Dodaj do ulubionych

Nastolatek- zmarszczki

31.05.23, 00:26
Dziewczyny...mam problem ze skora mojego 16- latka...Na czole ciagle sie marszczy,ze ma juz normalne zmarszczki sad Jestem zalamana
...Walcze by smarowal jakimis nawilzajacymi kremami ale wiecie jak to jest sad Oprocz tego pojawily mu sie rozstepy pod kolanami, na brzuchu i udach...chlopak ma 186 wzrostu...nie ma nadwagi...skad te rozstepy? Choc bardziej martwi mnie to czołosad poradzicie cos?
Obserwuj wątek
    • waleria_bb Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 00:31
      Nie ma wady wzroku?
      • jagodzianka112233445 Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 00:35
        Bylam rok temu u okulisty i mial wzrok perfekcyjny.....moze jeszcze raz pojde....dzieki
        • ga-ti Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 00:44
          Może jakiś taki tik albo po prostu przyzwyczajenie.
    • arthwen Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 00:41
      Rozstępy się robią również przy nagłym wzroście i schudnięciu. Po prostu skóra nie jest aż tak elastyczna.
    • kotejka Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 06:01
      Od dziecka mam lwia zmarszczkę
      Taki grymas wrednego dzieciaka
      Jest pojęcie zmarszczek mimicznych - nie poradzisz
      Ponoć tejpy pomagają
      Ale mi nie przeszkadza, więc nie praktykowałam
      Rozstępy u nastolatków to też norma
      Skok wzrostowy - delikatna dziecięca skóra nie nadąża
      Niech smaruje balsamem kiedyś zbledna
    • kaki11 Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 06:40
      Rozstępy na udach i pod kolanami ze biły mi się w okresie dorastania, nie ze względu na wagę, bo byłam bardzo szczupła, tylko na szybki wzrost. To się zdarza
    • gulcia77 Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 12:01
      Mój młody to jeden chodzący rozstęp. Gwałtowne skoki wzrostu plus rozbudowa masy mięśniowej i skóra nie wytrzymuje. Z czasem zbledną, nie ma co panikować. Objaw zaobserwowano u wszystkich kolegów z liceum. A co do zmarszczek na czole - niektórzy tak mają od dziecka. Ja nawet nie mogę zmarszczyć czoła, bo nawet maleńka kreska nie chce mi się zrobić. Za to mimiczne wokół oczu mają się świetnie.
    • jolie Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 12:10
      Ja kurze łapki zauważyłam u siebie już w liceum. Na studiach były coraz wyraźniejsze. Mam śmiejące się oczy. Za to czoło stosunkowo nieruchome. Na rozstępy nie mam pomysłu, bo nie mam do nich predyspozycji i nigdy gwałtownie nie rosłam. Moja siostra w okresie dojrzewania dostała rozstępów na piersiach, coś z nimi na stówę robiła w dojrzałym wieku, ale nie wiem co.
    • szara.myszka.555 Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 14:24
      Czy Ty albo ojciec młodego macie zmarszczki w tych samych miejscach? Kluczową jest prewencja, czyli przede wszystkim krem z wysokim filtrem.

Idź z nim do dermatologa, może coś poradzi.
    • kafana Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 15:08
      Rozpędzić się i walnąc o ścianę może ta obsesja piękna i wyglądu wyleci Ci z głowy.
      OSZALAŁAŚ?! Za mało słyszysz o złej kondycji młodzieży, ze jeszcze mu takie pierdy dokładasz?
      • szara.myszka.555 Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 15:32
        Jakby dzieciak siwiał czy łysiał w tym wieku, to też byś tak napisała? Toż to może być jakiś problem skórny, lepiej sprawdzić.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 17:51
      Niektórzy tak mają, nic z tym nie zrobisz, chyba, że mu regularny botoks będziesz fundować tongue_out
    • laurielle Re: Nastolatek- zmarszczki 31.05.23, 18:16
      Zarowno rozstepy, jak i przedwczesne zmarszczki to kwestia w duzej mierze genetyczna, zwiazana z polimorfizmem jednego nukleotydu w kilku genach. Skonsultowac z lekarzem to nie zaszkodzi, ale watpie, zeby cokolwiek na to poradzil. Dzieciaka chyba ostrzykiwac botoksem nie bedziesz? Na rozstepy pomagaja konskie dawki kwasu foliowego w tabletkach, takie 5-15 mg (tak, to nie blad), ale tylko profilaktycznie, wiec juz po ptakach no i nie kazdy lekarz wypisze na to recepte, bo takie dawki juz jej wymagaja.
    • konsta-is-me Re: Nastolatek- zmarszczki 03.06.23, 02:37
      Ja mam poziome zmarszczki na czole od ,mniej więcej 12-13 roku zycia- taka budowa czoła plus silne mięśnie twarzy- nic nie poradzisz.
      Mój ojciec miał jako 5- latek...Albo się już zgoła urodził taki.
      Nawilżające kremy nie działają na zmarszczki mimiczne a jednak aż tak suchej skóry ,żeby mieć siateczkę zmarszczek jak u staruszki, to chyba nie ma?
      Rozstępy to też normalna rzecz, jeśli się szybko rośnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka