Dodaj do ulubionych

Agroturystyka

23.07.23, 21:53
Szukam agroturystyki ze zwierzętami. Wszystkie ogłoszenia z agroturystyka są bez zwierząt tj jest tylko kot i pies. Możecie coś polecić na południu Polski (dolnośląskie, śląskie, małopolskie, opolskie) ?
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Agroturystyka 23.07.23, 22:47
      typowej agroturystyki nie polecę;
      gdybyś nie znalazła to weź pod uwagę wizytę w zagrodzie edukacyjnej;
      moj syn był tu, dzieciaki zadowolone:
      www.facebook.com/ostojanadmlynowka/?locale=pl_PL

tu więcej zagród do wyboru
      zagrodaedukacyjna.pl/
      • b.bujak Re: Agroturystyka 23.07.23, 22:48
        b.bujak napisała:

> tu więcej zagród do wyboru
        > zagrodaedukacyjna.pl/

poczytaj, może są takie, w których można pomieszkać
    • kaskaz1 Re: Agroturystyka 24.07.23, 14:18
      Mam ale na Warmii . Ostrow kierwinski się nazywa. Mój syn jako 7 latek nastawiał budzik na 6 rano i szedł z gospodarzem karmić zwierzęta. Były to wówczas kozki osiołek kucyk świnki króliki i sporo ptactwa wszelkiego . Plis bardziej smaczna domowa kuchnia
      • kaskaz1 Re: Agroturystyka 24.07.23, 14:18
        Miało być plus bardzo smaczna.....
      • iliri Re: Agroturystyka 24.07.23, 16:46
        Też byliśmy. I też polecam. Bardzo udany wyjazd. Tylko nie dla odchudzających się😁.
    • igge Re: Agroturystyka 24.07.23, 17:15
      Zaliczyłam w tym sezonie tydzień agroturystyki z pieskami i kotami i owieczkami. Więcej zwierząt ( nie licząc bocianów, motyli itd) niestety nie było. Mazury garbate.
      Przepiękne ciche, pachnące skoszoną łąką miejsce nad niewielkim jeziorem.
      Wrócimy tam na pewno. Zabierzemy młodziaków.

Generalnie lubię wieś nad jeziorem i zwierzęta ale takich miejsc spełniających nasze wymagania jest niewiele. Coraz mniej z biegiem lat.

Nasi tegoroczni gospodarze to artystyczne dusze. Lepią misy i szkliwią kafelki. Posadzili malwy i hodują pomidorki i paprykę, dorodne cukinie. Na wiejskie odludzie przenieśli się z miasta dwadzieścia kilka lat temu dopierowink.
    • katriel Re: Agroturystyka 24.07.23, 20:14
      "U Majów", Bielice (Góry Złote, Dolny Śląsk) - owce (i pozwalali moim dzieciom oglądać strzyżenie)

"Między zamkami", Kotowice (Jura Krakowsko-Częstochowska) - kozy, króliki i rozmaite ptactwo (a jako bonus animacje dla dzieci).

"Biała woda", Jaworki (Pieniny) - konie, krowa i pies.

We wszystkich tych miejscach byłam z dziećmi kilka lat temu, tak że coś się mogło pozmieniać. Ale wtedy było fajnie.

• pitupitt Re: Agroturystyka 25.07.23, 07:45
      Unisław, Stajnia u Kalinów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka