Dodaj do ulubionych

Ulubiona czekolada

• gaskama Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 21:58
      Lindt. Najepsza mleczna. Dla mnie. Ale w sumie tej firmy kazda mi smakuje.
      • igge Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:10
        Mnie chyba też. Prawie każda Lindta.
        Mama nas zawsze obdarowywuje różnymi. Ciemna z malinami np.
    • mayaalex Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 22:56
      Lubie polaczenie gorzkiej czekolady i pomaranczy, wiec wszystkie o takim smaku moga byc. Natomiast w ogole juz nie jadam czekolady mlecznej albo bialej, kiedys uwielbialam, teraz nie znosze.
    • india-mia21 Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 23:10
      Lindt EXCELLENCE 70% COCOA
      Milka Czekolada mleczna Peanut Caramel
      SNICKERS Creamy Peanut Butter
    • sandy_cheeks Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 23:19
      Truskawkowa Wedla, wciągam całą tabliczkę na raz…
    • szara.myszka.555 Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 23:25
      Nie lubię słodyczy. Jeśli musiałabym wybrać, to każda wysokiej jakości czekolada powyżej 70% kakao mnie zadowala. Lindt 85% jest przyjemna, ale się nie upieram.
    • cosmetic.wipes Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:00
      Lindt z whisky.
      • gaskama Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 12:16
        Tez ją uwielbiam.
    • kira_03 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:09
      Gorzka z pomarańczami z Biedronki. Batonik bio typu bounty z gorzką czekoladą z DM.
    • snakelilith Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:15
      Odkryłam w Lidlu czekoladki enerdowskiej marki Halloren. Jeżu, jakie to dobre. Jakby ktoś był we wschodniej częście Niemiec to polecam, bo u mnie na Zachodzie wybór jest ograniczony.
      • szarmszejk123 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 10:36
        O, ja tego w "moim" niemieckim Lidlu w ogóle nie widziałam a to karmelowe musi być pyszne :p
    • al_sahra Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:42
      Prawie każda czekolada jest dla mnie o wiele za słodka, więc do niedawna wybierałam tylko takie z bardzo wysoką zawartością kakao, aż mi się znudziły. A niedawno odkryłam to: Läderach i jak dotąd wszystko od nich mi smakuje (w małych ilościach).
    • yenna_m Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:45
      Mleczna z ciągnącym się karmelem i orzechem laskowym. Milka.
    • bene_gesserit Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:46
      Czekolada w kształcie pomarańczy, z olejkiem pomarańczowym, w pomarańczowym sreberku, która po rozwinięciu rozpada się na czekoladowe pomarańczowe cząstki. Mleczna jest koszmarnie słodka, więc nie da się zjeść więcej niż jeden kawałek na raz, gorzka niestety nie jest tak obłędnie pyszna.
      • sueellen Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 09:46
        Terry's chocolate orange.
        Moje dzieciory uwielbiają.
      • asia_i_p Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 18:39
        Cudna jest. Przestałam kupować, bo to zguba.
      • igge Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:14
        Mąż nam ciągle to cudo przywozi. Mimo, że nie tryskam entuzjazmem. To samo te cholerne kulki Mozarta marcepanowe. Chyba pierwsza czekoladowa pomarańcza mi smakowała, jedną pies ukradł i pożarł i żyje, teraz też mam jakieś w szafce i jakoś nie kusi.
    • okruchlodu Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 08:53
      A jak czekolada bez cukru to można? Ostatnio moim ulubieńcem jest czekolada Torras z algami i solą morską.
    • sueellen Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 09:43
      Z orzechami laskowymi . Czekolada bez orzechów się nie liczy
      • igge Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:16
        Też czasem mam ochotę na taką z całymi laskowymi orzechami. To musi być jeden ze smaków dzieciństwa.
    • alex_vause35 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 09:49
      Wszystkie rodzaje toblerone, lidlowe czekolady z całymi orzechami (chociaż jakiś czas temu nacięłam się na białą, bo orzechy były przypalone), duża Milka z orzechami i karmelem, zwykła mleczna Wedla, ptasie mleczko - ostatnio cafe frappe (zawsze najpierw zjadam czekoladę, podobno to rys psychopaty big_grin), cukierki marcepanowe. Własne ciasto czekoladowe wink.
      • alterego72 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 09:58
        Ja też z ptasiego mleczka najpierw ogryzam czekoladę. To można inaczej? big_grin
        • tt-tka Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 10:20
          alterego72 napisała:

> Ja też z ptasiego mleczka najpierw ogryzam czekoladę. To można inaczej? big_grin

Mozna, ja zzeralam w calosci (kiedy jeszcze jadalam), za to czekolade obgryzalam z torcika wedlowskiego, kiedy go jeszcze jadalam smile
    • tt-tka Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 10:18
      Kiedys bardzo lubilam Malajska - mleczna czekolada z wiorkami kokosowymi - potem jakos znikla z handlu. Podobnie smakowala Finezja, byc moze byla to przechrzczona Malajska smile
      Raz czy dwa zdarzylo mi sie sprobowac czekolady mietowej - nie z nadzieniem, masywna tabliczka czekoladowa o smaku miety, dobre to bylo.

A teraz w zasadzie z czekoladowych smakow tylko lody
    • ritual2019 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 10:30
      Lubie Lindt, Montezuma's i Cadbury. Smaki rozne ale nie lubie ciemnej tzw gorzkiej czekolady, oraz wszelkich z dodatkiem miety, wisni oraz alkoholu.
      • igge Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:17
        Kota burego dziecko od lat wymaga by kupować mu w GB.
    • gulcia77 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 11:57
      Michałki z Siemianowic. I trufle Wawel.
    • seaview Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 12:30
      Kinder bueno, Toblerone, deserowa czekolada Wedel z nadzieniem kokosowym, Tofiffe, kulki Lindt pistacjowe i kokosowe.
    • nangaparbat3 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 15:21
      Wszelkie owoce, orzechy, galaretki (ale nie marmoladki!) w gorzkiej czekoladzie. Studencka gorzka. Lindta gorzka z chili. I maczki big_grin
    • aluszka97 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 15:40
      Tak bardzo dużo czekolady nie jem, przede wszystkim dlatego, że wysiada mi żołądek. To mnie ratuje, bo gdyby nie to, jadlabym tabliczka za tabliczką smietankowo- kawową z aldiego 😜
    • emateczka Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 15:43
      Jakakolwiek mleczna z całymi orzechami albo migadalami, najlepiej Ritter sport, bo najwięcej orzechów.
    • auksencja15 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 19:42
      Kurde ja nie lubię normalnej czekolady sad tylko gorzka, Lindt, najchetniej ta 96%
      • chococaffe Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:03
        Nareszcie wiem kto kupuje 90%+ i to nie do celów kuchennych/deserowych!smile
        • auksencja15 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:11
          Tak, to ja big_grin czasem w Carrefour się trafiają z jakimiś dodatkami typu pomarańcza, tez mogą być
          • marzeka11 Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 16:25
            Trufle, gorzka czekolada, marcepanowe batoniki.
    • andaba Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:18
      Mleczna z całymi migdałami lub orzechami.
      Wiśnie z likierem w czekoladzie.
      Śliwki w czekoladzie.
      Tiki taki.
    • miodowa2 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:39
      Wedel gorzka 80%, Wedel gorzka smak espresso, Wawel 90%
    • abidja Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:43
      Kazda.
      Kawowa, z wisnia, orzechami, gorzka,mleczna.
      Zjem kazda, w kazdej ilosci.
      Wrzuce do kawy, zagryze obiad, po sniadaniy dla poprawy nastroju, wieczorem na zmeczenie...ech..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka