Dodaj do ulubionych

Buty przechowywanie

20.02.24, 22:14
Gdzie trzymacie buty swoje i reszty rodziny?

Pytam głownie dziewczyny z rodzinami 2+3 i więcej, mieszkające w bloku. Gdy dzieci wyrastają z wieku przedszkolnego i buty robią się większe, a każdy w rodzinie ma co najmniej 3-4 pary albo więcej, to robi się ciasno.

U mnie jest szafka na buty, szafa w przedpokoju i szafy w sypialniach, ale w butach jest chaos i to się słabo sprawdza. Są luzem albo w pudełkach. Niestety nie mam garderoby.

Widziałam w ikea takie plastikowe stojaczki, ale wygląda to tak se i chyba jest niepraktyczne.

Macie sprawdzone patenty? Szukam inspiracji.
Obserwuj wątek
    • ekstereso Re: Buty przechowywanie 20.02.24, 22:23
      Ja nie spełniam warunku bloku, ale chcę powiedzieć, że w pierwszym przedpokoju mam dużą skrzynie na którą siadamy żeby ubrać buty, mieści lekko licząc 20 par, trzymajmy tam wszystkie buty sezonowe ( przynajmniej teraz jak jesteśmy we troje). Poza sezonowe to rzeczywiście moja rada się nie przyda.
      • niemcyy Re: Buty przechowywanie 20.02.24, 22:59
        Założyć buty. Pozasezonowe.

Czy wy nie czytacie niczego poza badziewiem, żeby przez kilkadziesiąt lat minimalnie podłapać, jak co się pisze i to nie w pięciu językach?
        • ekstereso Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 08:23
          Ja wiem jak się pisze i dobrze napisałam, moj błąd polega na tym, że nie poprawiam ponownie po słowniku
          • ekstereso Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 08:25
            Dotyczy drugiego, pierwsze napisałam źle i potocznie mówię źle. Ale jakoś się tym nie martwię.
    • trampki-w-kwiatki Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 08:31
      Oooo, to mój problem. Mam cholernie dużo par butów, zdecydowanie więcej niż dwadzieścia. Moja córka też ma baaaardzo dużo. Zanim nauczę się ich tylu nie mieć, muszę wymyślić jakieś miejsce do przechowywania w nowym lokum. Aktualnie cały dół szafy w przedpokoju (metr szerokości) to moje buty. Druga ich część mieszka w drugiej szafie w przedpokoju (80 cm szerokości). Na półkach mamy płaskie pudla a w tych pudłach obuwie. W nowym domu planuję szafę w przedpokoju zrobić na nóżkach, żeby pod spodem zostało 20 cm przestrzeni na buty, niech sobie tam stoją i się wietrzą a jednocześnie nie przeszkadzają w ciągach komunikacyjnych.
      • sarah_black38 Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 09:32
        Ja kupiłam takie organizery na buty, trzymam w nich swoje szpilki, sandały. Organizery postawiłam w szafie w przedpokoju. Te pudełka mają dziurki , więc wywietrzniki są. Buty w których częściej chodzę trzymam na schodku w garażu. Mam jeszcze zwykłą szafke na buty. Te organizery są fajne, otwieram szafę i od razu widze gdzie są które buty. Skończyło się grzebanie po pudełkach na chybił - trafił.
        • wakacje_50 Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 16:41
          A to niezłe rozwiązanie. Gdzie to kupiłaś?
        • majenkirr Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 18:16
          Ale większe buty już tam nie wejdą.
          • wakacje_50 Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 19:26
            majenkirr napisała:

> Ale większe buty już tam nie wejdą.

Zimowe ani kalosze nie, ale cała reszta jak najbardziej.
      • wakacje_50 Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 16:42
        Nawet jak masz nie za wiele par, to pomnożone x5 albo x6 domowników robi niezły wynik
    • mayaalex Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 16:51
      Moim dzieciom stopy rosna na tyle szybko ze maja 2-3 pary butow na sezon, nosza je caly czas, po sezonie buty sa zazwyczaj zniszczone i po prostu je wyrzucam. Te buty sa w szafce w korytarzu. W swoich duzych szafach maja pochowane buty dwusezonowe (typu cieple na po nartach czy uggsy ktore nosza dluzej niz rok).
      Maz i ja trzymamy buty najczesciej noszone w szafach w korytarzu, reszte w skrytce przy garazu.
      Te w korytarzu sa w szafkach na buty, te w garazu w pudelkach.
    • beataj1 Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 17:02
      mam dużo butów i mam wiatrołap. Moje buty się mieszczą w dwóch stylowych tekstylnych szafkach na buty. Mają po 10 półek i mi to wystarcza. A i cena humanitarna. W końcu mam łatwy dostęp do swoich butów.
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQf9hjqPUWcFMgHC08tBG_AyAmZTft9PR9EmNrhVgkxuJ-APKGupNQKH_jGBF66OMrDLNY&usqp=CAU
      • wakacje_50 Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 19:27
        To stoi i się nie przewraca?
        • beataj1 Re: Buty przechowywanie 21.02.24, 19:43
          Tak. Dociążone butami nawet nie drgnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka