e.gorecka1995 08.03.23, 02:53 Hej ! Czy możecie podac swoje opinie na temat Rispoleptu w syropie? Psychiatra zapisał dziś synowi . Jak wiadomo przy takich lekach jest masa wątpliwości i obaw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renciara Re: Rispolept 08.03.23, 04:23 Mnie Rispolept zażywany bardzo długo rozwalił cały organizm (dostałam hiperprolaktynemii). Nie wiem jak u mężczyzn, ale ja nie polecam i już dawno odstawiłam (choć ogólnie jestem zwolenniczką neuroleptyków). Świństwo do tej pory nie może wypłukać się z organizmu Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Rispolept 09.03.23, 09:46 Mój syn bierze malutką dawkę (0,5). Jest poorawa. Po 1 mg czuł się zamulony. Byla też próba odstawienia, ale niezbyt dobrze się udała. Skutków ubocznych nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Rispolept 09.03.23, 09:49 I podejmiesz decyzję czy dać dziecku lek zapisany przez lekarza w oparciu o opinie randomowych ludzi z internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Rispolept 09.03.23, 19:17 Zanim podałam synowi lek zapisany przez lekarza też pytałam znajomą, której syn brał. To chyba naturalny odruch jak ma się do czynienia pierwszy raz z tego typu lekami. A wiadomo, że psychiatrzy często przypisują leki z automatu. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Rispolept 09.03.23, 20:07 enigma81 napisała: A wiadomo, że psychiatrzy często przypisują leki z automatu. Pamiętam receptę na Xanax, którą wypisał mi psychiatra w przychodni studenckiej, a której realizacji odmówiła przytomna farmaceutka. Nie wiadomo co by ze mną było gdybym w to weszła. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Rispolept 09.03.23, 20:13 Dostałam też receptę na lorazepam, którą co prawda zrealizowałam, ale czułam się po tym tak źle, że odstawiłam zanim zdążyłam się uzależnić. Innych recept od tego psychiatry już nie realizowałam, bo mimo, że byłam w złym stanie psychicznym jakoś się zorientowałam, że ten lekarz to niebezpieczna menda . Nie wiem ilu młodym ludziom złamał życie, ale na pewno było to wiele osób. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Rispolept 09.03.23, 20:48 Właśnie o to mi chodziło. Dobrze, że trafiłaś na przytomną farmaceutkę. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Rispolept 09.03.23, 19:14 Mój syn brał przez kilka lat - najpierw w syropie, później w tabletkach. Mała dawka, 0,25mg. Pomogło, nie miał niefajnych efektów ubocznych, ale wzrósł mu apetyt (choć mogło to się wiązać z wiekiem i nagłym skokiem wzrostu, nie wiem) i trochę przytył wtedy. Odstawił w zeszłym roku, udało się bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Rispolept 09.03.23, 19:56 Na mojego autystę w ogóle nie działał poza tym że po dwóch tygodniach stosowania zaczął powodować jadłowstręt. Zmieniliśmy lek. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Rispolept 09.03.23, 20:04 A konsultacja z innym lekarzem wchodzi w grę? Odpowiedz Link Zgłoś