taki-sobie-nick 22.12.23, 01:21 Tytuł artykułu gazety. Co autor miał na myśli? Nie mam dostępu do artykułu, a nie kojarzy mi się to z niczym. Autor coś sobie ubrdał i uznał, że wszyscy to zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wunder-gaffe Re: "Ten teflonowy PiS" 22.12.23, 01:33 taki-sobie-nick napisała: > Tytuł artykułu gazety. Jaki artykuł? Z jakiej gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: "Ten teflonowy PiS" 22.12.23, 03:14 Teflonowy = taki, do którego nic się nie przyczepia (jak nic nie przywiera do teflonowej patelni). Można metaforycznie obrzucić błotem (zgodnie z prawdą lub nie, czyli ujawnić faktyczne skandale albo ordynarnie oczernić), ale nic to nie da, bo zwolennicy i tak nie uwierzą / nie przejmą się. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Ten teflonowy PiS" 22.12.23, 09:26 Podoba mi sie: teflon ma dobre właściwości smarujące ("smarować", czyli dawać łapówki) 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: "Ten teflonowy PiS" 22.12.23, 10:07 Skasowane zostały bezśladowo dwa wpisy z nocy. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś