Dodaj do ulubionych

co w zamian?

28.07.23, 21:11
drogie Panie,
skoro już ustalone, że nasz rząd daje sobie prawo do dysponowania naszym ciałem w celu ratowania nienarodzonych, to może, zamiast walczyć z wiatrakami, ustalimy po prostu, czego byśmy oczekiwały w zamian za zawłaszczenie na 9 miesięcy, tego co jest najbardziej NASZE - naszego ciała.
Ja bym chciała -
ratować umierające w Afryce dzieci (z głodu, chorób i ciężkiej nędzy) za pomocą pieniędzy naszych polityków,
ratować wszystkich potrzebujących przeszczepów za pomocą organów naszych polityków.
Na początek mi wystarczy, ale niewykluczone, że się rozkręcę.
Ewentualnie można by ustanowić referendum - czy większość narodu uważa, że powyższe punkty są słuszne i sprawiedliwe - jeśli tak, to natychmiastowe wywłaszczenie i obowiązkowa rejestreacja jako dawca.

Obserwuj wątek
    • ciezka_cholera Re: co w zamian? 28.07.23, 21:20
      rozkręcam się niniejszym:
      martwi mnie bardzo, że panowie mogą się wysterylizować legalnie w naszym dbającym o nienarodzone kraju - a co jeśli będą żałować - no przecież trzeba koniecznie zakazać tego procederu,
      podobnie jak alkoholu i fajków - toż one uszkadzają nasienie nieodwołalnie - mężczyżni nie powinni mieć dostępu do takich używek,
      no i wiagra - samo zło - zakazać koniecznie
    • kozica111 Re: co w zamian? 28.07.23, 21:32
      Super,a ile kasy puściłaś do Konga?
      www.siostryodaniolow.pl/misje_csa

puścisz , kłapaj...
      • ciezka_cholera Re: co w zamian? 28.07.23, 21:38
        kozica111 napisała:

> Super,a ile kasy puściłaś do Konga?

ależ ja nie chcę wydawać SWOJEJ kasy, chcę ratować maleństwa cudzą!
      • ciezka_cholera Re: co w zamian? 28.07.23, 21:40
        kozica111 napisała:

> www.siostryodaniolow.pl/misje_csa
        >
        > puścisz , kłapaj...

i niekoniecznie za pośrednictwem siostrzyczek, którym nie do końca ufam - wolałabym przeznaczyć - niemoje - pieniądze na organizacje świeckie

• panna.nasturcja Re: co w zamian? 28.07.23, 23:42
      Upał Ci zaszkodzil?
      Zakładając takie wątki dajesz innym prawo do myślenia, że są lub mogą istnieć okoliczności, w których może zarządzać Twoją macicą.
      To nie jest przedmiot do jakiejkolwiek dyskusji.
      Prawo do decydowania o swoim ciele jest bezdyskusyjnym prawem człowieka.
      • ciezka_cholera Re: co w zamian? 29.07.23, 18:48
        panna.nasturcja napisała:

> Upał Ci zaszkodzil?
        > Zakładając takie wątki dajesz innym prawo do myślenia, że są lub mogą istnieć o
        > koliczności, w których może zarządzać Twoją macicą.

Problem polega na tym, że tymi okolicznościami jest rząd prawicowych fundamentalistów - i owszem, jak najbardziej właśnie zaistniały w PL. Generalnie uważam, że nie ma co się kłócić z faktami, a fakty są takie, że właśnie ktoś zarządza moją macicą w naszym kraju, czy mi się to podoba, czy nie.

> To nie jest przedmiot do jakiejkolwiek dyskusji.
        > Prawo do decydowania o swoim ciele jest bezdyskusyjnym prawem człowieka.

Zgadzam się.
    • dwa_kubki_herbaty Re: co w zamian? 29.07.23, 10:15
      Z tą częścią Afryki gdzie umierają dzieci z głodu jest ten problem, że ile bys nie upchał tam pieniędzy to rozrabiają najbogatsi którym jest na rękę pomoc z zachodu, bo trafia do nich.
      A organizacje pomocowe placa własnie im za transport, za ochronę, za zapewnienie lokali, itp.
      • ciezka_cholera Re: co w zamian? 29.07.23, 18:50
        dwa_kubki_herbaty napisała:

> Z tą częścią Afryki gdzie umierają dzieci z głodu jest ten problem, że ile bys
        > nie upchał tam pieniędzy to rozrabiają najbogatsi którym jest na rękę pomoc z z
        > achodu, bo trafia do nich.
        > A organizacje pomocowe placa własnie im za transport, za ochronę, za zapewnieni
        > e lokali, itp.

Wszystko mi jedno, jak nie głodujące dzieci, to może być oczyszczanie oceanów, albo kopanie studni, albo cokolwiek. Chętnie przeznaczę kasę miłościwie nam panujących na dowolny szczytny cel - nie bacząc na skuteczność i celowość tegoż.
    • anorektycznazdzira Re: co w zamian? 29.07.23, 19:07
      Te organy. Warunkiem wypłaty diety poselskiej, uposażenia ministra, pensji na dowolnym stanowisku spółki skarbu państwa jest przedstawienie dowodu zdania do banku krwi odpowiedniej ilości krwi w danym miesiącu. Przyjęcie na te stanowiska wymaga badań genetycznych, wpisu do bazy dawców szpiku. Specjalnie dla polityków założymy też bazę dawców nerek.
      Prokuratura będzie cyklicznie kontrolować czy nie było odmów oddania czegoś, za uchylanie się (np. jeśli się okaże, że w jakimś szpitalu ktoś czeka na nerkę dłużej niż 30 dni a jest zgodny z danym politykiem) będą kary, nie wiem jeszcze jakie, ale myślę, że dla konfy powinno być w takim wypadku coś specjalnego, na przykład przepadnięcie majątku+ publiczna chłosta + kara bezwzględnego więzienia. Długość kary mogłaby być proporcjonalna do stanowisk zajmowanych w partii, żeby odpowiednio docenić ich animatorów.
    • kafana Re: co w zamian? 29.07.23, 19:21
      Absolutny zakaz trzepania wiadomo czego. Obowiązkowe barbie uv. Policja i prokuratura przy każdym podejrzeniu. Nie mogą się plemniki marnować.
      • kafana Re: co w zamian? 29.07.23, 19:22
        *badanie❤️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka