amsterdama 21.10.23, 08:57 Witajcie w sobotni poranek Możecie polecić coś do oglądania? Nie oglądam horrorów. Chętnie coś obyczajowego- przyjemnego, albo wciągającego akcją, ale nie nadmiernie ciężkiego. Poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka11 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 10:05 Obejrzałam na Netfixie nowego "Znachora"- długo zwlekałam, bo obawiałam się rozczarowania, pamiętając tym bardziej starą wersję. A film bardzo mi się się spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 10:09 Niestety też już obejrzałam. Również bardzo mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 11:51 Jest nowy (3)sezon Lupin'a. Francuski . Omar Sy w roli glownej. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 15:33 Lupin świetny, cała seria. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 12:07 Na netflixie widziałam ostatnio nowego Lupina. Fajny, lekki, wciągający, na 7 odcinków więc idealnie na 2-3 luźne wieczory. I choć ja się tego zawsze obawiam przy kontynuacjach, akurat Lupin trzyma swój poziom Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 14:52 Wspaniala pani Maisel - prime Emily w Paryzu - lekkie, przyjemne dla oka - netflix Firefly Lane - swietna obyczajowka choc do lekkich bym nie zaliczyla - netflix Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 16:39 Firefly Lane oglądałam jakiś czas temu. Podobało mi się, ale co ja się przy tym naryczałam! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 17:55 jak pisalam, to solidna obyczajowka (ksiazki nie czytalam), chetnie bym cos podobnego ogladnela ale nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 18:01 No nie ma, a też bym obejrzała. Książki też nie czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 18:06 Sprzataczke na netflixie widzialas? tez calkiem ok a takich lekkich obyczajowek w ujeciu amerykanskim (mimo nielatwego tematu) to jeszcze virgin river jeszcze Wszystkie kwiaty Alicji Hart ponoc sa warte obejrzenia, czeka w kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 18:11 Virgin River widziałam, super! Przez „Sprzątaczkę” nie przeszłam. Za dużo nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 18:23 Sprzataczka byla dla Eliszki koniecznie zobacz Maisel, te stylowki 😀, kapelusze, wnetrza, miodzio (szczegolnie jesli Mad Mena widzialas i sie podobal) Good wife? Good fight? Master of sex? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 17:11 Oglądałam i Sprzątaczkę i Virgin River. Czekam na nowe odcinki w listopadzie. Wszystkie kwiaty Alicji Hart nie widziałam. To też na netflixie? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 15:25 Ja książkę czytałam, w zasadzie dwie książki i to co Netflix zrobił z fabułą, to masakra. Ja rozumiem, że film nie może być kalką książki, ale odnośnie tej ekranizacji jestem na nie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 19:11 moze wlasnie dlatego inaczej na serial patrzylysmy (te co nie czytaly ksiazek) Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 16:35 Właśnie skończyłam oglądać i chciałam polecić "Zagładę domu Usherów", ale jak nie lubisz horrorów, to się nie nada. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 18:55 Heh, też w pierwszym odruchu chciałam polecić "Zagładę". Podobało Ci się? Bo mnie końcówka drugiego odcinka dosłownie przeorała, dawno nie widziałam czegoś tak brutalnego. Ale wciągnęło mnie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 19:02 Tak, podobało mi się. Przy czym zupełnie nie pamiętam książki, więc nie wiem, co i jak zaadaptowali - te smaczki mnie ominęły. (Doczytam). Podobało mi poruszenie współczesnych tematów: chciwość firm, w tym farmaceutycznych, służalczość w korporacjach, przekraczanie granic w seksie, zepsucie bananowych dzieci itd. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 17:47 Dziękuję, większości nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 18:09 Nowośc na netfliksie - Bodies. Wczoraj skończyłam, bardzo mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 16:58 O tak, serial "Ciała" bardzo ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu1 Re: Film, serial na weekend 21.10.23, 19:08 Krôlowa piękna z Jerozolimy Netflix Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 15:07 Ale to jest długie Oglądałam i ten serial ma coś w sobie, niby taki spokojny, wolny, nawet momentami nudnawy to nie pozwala się oderwać i przestać oglądać, ma się potrzebę zobaczyć kolejny odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 15:38 Netflix, komedia romantyczna z Bullock, Tatumem i świetnym występem Pitta. Chwilami inteligentnie zabawne, zwłaszcza na początku. Kino w stylu Nowej Przygody,bjakby żywcem wyjęte z lat 80. i 90. Miła, relaksująca bzdura. Zaginione miasto, Netflix Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Film, serial na weekend 22.10.23, 16:48 HBO - Randka z gwiazdą, Hacks, Parks and Recreation. Odpowiedz Link Zgłoś