extereso 17.06.23, 16:59 Albo nowe dla mnie. Jestem chora więc coś by się przydało... Ja polecam Dr Kirstin islandzki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiagosia Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 21:53 mama-ola napisała: > Wir na Netfliksie. Dziekuje. Bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 22:32 Proszę bardzo. To już drugi francuski serial z motywem podróży w czasie, który mi się spodobał w ostatnim czasie. Pierwszy to 7 żyć Lei. Jeśli nie znasz / nie znacie, bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 23:27 Uwielbiam podroze w czasie. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Fajne seriale nowe 19.06.23, 21:45 Obejrzalam. Bardzo fajne. Dalam dwa kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Fajne seriale nowe 19.06.23, 21:57 mama-ola napisała: > To teraz 7 żyć Lei A gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 17:33 Też jestem chora i czegoś szukam. Napoczęłam to i owo, ale nic mi się nie podoba. Lubię sensacyjne, kryminalne, SF. Polecany przeze mnie Wir ma to wszystko. A Ty co lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 19:33 Wir to ten francuski serial z Tomerem Sisley? Właśnie go ogladam. Tytuł francuskiej wersji to Vortex. Też polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 23:30 mama-ola napisała: > Też jestem chora i czegoś szukam. Na choroby dobry jest serial Virgin River. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 11:54 jako środek wymiotny...? przepraszam, taki żarcik. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 19:15 > Na choroby dobry jest serial Virgin River. Zaczęłam, dzięki za dobre chęci, ale takie mnie nie kręcą. Lubię sensacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
mytoya Re: Fajne seriale nowe 20.06.23, 21:47 Lubię podobne seriale, ale najbardziej to seriale kryminalne skandynawskie i brytyjskie. mialam przerwę od netflixa i nie wiem czy tam będą te seriale czy na canal plus albo skyshowtime: Marcella, Karppi, Młody Walander, w Pułapce, Vallhala Murders, Broadchurch ( trochę stary), Black Sands ( taki sobie ale islandzki, więc polecam), Zaginięcie w Oslo, Dziewczyna z Oslo. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 15:06 Wszystkie znam, widać mamy podobny gust Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 17:39 Obyczajowe typu gilmore girls czy dr Martin, klasyki typu rodzina Soprano, się o mafii kilka super widziałam, sensacyjne też. Spróbuję wir, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 21:54 Z obyczajowych na Netflixie polecam Master of none, Wanderlust, The Kominsky Method. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Fajne seriale nowe 18.06.23, 09:00 Pierwszego nie znam, obejrzę, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 18:35 Wyszedł nowy sezon Black Mirror na netflixie 😏 Każdy odcinek to osobna historia, można oglądać w dowolnej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 19:25 Silo. Saint X Great expectations. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Fajne seriale nowe 18.06.23, 07:46 silos zapowiadał się super a teraz nic się nie dzieje, rozczarowanie Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Fajne seriale nowe 18.06.23, 10:27 Zekranizowali Silos! Nie wiedziałam. Gdy przeczytałam tę trylogię parę lat temu, od razu zaczęłam szukać informacji, czy została zekranizowana. Wtedy nie, w dodatku prawa miał jakiś 80+ reżyser, nie pamiętam który, i wyglądało na to, że raczej tego nie zrobi. A tu proszę, przypadkiem się dowiaduję, że serial jest. Ale mówisz, że nudny. Nic to, i tak jest chyba na jakiejś platformie, której nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Fajne seriale nowe 18.06.23, 12:35 na Apple tv chyba, wg mnie książka lepsza niż serial Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 19:36 Polecam Dzień Matki na Netfliksie. Nie żaden mydlany serial. Porządne kino akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Fajne seriale nowe 18.06.23, 07:14 Dwa razy podchodziłam i nie udało mi się obejrzeć do końca. Papierowy jakiś taki. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fajne seriale nowe 18.06.23, 08:16 Trzeba się pogodzić z konwencją. Nie szukać drugiego dna. To przyzwoite kino kategorii B. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 19:59 na netflixie Sprzataczka Na skraju Sandman Kobiety na wojnie Lupin Firefly lane (ematki zjechaly ale mnie sie podobal) Dyplomatka Cesarzowa Sisi Przez ocean z polskich Krolowa Gry rodzinne Gang zielonej rekawiczki nie wszystkie sa nowe ale mialam dluga przerwe netflixowa jak lubisz takie klimaty to na prime Boys i oczywiscie moj ukochany Supernatural teraz tluke Outlandera, tez forumowo zjechany ale co tam za to Black Mirror kompletnie mi nie zagral Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 20:02 Dzięki. Cześć z nich widziałam ale nie wszystkie. Lustra nawet nie zaczynam bo ja nie trawie fantasy Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 20:07 bardziej bym do sf przypisala niz fantasy, lubie oba gatunki ale nie, lustro nie lubie biografie, nawet troche oparte na faktach i czegos szukam Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 20:13 Black Mirror to nie fantasy tylko raczej near future. Serial o tym, jak współczesna technologia może wpłynąć na życie. Niektóre odcinki to już w zasadzie prawda. Całość mocna i dająca do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 20:42 Oczekiwałam czegoś z przytupem, a najnowszy sezon jednak mnie rozczarowal, takie bajki z morałem. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Fajne seriale nowe 20.06.23, 21:56 Oglądasz tocsamo6 co ja. A black mirror ja się boje6. Obejrzałam 5 odcinków i nieswojo mi było po każdym. Seriale mają mnie relaksować a nie wywoływać niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 19:27 bac lustra to ja sie boje, nie przypadl mi do gustu po prostu, jak i inne ale tak, seriale ogladam z reguly w lozku, przed zasnieciem (kremy sie wchlaniaja) i chocby z tego powodu wole cos powiedzmy obyczajowego, fantasybajkowego (nawet jesli sa potwory i inne stwory) a nie style true crime itp, o medyczne bardzo lubie ale chyba moda minela jestem juz w takim wieku, ze zycie ma byc lekkie, mile i przyjemne w kazdym aspekcie Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 20:02 Jak lekkie, miłe i przyjemne, to polecam seriale koreańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fajne seriale nowe 22.06.23, 01:35 a nie, po stokroc nie, sa, dla mnie oczywiscie, jakies takie 'denerwujace', maniera nie podpasowala nie lubie tez skandywskich, sa takie 'duszne', ' przydymione', wole zdecydowanie angielskojezyczne Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Fajne seriale nowe 22.06.23, 07:39 Hmm w koreańskich serialach jest tyle lekkości co okrucieństwa, bezduszności Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Fajne seriale nowe 22.06.23, 11:45 Ale jest sporo lekkich, jesli ktoś takie preferuje. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-joan Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 20:31 Wlasnie obejrzalam kryminalny Dochodzenie 2020, szwedzko-dunski, na faktach. Bardzo mi sie podobal. I jeszcze Na swieczniku 2023, argentynski, tez krymianal-dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 20:45 Jeśli to the killing to mnie też się podobał ale argentyńskiego nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
elle-joan Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 21:50 Nie, inny www.filmweb.pl/serial/Dochodzenie-2020-815674 Odpowiedz Link Zgłoś
shangri Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 22:31 Beef - czarna komedia na Netflixie Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Fajne seriale nowe 17.06.23, 23:32 Beef (Awantura) jest świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fajne seriale nowe 18.06.23, 01:17 Nie taki nowy (juz ma ponad rok ) ale jesli lubisz Colin Firth to w sam raz lekarstwo na chorobe: en.wikipedia.org/wiki/The_Staircase_(miniseries) Chyba wciaz jest na Netflix - enjoy! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Fajne seriale nowe 18.06.23, 08:45 Z Firthem na Hbo Max. Na Netflixie jest film dokumentalny o Petersonie. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Fajne seriale nowe 18.06.23, 07:46 na Apple tv pokecam bad sisters oraz rozdzielenie Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.78 Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 08:44 bad sisters super. mi się też podobał czarny ptak. gościu grający mordercę wymiata. Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 11:37 Oskarżeni, HBO. Nike zaskoczona na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Fajne seriale nowe 25.06.23, 18:04 Prześwietny, właśnie oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 11:58 spodobał mi się "Stary człowiek" na Disney+ też chcę takie psiska... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 19:25 Bardzo dobry serial. Jest już drugi sezon? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Fajne seriale nowe 21.06.23, 19:36 Najlepszy z najlepszych to Bosch. Ale pewnie znasz . I bosch legacy. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Fajne seriale nowe 22.06.23, 07:43 Na nowości poczekam do jesieni. Jakoś tak mam że wiosną i latem rzadko oglądam seriale. Szkoda mi na nie czasu raczej czytam na świezym powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Fajne seriale nowe 25.06.23, 17:24 Skończyłam Małą Doboszkę. Le Carre ma szczęście do serialowych ekranizacji swoich książek. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Fajne seriale nowe 02.07.23, 16:33 Podpiszę się. Świetny serial, mnie przypomina mieszankę The Leftovers + Stranger Things + the Last of Us. Odpowiedz Link Zgłoś