Dodaj do ulubionych

Odkurzacz do dywanów

16.03.23, 20:12
Proszę o polecenie skutecznego odkurzacza do dywanów. Niestety mój Elektrolux silencer z elektroszczotką wyzionął ducha. Tych już nie produkują. Dywan ze średnim włosem wełniany i zwierzęta w domu, więc sierść🥴.
Proszę nie komentować faktu dywanu, jest i musi być, nie chce mi się się wyjaśniać powodów, tylko proszę o polecenia czegoś co da radę. Mam inne elekrtoluxy, parkiet, płytki luz, dywanu z sierści nie dają rady.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Odkurzacz do dywanów 16.03.23, 20:24
      do zwyklego silnecera dokupujesz turboszczotke (elektroluxa, do innych musisz miec przejsciowke na owal) i smiga

mam kocia ferajne, dywany i wykladziny (bo lubimy i przedewszystkim kocie stawy lubia dobra przyczepnosc tongue_out, 3 silencery i turboszczotki do nich

wada turbo szczotki elektroluxa jest to, ze jest nie rozbieralna i usuwanie klakow jest troche upierdliwe, swietna jest dirtydevil ale nie wiem czy jeszcze dostepna a w PL i potrzebna przejsciowka, najlepiej tez elektroluxa, tylko wymiary rur trzeba sprawdzac
      • virtualnie Re: Odkurzacz do dywanów 16.03.23, 20:38
        Niestety UE od kilku lat ograniczyła maksymalną moc odkurzaczy. Kto ma stary działający, o mocy powyżej 2000W, wygrał los na loterii.

Szukać starego używanego Zelmera 2400 W i kupić osprzęt Bocha, bo pasuje.
        • mysiulek08 Re: Odkurzacz do dywanów 16.03.23, 21:07
          jedna sztuke, kupiona ostatnio, mam juz wg zalecen ue, daje rade

przy zwierzakach silencer ma zalete, ktorej nie ma zelmer i inni, jest cichy
          • virtualnie Re: Odkurzacz do dywanów 16.03.23, 21:12
            Zelmer elf też bardzo cichy.
            • mysiulek08 Re: Odkurzacz do dywanów 16.03.23, 21:18
              silencer w zaleznosci od modelu do 62db, zelmer elf 84db
              • virtualnie Re: Odkurzacz do dywanów 16.03.23, 21:24
                Ale cichy. Odkurzam bez tabelek i czujników decybeli.
                • mysiulek08 Re: Odkurzacz do dywanów 16.03.23, 21:31
                  a silencera uzywalas?

o zelmera u mnie trudno ale porownywalam z boschem i miele, sa duzo glosniejsze, a komfort koci jest w ogole nieporownywalne

ale jak zwykle, co kto lubi
    • kotejka Re: Odkurzacz do dywanów 16.03.23, 20:45
      Mam zwierzaki i dywan. Mam tez dysona, który cudownie odkurza każdy włosek i paproszek
      Naprawde świetna rzecz - bardzo polecam
    • b-b1 Re: Odkurzacz do dywanów 17.03.23, 07:33
      Jedyną opcją przy dywanach( miałam ich sporo bo psy dysplastyczne) byl u mnie odkurzacz z elektroszczotką z osobnym kablem do wpięcia w odkurzacz, ze stałą siłą ssania niezależną od mocy odkurzacza.Żyje do dziś🤣. Żadna dodatkowa turboszczotka się nie sprawdziła przy żadnej innej firmie( a miałam sporo).
      Tylko jeden odkurzacz teraz się wyświetla jako posiadający elektroszczotkę- chociaż już bez kabla do wpiecia- sprawdź może to już zintegrowane. Jeśli tak- kupiłabym w ciemno.
      Miele Complete C3 Electro EcoLine

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka