gaskama Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 21:58 Lindt. Najepsza mleczna. Dla mnie. Ale w sumie tej firmy kazda mi smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:10 Mnie chyba też. Prawie każda Lindta. Mama nas zawsze obdarowywuje różnymi. Ciemna z malinami np. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 22:56 Lubie polaczenie gorzkiej czekolady i pomaranczy, wiec wszystkie o takim smaku moga byc. Natomiast w ogole juz nie jadam czekolady mlecznej albo bialej, kiedys uwielbialam, teraz nie znosze. Odpowiedz Link Zgłoś
india-mia21 Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 23:10 Lindt EXCELLENCE 70% COCOA Milka Czekolada mleczna Peanut Caramel SNICKERS Creamy Peanut Butter Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 23:19 Truskawkowa Wedla, wciągam całą tabliczkę na raz… Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Ulubiona czekolada 01.07.23, 23:25 Nie lubię słodyczy. Jeśli musiałabym wybrać, to każda wysokiej jakości czekolada powyżej 70% kakao mnie zadowala. Lindt 85% jest przyjemna, ale się nie upieram. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:09 Gorzka z pomarańczami z Biedronki. Batonik bio typu bounty z gorzką czekoladą z DM. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:15 Odkryłam w Lidlu czekoladki enerdowskiej marki Halloren. Jeżu, jakie to dobre. Jakby ktoś był we wschodniej częście Niemiec to polecam, bo u mnie na Zachodzie wybór jest ograniczony. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 10:36 O, ja tego w "moim" niemieckim Lidlu w ogóle nie widziałam a to karmelowe musi być pyszne :p Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:42 Prawie każda czekolada jest dla mnie o wiele za słodka, więc do niedawna wybierałam tylko takie z bardzo wysoką zawartością kakao, aż mi się znudziły. A niedawno odkryłam to: Läderach i jak dotąd wszystko od nich mi smakuje (w małych ilościach). Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:45 Mleczna z ciągnącym się karmelem i orzechem laskowym. Milka. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 01:46 Czekolada w kształcie pomarańczy, z olejkiem pomarańczowym, w pomarańczowym sreberku, która po rozwinięciu rozpada się na czekoladowe pomarańczowe cząstki. Mleczna jest koszmarnie słodka, więc nie da się zjeść więcej niż jeden kawałek na raz, gorzka niestety nie jest tak obłędnie pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 09:46 Terry's chocolate orange. Moje dzieciory uwielbiają. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 18:39 Cudna jest. Przestałam kupować, bo to zguba. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:14 Mąż nam ciągle to cudo przywozi. Mimo, że nie tryskam entuzjazmem. To samo te cholerne kulki Mozarta marcepanowe. Chyba pierwsza czekoladowa pomarańcza mi smakowała, jedną pies ukradł i pożarł i żyje, teraz też mam jakieś w szafce i jakoś nie kusi. Odpowiedz Link Zgłoś
okruchlodu Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 08:53 A jak czekolada bez cukru to można? Ostatnio moim ulubieńcem jest czekolada Torras z algami i solą morską. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 09:43 Z orzechami laskowymi . Czekolada bez orzechów się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:16 Też czasem mam ochotę na taką z całymi laskowymi orzechami. To musi być jeden ze smaków dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 09:49 Wszystkie rodzaje toblerone, lidlowe czekolady z całymi orzechami (chociaż jakiś czas temu nacięłam się na białą, bo orzechy były przypalone), duża Milka z orzechami i karmelem, zwykła mleczna Wedla, ptasie mleczko - ostatnio cafe frappe (zawsze najpierw zjadam czekoladę, podobno to rys psychopaty ), cukierki marcepanowe. Własne ciasto czekoladowe . Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 09:58 Ja też z ptasiego mleczka najpierw ogryzam czekoladę. To można inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 10:20 alterego72 napisała: > Ja też z ptasiego mleczka najpierw ogryzam czekoladę. To można inaczej? Mozna, ja zzeralam w calosci (kiedy jeszcze jadalam), za to czekolade obgryzalam z torcika wedlowskiego, kiedy go jeszcze jadalam Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 10:18 Kiedys bardzo lubilam Malajska - mleczna czekolada z wiorkami kokosowymi - potem jakos znikla z handlu. Podobnie smakowala Finezja, byc moze byla to przechrzczona Malajska Raz czy dwa zdarzylo mi sie sprobowac czekolady mietowej - nie z nadzieniem, masywna tabliczka czekoladowa o smaku miety, dobre to bylo. A teraz w zasadzie z czekoladowych smakow tylko lody Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 10:30 Lubie Lindt, Montezuma's i Cadbury. Smaki rozne ale nie lubie ciemnej tzw gorzkiej czekolady, oraz wszelkich z dodatkiem miety, wisni oraz alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:17 Kota burego dziecko od lat wymaga by kupować mu w GB. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 11:57 Michałki z Siemianowic. I trufle Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
seaview Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 12:30 Kinder bueno, Toblerone, deserowa czekolada Wedel z nadzieniem kokosowym, Tofiffe, kulki Lindt pistacjowe i kokosowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 15:21 Wszelkie owoce, orzechy, galaretki (ale nie marmoladki!) w gorzkiej czekoladzie. Studencka gorzka. Lindta gorzka z chili. I maczki Odpowiedz Link Zgłoś
aluszka97 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 15:40 Tak bardzo dużo czekolady nie jem, przede wszystkim dlatego, że wysiada mi żołądek. To mnie ratuje, bo gdyby nie to, jadlabym tabliczka za tabliczką smietankowo- kawową z aldiego 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 15:43 Jakakolwiek mleczna z całymi orzechami albo migadalami, najlepiej Ritter sport, bo najwięcej orzechów. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 19:42 Kurde ja nie lubię normalnej czekolady tylko gorzka, Lindt, najchetniej ta 96% Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:03 Nareszcie wiem kto kupuje 90%+ i to nie do celów kuchennych/deserowych! Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:11 Tak, to ja czasem w Carrefour się trafiają z jakimiś dodatkami typu pomarańcza, tez mogą być Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 16:25 Trufle, gorzka czekolada, marcepanowe batoniki. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:18 Mleczna z całymi migdałami lub orzechami. Wiśnie z likierem w czekoladzie. Śliwki w czekoladzie. Tiki taki. Odpowiedz Link Zgłoś
miodowa2 Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:39 Wedel gorzka 80%, Wedel gorzka smak espresso, Wawel 90% Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:43 Kazda. Kawowa, z wisnia, orzechami, gorzka,mleczna. Zjem kazda, w kazdej ilosci. Wrzuce do kawy, zagryze obiad, po sniadaniy dla poprawy nastroju, wieczorem na zmeczenie...ech.. Odpowiedz Link Zgłoś