marianna211272
24.01.24, 08:09
Dziewczyny siedze i placze trzesa mi sie rece.Od dwoch dni dostaje wiadomosci na WhatsApp od pacjeta jestem jego educatore okropne.Wyzywa mnie straszy ,obraza .Potrafi napisac ze 100 wiadomosci za jednym zamachem a potem mi to wszystko przychodzi jednym rzutem.Cis zle spalam rano jak sie obudzilam kupa wiadomosci okropnej tresca i dostalam chyba jakiegos ataku paniki.Nie moge sie opanowac caly czas placze.Zadzwonilam do carabinieri ( mieszkam we Wloszech) o procedury powiedzieli zeby przyjsc .Tylko w gminie ( moje miejsce zatrudniena ) sa przeciwni ( glownie jeden koordynator) aby sprawa pociagnac dalej,mowi ,e on nie jest niebezpieczny .Firma ,przez ktora jestem zatrudniona mowi ze mam ich wsparcie i jesli chce zlozyc skarge to moge oczywiscie jako prywatna osoba ale opowiadajac dla kogo pracuje ,gdzie poznalam ecc I szczerze nie wiem co mam robic.Nie xhce popadac w konflikt z gemina a jednoczesnie czyje ,ze to nie jest w porzadku ,ze nie moge tego tak zostawic a jesli cos sie wydarzy.Dodam jeszcze ,ze wczesniej przesladowal tak 4 inne osoby w tym tego koordynatora. Ostatnia chciala tak jak ja zlozyc skarge do carabinieri ale zakazano jej ( ona zatrudniona jest w gminie) .Sorry ,ze tak nieskladnie wiem ,ze nie " skarga" tylko jest odpowiednie slowo ale przychodzi mi tylko do glowy w tym momencie po wlosku ( podpowiedzcie) .