Dodaj do ulubionych

Jak opisać ematkę?

21.08.23, 16:46

Pisałam o tym niedawno - w parku zaczepił mnie staruszek, wdaliśmy się w pogawędkę, prosił, żebym wyjaśniła, co to jest ematka. Powiedziałam coś w rodzaju to jest jak takie miejsce, w którym spotyka się kilkadziesiąt kobiet naraz, i wszystkie naraz mowią. On się wtedy jakby wystraszył i sobie poszedł. Dziś dodałabym, że te kobiety są incognito, że niektóre to przebrani faceci i w ogóle nie wiadomo, z kim się gada, może z myślącym gazem z Plutona. Co oczywiście nie jest żadną definicja ematki, tylko cechą charakterystyczną większej części kontaktów metrowych.

Jakbyście wy opisały forum komuś, kto nie ma o nim pokęcia?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 16:51
      >Dziś dodałabym, że te kobiety są incognito, że niektóre to przebrani faceci i w ogóle nie wiadomo, z kim się gada, może z myślącym gazem z Plutona.

boj ty sie boga, toz on by dopiero sie wystraszyl!
      • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:37
        Następnym razem mu powiem i zobaczymy.
        • taniarada Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 13:34
          bene_gesserit napisała:

> Następnym razem mu powiem i zobaczymy.
          >
          Ematką go wystraszyłaś ? A to mądry człowiek 🤣
    • ichi51e Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 16:55
      Ze to takie miejsce gdzie można powiedzieć co się myśli nawet jak nie jest to bardzo uprzejme?
      • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:21
        A off-line nie można?
    • borsuczyca.klusek Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 16:57
      Gdy ktoś pyta to odpowiadam, że to najlepsze miejsce w internecie
      • krwawy.lolo Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 17:06
        A kto Cię o to w ogóle pyta? Opowiadasz ludziom, że forumujesz na eMatce?
        • borsuczyca.klusek Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 17:15
          Niektórym opowiadam 🙄
          • krwawy.lolo Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 17:21
            Ok.
        • mizantropka_20 Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 17:39
          Ja opowiadam, nie podaję tylko nazwy. Ba! Nawet przytaczam rozwiązania, polecajki i poddaje pod dyskusję niektóre kontrowersy.
      • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:21
        borsuczyca.klusek napisała:

> Gdy ktoś pyta to odpowiadam, że to najlepsze miejsce w internecie

No, jeśli to prawda, to dlatego, że ty tu jesteś smile
        • borsuczyca.klusek Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 08:06
          OMG jaki mnie komplement z rana kopnął w zadek 😳

Dziękuję kochaniutka i smacznej kawusi życzę 🥰
          • mizantropka_20 Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 08:55
            Borsuczyca... Potwierdzam
    • mizantropka_20 Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 17:27
      Ja używam określenia "moje forum". Nie, że w sensie własności, ale, że jedyne, na którym się udzielam. To wystarcza
      • asia-loi Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 20:50
        mizantropka_20 napisała:

> Ja używam określenia "moje forum". Nie, że w sensie własności, ale, że jedyne,
        > na którym się udzielam. To wystarcza
        >
        >
        Ja też mówię: na moim forum, bez podawania nazwy.
        • konsta-is-me Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 03:01
          Ja mówię "to forum na którym pisze ", co z grubsza znaczy to samo
    • szarmszejk123 Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 17:33
      Kiedyś probowałam wyjaśnić mężowi ale nic nie zrozumiał. To dałam mu do poczytania i jedyne pytanie, jakie mi zadał po lekturze brzmiało" ale ty, kiedy piszesz o mnie, dlaczego nazywasz mnie rolnikiem??" ( chodziło o przetłumaczone słowo ""chłop"" "
      • m_incubo Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:50
        😂
    • frntta666 Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 17:38
      Polaczenie magla z klubem dyskusyjnym i telefonem zaufania.
      • ewka.n Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 17:45
        Raczej magiel w roli klubu dyskusyjnego, telefonu zaufania, panopticum itd. smile
        • taniarada Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 13:38
          ewka.n napisał(a):

> Raczej magiel w roli klubu dyskusyjnego, telefonu zaufania, panopticum itd. smile
          >
          No fakt można każdemu dokopać ,zanim się pomyśli co się zrobiło .Pełna zgoda Ewka.
      • asia.sthm Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 17:52
        I kopalnia wiedzy różnorakiej, a w szczególności tej o ludziach. Gdzie i kto w realu mialby dostęp do kwiata narodu, a jednocześnie do najgorszegi chłamu mentalnego?
        Konglomerat kształci najlepiej.
        • ewka.n Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:24
          asia.sthm napisała:

> Gdzie i kto w realu mialby dostęp do kwiata narodu, a jednocześnie
          > do najgorszegi chłamu mentalnego?

Właśnie dlatego tu zaglądam, bo w "realu" nie mam (ufff,... całe szczęście) tak "barwnych i zabawnych" znajomych jak poniżej - jak dla mnie to sfilmowana ematka smile Na youtubie jest tego więcej i do wielu historyjek można by dopasować konkretne nicki z ematki smile

• bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:28
          asia.sthm napisała:

> I kopalnia wiedzy różnorakiej, a w szczególności tej o ludziach. Gdzie i kto w
          > realu mialby dostęp do kwiata narodu, a jednocześnie do najgorszegi chłamu ment
          > alnego?

Co do kwiatu, to mój chłop poczytał i stowerdzil, że mnóstwo tu wredoty. Jaki naród, taki kwiat

> Konglomerat kształci najlepiej.

No no ja wiem? Jakbym mogła, to pozbyła bym się prawackich trolli.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:22
      Z Życiem Briana mi się kojarzy
      • ewka.n Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:43
        Jeśli w klimatach pythonowskich, to mnie kojarzy się również z tym poniżej. BTW: dziwne, że takiej profesjonalnej usługi nie ma na rynku (czyżby okazja na dochodowy business?). A korzystanie z niej wielu powinna być refundowana przez NFZ, NHS, AOK itd. choćby w trosce o zdrowie ich bliskich smile

• asia.sthm Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:58
          Monty Python to Geniusz, a emamie jeszcze trochę brakuje 😃
          • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:29
            Obejrzałam ostatnio odcinek MP. Niestety, bardzo się to powtarzało
    • zaczarowanyogrod Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:44
      Znajomemu z internetu z forum poza gazetowego powiedziałam że takie babskie, o babskich rzeczch głównie, kłótnie czasem o byle co, porady, czepianie się i takie tam. Jest paru chłopów gadających nie raz bez sensu, ale kobiety ich przekrzyczą. Jak chcesz to przyjdź ale nie wiem czy będziesz mile widziany. Zapytał to po co tam jesteś, napisalam że nie wiem. A on napisał że podziękuje nie jest zainteresowany.
    • m_incubo Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:48
      Że to popularne forum internetowe.
      To w zupełności wystarczy.
    • bergamotka77 Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:51
      Banda zaburzonych bab, z przewagą introwertycznych i aspołecznych frustratek. Takie uosobienie powiedzenia "Piekło to kobiety" wink
      • m_incubo Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:58
        Biorąc pod uwagę jak bardzo prywatne rzeczy o sobie i rodzinie potrafią tu pisać, to chyba raczej ekstrawertycznych?
        • ichi51e Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 19:17
          Przecież napisała ze „z przewaga” święta prawda - ekstrowertycznych jest może 10 i to ich cały czas są mielone.
          • ichi51e Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 19:17
            • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 07:29
              Ekstrawertyzm to nie to samo, co narcyzm. A mielone są też posty pisze na forum od lat, teraz mam osobisty problem, więc mam nowego nicka. Czyli ani ekstrawertyczek, ani narcyzek.
      • frntta666 Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 18:58
        Ty nas chyba nie lubisz sad
        • ewka.n Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 19:07
          Podobnych sobie się lubi smile
        • marzeka11 Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 19:11
          Do e-mam pasują te zdjęcia smile, ale czasami są fajnymi babkami.
          • suki-z-godzin Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 11:11
            marzeka11 napisała:

> Do e-mam pasują te zdjęcia smile, ale czasami są fajnymi babkami.

o, ta z pierwszego zdjęcia to mój sezonowy spirit animal, tylko rączki ma jakieś takie krótkie 🤡
      • borsuczyca.klusek Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 23:28
        Przebrał się diabeł w komże i ogonem na mszę dzwoni 🙄
        • milva24 Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:03
          Po przeczytaniu wątku o grypie żołądkowej już wiem dlaczego ona tu taka wzburzona.
          • suki-z-godzin Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 10:03
            Może ma PMS.
            www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,przed-okresem-staje-sie-potworem--raz-zatrzymala-ja-policja--list-do-redakcji-,artykul,78008550.html
            • ichi51e Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 10:09
              O matko już może nie linkujemy aczkolwiek za wymyslalnie takich bzdur żeński sad kapturowy (gdyby istniał) powinien autorce wysłać karton snikersow uncertain
              • suki-z-godzin Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 10:13
                Nope, jak ktoś o osobie introwertycznyej wypisuje takie bzdety jak poniżej, to ja jako introwertyczka sobie będę sobie linkować inne bzdety w ramach rewanżyku.

"brakuje im podstawowych umiejętności społecznych i mają inne deficyty" hahaha berżi to nawet jak nie pisze o sobie to pisze o sobie.
                • frntta666 Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 10:20
                  Alez linkuj! Znowu sie splulam ze smiechu big_grin Ja was przepraszam, ale mnie sie toto podoba wink
                  • suki-z-godzin Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 10:57
                    frntta666 napisała:

> Ja was przepraszam, ale mnie sie t
                    > oto podoba wink

fakt, kabaret jest pierwszorzędny, a sytuacja z gatunku win-win, ja mam ubaw, ty masz ubaw, autorka ma kliknięcia, wydawca jest szczęśliwy, nagrody wpadają. 🤡
      • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:31
        bergamotka77 napisała:

> Banda zaburzonych bab, z przewagą introwertycznych i aspołecznych frustratek.
        > Takie uosobienie powiedzenia "Piekło to kobiety" wink

Napisałaś to tak, jakbyś uważała, że introwertyzm to wada. Rzeczywiście tak uważasz?
        • bergamotka77 Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 09:49
          Właśnie tak uważam smile To zwykle osoby wycofane, nielubiące siebie i innych, którym wszystko przeszkadza i wszystko krytykują. Przynajmniej forumowe introwertyczki. Przy czym czują się lepsze od innych, choć brakuje im podstawowych umiejętności społecznych i mają inne deficyty.
          • jasnozielona_roslinka Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 11:50
            Nijak to nie ma nic wspólnego z Introwertyzmem
            Ale rozumiem że można nie lubić jakiś cech osobowości. Ja jestem pośrodku pomiędzy introwersja a ekstrawersja (5sten) a nie przepadam za ekstremalnymi ekstrawertykami. Męczą mnie niemiłosiernie i zadziwiaja jednocześnie. Ekstremalnego introwertyka łatwiej jest zignorować i po kłopocie, a ekstremalnego ekstrawertyka nie jesteś w stanie bo go rozsadza energia i potrzeba kontaktu
          • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 07:31
            Bez obrazy, ale to bzdury. Weź sobie poczytaj na temat.
      • livia.kalina Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 11:26
        Mówiąc szczerze, gdybym właśnie tak postrzegała emamę to bym tu z pewnością nie przychodziła i dziwi mnie, że ty wciąż to robisz.
        • bergamotka77 Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 12:01
          livia.kalina napisała:

> Mówiąc szczerze, gdybym właśnie tak postrzegała emamę to bym tu z pewnością nie
          > przychodziła i dziwi mnie, że ty wciąż to robisz.
          >

To do mnie? Na szczęście jest kilka fajnych osób, dla których warto tu być. Odpady ematkowe konsekwentnie zlewam, choć regularnie mnie prowokują. Ale tak to jest, jak nie masz swojego życia i zajęcia, to punktujesz innych. Robią tak wyłącznie smutne i samotne przegrywy zawodowe i życiowe, w życiu jest podobnie.
      • suki-z-godzin Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 09:57
        Napisz o nas artykuł, pośmiejemy się.
    • te_de_ka Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 21:34
      Oj ja bardzo często mówię staruszkom i młodziakom, że mi coś wiedźmy powiedziały. Sabaty wiedźm bywają w realu - wiadomo, gdzie. Oraz w sieci - wiedźmy wiedzą, gdzie! Ematka to aksjomat, kto by to tlumaczył😜
      • simply_z Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 11:16
        Moja kolezanka tez miala taka grupke na whatsapie. Zlot czarownicwink. Ciagle bylo wysylanie zdjatek, relacji z podrozy, usmieszkow, az sie kiedys baby wziely za lby i po kolei wszystkie opuscily grupe, przy okazji ostro sie obgadujacwink.
    • mak_z_figa Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 22:47
      Takie miejsce w internetach, że z jednej strony można uzyskać wsparcie, z drugiej mogą Cię zrównać w ziemią. A na pewno nie wyciągną Twoje posty sprzed X lat, jeśli można nimi dokopać.
      • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:34
        mak_z_figa napisał(a):

> Takie miejsce w internetach, że z jednej strony można uzyskać wsparcie, z drugi
        > ej mogą Cię zrównać w ziemią. A na pewno nie wyciągną Twoje posty sprzed X lat,
        > jeśli można nimi dokopać.

Ja bym powiedziała, że w tym miejscu jeśli wątek nt osobiste jest dłuższy, niż 100 postów, to na pewno autorke zrównają z ziemią.
      • jasnozielona_roslinka Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 10:45
        Właśnie ja tego nie rozumiem jak się komuś chce szukać w historii jakiejś mało kontrowersyjnej forumki jakiej mało znaczącej wypowiedzi.
        Ostatnio zdziwiłam się jak jedna forumka wmawiała innej że nienawidzi swojej teściowej bo lata temu napisała że jak teściowa przyjezdza w odwiedziny to nie chce jej się nią zajmować parę dni, skoro syn rzeczonej teściowej sam się przed nią zamyka w pokoju i nie chce się nia zajmować.
        Ja też bym się nie zajmowała, ale nie z nienawiści tylko dlatego że chyba ta teściowa powinna ze swoim synem spędzać czas lub wnuczka ( jak ta chce..a nie chce). Jakoś nie jest oczekiwane od mężczyzn żeby zabawiali przez kilka dni swoje teściowe kosztem swojej pracy i czasu wolnego, kiedy ich żony -córki tych teściowych ukrywają się przed swoimi matkami i nie chcą spędzać z nimi czasu.

Naprawdę uważam że ktoś musi nie mieć życia żeby szukać w historii naprawdę neutralnej forumki jakoś niby brudów. Ze czasu nie szkoda?
        • ichi51e Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 11:42
          Oj nie szkoda (><wink
          • jasnozielona_roslinka Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 12:10
            Ale jak nie szkoda. Zamiast szukać czyjej malokontrowersyjnej historii wypowiedzi można w tym czasie:
            Napisać sensowny post który coś wniesie
            Przeczytać inny wątek
            Napisać o sobie i swoim sposobie rozwiązania

No chyba że ta forumka jakoś trigerowala tamtą i ta kopiącą musiała przeszukiwać historię tej pierwszej. Ale naprawdę tam ta autorka wątku nic kontrowersyjnego nie pisała
            • bergamotka77 Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 12:44
              Klasyka ematki, sensu doszukiwać się w tym nie ma sensu wink
            • m_incubo Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 21:13
              Ale naprawdę masz zamiar dyktować komuś, na co ma poświęcać swój własny czas i czy ma mu być szkoda czy nie, czy sobie jaja robisz?
              • ichi51e Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 22:05
                Najlepsze jest jak człowiekowi cos dzwoni i myśli dobra puszczę przez wyszukiwarkę… a potem mu szczeka opada
              • jasnozielona_roslinka Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 11:00
                A dyktowalam?
                Nie zauważyłam żebym dyktowała, jak ktoś chce to może nawet samogłoski liczyć w tekście jakiejś forumki i chwalić się ta umiejętnością
                Droga wolna. Ja mogę nie rozumieć po co przeszukiwać czyjąś historię wypowiedzi żeby np wmawiać jakiejś forumce że nienawidzi teściowej bo lata temu napisała że nie ma ochoty jej zabawiać, czy jakieś inne dyrdymaly z palca wyssane.
                No nie pojmę, bo nawet w kolejce do lekarza czy siedząc na placu zabaw to wolałabym jednak angażować się w obecna konwersacje a nie wymyślać komuś jego historię życia tylko po to żeby ....na właśnie nie wiem po co. To chyba ma na celu obrażenie jakiejś forumki, ale po co?
    • mama-ola Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 23:06
      Forum dla nowoczesnych kobiet z wielkich miast, wykształconych i mających dobrze płatną pracę.
      • simply_z Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 23:28
        taa , zwłaszcza ta pisząca z lubelskiej wsi.
        • milva24 Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:04
          U mnie właściwie tylko miasto się zgadza...
        • zaczarowanyogrod Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 10:27
          Właśnie
          Chyba, że jestem wyjątkiem co to potwierdza.
      • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:35
        Yhyyy. Raczej forum, którego uczestniczki nader chętnie dają do zrozumienia....itd, teraz twoja definicja.
      • borsuczyca.klusek Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 08:09
        Nie zgodzę się. Sporo tu dziewczyn z mniejszych miast i nawet wsi oraz takich o przeciętnych zarobkach. Po prostu te osoby nie błyszczą w wątkach pracowych i podróżniczych.
    • damartyn Re: Jak opisać ematkę? 21.08.23, 23:43
      Powiedziałabym, ze to taka wieża Babel.
    • alchemy_alice Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 00:45
      To taka społeczność jak w mojej sygnaturce.
      • bene_gesserit Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:36
        Ale co jest tą rzeczą pośrodku?majtkami, szalikiem?
        • chatgris01 Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 07:52
          Życie. Czy raczej life (jest tą rzeczą pośrodku).

To bardzo życiowe forum.
          • trampki-w-kwiatki Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 20:52
            Oł jeesss, indiiid! 😎
          • alchemy_alice Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 22:49
            Life pasuje big_grin
    • iwles Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 08:01

Forum Romanum XXI wieku 🤪
    • primula.alpicola Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 08:28
      Że to forum, po prostu forum, na którym kobiety rozmawiają o różnych sprawach.
      • snakelilith Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 10:54
        Potwierdzam. Dziwi mnie to namnożenie ezgaltacji w opisie ematki. Sposób komunikacji na tym forum nie odbiega wcale od tego w innych miejscach w internecie, bo to większe społeczne zjawisko. Mężczyźni rozmawiając ze sobą, też się nie pyeprzą na wersal.
        Jedynie tematycznie ematka jest dosyć specyficzna, z interesującą kobiecą perspektywą, dlatego przyciąga inne kobiety. Oraz pojednycze męskie odpady. Na szczęście tych odpadów nie ma aż tak wielu, co w sumie całkiem dobrze mówi o facetach jako takich.
        • simply_z Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 11:24
          Jest tez kilku facetow, udajacych kobiety.
          • snakelilith Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 11:53
            Jest mi to w sumie obojętne, choć też mam swoje podejrzenia co do niektórych nicków, zwykle nieudane kreacje. Ale może zaspokajają w ten sposób tylko swoje ukryte potrzeby transgender i ćwiczą do realu. wink
    • tojaba Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 11:14
      bene_gesserit napisała:

>
      > Pisałam o tym niedawno - w parku zaczepił mnie staruszek, wdaliśmy się w pogawę
      > dkę, prosił, żebym wyjaśniła, co to jest ematka. Powiedziałam coś w rodzaju
      > to jest jak takie miejsce, w którym spotyka się kilkadziesiąt kobiet naraz, i wszystkie naraz mowią.

/.../
      >
      > Jakbyście wy opisały forum komuś, kto nie ma o nim pokęcia?

Akurat niedawno starałam się komuś to wyjaśniać wink
      Powiedziałam, że ematkę można nazwać zbiorem wiedzy mądrościowej na każdy właściwie temat, bo liczba napisanych na tym Forum postów niedługo sięgnie 10 milionów. I że rekomendacje tu są dużo bardziej wiarygodne niż na allegro wink
      I że dzięki czytaniu ematki przestałam nawet w myślach używać sformułowania "niemożliwe, żeby ktokolwiek..."
    • trampki-w-kwiatki Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 20:21
      Ja mówię o tym miejscu "forum dla matek" po prostu (tak, wiem, że są tu też bezdzietne lambadziary oraz kobiety petardy 😜).
      Lubię ematkę pewnie ze względu na to, że kobiety które tutaj są są starsze niż na przeciętnym forum dla matek oraz za to, że zakres tematów jest szerszy a nie tylko "kiedy zacząć rozszerzać dietę?" albo "co to za plamki na nóżce?".
    • bywalec.hoteli Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 20:33
      Opisze dwoma słowami: dom wariatów.
      • trampki-w-kwiatki Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 20:51
        Welcome home! 😂
      • asia-loi Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 21:02
        bywalec.hoteli napisał:

> Opisze dwoma słowami: dom wariatów.

Ale fajny dom wariatów. Dlatego tu jesteśmy. 😜
    • gama2003 Re: Jak opisać ematkę? 22.08.23, 22:25
      Ematka to całodobowy magiel, sor, telefon zaufania, konkurencja googla i mensy.

Oraz miejsce mieszania się osobowości, osobliwości nie do spotkania w moim realu.
      • trampki-w-kwiatki Re: Jak opisać ematkę? 23.08.23, 10:54
        gama2003 napisała:

> Ematka to całodobowy magiel, sor, telefon zaufania, konkurencja googla i mensy.
        >
        > Oraz miejsce mieszania się osobowości, osobliwości nie do spotkania w moim real
        > u.

O to, to, w moim też. Od zaaawsze kocham jeździć pociągiem, bo siedzi sobie człowiek i mimowolnie słyszy rozmowy ludzi dalekich od swojej bańki. Takie głosy z innego kosmosu. I tylko wkurza, że nie słyszy się wszystkiego wyraźnie 😜 na ematce ma się te rozmowy pociągowe czarno na białym i to o każdej porze dnia i nocy. No magiel taki. Dzięki temu człowiek dobitniej uświadamia sobie, że żyje w jakiejś tam bańce i co go czeka poza tą bańką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka