urwane ..
    • marcelinasok1 Re: książka fantasy 07.03.23, 14:27
      Achaja ,Ziemiańskiego.
      Mam wszystkie tomy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka