dreg13 Re: książka fantasy 03.03.23, 20:11 "Dworzec Perdido" China Mieville. To bardziej urban fantasy, ale chyba trudno to jednoznacznie zakwalifikować. Nie czyta się tego jednym tchem, raczej dawkuje i posiłkuje netem, żeby zobaczyć, jak ludzie sobie to wyobrażają. I piękna książka, naprawdę piękna. Kolejne z cyklu już mnie nie zachwyciły, ale każda i tak jest odrębną historią, więc można na "Dworcu" się zatrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: książka fantasy 04.03.23, 00:05 matko ile tytułów BARDZO DZIĘKUJĘ mam czytania na dłuuugo zrobię sobie listę i będę czytać i czytać (i odkreślać) Odpowiedz Link Zgłoś
limelight7 Re: książka fantasy 04.03.23, 08:47 Albo nieuważnie przeczytałam wątek, albo faktycznie nikt dotąd nie polecał Tada Williamsa - jak to możliwe? Namawiam zwłaszcza na cykle 'Marchia cienia' i 'Pamięć, smutek i cierń'. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: książka fantasy 07.03.23, 19:55 Jeszcze cos było z kwiatami… Mieli kwiatowe imiona, a w fabule im się zwaliły dwie wieże i autor się potem tłumaczył… Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: książka fantasy 04.03.23, 14:13 Chyba Ewy Białołęckiej nikt jeszcze nie wymienił. Polecam Kroniki Drugiego Kręgu Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: książka fantasy 04.03.23, 14:19 A ja nie. Przerwane w środku akcji, nie wygląda na to, aby autorka napisała ciąg dalszy. Chyba że czytelnik poprzestanie na pierwszej części (tej, która jest rozbudowaną wersją Tkacza iluzji) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: książka fantasy 04.03.23, 14:26 Chyba za szybko wysłałam Nie, żebym uważała, że "Kroniki..." są złe, bo mnie też się bardzo podobały, ale polecanie czegoś urwanego w środku to jest sadyzm Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: książka fantasy 04.03.23, 15:15 Jestem w połowie czwartego tomu, bo sobie dawkuję. Szkoda, że urwane .. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok1 Re: książka fantasy 07.03.23, 14:27 Achaja ,Ziemiańskiego. Mam wszystkie tomy. Odpowiedz Link Zgłoś