extereso 18.03.23, 20:53 Chciałabym zrobić synowi na 18 tke. Robilyscie gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Fotosiążka 18.03.23, 20:57 Robienie fotoksiążki jest upierdliwe. Warto IMHO, ale nie zmienia to faktu, że jest upierdliwe. Robiłam przed BN w empiku, bo akurat tam mieli korzystną cenowo ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Fotosiążka 18.03.23, 21:01 Dzięki. To słabo, bo wymyśliłam niedawno a czasu mam mało. Ale chcę, wiem, że bardzo się ucieszy. Szkoda, że nie mogę wybrać zdjęć i tyle, bo to układanie itd to zupełnie nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Fotosiążka 18.03.23, 22:16 w empiku jest taka opcja zeby zaladować wszystkie zdjęcia i oni to automatycznie dodadzą. Więc nie musisz siedzieć i dopasowywać, jeśli CI to nie leży. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Fotosiążka 18.03.23, 22:27 Super! Tylko czy ułożą zgodnie z wiekiem, kolejnością... Ale pewno jest taka opcja? Nawet jak myślę o robieniu tej książki to się wzruszam, że tak to dzieciństwo przeleciało... Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Fotosiążka 18.03.23, 22:31 no nie, nie ułożą zgodnie z wiekiem ani w ogóle, po prostu wrzucą automatycznie. Jeżeli chcesz żeby było zgodnie z wiekiem to chyba jednak musisz sama posiedzieć. TO fajny pomysł i poświęć tę godzinę, warto. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Fotosiążka 18.03.23, 22:57 Godzinę? Taka książkę dla rodziców robiliśmy że trzy tygodnie. No ale może to dlatego że mój brat jest pedantem, może niepotrzebnie się tego boję. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Fotosiążka 18.03.23, 23:06 Robię co roku fotoksiążkę z wakacji. Polecam Pixbook. Można zamówić bezpośrednio na ich stronie lub poszukać ich ofert na allegro - jest sporo taniej. Kupuje się przez allegro kod który wpisuje się na sam koniec podczas zamawiania (wtedy wyzeruje się cena). Jest tam opcja automatycznego załadowania zdjęć ale nie polecam bo ładuje automatyczne, byle jak. Ogólnie jeszcze przed zakupem możesz wejść na stronkę Pixbook i zacząć projektować książkę. Co jakiś czas robi się automatyczny zapis lub można samemu zapisać na różnym etapie projektowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Fotosiążka 18.03.23, 23:17 Robię regularnie i sprawiają dziką uciechę obdarowanym, nie polecę żadnego serwisu bo nie robię w Polsce, ale na pewno są jakieś artykuły i blogi porównujące jakość różnych i biorą pod uwagę i druk i dostępne opcje układania zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotosiążka 19.03.23, 02:28 Kalendarze i fotoksiążki robię od lat na empikfoto. Jestem zadowolona. Jakość jest bardzo dobra i nawet, jak mi program czasem zaznaczy, że zdjęcie jest słabej jakości, to po wydrukowaniu zawsze wszystko gra. Książka jest gotowa w kilka dni. Przygotowanie zajmuje mi zwykle kilka godzin, czasem kilka wieczorów. Zależy jaki okres mam do ogarnięcia. Całe dzieciństwo, to pewnie byłoby właśnie kilka wieczorów. Automatyczne wstawianie zdjęć, to nie jest najlepszy pomysł, bo dobierze tylko zdjęcia do ramek, bez ładu i składu. Wspomnienia z jednych wakacji można sobie tak ewentualnie wrzucić, ale jeśli chciałabyś fajną książkę z pierwszy 18 lat życia, to na automacie wyjdzie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
ofallon Re: Fotosiążka 19.03.23, 04:57 www.cewe.pl/cewe-fotoksiazka.html Od lat tam robię. Program się ściąga na komputer, nie trzeba robić w sieci. Bardzo sobie chwalę. Pierwszą zrobiłam prawie 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś