Dodaj do ulubionych

Medyczna marihuana

30.07.23, 15:49
Co sądzicie o legalizacji medycznej marihuany i jej skutków w PL? Macie styczność z osobami, które używają, zauważyliście żeby liczba osób palących trawkę rekreacyjnie wzrosła? W mojej bańce po legalizacji 2 osoby popalajace wcześniej raz na miesiąc - dwa przerzuciło się na praktycznie codzienne korzystanie (powody medyczne - ból kolana, bolesne miesiączki). Według mnie to już uzależnienie, z drugiej strony te osoby praktycznie odstawiły alkohol, więc zdrowotnie może wyjdzie im to na korzyść. Zauważyłam też, że na imprezach co raz więcej osób popala (znów idzie to w parze z rezygnacją z alkoholu). A jak u was?
Obserwuj wątek
    • eriu Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 16:40
      Nikomu, kto pali codziennie nie wyjdzie to na zdrowie. To może być ok jeśli ktoś jest w stanie terminalnym, bo codzienne palenie powoduje zmiany w zachowaniu. To tak jakby z powodu kontuzji uzależniać się od środków przeciwbólowych.
      • wuchtaludzi Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 17:30
        Nie no, wiadomo że każde uzależnienie jest złe, ale zastanawia mnie czy zamiana alkoholu na marihuanę nie spowoduje jednak mniejszych problemów zdrowotnych.
        • eriu Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 17:37
          Tylko masz skutki psychiczne i fizyczne. Skutki psychiczne uzależnienia są takie same: substancja staje się ważniejsza od wszystkiego innego. Sypią się relacje itp. A przy marihuanie bardzo widać czy ktoś pali codziennie po jego zachowaniu, bo się robi bardzo nerwowy i nakręcony.
    • geez_louise Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 16:59
      Mimo tego, że znam wiele chorujących osób, nie znam nikogo kto chciałby używać medycznej marihuany. Znam za to całą masę kombinatorów i uzależnionych od wszystkiego co się da, którzy chcieliby legalizacji.
      • geez_louise Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 17:01
        A, z pierwszego rzutu sprzed kat znałam kilka osób stosujących marihuanę i oleje z powodu padaczki, u nikogo się nie sprawdziła. Działanie było niewielkie lub żadne. Zupełnie inaczej niż w internetach.
      • majenkirr Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 21:07
        geez_louise napisała:
        > Znam za to całą masę kombinatorów i uzależnionych od wszystkiego co się da, którzy chcieliby legalizacji.

Ja jestem za legalizacja wszystkiego. Dlaczego ktoś ma mówić dorosłym ludziom co im wolno, a czego nie?
        Przypominam, ze Amerykanie kiedyś wymyślili sobie prohibicję wink.
        Nie jestem kombinatorem ani uzależniona.
        • berdebul Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 22:23
          Popieram. Legalizujemy wszystko, znika problem przemytu.
        • panna.nasturcja Re: Medyczna marihuana 31.07.23, 02:34
          Dlatego, że za ich nałogi płacimy wszyscy.
          Oraz dlatego, że dzieci nie są niczemu winnem a uzależniają się szybciej niż dorośli.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 17:46
      Wszystko co powoduje zakaz prowadzenia pojazdów jest nieakceptowalne dla mnie na co dzień.
      Zmarychą nigdy się nie pokochałam bo wolę nikotyne.
    • szafkanocna Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 21:01
      czeste zazywanie marihuany prowadzi do skutkow ubocznych takich jak m.in. schozofrenia w (nie)dalekiej przyszlosci. powodzenia.
    • panizokienka Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 21:25
      A u nas bez zmian - legalne powinno być wszystko albo nic.
    • extereso Re: Medyczna marihuana 30.07.23, 22:27
      Znałam jedna osoba stosującą, z nowotworem. Kombinatorów nie znam, bo nie ta bańka.
    • taki-sobie-nick Re: Medyczna marihuana 31.07.23, 01:54
      Uzasadnieniem do brania medycznej marihuany jest np. stwardnienie rozsiane, a nie tam "bolesna miesiączka".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka