Dodaj do ulubionych

Nowoczesny statek miłości

20.12.23, 10:15
Wieki temu był taki serial - love boat. Tydzień temu wystartował z Karaibów rejs dookoła świata mający trwać 9 miesięcy. Wiem o tym, bo tiktok nagle zaczął mi podsyłać filmiki chyba 10ciu osób biorących udział w tym rejsie. Mamy starszego pana z żoną dumnie głoszącego, że przepala właśnie spadek i swoje filmiki kieruje do swoich dzieci. Czarnoskórą rodzinę, która ciągle jest mylona z pracownikami, ze dwie córeczki bogatych tatusiów, przynajmniej dwie profesjonalne influenserki i dziewczynę o wdzięcznym mianie "rat brain". Dookoła tych ludzi zaczęły powstawać tik toki o tych tiktokerach i już autentycznie zaczęłam się wciągać w reality show rejsu dookoła świata.
Czy trafiłam właśnie na nową formę długoterminowej rozrywki genz?
Obserwuj wątek
    • matacznik Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 10:17
      cranberrymuffin napisała:

> Czy trafiłam właśnie na nową formę długoterminowej rozrywki genz?
      >
      Możesz od razu zobaczyć streszczenie w filmie "W trójkącie (Triangle of Sadness)".
      • abacab.81 Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 10:31
        Co to jest genz?
        • borsuczyca.klusek Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 10:35
          Generacja Z - pokolenie Z. Ludzie urodzeni w latach 1995 - 2012. Nie dziękuj Stavros, też cię lubię 🥰
          • abacab.81 Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 10:36
            Dzięki, Heniu, bezrobotny gospodarzu domu, na forum codziennie od 4 lat smile
            • borsuczyca.klusek Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 10:38
              Może mi płacą za gospodarzenie na forum? Skąd wiesz jak nie wiesz 🙄
              • abacab.81 Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 10:45
                Nie interesuje mnie to, ty też mnie nie interesujesz.
    • borsuczyca.klusek Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 10:37
      9 miesięcy z jakimiś dzbanami na pokładzie brzmi jak piekło 🙄
      • kot.z.kosmosu Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 10:53
        O, dla mnie też.
      • cranberrymuffin Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 11:59
        Bo ja wiem... Nie mój styl podróżowania, ale karmią Cię, poją i wożą dupsko po najładniejszych częściach wybrzeża całego świata. Piekło sobie wyobrażam trochę inaczej. Zwłaszcza jako miłośnik pływania.
        Jeżeli bym miała kabinę z balkonem i książki, to bym przeżyła bez problemu.
        • profes79 Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 12:46
          Przy takich molochach to bez róznicy czy pływasz czy cię wożą ciężarówką. tongue_out
          • cranberrymuffin Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 12:59
            Fale za oknem będą faliste niezależnie od wielkości łódki. Za telepaniem się po koi nie tęsknię za bardzo. Przynajmniej nie dłużej niż na jedną-dwie noce
        • simply_z Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 12:58
          No i tik toka, nie zapominaj o tymwink. Tylko nie zawsze jest zasieg, jak to ma morzu.
        • borsuczyca.klusek Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 13:12
          Ale 9 miesięcy? To brzmi jak wyrok bez zawiasów. Ja bym jajko zniosła przez tyle czasu 🙄
      • szarmszejk123 Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 12:01
        Dla mnie już dwa tygodnie jawią się jak piekło, a mąż by chciał 🙄
        • chlodne_dlonie Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 13:37
          No właśnie też byłam kiedyś usilnie namawiana na taką formę spędzenia urlopu, ale jednak się nie zdecydowałam. To przybijanie codziennie do innego portu i godzinne kolejki do transportu ze statku na nabrzeże, potem raptem 4-5 h na 'oblecenie' danego miejsca i z powrotem ustawiać się do kolejki powrotnej wink
          Nie nie nie - all inc mi nie dziwny, więc to dla mnie nie wabik, a korzystanie intensywne z rozrywek dostępnych na wycieczkowcu też jakby nie do końca, skoro zakłada się owo 'zwiedzanie' dzień po dniu wink
          Wolę inaczej spędzać urlopy smile
          • szarmszejk123 Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 13:51
            Ja, to znając mojego męża, jestem stuprocentowo pewna, że on po zejściu w pierwszym porcie już by na ten statek nie wrócił 🤣
            Tyle, że ona w swojej głowie jakąś kompletnie oderwana od rzeczywistości wizję tego rejsu i raz do roku mi przypomina, że by chciał :p
            • szarmszejk123 Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 13:52
              On ma*
              • la_felicja Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 15:17
                To nie możecie iść na kompromis i wybrać rejs tygodniowy, np po Morzu Śródziemnym?
    • kot.z.kosmosu Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 10:52
      "Po upływie około trzech minut od założenia konta na TikToku platforma zaczęła polecać fikcyjnemu użytkownikowi filmiki ukazujące samobójstwa. W ósmej minucie w sekcji „For you” (z języka angielskiego „Dla ciebie”) pojawiły się treści promujące zaburzenia odżywiania i materiały zachęcające do samookaleczeń. Z analizy przeprowadzonej przez specjalistów z Center for Countering Digital Hate wynika, że nastolatkom, którzy wykazują zainteresowanie tematem wyglądu i zdrowia psychicznego TikTok wyświetlał materiały popularyzujące samookaleczenia oraz zaburzenia odżywiania. Były one skonstruowane w taki sposób, by silnie oddziaływać na emocje młodego widza."

Usunęłam konto na TikToku po tych doniesieniach. Używałam go "służbowo", bo dałam się przekonać, że im więcej SM, tym lepiej. Jednak nie.
      • cranberrymuffin Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 12:01
        A to ciekawe. Moja bańka pokazuje głównie informacje o moim hobby, tzw booktoka i kapitana MERSK, który opowiada o swojej pracy. Podejrzewam, że dlatego tt mi wepchnął ten rejs.
        • simply_z Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 12:58
          Nie szkoda ci czasu na takie gowno?
          • cranberrymuffin Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 13:01
            Czasem szkoda, czasem nie. Jeden grzebie w silniku, inny szydełkuje a jeszcze inny podgląda ludzi z innych zakątków świata robiących różne rzeczy. Ludzie tracą czas na różne rzeczy. Zwykle mało pożyteczne dla świata
            • simply_z Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 13:32
              Szydelkowanie chociaz jest pozyteczne. Rozumiem nastolatkow podniecajacych sie tik tokiem, ale dojrzala baba?
              • majenkirr Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 15:42
                Na tik toku szydełkowanie tez jest wink. Algorytm Ci pięknie ustawia fyp pod Twoje zainteresowania. Jak ktoś myśli, ze tt to tylko nastolatki kręcące tyłkami to się bardzo myli.
    • wunder-gaffe Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 13:00
      cranberrymuffin napisała:
      > Mamy starszeg
      > o pana z żoną dumnie głoszącego, że przepala właśnie spadek i swoje filmiki kie
      > ruje do swoich dzieci. Czarnoskórą rodzinę, która ciągle jest mylona z pracowni
      > kami, ze dwie córeczki bogatych tatusiów, przynajmniej dwie profesjonalne influ
      > enserki i dziewczynę o wdzięcznym mianie "rat brain".

Fascynujące!
    • mysiulek08 Re: Nowoczesny statek miłości 20.12.23, 15:39
      takie rejsy powinny byc zakazane, to jest koszmar w kazdym aspekcie
      'wyladunek i zaladunek' ludzkiego stada, tak jak pisala chlodnedlonie, czesto nawet wiele nie zobaczysz
      ile razy widze takiego molocha w zatoce to noz mi sie w kieszeni otwiera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka