claudel6 06.11.23, 14:34 Wiem, że na ematce same wiotkie 36, ale szukajac jakiegoś elementu garderoby zauważyłam, że Kappahl ma całą kolekcję rozmiarów XL. Taka specjalnie dedykowana, zaczyna się od L wzwyż. Może komuś się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxyhitchhiker Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 15:02 Kappahl zawsze miał kolekcję + o ładnej nazwie XLNT. I kiedyś to było bardzo fajne wzornictwo z dobrych materiałów, niestety, to co teraz można znaleźć w sklepie to tandeta za grubą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 16:20 Nie tandeta, tylko ecosreco poliester 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 19:18 Dlaczego nazwa XLNT jest ładna? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 19:57 Bo przeczytana z angielska oznacza doskonałość Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 15:06 Ach, specjalnie dedykowana. No to fantastycznie. Poza tym że zawsze miał. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 16:33 Zawsze miał i to ładne rzeczy, ale ogromne. Fakt, że jestem niska, ale nawet jak nosiłam rozmiar 44-46 to w rzeczach z tej kolekcji mogłam się utopić. To, czego naprawdę brakuje na rynku, to rzeczy 40-46, na osoby poniżej 170 cm, sprytnie skrojone. W tanich sieciówkach w USA to występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
paniadmin Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 19:21 Dokładnie. Noszę 44/42(40) (góra/dół) i w Kappahlu pasuje mi L/M. Rzeczy dobrze skrojonych brakuje dla każdego rozmiaru/figury niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 22:46 Rzeczy dobrze > skrojonych brakuje dla każdego rozmiaru/figury niestety. To jest niestety smutna prawda, nie pamiętam, kiedy w sieciówce widziałam ostatnio własciwie podkrojoną pachę i normalnie wszyte rękawy. Oczywiście im mniejszy rozmiar biustu i reszty, tym mniej się ten brak konstrukcji rzuca w oczy i trochę lepiej wygląda, ale to nie znaczy, że mniejsze rozmiary są dobrze uszyte. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou123 Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 18:58 Eee? Zawsze miał. Niestety coraz gorsze fasony- poszli w namioty. No i brak dużych przecen jak kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 19:12 A to sorry. Mi się zdarza wchodzić na ich stronę i dopiero dziś zobaczyłam całą taką kategorię. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: specjalna kolekcja XL 06.11.23, 22:48 Kiedyś lubiłam Kappahl, zwłaszcza ofertę dziecięcą. Niestety, ostatnio poliester poliestrem polistera pogania. To jest niewyobrażalne jak bardzo ten sklep stracił na jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś