Dodaj do ulubionych

Nietypowy zakup

20.11.23, 22:20
Kupiłam koc. Koc co prawda nie jest specjalnie nietypowy, ale został zamówiony za pobraniem. Kurier natomiast oznajmił, że "już zapłacone".

W czwartek napisałam do firmy z tą sprawą, wyrażając chęć zapłacenia. Firma do dziś milczy.

?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 20.11.23, 22:20
      Aha - w czwartek koc przyszedł.
      • b-b1 Re: Nietypowy zakup 20.11.23, 22:31
        Zdarzyło mi się raz-bo szybsza wysyłka za pobraniem miała być. Przyszło migiem, kasy kurier nie chciał-opłacone. Dodzwoniłam się do firmy, twierdzili, że łatwiej im fakture wystawić mailem z terminem płatności do 14 dni😂
        • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 20.11.23, 22:37
          Łatwiej niż co?

Mam na fakturze pobranie, zainspirowałaś mnie i sprawdziłam.
      • conena Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 09:28
        taki-sobie-nick napisała:

> Aha - w czwartek koc przyszedł.

to zmienia wszystko.
        • 1matka-polka Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 09:47
          To byl tzw. gejmczendżer, teraz forumka przez nasyępne 5 lat będzie rozkminiac, co to słowo znaczy...
    • emateczka Re: Nietypowy zakup 20.11.23, 22:24
      No ale o co pytasz? Jak odpiszą, to zapłacisz, jak nie, to nie. Co jeszcze chcesz robić?
      • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 20.11.23, 22:28
        Pytam, co robić. Dostałam produkt faktycznie za niego nie płacąc, a firma nie zdaje się być zainteresowana otrzymaniem pieniędzy (ściągnęła z kuriera)?

To paranoja jakaś.
        • kk345 Re: Nietypowy zakup 20.11.23, 22:40
          Jakie niby "ściągnęła z kuriera"? Jeśli kurier twierdzi, że zapłacone, to znaczy, że nie wysłano tego za pobraniem, tylko zwykłą paczką- nadający się pomylił przy wysyłce. Dlaczego nie zadzwonisz do firmy? Mnie by uwierało, że mam coś, za co nie zapłaciłam.
        • shule_aroon Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 14:57
          A to nie jest proforma z terminem płatności do...(konkretna data)? Sprawdz może.
        • mikams75 Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 16:05
          Nic nie robic. Napisalas i tyle. Ktos sie pomylil. Jak odkreca, to sie zglosza do Ciebie, namiary maja.
    • majenkirr Re: Nietypowy zakup 20.11.23, 22:27
      Pokaż ren koc!
    • kaki11 Re: Nietypowy zakup 20.11.23, 22:31
      Spokojnie zaczekaj na odpowiedź ze sklepu, czasem może to potrwać dłużej niż 1-2 dni,
    • 1matka-polka Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 09:24
      Pokaż koc! Pokaż koc!
    • bei Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 09:29
      Jeśli firma nie zgłosi się po pieniądze to będziesz mieć prezent.
    • simply_z Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 09:32
      Tak z ciekawosci...ty jestes aktywna zawodowo?
      • kk345 Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 10:37
        Ty serio pytasz?
        • wisniowy_sad Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 15:56
          kk345 napisała:

> Ty serio pytasz?

Ciekawe, skąd miała kasę na koc i inne rzeczy, skoro nie jest aktywna zawodowo (ani na rencie, jak niedawno napisała). Zasiłek to teraz jakieś grosze...
          • shule_aroon Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 17:19
            wisniowy_sad napisała:

> kk345 napisała:
            >
            > > Ty serio pytasz?
            >
            > Ciekawe, skąd miała kasę na koc i inne rzeczy, skoro nie jest aktywna zawodowo
            > (ani na rencie, jak niedawno napisała). Zasiłek to teraz jakieś grosze...

Jak mieszka z matką, to obżera ją z emerytury. Jeśli jest inna rodzina z dochodami to też. Kryteria dochodowe na zasiłek są takie, że na dwoje z nawet 1 minimalna emerytura nie przysługuje.
          • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 21:57
            Nie muszę zwierzać się forum ze wszystkiego, na przykład podjęcia pracy, prawda?
            • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 21:57
              I zazwyczaj nie zwierzam się forum z 99% spraw.
              • bene_gesserit Re: Nietypowy zakup 23.11.23, 12:11
                I bardzo słusznie. Każda informacja na forum może być obrócona przeciw tobie. A ciekawskim zawsze można powiedzieć, że jesteś dziedziczką bajecznej fortuny, to je wkurzy wink
      • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 21:45
        A co ma piernik...? Moja aktywność zawodowa to przede wszystkim przekłady, NIE KAŻDY pracuje w biurze.
        • rosapulchra-0 Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 21:56
          Do tej pory nie załatwiłas sobie renty na nerwicę? shock shock shock Co za niedbalstwo z twojej strony!
          A te przekłady to co to konkretnie jest i jak często ci się zdrzają?
          • shule_aroon Re: Nietypowy zakup 24.11.23, 00:36
            rosapulchra-0 napisała:

> Do tej pory nie załatwiłas sobie renty na nerwicę? shock shock shock Co z
            > a niedbalstwo z twojej strony!
            > A te przekłady to co to konkretnie jest i jak często ci się zdrzają?
            >

Rosa, a ty ile brytyjskich socjali dla pacjenta chorszego niż trup ciągniesz?
        • shule_aroon Re: Nietypowy zakup 24.11.23, 00:34
          taki-sobie-nick napisała:

> A co ma piernik...? Moja aktywność zawodowa to przede wszystkim przekłady, NIE
          > KAŻDY pracuje w biurze.

Przy tych wszystkich wtopach w rozumieniu obcojęzycznych tekstów czytanych jeszcze ktoś w to uwierzy. 🙈
          • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 04.12.23, 22:19
            Wszystkich ilu wtopach? Tak, robię błędy z pośpiechu, a potem je poprawiam.
      • no_name33 Re: Nietypowy zakup 23.11.23, 07:24
        simply_z napisała:

> Tak z ciekawosci...ty jestes aktywna zawodowo?
        >

oj, to jest bardzo mylące. 😁 moja koleżanka z pracy, „wysoka specjalistka”, z ogromną wiedzą i profesjonalizmem, jest tak pierdołowata w codziennych sprawach, że aż się śmiejemy z tego wszyscy. Cudowna dziewczyna, ale mie znam osoby, która by miała takie przeboje z paczkami, zamówieniami, zagubionymi kurierami itp. Do tego dziwi się oczywistym oczywistościom jak dziecko.
        Także ten, to wcale nie jest wyznacznik.
        • mikams75 Re: Nietypowy zakup 23.11.23, 10:22
          tez znam takie osoby... wascy specjalisci bardzo cenieni w branzy zawodowej a jak przychodzi co do czego, to maja problemy z ogarnianiem prostych rzeczy.
    • shule_aroon Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 14:59
      Upomną się prędzej czy później.
    • black.emma Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 15:19
      Raz tak miałam- kurier nie chciał pieniędzy, ja się i zdziwiłam i naciskałam, żeby dokładnie sprawdził i rzeczywiście, nie zauważył pobrania. Byłby w plecy, gdybym się nie uparła.
    • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 22:02
      Do osób normalnych, nie zajmujących się wścibianiem nosa ani maniakalnym czepialstwem:

Nadal nie odpisali.
      • dominika9933 Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 22:06
        A ta firma to nie bon prix był? Choć nie wiem czy mają koce, bo tylko dwa razy zamawiałam tam coś, ale raz miałam podobną sytuację.
        • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 22:07
          Nie, firma jest normalna i mam wrażenie, że nawet dość porządna. Oferują tylko tkaniny i koce.
        • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 21.11.23, 22:08
          ale raz miałam podobną sytuację.

I co?
      • afro.ninja Re: Nietypowy zakup 22.11.23, 09:28
        Zadzwoń.
        • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 22.11.23, 22:37
          Chyba na tym się skończy... a potem się okaże, że oni w ogóle nie wiedzą, że forsy nie ma, bo mają bałagan.
          • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 22.11.23, 22:58
            Nadal zresztą nie odpisali.
        • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 22.11.23, 22:37
          afro.ninja napisała:

> Zadzwoń.

Do psychofanek: tak wygląda normalna odpowiedź. Uczcie się.
      • kk345 Re: Nietypowy zakup 22.11.23, 10:14
        Dlaczego nie zadzwonisz?
    • nellamari Re: Nietypowy zakup 22.11.23, 09:32
      Jak firma to merino PL polecana przez mysiulka to miałam dokladnie ten sam numer, koce ( kilka i drogie!) za probraniem, a kurier nie chciał kasy. Musieliśmy się do nich dobijać telefonicznie, żeby zechcieli pobrać kasę.
    • kachaa17 Re: Nietypowy zakup 22.11.23, 23:11
      Ja miałam kiedyś sytuację, że zamówiłam sobie buty z CCC ale zamiast wybrać paczkoma to zamówiłam z dostawą kurierem. Zamówienie już opłaciłam ale pomyślałam, że zwrócę i zamówię jeszcze raz z dostawą do paczkomatu bo nie będzie nie wiem czy będę w domu. I tak zrobiłam. Dostałam zwrot pieniędzy a za parę dni kurier przynosi mi paczkę. Myślałam, że zaszła pomyłka i jednak mi wysłali kurierem więc przyjęłam. Ale jeszcze tego samego dnia dostałam sma-a, że paczka czeka na odbiór w paczkomacie. Odebrałam. I tym sposobem dostałam jedną paczkę za darmo. Ja od razu się do nich nie zgłosiłam bo zastanawiałam się czy chcę zostawić sobie buty czy nie. Chyba z tydzień czekałam aż ktoś się odezwie i cisza. Aż w końcu ja się pofatygowałam ale musiałam iść do salonu, żeby dokonać zwrotu bo chciałam zwrócić tylko częściowo jedną przesyłkę.
      • nellamari Re: Nietypowy zakup 23.11.23, 07:01
        No, ale ta fatyga dobrze świadczy o Twojej uczciwości. Złodziej znajdzie znaleziony portfel do kieszeni, a uczciwy się pofatyguje na komisariat.
    • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 04.12.23, 22:20
      Uch.

Napisałam do nich raz jeszcze i tym razem załapali.

Tak jak sądziłam, źle wypisano list przewozowy.
      • majenkirr Re: Nietypowy zakup 04.12.23, 22:28
        To pokażesz ten koc czy nie? wink
        • taki-sobie-nick Re: Nietypowy zakup 04.12.23, 22:30
          Ojej, koc jak koc. A chcesz się poczepiać?
          • chatgris01 Re: Nietypowy zakup 04.12.23, 22:33
            Ona nie z czepiających przecież. Poka koc (też jestem ciekawa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka