kamire12 27.08.23, 09:12 czy pranie, które stało w deszczu i zmoklo należy kolejny raz wyprać lub wypłukać? ma ktoś doświadczenie praktyczne jak nie zrobił nic, tylko zostawił żeby wyschło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariola233 Re: pranie po deszczu 27.08.23, 09:19 Ostatnio pościel mi zmokła, tylko pralkę włączyłam na wirowanie i na słońcu wyschła i było spoko Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: pranie po deszczu 27.08.23, 09:20 Deszczówka jest miękka, nic nie rób. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: pranie po deszczu 27.08.23, 11:15 kamire12 napisała: > ma ktoś doświadczenie praktyczne jak nie zrobił nic, tylko zostawił żeby wyschło? A żeby to raz? Po prostu wyschło. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: pranie po deszczu 27.08.23, 11:38 jeśli mocno zmokło to tylko je odwirowuje jesli tylko pokropiło i pranie jest wilgotne ale z niego nie cieknie to zostawiam jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: pranie po deszczu 27.08.23, 13:36 Ja po prostu zostawiam do wyschnięcia, nie bawię się w kolejne pranie, płukanie czy nawet wirowanie, bo mi się zwyczajnie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: pranie po deszczu 27.08.23, 14:09 Nigdy nie wpadłabym na to żeby to prac ponownie. Po co ? W jakim celu ? Przecież deszcz to tylko Woda, na dodatek miękka. Po deszczu ubrania nie tylko pachną lepiej ale też są milsze w dotyku. Nie raz moje pranie narażone bylo na deszcz. Wyschło i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: pranie po deszczu 27.08.23, 14:19 Tak, ja czasem piorę, (np białe, albo gdy zanim przyjdzie deszcz to srogo wieje, kurzy) A czasem pozwalam wyschnąć, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: pranie po deszczu 27.08.23, 19:01 Nie, chyba że je pochlapało błotem. Zostawiam do wyschnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś