Dodaj do ulubionych

Trening siłowy a cardio

27.04.23, 18:00
Jestem dość szczupła, ale jak to któraś pięknie określiła w fitnessowym wątku lekko oklejona budyniem na brzuchu. 2 tygodnie temu zaczełam ćwiczy z youtube (krótkie filmiki cardio). Najpierw z Kołakowska ale od wczoraj przerzuciłam się na Agatę Zając i chyba z nią zostanę. Na jej insta wczytałam, że ona jest fanką ćwiczeń siłowych i teraz zglupialam co lepiej robić. Czy dobrze myślę, żeby teraz skupić się przez chwilę głównie na cardio i jak trochę ten tłuszczyk spadnie to wziąć się bardziej za siłowe? Na ten moment zależy mi najbardziej właśnie na spaleniu tłuszczu z brzucha.
Podpowie ktoś jak to rozplanować? Ile razy w tygodniu ćwiczyć? Na razie staram się codziennie, ale tak jak mówię są to krótkie filmiki 20-30 min. Na tyle ledwo starcza mi siły.
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Trening siłowy a cardio 27.04.23, 18:33
      I nie ciśnij! Rób tyle ile możesz, 20 minut na początek to super wynik. Za 2 miesiące to będzie 40 minut, a po pół roku bez problemu machniesz godzinę. Ściągnij sobie plany ćwiczeniowe Agaty z rozpiską na dni - są tak ułożone, że bardzo szybko zauważysz rezultaty. Powodzenia!
      • margaretta80 Re: Trening siłowy a cardio 27.04.23, 19:03
        Podpowiesz gdzie znajdę te plany?
        • magdallenac Re: Trening siłowy a cardio 27.04.23, 19:08
          Na fejsbuku jest grupa - trenuję z Agatą, wszystkie plany są podpięte. Nie rób cardio, a idź według planów. U mnie uparty tłuszcz na brzuchu ruszył dopiero, kiedy zaczęłam ćwiczyć siłowo.
          • margaretta80 Re: Trening siłowy a cardio 27.04.23, 20:34
            Dzięki za odpowiedź. Facebooka niestety nie mam, ale może czas pomyśleć o założeniu.
          • margaretta80 Re: Trening siłowy a cardio 27.04.23, 20:37
            O znalazłam u niej na stronie te plany. W takim razie ruszam od jutra z nimi. Jeszcze raz wielkie dzięki!
            • magdallenac Re: Trening siłowy a cardio 27.04.23, 20:44
              Powodzenia! Nie zniechęcaj się. Ja kilka lat temu zaczynałam od 10 minut dziennie. Tylko dlatego, że nie wywierałem na siebie nacisku wytrwałam i nadal ćwiczę.
      • margaretta80 Re: Trening siłowy a cardio 27.04.23, 19:05
        A i jeszcze jedno pytanie jeśli mogę. Myślisz, żeby najpierw wybierać ćwiczenia cardio aż spale trochę tłuszczu z brzuchu?
        • hummorek Re: Trening siłowy a cardio 27.04.23, 20:12
          Ja bym Ci proponowała te plany Agaty, ma wersje też dla początkujących (na YT też wrzuca rozpiskę). Jak będziesz się czuła na siłach, zrób jeszcze kardio (zobacz sobie np. burpeegirl i Mr London na YT).
    • thea19 Re: Trening siłowy a cardio 27.04.23, 20:17
      Brzuch się gubi w kuchni a trening siłowy jest lepszy niż kardio. Kardio jest przydatne dla serca, więc też trzeba robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka