tromedlov 18.06.23, 21:51 I teraz Górski. ludzie.fakt.pl/robert-gorski-odchodzi-ze-szkla-kontaktowego-i-broni-daukszewicza/zjqjf5d No cóż. Ja jestem murem za Daukszewiczem. Odklejka niektórych staje się już cokolwiek niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 21:54 z tego co kojarzę, to Daukszewicz wyjatkowo chamsko "zazartowal" az sie tam Jacoń prawie popłakał po tym natomiast mozecie mu teraz dac prace w TVP Info - idealnie sie nada Odpowiedz Link Zgłoś
jahelena Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:04 Jacoń sam się wdrapał na swój krzyż, kolego "mam niestety nieodparte wrażenie, że sam się na swój krzyż wdrapał, bo nikt go tam nie powiesił" www.plotek.pl/plotek/7,154063,29881329,robert-gorski-odchodzi-ze-szkla-kontaktowego-porownal-tvn24.html Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:07 Owszem, niestosownie przy osobie, której to dotyczy ale kontekst był taki, ze wyśmiewał słowa Kaczyńskiego, który mówił, w ten sposób. Ta nagonka na Daukszewicza jest o tyle dziwna, ze on wiele popierających śliw pisał/mówił/śpiewał o osobach LGBT, więc jest to uderzenie w osobę wspierającą. Ale to jest świat, w którym już nie istnieje komunikacja i znaczenie komunikatu. Liczy się tylko to, co odbiorca sobie uwidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:39 szeptucha.z.malucha napisała: > Ale to jest świat, w którym już nie istnieje komunikacja i znaczenie komunikatu > . Liczy się tylko to, co odbiorca sobie uwidzi. > Właśnie. Dlatego bardzo pozytywnie przyjmuję tę akcję solidarnościową. Jesteśmy w tyle jako społeczeństwo z tymi niebezpiecznymi trendami sterowania opinią przy pomocy internetu (pewnie dlatego, że naprawdę kojarzą się z metodami komunistycznymi) i jak będziemy dodatkowo hamować, to doczekamy refleksji i odwrócenia trendów. Na Zachodzie już dawno to poszło za daleko, np. Mat Damon był na skraju przymusowego zakończenia kariery za wygłoszenie opinii, że należy z oskarżeniami czekać na wyrok sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:00 ....a moim zdaniem Daukszewicz stracił tę robotę poniewaz stracił wiarygodność. Wszyscy słyszeli, ze zreflektował się, że ,,p.......ął glupotę". Dzisiaj moze mu kazdy wytknąć, czy aby na pewno nie p.....li głupot. Ta historia z Jaconiem to pretekst! Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:58 punkt widzenia zależy od punktu siedzenia: gdyby Daukszewicz zaheheszkował do ojca zgwałconej córki tekstem "i jak tam, czy spódniczka była za krótka?" to byś uważała że "kontekst był taki, ze wyśmiewał słowa prawaków"? Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:05 Toc napisałam, ze niefortunnie zwrócił się do osoby zamieszanej w zjawisko. Wcześniej jednak omawiał te słowa prezesa. I za to przeprosił. I tak miał y prawo wyśmiewać się z takich słów polityka, gdyby z tym zwrócił się do mnie (na temat mój, czy mojego dziecka) nadal wyśmiewając te słowa a ja bym dowiedziała się o takim kontekscie (bo znam te wypowiedzi, bo mnie ranią, bo trzeba je piętnować), to przeprosiny bym przyjęła i dogadała się co do wspólnego oświadczenia na antenie. Sama mam dziecko z problemem, który inni potrafią wyśmiewać i mam to przerobione. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:12 Jest różnica między puszczeniem gafy i zreflektowaniem się a brnięciem. Daukszewicz puścił gafę - program na żywo i taka konwencja że należy się tam śmiać. Każdemu zdarzy się palnàć głupote, ale rzadko komu szybko się z niej wycofać. Daukszewicz się wycofał, przeprosił, ale machina poszła. A ty woman, przezabawny trollu - ile razy zdarzyło ci się przeprosic? Zapewne nigdy. Przepraszam to takie rzadkie słowo ostatnio, a już w szczególności samo przepraszam, a nie „przepraszam urażonych”. Czapki z głów przed Daukszewiczem, bo to taki dinozaur, który faktycznie przeprasza, z głębi serca, a nie z obawy przed utratà lajków, zasięgów czy głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:29 A ty woman, przezabawny trollu - ile razy zdarzyło ci się przeprosic? Zapewne nigdy. nigdy! moja przezabawność jest wieksza niz Daukszewicza i Górskiego, i mi wolno Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:45 dreg13 napisała: > Czapki z głów przed Daukszewiczem, bo to taki dinozaur, który faktycznie przeprasza, z głębi serca Nieistotne, że z głębi serca i szczerze. W komunistycznych sektach po samokrytyce następuje ścięcie Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 04:43 Przeprosił, a za chwilę puścił tekst, że Jacob sam wdrapał się na krzyż. Doprawdy piękne przeprosiny Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 08:30 Nie za chwilę, tylko po tygodniu gdy wylało się na chłopa morze hejtu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 09:48 borsuczyca.klusek napisała: > Nie za chwilę, tylko po tygodniu gdy wylało się na chłopa morze hejtu. *sorry po miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 09:23 No nie tak za chwile, w miedzyczasie Jacon zdazyl publicznie przeprosiny odrzucic. Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:42 Jest chyba różnica między zgwałconą córką a dzieckiem zmieniającym płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:47 tak: taka, że zgwałcona córka sama sobie winna bo miała za krótka spódniczkę Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 01:52 Stuknij się w głowę, tylko mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 08:25 ty też sie stuknij, ale z rozpedu Odpowiedz Link Zgłoś
black.imak Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:35 Oglądałam to, było dokładnie tak jak mówisz. Analizując całość a nie wyrwany z kontekstu fragment, atak na Daukszewicza jest nie zrozumiały. Jeśli chodzi o Jaconia, to mam wrażenie, że dla niego historia z córką to wciąż jest szok, trauma, z którą nie potrafi sobie poradzić i stąd jego wzmożona, przesadzona działalność w tym temacie. Zachowuje się jakby nic innego już dla niego nie istniało. Dlatego uważam, że komentarz, że sam się powiesił na tym krzyżu jest bardzo trafny. Chyba potrzeba tu terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
seaview Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 07:03 Mam identyczne zdanie, również na temat Jaconia. Jeszcze inna rzecz, że TVN w to idzie i pomaga Jaconiowi w realizacji jego wzmożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 08:25 ty tez masz niezle wzmozenie - w przypadku np. fejkowych oskarzen w sprawie molestowan Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:36 No to coś pan Jacoń przewrażliwiony jakoś. A płeć jego potomka bądź potomkini jest prywatną sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:40 No, nie jest już sprawą prywatną, bo książkę napisał i jest aktywistą. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:01 Ja też jestem za Daukszewiczem. Gafa była - fakt, ale Jacoń zrobił z niej absurdalną dramę. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:04 Pamiętam, że Jacoń rozkręcił aferę o trzymanie się przez sędzię (albo sędziego, nie pamiętam) z góry narzuconych procedur. Mając pretensję do tegoż zamiast do tych, którzy je stworzyli Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:13 Ej, chyba nie do końca. O ile pamiętam, to zwracał uwagę pani prokurator, że wniosek o opinię biegłego nie jest obowiązkowy. No bo nie jest. A te sprawy tak naprawdę nie mają żadnej procedury uregulowanej ustawowo Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:23 Ale nie o to mi chodziło. Nie o prokuratora. Na 100% procent o sędzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:33 Rozmowa na korytarzu? To było z panią prokurator. W trakcie rozprawy to nie kojarzę żeby "kręcił aferę." Jeśli zwracał na coś uwagę, ale to nie w trakcie rozprawy tylko w wypowiedzi z offu to na to, że sędzia zwracał(a) się do strony powodowej zgodnie z płcią uwidocznioną w akcie urodzenia. Tylko to nie jest kwestia procedury, bo nic nie stoi na przeszkodzie, by stosować określenia zgodne z płcią odczuwaną. Jest taki poradnik opracowany przez poprzedniego RPO, który wskazuje, że nie ma żadnych przeszkód proceduralnych by w toku przesłuchania tak właśnie robić. Jedyny moment, kiedy trzeba podać dane z dowodu to sprawdzenie obecności na początku rozprawy. I żadne regulacje tu nie są narzucone, bo te sprawy w ogóle nie mają regulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:30 NO czyli jednak źle pamietasz. Dzwonią ale nie wiesz w którym kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:20 heca7 napisała: > Pamiętam, że Jacoń rozkręcił aferę o trzymanie się przez sędzię (albo sędziego, > nie pamiętam) z góry narzuconych procedur. Pamietam. Chodzilo o koniecznosc pozwania rodzicow transplciowego doroslego dziecka. Tez zdziwilo mnie ze ma zal do Sadu choc wie ze taka jest glupia procedura i Sad musi to zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:31 Nie o to chodziło. O tym on mówił publicznie. Pretensje miał ( i to uzasadnione) o coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 03:28 Tez to pamiętam. Ale ja zrozumiałam to tak ze nie ma pretensji do sądu, bo w końcu czlowiek wyksztalcony jest i wie, że sąd porusza się w ramach obowiązującego prawa tylko ze prawo jest tak głupio sformułowane, uchwalone przez posłów ze dziecko musi pozwać rodzicow by zmienić płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:19 Szczyt braku logiki to fakt. Jakby rodzice mu płeć "wybrali" wedle widzimisię. To już nie czas doktora Money i jego urojeń o dowolności tożsamości płciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 14:13 Ta pani mnie nie lubi. A o eksperymentach dra Money też pewnie słyszała, bo i skąd. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:29 Nie zrobił dramy. Oni się dogadali. To TVN nie umiał tego rozegrać jak trzeba. Po dogadaniu się Panów mogli Dauszkewicza przywrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:55 Niestety nie dogadali się bo Jacon nie uznał przeprosin i pojechal na długi urlop avsprawyvtoczyly sie juz bez jego udziału ale pod wpływem ostatniego jego wpisy na prywatnym koncie. Czy faktycznie taki byl jego cel raczej wątpię bo w sumie chyba wizerunkowo to on najbardziej stracił oraz sprawa na ktora starał się zwrócić uwagę opinii publicznej. Obawiam się że wiele osób przestanie kibicować jemu i jego dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 14:10 NO chyba jednak się dogadali o czym mówią obydwoje (mowią/piszą to samo). Moze u ciebie wizerunkowo stracił...i wielu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 17:49 A ktory dzisiaj to ona skoro obydwoje? Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 19:42 Wygląda to tak, jakby Hanusinamama uznała pytanie Daukszewicza za zasadne: "jakiej płci on dzisiaj jest?" Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:03 Dwóch pierdzieli bez poczucia humoru. Dobrali się w korcu maku. Może w końcu wrócę do oglądania szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:04 Właśnie ogłosili, że Andrus też odszedł. Widziałam na żywo ten żart Daukszewicza i był niesmaczny. Potem chyba poszło lawinowo. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:06 Właśnie ogłosili, że Andrus też odszedł. Wszyscy teraz powinni przejść do konkurencji w TVP Info i razem z Ogórek szczuć na transy . Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:38 O Jezu, ta od chudzinkowatych, szeroko rozstawionych nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:00 Ta od męża kryminalisty, który kradzione pieniądze przelewał na jej konto, ale ona problemów żadnych w związku z tym nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:58 livia.kalina napisała: > Ta od męża kryminalisty, który kradzione pieniądze przelewał na jej konto, I jakby kasy było mało, to kradł jeszcze sztućce. Bareja by tego nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 09:05 A mnie zawsze zastanawiało, dlaczego nie zmieniła nazwiska po ślubie. Zawsze myślałam, że panie (bo panowie to często patriarchalnie dumni z najbardziej porażkowego) z ulgą przechodzą na pomężowskie (no chyba że też paskudne). Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:50 Ja tez to oglądałam i odniosłam wrażenie że Daukszewicz w pierwszej chwili nie zajarzył do kogo to mowi s byl na fali akurat omawianego tematu. Żart miał uderzyć i ośmieszyć Kaczora s trafił w Jaconia który objawił się na ekranie. Kozliwe że skoro panowie tak naprawdę na codzień są na "ty" nie zdazyl skojarzyć nazwiska z problemem Jaconia, zanim zart mu wyrwał się z ust. Natychmiastowa reakcja bylo podsumowanie ze 3,14eprznąl straszna głupotę ale mleko juz się rozlało i faktycznie potem już poooszłoooo Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:56 babcia47 napisała: > 3,14eprznąl straszna głupotę ale mleko juz się rozlało > i faktycznie potem już poooszłoooo No ale co z tego? Normalni, dorośli ludzie wyjaśniają nieporozumienie, idą jakieś przeprosiny, które są przyjmowane i koniec sprawy. No ale nie w religii woke, gdzie nie ma instytucji spowiedzi i przebaczenia, a wszelkie odstępstwa od linii i błędy są karane natychmiastową banicją. Absolutnie modelowy przykład lewicowego sekciarstwa. Co gorsza, w mainstreamowej, podobno "centrowej" telewizji 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 03:17 Dramatika nie przeginaj. Sprawa jest osobista i osobiste reakcje. Jak Jacon zareagował nawet nie mam do końca odwagi oceniać bo facet sporo przeszedł i nigdy nie będę próbować wrzucić sie w jego rolę i odczucia . Próba przypisywania temu jakiejś lewicowości czy innego politykierstwa jest od czapy. Sama bym tak samo starała się wesprzeć swoje mlodevgdyby znalazło się w podobnej sytuacji. Nie wiem ile bym miała siły i dystansu by przez to przebrnąć i żadna opcja polityczną nie ma z tym nic wspólnego. Z historycznego punktu widzenia najczęściej problem ten dotykał klasy arystokratycznej w porywach do konserwatywnej przynajmniej w Polsce. Wiele osób z tzw arystokrqcji i pochodzących z niej ludzi kultury mozna by dzis spokojnie " zapisać" do lgbt. Nie wspomnę juz nawet o europejskich rodach królewskich. Nawet Juliusz Cezar miał wg Swetoniusza epizod jak najbardziej gejowski w swoich doświadczeniach.. ech ta ludzkość. Od tysiaclefi lewacka Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 09:08 A w chłopstwie kazirodztwo za to nierzadkie było (i nie ma na myśli małżeństw wujów z siostrzenicami, bo to akurat głównie włoska arystokracja). A co to religia woke? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 09:40 babcia47 napisała: > Próba przypisywania temu > jakiejś lewicowości czy innego politykierstwa jest od czapy. > Nie wiem ile bym miała siły i dystansu by przez to przebrnąć i żadna opcja politycz > ną nie ma z tym nic wspólnego. TVN, który pozbył się Daukszewicza, też ma problem z dystansem, bo nie ma siły przez to przebrnąć? Jacoń może rozdzierać szaty do końca świata i dłużej, ale z chwilą, gdy TVN wyciągnął konsewkencje wobec Daukszewicza, to sprawa stała się ideologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 17:57 Naciągasz fakty. Nigdzie nie spotkałam się z informacją ze to tvn pozbyl sie Daukszewicza, nawet on sam o tym nie wspomnial za to napisał, że sam rezygnuje. W stacji pewnie czekano aż emocje ucichną jak w przypadku Kraśki i z przyczyn typowo finansowych nikt o takim rozwiązaniu, wyrsuceniu nie myslał bo jednak Pan K D przyciągał sporo ludzi przed ekran Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:06 Facet głupio walnął i zrobiło się niezręcznie, ale od razu się zreflektował i raczej szczerze przeprosił. A nieumiejętność przyjmowania przeprosin to dość brzydka cecha. Ciekawe jest co innego. Teraz wszyscy murem za Daukszewiczem a dzień po i nawet już po tym jak przeprosił ludziska byli skłonni go utopić w łyżce wody. Nie dziwię się wcale, że gość wysiadł po tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:08 Może to nie ci sami - raz tak, raz siak. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:14 Na szczęście nie mój cyrk, nie moje małpy. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:11 Na pewno nie chciałam go utopić. Nawet nie wiedziałam, że cokolwiek takiego było - ominęło mnie to jakoś. Pogróżki w stronę rodziny Daukszewiczów, tropienie gdzie mieszkają itp. uważam za bardzo niebezpieczne dno dna. Obawiam się, że hm... Rośnie bardzo dziwna, radykalna grupa, która byłaby w stanie zabić za jedno słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:16 Nie miałam ciebie na myśli. Widziałam komentarze na Pudlu dzień po całej akcji i były właśnie zatrważające. Taki motłoch z widłami, gdzie w zasadzie nic takiego się nie stało. A po ostatnim artykule nagle całkowita zmiana frontu i niech się pan trzyma panie Krzysztofie... Nie twierdzę, że to dokładnie ci sami ludzie, ale sam trend i nagła zmiana prasy dają do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:23 Dla mnie od początku była oczywista intencja K.D. i oniemiałam z wrażenia, ze ciąg dalszy był jaki był, bo spodziewałabym się wspólnego oświadczenia obu osnów - zaszło nieporozumienie, to była trawestacja, wiemy jak jest w rzeczywistości a to, co gada polityk, to właśnie niezrozumienie niczego i może robić dużo złego,, graba, graba, buzi, buzi. Jednak Stańczyk miał chyba lżej ;-P I jednak nie lubię religii, w której brak przebaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 00:37 W całej tej historii chyba właśnie to mi się najbardziej nie podoba: nieprzyjęcie przeprosin. Ale cóż, najwyraźniej Jacoń nigdy w życiu żadnej gafy nie strzelił i to pewnie stąd taka zaciętość i brak zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 01:15 Mnie się jeszcze nie podobała ta wyliczanka Jaconia z czego to się śmiać nie można. No cóż jakby tak pomyśleć to z niczego się nie powinniśmy śmiać, bo zawsze na końcu będzie ktoś urażony. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 09:38 reinadelafiesta napisała: > W całej tej historii chyba właśnie to mi się najbardziej nie podoba: nieprzyjęc > ie przeprosin. Mam tak samo. Tym bardziej ze panowie sie podobno dobrze znaja, wiec Jacon musial wiedziec ze zlych intencji w tym nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:32 Ale przecież z Jaconiem się dogadali wiec jaka nieumiejętność? To TVN dał tu ciała nie umiejąc tego dobrze rozegrać Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 14:07 Jak się dogadali skoro się wcale nie dogadali? Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:25 Dauszkiewicz. Przy okazji jak to jest, że z jednych rzeczy wolno się śmiać, a z innych nie? Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:28 Ależ Daukszewicz. Skąd Ci się wzięło inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:32 Ok. W trakcie, gdy ja wysyłałam Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:34 Przy okazji jak to jest, że z jednych rzeczy wolno się śmiać, a z innych nie? Nie wiadomo. Do tej pory można się było bezkarnie śmiać za chłopa przebranego za babę i nie wiem komu to przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:37 Ostatnio e ddtvn był gość przebierający się za ciotkę na scenie i taką satyrą bawiący widownię. Może znowu można? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:39 Od razu myślę o pani Karolinie Surówce. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:50 Ahahahaha Bo to zależy tylko, kto się śmieje. Co wolno wojewodzie… Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:04 weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,29870888,zygmunta-to-zesmy-chowali-przed-andrzejem-mateusz-glen.html Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:31 Nie dziwię się Jaconiowi, że jest przewrażliwiony Nie bardzo winię też Daukszewicza, że palnął...no, palnął, zdarza się, niestety wiek robi swoje. Po wpadce przeprosił, to się liczy Bardzo się dziwię hejtowi na Daukszewicza, wydawałoby się, że Jaconiowi raczej powinno zależeć, żeby całą tę gafę wyciszyć, a nie rozgłaśniać Wpis Górskiego - klasa Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:33 Przerważliwony? Moze dla ciebie tak się wydaje bo nie miałaś podobnych problemów. On nie jest "przewrażliwiony" Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:41 Wygląda na to, że Jacoń - TAK: JACOŃ - "załatwił" świetny program. Nie dziwię się, że wszyscy odchodzą. Tylko... kto teraz będzie Szkoło oglądał? Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:48 Mnie tam się Szkło już trochę przejadło, a najbardziej wkurzają mnie telefony od widzów - kiedyś jakoś ludzie mieli coś do powiedzenia, a teraz jest coraz więcej telefonów typu: "Dobry wieczór, oglądam was od zawsze, kocham was, uwielbiam Szkiełko, chciałam pozdrowić Zygmunta z Jeleniej Góry i moją mamę, która siedzi tuż obok mnie" Obie Katarzyny lubię, to muszę przyznać Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:53 Ja ich wszystkich lubię, Daukszewicza, Andrusa i Jachimka najbardziej, no i bardzo brakuje mi genialnej Marii Czubaszek... Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:41 Ja przestałam oglądać, jak jej zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 22:57 Ha ha, mamę, która siedzi koło mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:06 ayelen40 napisała: > Ha ha, mamę, która siedzi koło mnie... no jak ludzie mieszkający razem składają sobie życzenia urodzinowe na fb to tym bardziej mogą się pozdrawiać przez tv, siedząc obok siebie Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:08 W sumie logiczne. A mama pewnie cała w skowronkach, że była w telewizji, 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:09 W tego typu programach telefony od widzów to zawsze najsłabszy punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:25 borsuczyca.klusek napisała: > W tego typu programach telefony od widzów to zawsze najsłabszy punkt. Popieram. Zawsze wyciszan jak ktos dzwoni. Za to lubie smsy Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:27 Ale czasami się zdarzają ludzie, którzy naprawdę mają coś mądrego do powiedzenia - dlaczego nie mogą tych telefonów jakoś przesiewać? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:55 la_felicja napisała: > dlaczego nie mogą tych telefonów jakoś przesiewać? hehehhehehehehe buhhhhhhahhahahaha Serio tak teraz wygląda odbiór rzeczywistosći według standardowej ematki? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:35 Ale pracują tam osoby, któe powinny umieć się odnaleźć w takich sytuacjach. I tak wtopa każdemu się moze przytrafić. Panowie się przeprosili, dogadali. Czepianie się teraz jaconia jest równie durne jak ten głupi żart. To TVN zawalił tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:34 Nic nie załatwił bo się dogadali. Zniknij głupi trollu bo tylko zamęt siejesz ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 14:04 hanusinamama napisała: > Nic nie załatwił bo się dogadali. tylko w twojej alternatywnej rzeczywistości, hanusina. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:04 Prawda jest taka, że internet tylko czyha na jakieś potknięcie. Obojętnie kogo. Byleby szedł hejt. Całe morze oburzonych, zniesmaczonych, zbulwersowanych którzy znajdują sobie byle pretekst w imię którego można, pod pozorem szlachetnych intencji, walić w kogoś jak w bęben. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:10 Niczym średniowieczna gawiedź, próbująca poradzić sobie z problemami, obrzucając wskazaną osobę kamieniami, tyle, że w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
beznickova Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:48 Jest całkiem ciekawa książka Jona Ronsona m.in. o ludziach, którzy zostali praktycznie zlinczowani z powodu głupiego żartu, czasem z konsekwencjami typu utrata pracy i problem ze znalezieniem kolejnej włącznie – „So You've Been Publicly Shamed” (w Polsce wydana jako „#WstydźSię!”). I w ogóle o wstydzie jako mechanizmie kontroli społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:50 a czy jest jaks ksiazka o ludziach ktorzy z powodu czyjegos glupiego zartu popelnili samobojstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
beznickova Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:20 Przypuszczam, że całe mnóstwo – jedno drugiego nie wyklucza. Akurat w tej książce, o ile mnie pamięć nie myli (czytałam dobrych parę lat temu), nie chodziło o żarty wymierzone w kogoś personalnie, acz jak najbardziej były tam przykłady zachowań obiektywnie zasługujących na potępienie (w tym np. plagiatu). Pytanie gdzie leży granica między słusznym oburzeniem a linczem i czy linczujący dają upust agresji wyłącznie w odruchu moralnego wzmożenia, czy np. są potencjalnie bardziej skłonni także do zachowań mogących potencjalnie doprowadzić kogoś do samobójstwa. Bardziej obrazowo mówiąc, czy adekwatną reakcją na głupi czy nawet zwyczajnie podły żart jest życzenie komuś, żeby dziecko wpadło mu pod pociąg, pies zdechł, a teściowa padła na zawał i czy aby na pewno autorzy takich życzeń, często anonimowych, mają kryształowo czyste intencje, a tak poza tym są przemiłymi ludźmi, brzydzącymi się wszelką przemocą. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:24 nie chodziło o żarty wymierzone w kogoś personalnie tu byl zart personalny - dokladnie zapytal o jego dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:37 woman_in_love napisała: > tu byl zart personalny - dokladnie zapytal o jego dziecko Społeczeństwo jest słabo wykształcone i nie rozumie wielopoziomowej retoryki. Tak to jest z potomkami chłopów pańszczyźnianych. Potem jeden z drugim robią raban, że: 1. ktoś wyzywa czyjeś dziecko od bękartów pod pretekstem, że ten ktoś popiera wyzywanie dzieci od bękartów 2. ktoś obciąga figurze papieża pod pretekstem, że to satyra na lewactwo 3. ktoś popiera wojnę pod pretekstem, że to walka o pokój Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:38 woman_in_love napisała: > nie chodziło o żarty wymierzone w kogoś personalnie > > tu byl zart personalny - dokladnie zapytal o jego dziecko Zapytał, jakiej płci jest Jacoń, nie jego dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
beznickova Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:48 Gwoli ścisłości, pytał o samego Jaconia, nie o jego dziecko Co nie zmienia oczywiście faktu, że w kontekście życiowych doświadczeń jego rodziny aluzja do pierdolenia Kaczyńskiego wybrzmiała wyjątkowo nieszczęśliwie ani że nie musiała być dla niego czytelna. Generalnie nie do końca rozumiem w świetle tekstu, który ktoś zalinkował (z mało wiarygodnego medium typu Pudelek, ale zakładam optymistycznie, że przytoczono fakty), skąd zarzut o „zmienieniu się w kata”. A wpis Neni chyba abstrahował od sprawy Daukszewicza, takoż mój – temat jest ciekawy sam w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:08 beznickova napisała: > I w ogóle o wstydzie jako mechanizmie kontroli społecznej. To słaba książka, bo tu nie chodzi o wywołanie wstydu, tylko strachu. Przed linczem i śmiercią cywilną Odpowiedz Link Zgłoś
beznickova Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:31 Czy słaba, najlepiej ocenić po lekturze (wiem, śmiałe założenie ) – przy czym internetowe lincze i cancel culture to tylko jeden z wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:40 beznickova napisała: > Czy słaba, najlepiej ocenić po lekturze (wiem, śmiałe założenie ) Tutaj akurat tytuł mówi wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 18.06.23, 23:42 Nie ma nic bardziej odświeżającego niż woke afera #na oddziale Daukszewicza mi nie żal, ma dokładnie to, na co zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 00:05 Daukszewicz sobie poradzi bo pod względem finansowym to pewnie żonie na waciki zarabial przy tym co zdolal sobie wczesniej zapewnić. Może i satyryk a finansowo kuty na cztery łapy. Gorzej bo program na tym straci , szczególnie że odszedł tez A Andrus pan Górski nie zdążył jeszcze jakoś zaznaczyć specjalnie swej obecności choc rokował Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 00:18 babcia47 napisała: > Daukszewicz sobie poradzi Sugerujesz, że "oj tam oj tam" i można ludzi kancelować za głupie wpadki, jeśli tylko sobie poradzą? Bo moim zdaniem warto rozważyć przyprowadzenie do tefałenu jakiegoś egzorcysty. Co innego jak dzieciaki ze "stop bzdurom" się bawią w lewicowe ekstremizmy, a co innego, jak dorośli i poważni ludzie odstawiają podobne cyrki, bo to sprawia, że wizja elgiebetowego zamordyzmu przestaje być już taka spiskowa i szurska. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 01:19 Nie uważam, że szkiełko bardzo straci na braku Pana Daukszewicz wśród komentatorów oraz pułapek. Andrusa a sam tvn i pan Jacon na rozbuchania tej gównoburzy. Mnie osobiście pociesza fakt, że nie odbije się to na sytuacji p. Daukszewicz bo facet generalnie sobie radzi i nie był w szkiełku dla zarobku za to nie raz dawał przyklsd solidarności z osobami lgbt i pewnie kibicował Jaconiowi w jego życiowych zmaganiach związanych z tym tematem. Durny zbieg okoliczności, brak refleksu ze strony Daukszewicza, nadmierna reakcja ze strony Jaconia.. Piszę ze generalnie Daukszewicz sobie z tym poradzi a per saldo straci Jacoń i sprawa którą popierał i o którą walczył . Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 01:21 Kuźwa, Pana Andrusa bez pułapek Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:37 Babcia zacznij czytać coś wiecej niż TVP moze. Bo to nie Jacon zrobił gównoburze, oni się dogadali. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:51 dramatika napisał(a): > Co innego jak dzieciaki ze "stop bzdurom" się bawią w le > wicowe ekstremizmy, Dzieciaki ze "stop bzdurom" wykorzystały sytuację oraz dużo głupszych od siebie w celu wykonania solidnego skoku na kasę. Ideologi tam nie było wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:05 dyzurny_troll_forum napisała: > Dzieciaki ze "stop bzdurom" wykorzystały sytuację oraz dużo głupszych od siebie > w celu wykonania solidnego skoku na kasę. Ideologi tam nie było wcale. Kto ich tam wie Moim zdaniem w tych squotach na serio kwitnie bolszewizm, a dzieciaki tylko wykorzystały okazję, ze stały się sławne. Ale przy okazji przypomniało mi się, że przecież Daukszewicz to nie pierwszy raz - już radio Nowy Świat pozbyło się swojego własnego prezesa za misgenderowanie Margota właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 06:46 Rany, nie wiedziałam że jeszcze kręcą te aferę... Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 07:53 Zachowanie Daukszewicza nazywać "niefortunnym"🙄 Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 08:13 Czyli tak: -Dauszewicz wali żarcikiem, który brzmi jak drwina. - Jacon pisze emocjonalny post nt żarcików i jak one bolą. - Ludzie hejtują Dauszewicza -Dauszewicz wali focha, ze hejt nie jest ok - i przekierowuje go zwrotnie na Jaconia i środowisko LGBT. Brzmi ok, nieprawdaż..? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 08:17 Pominęłaś etap drugi, w którym Daukszewicz przeprasza. Oraz fakt, że z nagrania dłuższego fragmentu wynika, że żart był celowany w miłościwie nam panującego szeregowego posła z Żoliborza. Teraz czekam, aż rudzi i łysi poczują się urażeni piosenką Andrusa o jamniku. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 08:19 Dlatego Andrus na wszelki wypadek już teraz odszedł 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 09:01 Nie ma to znaczenia. Znaczenie ma fakt, ze Jacon napisał emocjonalny wpis, jak bardzo bolesne są żarty z osób LGBT dla tych osób i ich bliskich („został katem”), a Daukszewicz skarżąc się na hejt, którego jego rodzina nie może znieść - skierował ten hejt zwrotnie na Jaconia i jego rodzinę, którzy - serio- całego morza hejtu doświadczają na codzien… Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 09:18 Fakt przeprosin nie ma dla ciebie znaczenia? Cała inba trwa od 17 maja, więc pan Jacoń miał sporo czasu, żeby się zreflektować i jednak pszująć rękę wyciągniętą na zgodę. Nikt tak jak osoby LGBT nie potrzebuje sojuszników, a tutaj wieloletni sojusznik został spuszczony w klozecie za głupotę i rzeczywiście teraz rykoszetem znowu dostanie się LGBT. Zobacz na dramatike w tym wątku jak przeżywa time of her life 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 09:51 borsuczyca.klusek napisała: > Zobacz na dramatike w tym wątku jak przeżywa time of her li > fe 🙄 A niby dlaczego mam nie mieć satysfakcji? Życie potwierdza moją opinię o tym, że polityczna poprawność na gruncie literek terroryzuje ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:14 przed wojną to by Jacoń wyzwał gościa na pojedynek i zastrzelil go z pistoletu - tak jak postulowal Korwin i konfiarze twojego pokroju Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:17 Albo Daukszewicz Jaconia (czy nie pojedynkowala się tylko szlachta czasem?). Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:45 woman_in_love napisała: > przed wojną to by Jacoń wyzwał gościa na pojedynek i zastrzelil go z pistoletu > - tak jak postulowal Korwin i konfiarze twojego pokroju Jacon jest zbyt wielką pi*dą aby zdobyć się na taki gest, on jest jedynie zdolny "cierpieć za milijony katusze" w internetach.... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:51 Jacon jest zbyt wielką pi*dą spokojnie, odstrzelenie na wpół ślepego i starego dziada to nawet ja mogę przeprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:53 woman_in_love napisała: > Jacon jest zbyt wielką pi*dą > > spokojnie, odstrzelenie na wpół ślepego i starego dziada to nawet ja mogę przep > rowadzić Tak, ale najpierw trzeba się by było zdobyć na ten gest... Przypominam Michał Boni (to ciul)... Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:53 A za ten wpis, moja droga, to już jest prokurator Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:54 e tam prokurator, boje sie teraz że mnie UK wpisze jak Korwina na liste persona non grata Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:56 tromedlov napisał(a): > A za ten wpis, moja droga, to już jest prokurator Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:19 Fakt przeprosin nie ma dla ciebie znaczenia? Wyobraź sobie tak że cie zgwalcili i teraz twoj stary to Jacoń i: - Jacoń nie słuchał Szkła, bo był zajęty przygotowaniem do swojej roboty - i nagle wszedł na wizję i dostał strzała z tekstem o tym, że miałaś za krotka spodniczke - poplakal sie od tego prawie - a teraz ktos chce, żeby przyjal przeprosiny za ten zarcik Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:23 Ale czekaj czekaj - to nie ty cały czas piszesz o krótkich spódniczkach? W którymś z kolei już watku? Czyli wyśmiewasz ofiary gwałtu? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:31 Czyli wyśmiewasz ofiary gwałtu? dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:28 Wiem, że trojlujesz, ale postaram się odpowiedzieć ci na serio. Zapieczenie się w żalu najbardziej szkodzi poszkodowanemu. To jest trucizna, która się sączy dniami, tygodniami czasami latami. I czasem na te przeprosimy się czeka a one nie przychodzą, czasem są nieszczere, czasem wydarzyło się coś takiego za co nie ma możliwości przeprosin (nie znaczy że nie powinno się próbować). Ale przebaczenie to wyzwolenie, które pomaga również przebaczającemu. Tutaj pan Jacoń postanowił zapiec się w swoim żalu i uderzy to głównie w niego, ale też niestety w osoby, w których imieniu tu występował. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:43 no nie, nie dokładnie - bo to nie Jaconia trzeba by przepraszac w taiej sytuacji tylko w pierwszej kolejnosci napalone laski w za krotkich spodniczkach, ktore jezdzily noca boltem lub robily jakies inne prowokujace zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:41 ale to miałby przepraszać twojego starego Jaconia za ten żarcik czy ciebie? może najpierw ciebie? 1) tak czy siak, mi by nie przyszło do głowy zażartować na wizji że miałaś za krótką spodniczkę do twojego starego, ktory podobno jest moim kolega, bo bym sie bala że mi UK da potem zakaz wjazdu tak jak Korwinowi ktory zartowal na wizji ze kobiety sa glupsze albo że twoj ojciec przyjdzie i przywali mi na parkingu takiego liścia ze az mi botoks przemieści sie z lwiej zmarszczki wprost do moich słodkich usteczek 2) tak samo nie przyszłoby mi do głowy zażartować na wizji z lasek ktore poronily, transów, idiotów ktorzy skoczyli na głowke itd.. bo jakoś glupio mi by było to zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:47 To nie był żart napisany na zimno, ćwiczony i wypowiedziany z pełną świadomością tylko niefortunne wypalenie w złym czasie i w złym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:51 Jak to nie przyszłoby ci do głowy? Własnie przecież napisałaś, że żartujesz z ofiar gwałtu, bo miały za krótką spódniczkę. Uwaga - ja jestem ofiarą napaści seksualnej i napisałaś mi, ze żartujesz z ofiar gwałtu. Zażartowałaś "na wizji", czyli na forum ematka. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:53 ale za wypowiedzi na ematce, to UK nie da mi zakazu wjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:55 woman_in_love napisała: > ale za wypowiedzi na ematce, to UK nie da mi zakazu wjazdu Udawaj, że jesteś z Monty Pythona, może nie zrobią śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:48 borsuczyca.klusek napisała: > Tutaj pan Jacoń postanowił zapiec się w swoim żalu i uderzy to głównie w niego, > ale też niestety w osoby, w których imieniu tu występował. Ale przecież cało to środowisko istnieje i identyfikuje się tylko poprzez "zapiekanie się w swoich żalach". Bez tego oni po prostu nie istnieją. W polowaniu na wrogów, kórych mogą potem kankel kulkul są dużo lepsi od Pana Prezesa, tego Pana Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:54 woman_in_love napisała: > Fakt przeprosin nie ma dla ciebie znaczenia? > > Wyobraź sobie tak że cie zgwalcili i teraz twoj stary to Jacoń i: > - Jacoń nie słuchał Szkła, bo był zajęty przygotowaniem do swojej roboty > - i nagle wszedł na wizję i dostał strzała z tekstem o tym, że miałaś za krotk > a spodniczke > - poplakal sie od tego prawie > - a teraz ktos chce, żeby przyjal przeprosiny za ten zarcik A potem się okazuje, że autor żarciku nie kpił z ofiar gwałtu, ale z obrońców gwałcicieli typu dramatiś albo tych wszystkich dziuń, które twierdziły w wątku obok, że Anastazja sama sobie była winna - wychodzi szerszy kontekst - widać jak na dłoni, że obrażający nie miał zamiaru kpić ani z ciebie, ani z twojego ojca - przeprosił I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:55 przeprosil ale ileż to trwało, no ile Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:01 no wiadomo, a jakby zazartowal do ciebie o krotkich spodniczkach a twoja corka zostala zgwalcona, to takie przeprosiny by wystarczyly? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:05 To zależy, czy była wtedy w spodniach czy jednak w spódnicy. Już zmień płytę, bo przynudzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:06 Dokładnie, nudziarz/nudziara/nudzidło Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:06 Jakby wyśmiewał wypowiedz polityka, to jeszcze bym się przyłączyła. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:09 Jakby wyjaśnił, nawet krótko, że chciał zażartować z głupoty prezesa, a nie z córki, to normalny człowiek po ochłonięciu obejrzałby sobie ten kawałek programu, żeby zrozumieć kontekst Doskonale rozumiem, że pan Jacoń może być przewrażliwiony, kto by nie był w jego sytuacji. Ale po opadnięciu emocji jednak powinien się troszkę zastanowić, z kim i o co chce walczyć Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:39 Ale czy w ogóle się nie liczy, jaki KD był przed tym "żartem"? Nigdy swoją postawa nie dał podstaw do nazwania go homofobem czy lgbtfobem. Wręcz przeciwnie. Dlaczego to się nie liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:50 mamalgosia napisała: > Ale czy w ogóle się nie liczy, jaki KD był przed tym "żartem"? Nigdy swoją pos > tawa nie dał podstaw do nazwania go homofobem czy lgbtfobem. Wręcz przeciwnie. > Dlaczego to się nie liczy? Bo w tej religii nie ma instytucji przebaczenia. Zrobisz jeden błąd, nawet bez złych intencji, to zasługujesz na wieczną banicję. To samo było u bolszewików i sowietów, ale wiadomo - kto widzi takie analogie, ten pewne szur i płaskoziemca Tych banitów się już całkiem sporo uzbierało i najlepsze jest to, że oni zawiązują sojusz z prawakami Ostatnio widziałam promocję książki o religii woke (tak się teraz nazywa marksizm kulturowy, ale określeń jest więcej), gdzie prelegentami były jakieś lewicowe panie wyklęte z lewicy za terifzm oraz Ziemkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:57 mamalgosia napisała: > Ale czy w ogóle się nie liczy, jaki KD był przed tym "żartem"? Nigdy swoją pos > tawa nie dał podstaw do nazwania go homofobem czy lgbtfobem. Wręcz przeciwnie. > Dlaczego to się nie liczy? Mamy tak podobny nick, ze sama sie pomylilam czytajac ciebie. Ale ja sprawy nie znam w ogole, tyle, co wyczytalam teraz w tym watku. Mysle, ze ten pan co ma dziecko transs siedzi bardzo gleboko w traumie, mimo ksiazki i publicznego poparcia dla swego dziecka. Nie dal rady udzwignac zartu, ale tez moze chcial pokazac jak bardzo jest po stronie swojego dziecka i ze bedzie pazurami wyrywal z gardla wszelkie zarty i uwagi na temat zmiany plci? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:08 >Fakt przeprosin nie ma dla ciebie znaczenia? Ale o co chodzi? Jacon umieścił wpis na insta miesiąc temu, tuż po wydarzeniu i od tego czasu nie międlił tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:15 www.pudelek.pl/piotr-jacon-odpowiada-na-zarzuty-krzysztofa-daukszewicza-i-mowi-o-jego-zonie-poplakala-sie-ze-wzruszenia-6910610478099008a Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:15 Myślę, że KD ma depresję "z tego wszystkiego". Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:44 Czyli miał siedzieć pokornie i obserwować, jak z niego robią homofoba, którym nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:38 A ty pominełaś fakt, ze ponowie pogadali i się dogadali. Tak niechący pominełaś czy specjalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 14:10 Ale Jacoń usunął z Instagrama ten post, w którym opisywał, jak go to zabolało i pod którym zaczął się gromadzić ten największy atak na Daukszewicza po tym, jak się dogadali? Czy tu się dogadali, a tu post dalej wisiał? Bo to jednak duża różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 14:19 No sprawdziłam. Wisi dalej, z komentarzem łagodzącym w stosunku do TVN24, bez żadnego sygnału, że z Daukszewiczem sprawę sobie wyjaśnili. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:42 tromedlov napisał(a): > No cóż. Ja jestem murem za Daukszewiczem. Odklejka niektórych staje się już cok > olwiek niebezpieczna. Najzabawniejsza w tym wszystkim jest ta "wolność" tych tzw. "wolnych mediów" w których masz jedynie "wolność" do posiadania jedynie słusznych poglądów zgodnych z linią partii. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:44 no cóż - okazuje sie, że nie ma się co wysmiewac z innych, nawet jak sa rudzi Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:55 Czyli - Daukszewiczowi się oberwało za wyśmiewanie wypowiedzi prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:57 za zbyt dlugie czekanie z przeorsinami jak mniemam Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 10:59 la_felicja napisała: > Czyli - Daukszewiczowi się oberwało za wyśmiewanie wypowiedzi prezesa? Przypomnijmy tą słynną wypowiedź Pana Prezesa, bo w wyjątkowo dobrej formie wtedy był: Jarosław Kaczyński o osobach LGBT: "Ja bym to badał" Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:07 Niektórzy od mniej więcej 17.30 robia z siebie przygłupów. W sumie ich prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:13 dyzurny_troll_forum napisała: > la_felicja napisała: > > > Czyli - Daukszewiczowi się oberwało za wyśmiewanie wypowiedzi prezesa? > > Przypomnijmy tą słynną wypowiedź Pana Prezesa, bo w wyjątkowo dobrej formie wte > dy był: Nabrałam podziwu dla Daukszewicza, że próbował to karykaturować. Nic dziwnego za to, że nawet karykatura nie wyszła śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:04 Wykończą się wzajemnie jak jakobini czy bolszewicy. Będą tropić w swoich szeregach czy ktoś nie jest wystarczająco gorliwy. To ja już wolę świat taki jaki był w którym można było do pewnych granic żartować z każdego. Z lewa i prawa, z dewotów, rolników, nauczycieli, starych bab, gejów, transów, grubych, rudych i łysych. Nawet jeśli czasem to mnie czy komuś mi bliskiemu miałoby się oberwać Porobili się ludzie jacyś tacy mimozowaci ostatnio. Byle bzdet przeżywają, cierpią i płaczą (najlepiej publicznie na Facebooku) a potem dwa lata leczą się z traum na psychoterapii. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:08 Dziwny jest ten świat... od zawsze po wsze czasy, za każdym razem na inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:13 nosorozecwlochaty napisał: > Wykończą się wzajemnie jak jakobini czy bolszewicy. Będą tropić w swoich szereg > ach czy ktoś nie jest wystarczająco gorliwy. A dlaczego niby lewica jest na kursie roztrzaskania się o próg!? > To ja już wolę świat taki jaki był w którym można było do pewnych granic żartow > ać z każdego. Z lewa i prawa, z dewotów, rolników, nauczycieli, starych bab, ge > jów, transów, grubych, rudych i łysych. Zwłaszcza, że mówimy o wypowiedzi satyryka w programie udającym program satyryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:36 dyzurny_troll_forum napisała: > A dlaczego niby lewica jest na kursie roztrzaskania się o próg!? A dlaczego mówimy o "lewicy"? TVN to ponoć centrum, a nie lewica To jest w tym wszystkim znamienne. Nikogo nie interesuje, że jakieś razemki chcą wprowadzenia komuny. Zaczyna się natomiast robić ciekawie, gdy tuby propagandowe partii mającej 20-30 procent poparcia stosują regularne bolszewickie metody Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:39 dramatika napisał(a): > dyzurny_troll_forum napisała: > > > > A dlaczego niby lewica jest na kursie roztrzaskania się o próg!? > > A dlaczego mówimy o "lewicy"? TVN to ponoć centrum, a nie lewica Ponieważ to lewica ustawia coraz to nowe zboczenia na cokole i każe się do nich modlić. Centrum, w postaci Tuska Donalda, pozamykałoby transów tam gdzie ich miejsce. Tylko niedobra o tym mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:28 no ale brakuje mi tu jednak zartow z krotkich spodniczek i nie rozumiem komu by to miało przeszkadzac Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:30 woman_in_love napisała: > no ale brakuje mi tu jednak zartow z krotkich spodniczek i nie rozumiem komu b > y to miało przeszkadzac może Polkom, które idą chlać wódę same z pięcioma gościami z bangladeszu... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:38 vivi86 napisał(a): > Można tylko z 4 pierwszych.... Tak naprawdę to śmiać się można tylko z Kaczora. A nawet życzyć mu śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Daukszewicz i Jacoń 20.06.23, 09:10 >Będą tropić w swoich szeregach czy ktoś nie jest wystarczająco gorliwy. Nie będą, tylko już tropią. Razemki wywaliły za domniemany SWETF-izm Kuczyńską, Kosowskiego za stwierdzenie, że płcie są dwie, a Palińską chcieli wylać, tylko nie zauważyli, że wcześniej poszła sobie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:21 tromedlov napisał(a): > Odklejka niektórych staje się już cokolwiek niebezpieczna. Wkleję jeszcze jeden, bo ładnie oddaje to o czym wy tu... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:24 geje to niepelnosprawni chcesz z tego zartowac? moze zamien sie z nimi na niepelnosprawnosc cwaniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:47 O widzicie następny orgazmuje 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:05 borsuczyca.klusek napisała: > > O widzicie następny orgazmuje 🙄 Nie wiem, może przestańcie po prostu być lewakami, nikt wtedy nie będzie miał satysfakcji, że ma rację nazywając was lewakami, mimo że wiecznie zaprzeczacie. (pisząc "wy" mam na myśli tych, do których się zwracasz w liczbie mnogiej) Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:08 może przestańcie po prostu być lewakami, jak staniemy sie prawakami to odstrzelimy Korwina podczas pojedynku Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:09 woman_in_love napisała: > może przestańcie po prostu być lewakami, > jak staniemy sie prawakami to odstrzelimy Korwina podczas pojedynku I słusznie (gdyby pojedynki były dozwolone), bo Korwin to lewak. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:17 woman_in_love napisała: > potem pojdzie mincen Ten to do reedukacji - taki z niego znawca gospodarki rynkowej, że nie odróżnia małej polskiej firmy od amerykańskiego korposa cyfrowego. Niestety wszyscy do wora oprócz Brauna Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:18 a braun to nie wezmie udzialu w pjedynku? schowa sie w piwnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:23 woman_in_love napisała: > a braun to nie wezmie udzialu w pjedynku? schowa sie w piwnicy? Jako król mógłby się pojedynkować tylko z innym królem (inni nie mieliby zdolności honorowej), tylko nie wiem po co miałby to robić z jakimś Karolem czy inną marionetką bankstery Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:49 woman_in_love napisała: > jako kto? krol? buhaha Branie na serio monarchii w Polsce (czy też innej formy władzy jednostki) jest wbrew pozorom mniej oderwane od rzeczywistości niż urojenia, że w Polsce wygrana jakiejkolwiek partii cokolwiek zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 13:14 Urodziłam się lewaczką i jako lewaczka umrę 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 16:23 borsuczyca.klusek napisała: > Urodziłam się lewaczką i jako lewaczka umrę 🙄 No dopsze, ale jaką? Parafrazując słowa Pana Krzysztofa... Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:08 borsuczyca.klusek napisała: > > O widzicie następny orgazmuje 🙄 Bo to też myśliciel i profeta, trzeba zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 11:26 Ekipie tvn24 przyda się odmłodzenie i wyzbycie dziadersów, którzy mentalnością odstają od współczesnych czasów. Niektóre żarty można opowiadać u Haliny na imieninach, ale nie nadają się do wygłaszania na antenie. W tym miejscu nie mam pretensji do KD, bo to po prostu inne pokolenie, które pewnych niuansów nie chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:01 Czyżby pan Daukszewicz został Chrystusem prawaków? Chyba nie tego chciał jednak. Prawda? Rozumiem, ze panowie sobie wszystko wyjaśnili a potem coś się stało. Co wie wspomniany już redaktor. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:02 Pewnie po prostu mu podziękowano. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:12 kropkacom napisała: > Czyżby pan Daukszewicz został Chrystusem prawaków? A gdzie tam. Mamy po prostu bekę, że rewolucja zjada własne dzieci, a Daukszewiczowi się należało > Rozumiem, ze panowie sobie wszystko wyjaśnili a potem coś się stał > o. Co wie wspomniany już redaktor. Tajemnica poliszynela - niby sam zrezygnował z występów w TVNie, ale pewnie nie dlatego, że atmosfera była "włączająca" Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:16 Ja mam bekę jak was to zaktywizowało na forum Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:18 kropkacom napisała: > Ja mam bekę jak was to zaktywizowało na forum Jasne Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:26 To się tyczy chyba twojej beki. Tylko ścisku szczęki nie dostań Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 17:40 W korpo się mówi - to była wspólna decyzji i celem jest to by spędzać więcej czasu z rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 12:42 Nie, Daukszewicz jest z gruntu porządnym facetem, który zapomniał, że, jak mawiał bodajże Pieronek, w świecie mediów należy mówić tak, żeby broniło się każde pojedyncze zdanie wyjęte z twojej wypowiedzi. I płaci nieproporcjonalnie wysoką cenę za to i za fakt, że Jacoń ma to, co większość e-matek, czyli całkowitą niezdolność do stwierdzenia "A to OK, nie zrozumiałem, w porządku". Miał oczywiste prawo się poczuć urażony, jak go znienacka takim pytaniem powitano na antenie, ale miał też czas przejrzeć potem całość programu i zobaczyć kontekst i uznać, że intencji urażenia go tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 14:14 Z tego co zrozumiałam to on go przeprosił a ten zrozumiał. Potem jeden pojechał na wakacje a drugi już nie wrócił do programu. W międzyczasie pomyje wylały się na jednego i drugiego. Oczywiście podpisuje się pod tym co napisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Daukszewicz i Jacoń 19.06.23, 21:03 Przejrzałam dzisiaj internety i trochę sprzeczne informacje krążą. Nie spinają mi się te relacje w sensowną całość. Prawdą jest, że jak kto pracuje, że tak powiem - buzią, ten wie, że nie ma siły, żeby nie przytrafiła mu się sytuacja, kiedy kończy się coś mówić i już się wie, że walnęło się ciężką głupotę. Odwrotu nie ma, można tylko wyjaśnić i przeprosić, co tutaj nastąpiło. Prawdą jest również, ze rodzice dzieci transpłciowych mają głównie pod górę i mają prawo do bycia wrażliwymi w tym aspekcie. Niepotrzebnie w tę sytuację wmieszali się komentatorzy i osoby postronne, które poczuły się w obowiązku dowalić jednej bądź drugiej stronie. Takie sytuacje wymagają spokoju i odrobiny czasu, cała reszta do dogadania. Tyle. Mi brakuje tutaj stanowiska samej stacji, która wyciszyłaby emocje i podjęła próbę uspokojenia tych, którzy dają sobie prawo do wrednych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś