alina460 01.01.24, 13:13 Czy kosmetyki Rituals warte są swojej ceny? Pachną pięknie. Co polecacie? Skład jest ok? Czy za tę cenę to jednak lepiej odpuścić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
armamagedon Re: Rituals - warto? 01.01.24, 13:19 Działanie absolutnie przecietne. Składy… ekhm… adekwatne do działania. Konsystencja, zapachy, przyjemność stosowania - jeśli się trafi na swój zapach - czysta przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Rituals - warto? 01.01.24, 13:39 Zgadzam sie absolutnie z >Konsystencja, zapachy, przyjemność stosowania - jeśli się trafi na swój zapach - czysta przyjemność. Wlasnie chyba na tym polega sukces tej marki. Ale skladow nie maja zlych, prawie calkowicie naturalne. Tylko ze na rynku sa yamaze rozwiazania z takimi skladami Odpowiedz Link Zgłoś
poszetka Re: Rituals - warto? 01.01.24, 14:12 Pianka do mycia jest cudowna. Mam ze złotem, ale dostałam na prezent. Sama nie wydalanym tyle kasy, a powinnam Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Rituals - warto? 01.01.24, 13:37 To dobra marka, w wiekszosci z dobrymi naturalnymi skladami, ladnie pachna olejkami. Ale czy warte ceny hmm.... Bielenda,Vianek yez maja swietne sklady. Czy warto dla roznicy w kropli olejku zapachowego placic wieksza cenę? Moim zdaniem zalezy od twojego budzetu i priorytetow finansowych. W skladach nie ma nic tak nadzwyczajnego by robilo to znacżaca roznice jak wspominany tu Astalift czy Medik8 r-Retinoate czy nawet Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Rituals - warto? 01.01.24, 13:41 Piękne na prezent. Pianka do mycia super przyjemna, ale reszta jako pielęgnacja to mam wątpliwości. Duże. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Rituals - warto? 01.01.24, 14:17 Bosze, nie. Nie kupujcie takich rzeczy nikomu na prezent. Ja swój prezent wywaliłam do kosza, bo ze względu na zapach nie dało się nawet użyć do stóp. To do mycia, czyli taki żel zamieniający się w piankę, wstawiłam do toalety dla gości, ale toaleta zaczęła tym śmierdzieć i też poszło do śmieci. Tak intensywne zapachy można kupować sobie tylko samej po sprawdzeniu, że na pewno się tego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Rituals - warto? 01.01.24, 13:50 Ja kiedyś dostałam w prezencie od koleżanki kilka kosmetyków z serii Ayurveda. Dla mnie ten zapachy był nieznośny, do tego tak trwały, że umyte żelem ręce cuchnęły jeszcze wieki. Myślałam, że trafił mi się taki niefajny zapach, więc weszłam do ich sklepu, by powąchać inne. Straszne, sztuczne zapachy, klejące godzinami do skóry. Brrr..... Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Rituals - warto? 01.01.24, 14:01 To ten sklep koło którego się przechodzi i już z daleka w oczy szczypie? Jest taka sieć w UK - tam glownie mydła itp. aby wejść do sklepu musiałabym sue w maskę gazowa zaopatrzyć 😉. Nie pamiętam czy to był rituals. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Rituals - warto? 01.01.24, 14:04 Masz na myśli pewnie Lush. Ale Rituals nie jest dużo mniej pachnący. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Rituals - warto? 01.01.24, 16:10 Być może lush. Sprzedają tam też bath bombs. Śmierdzi na kilometr jakby ktoś tam wstawił milion tanich odświeżaczy do toalet. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Rituals - warto? 01.01.24, 16:37 O to na bank Lush. Mydlo na wage Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Rituals - warto? 01.01.24, 14:06 Miałam szampon, trochę przypadkowo kupiony. Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Rituals - warto? 01.01.24, 14:12 O tak...pachna pieknie i dlugo. Skora miekka,nawilzona. Szybko sie wchlania. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Rituals - warto? 01.01.24, 14:23 Na składach się nie znam. Rituals lubię - mam żel/piankę do mycia i masło do ciała. Pachną mniej intensywnie niż The Body Shop. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Rituals - warto? 01.01.24, 15:01 Kremy do rąk mają słabe, zapach jest ich największą zaletą, ale nie o to w tym chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Rituals - warto? 01.01.24, 15:23 Mój mąż ma ich krem do rąk dla mężczyzn, ten taki w grafitowym opakowaniu, i chwali sobie. Dla mnie zapach tego kosmetyku jest akurat bardzo, bardzo intensywny, no nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Rituals - warto? 01.03.25, 13:48 Dostałam w prezencie zestaw pomarańcza z drzewem sandałowym ( albi cedrowym?) Pięknie pachnie, przyjemność używania duża. Ale- pianka to sls (mnie nie przeszkadza, ale wiem, że wielu tak), peeling ok (ale o boże, ta cena. Bielenda Professional Mango, 550g za 33 zł i jest doskonały), krem do ciała też fajny, ale znowu- Bielenda Mango. Sama bym nie kupiła, prezent z przyjemnością spożytkuję Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Rituals - warto? 01.03.25, 14:00 Jak nie jesteś jakąś mimozą, która dusi się od faktu że ktoś trzy przecznice dalej użył perfum, to warto, bo przyjemność z używania duża. Jeśli masz tzw. nadwrażliwość na zapachy (czyli swego rodzaju zaburzenie psychiczne, bo fizycznie badania nie potwierdziły że istnieje coś takiego, poza oczywiście astmą oraz dotykającą bardzo niewielki odsetek populacji hyperosmią ale większość ludzi nie ma żadnej astmy ani hyperosmii, podobnie jak większość tych co mają "nietolerancję glutenu" nie ma celiakii) to raczej celuj co najwyżej w serię Sakura, bo ta ma najdelikatniejszy zapach, ale sprawdź najpierw na jakimś małym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Rituals - warto? 01.03.25, 14:11 Wg mnie są to kosmetyki prezentowe, pięknie pachnace. Czasem kupuję wlaśnie w prezencie, bo mają efektownie wyglądające zestawy. Lubię też je dostawać. Dla siebie do codziennej pielegnacji bym nie kupila. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Rituals - warto? 01.03.25, 14:21 Lubię, za piękne zapachy (mój ulubiony to sakura) i śliczne opakowania preze Tower. Zawsze sobie zostawiam na kabelki i przydasie Lubię te z zestawów za maleńkie pojemności, wrzucam je do torby basenowej. Przyjemnosc używania ogromną, ale efekty pielęgnacyjne dokładnie takie same jak w przypadku kosmetyków z drogerii. Doskonałym.zamiennikiem pianek, które bardzo lubie jest ta ISAna www.rossmann.pl/Produkt/Zele-i-pianki-pod-prysznic/Isana-pianka-pod-prysznic-i-lotion-do-ciala-zapach-sezonowy-200-ml,368200,13102 Tyleze kosztuje kilka razy mniej Kremy do rąk też nie powalaj, ale.pachna oblednie, przyznaje Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Rituals - warto? 01.03.25, 14:59 Peeling solny super. Teraz będę testować cukrowy z żółtej serii. Sakura delikatna, ładny zapach, jak komuś nie przeszkadzają cięższe to ten ciemnoczerwony. Mam też peeling węglowy, cedr plus coś tam, to chyba nie stała seria tylko jakaś krótka, bo już nie wszędzie jest. Zapach sakury w samochodzie mam, bardzo delikatny. Mam do przetestowania jakiś peeling w proszku do twarzy, dawali do zakupów taki zestaw 2 kremy i ten peeling enzymatyczny. Ale jeszcze nie testowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Rituals - warto? 01.03.25, 16:21 Lubię peeling do rąk i piankę pod prysznic. Peeling na pewno działa, a pianka na pewno pięknie pachnie, ale raczej nic szczególnego nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Rituals - warto? 01.03.25, 17:01 Peeling bordowy do ciala z sola uzywam od 10 lat , nie ma lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Rituals - warto? 01.03.25, 18:36 Lubię te kosmetyki szczególnie serie czerwona. Czy są warte swojej ceny pewnie nie ale też,do najgorszych nie należą i te zapachy są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś