Dodaj do ulubionych

Oddział dzienny

18.05.23, 12:56
Mam pytanie - co trzeba zabrać na oddział dzienny szpitala, bo starsza osoba nie spytała i teraz mnie pyta, a ja nigdy nie byłam. Czy wystarczy dokument tożsamości, wyniki badań (w sensie - dokumentację medyczną), picie, jedzenie czy tez musi mieć piżamę itp.?
Obserwuj wątek
    • by Re: Oddział dzienny 18.05.23, 12:59
      Najbezpieczniej to zadzwonić na ten oddział i zapytać
    • mid.week Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:01
      Jak na urlop tylko bez ciuchow na dyskotekę. Pizama, klapki pod prysznic, reczniki, kosmetyki. Jak dluzszy pobyt to talerz, kubek, sztućce, bo na wikcie szpitalnym mozna zdechnac z glodu i trzeba sie ratowac zakupami w sklepach. No chyba, ze sie gustuje w niedoprawionych paćkach i mamałygach.
      • alicia033 Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:05
        mid.week napisała:

> Pizama, klapki pod prysznic, reczn
        > iki, kosmetyki.

Na kilkugodzinne pobyty?
      • gajmal Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:05
        Ona ma być tylko jeden dzień (bez noclegu big_grin).
        • angazetka Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:07
          A to może warto zaznaczyć najpierw?
          Acz piżama (jakiś wygodny strój) i klapki to jest słuszna idea.
          • gajmal Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:10
            Napisałam i w tytule i w treści wiadomości - oddział dzienny big_grin
          • daniela34 Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:11
            Ale zaznaczyła. W tytule wątku jak byk stoi "oddział dzienny."😁

Autorko, zadzwoń i zapytaj, bo to trochę zależy od konkretnego oddziału. Koleżanka na psychiatrycznym z oczywistych powodów nie brała piżamy. Ciotka na wewnętrznym musiała się przebrać z ubrań w których przyszła w pizamę/dres. Podobnie na rehabilitacyjnym.
            • gajmal Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:14
              Dziękuję. Zadzwonię.
        • mid.week Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:10
          Yhm.. Nie przyszlo mi do glowy ze ktos moze pytac o ekwipunek na dzien badań 😂
          • daniela34 Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:12
            Ale to jest bardzo sensowne pytanie, tylko nie do nas a do szpitala. Każdy ma swoje własne wymagania
            • kubek0802 Re: Oddział dzienny 18.05.23, 13:18
              Moja mama regularnie bywa na oddziale okulistyki. Żadnych dodatkowych gadżetów poza tym co zwykle w torebce nie potrzebuje. Małą wodę ma zawsze ze sobą.
        • mia_mia Re: Oddział dzienny 18.05.23, 19:57
          Mi nic nie było potrzebne, książka i telefon z internetem wystarczyły, bo bym umarła z nudów, obiad dostałam, między badaniami siedziałam na korytarzu.
          Woda była dostępna, ale też można było zejść do sklepu.
    • anilorak174 Re: Oddział dzienny 18.05.23, 14:07
      Najlepiej zadzwonić i spytać. Ja na jednodniowe pobyty (zabiegowe) nie brałam piżamy. Coś do picia, mała przekąska. Wyniki poprzednich badań bym wzięła (zwlaszcza obrazowych).
    • georgia.guidestones Re: Oddział dzienny 18.05.23, 14:36
      Czy to rehabilitacja+fizjoterapia+fizykoterapia, taki 3tyg turnus?
      Na pewno buty na zmianę (sportowe), strój do ćwiczeń, ręcznik + (o ile jest basen) to kąpielówki/ stroj kąpielowy i czepek+klapki
      W zależności od zapotrzebowania, bo przychodnie mają z tym cieniutko, chyba trzeba gaziki / bandaz na rolce do zabiegów.
      Na pewno przez te kilka h można zglodniec, wiec owoc/kanapka, woda itp. Jak ktoś będzie dluzej czekać między zabiegami i cwiczeniami, to może krzyzowki/gazeta do poczytania.
      Dokumemtacja med.+dowód osobisty.jak najbardziej.
      • panna.nasturcja Re: Oddział dzienny 19.05.23, 02:15
        Po co komuś strój na basen, sportowy itd na jeden dzień badań w szpitalu?
    • kamin Re: Oddział dzienny 18.05.23, 18:57
      Jaki oddział dzienny? Psychiatryczny? Nic nie trzeba brać. W ciągu dnia będzie uczestniczyć w zajęciach, dostanie leki i obiad, a później do domu. I tak przez około miesiąca
      • dwa_kubki_herbaty Re: Oddział dzienny 18.05.23, 19:11
        A buty zmienne, maseczka?
      • panna.nasturcja Re: Oddział dzienny 19.05.23, 02:15
        Ona pisze o jednym dniu, nie o miesiącu.
        • gajmal Re: Oddział dzienny 19.05.23, 09:23
          Oddział endokrynologi
    • bablara Re: Oddział dzienny 19.05.23, 10:45
      Byłam ostatnio 2 razy na oddziale dziennym. Przede wszystkim musiałam wygodnie się ubrać, zabrać całą dokumentacje, jedzenie i picie. I tyle. A musiałam rano być na czczo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka