Dodaj do ulubionych

Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣

21.02.24, 16:22
Tak od roku mi się marzy. Może któraś co go ma - wybije mi go z głowy? 🤔 Prosiłam przyjaciółke o to, bo ona z tych oszczednych i wiele razy mi coś ze łba wybiła, a ona "o rany, ja też o nim myślę ! ".
Liczę na ematki.
Obserwuj wątek
    • pani_tau Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:29
      Mam od dwóch tygodni, na razie mnie zachwyca.
      • slatynka85 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:34
        Nie pomogłaś 🤣A który model?
        • pani_tau Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:37
          V12 Absolute Slim.
          • sabek81 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 15:40
            O ja tez go mam od roku i polecam, suszarki dysona za to nie kupilam, stwierdziłam ze nie warta 2000zl
      • alibaba098 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:38
        A tak uczciwie, bez ściemy: jak toto ciągnie? Mam stary odkurzacz workowy Zelmer 1800 w i przy nim każdy pionowy wydaje mi się głaskać podłogę i kurz rozgarniać. Ale Dysona jeszcze w rękach nie miałam.
        • heca7 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:40
          Zależy na co wjedzie. Jak dywan to ciągnie lepiej, na zwykłej podłodze łagodniej. Zresztą ma trzy tryby. Ten najmocniejszy próbuje dywan wciągnąć mi do środka wink Jak dla mnie wystarczy. Tylko, że na co dzień u mnie jeździ samobieżny codziennie więc grubo na podłodze nie jest wink
        • pani_tau Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:39
          Wciąga każdy pyłek i każdy włos, zarowno mój jak i dwóch psów.
          • koronka2012 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 16:57
            No włos wciągnąć to akurat nie sztuka 😜
        • ichi51e Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 19:07
          Ja w domu mam dysona cinetic ball i on na pełnej mocy potrafił się przyssać do podłogi tak ciągnął.
          • szeptucha.z.malucha Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 09:06
            Ja też mam kulkę, na przewodzie, jest git.
          • sabek81 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 15:42
            Tez mam, nie uzywam juz odkad mam bezprzewodowy ale trzymam w razie co i jest naprawdę porządny
        • nika_1985 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 21:24
          Zelmer najlepszy. Ja mam zielony jasny 2200 w. Za nic nie zamieniłabym go. Unia Europejska zakazała/wycofała już takie mocne odkurzacze, więc teraz jak Zelmer się popsuje to lipa..
          Ostatnio oglądałam przypadkiem..pełno takich 700, 1000 w. Masakra
          • chlodne_dlonie Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 17:54
            No niestety.. Ja swojego Zelmera kochałam miłością wielką, niestety po kilkunastu latach sprawnego odkurzania wyzionął ducha i od tamtej pory jestem skazana na jego następcę, 900 w.
            To już nie to samo uncertain
    • heca7 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:36
      Mam od lat. Dobry do szybkiego sprzątnięcia okruchów z podłogi. Fajny do jakichś pajęczyn, dobrze odkurza, na długo mu starcza bateria. No i brak kabla jest fajny. O, schody się dobrze odkurza bo nic się nie plącze.
      • slatynka85 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:39
        Jak masz od lat to masz starszy model, z ciekawości zapytam który? Bo one są w dość przystępnej cenie w sumie. Bo 5 tys nie dam, ale 2 już prędzej.
        • heca7 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:41
          A pójdę i sprawdzę smile
          • heca7 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:44
            Dyson V11 Absolute smile
            • slatynka85 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:55
              /leci_obczaic_na_allegro /😂
              • shule_aroon Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 17:00
                v10 (mam i polecam) jest gdzieniegdzie >poniżej 2000 <
        • takasytuacja123 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:37
          Ja mam v8 - polecam! Genialny!
        • zbarazowa Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 23.02.24, 13:08
          ja mam dyson v 8. Bardzo dobry, teraz pewnie poniżej 1000.
          • szeptucha.z.malucha Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 23.02.24, 13:56
            Teraz to1500-1800 kosztuje dyson v8
    • junebug Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:39
      Mam, takiego z laserem podświetlających brud na podłodze. Najlepiej wydane pieniądze ever. Kupuj!
      • slatynka85 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 16:41
        junebug napisał(a):

> Mam, takiego z laserem podświetlających brud na podłodze. Najlepiej wydane pien
        > iądze ever. Kupuj!

Jaki model?
        • junebug Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:22
          Gen5detect. Pięknie sobie radzi z długą kocią sierścią.
            V12 rowniez, mam 3 szt futer.
      • czyscicka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 17:18
        Laser podświetlający podłogę kosztuje na amazon 31 złsmile
        Dodałam do starego odkurzacz co to ma 2200 W i ło panie co za upgradebig_grin
      • taje Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 05.10.24, 20:33
        Ja też mam model z podświetleniem, choć inny niż Twój. I bardzo to podświetlenie lubię - to takie satysfakcjonujące widzieć jak kurz znika smile Ale wybierając między odkurzaczem a suszarką, czy innym ustrojstwem do włosów Dydona, wybieram to drugie.
    • shellyanna Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 17:03
      Mam od kilku lat (już kolejny) i nie polecam.
      • slatynka85 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 17:19
        shellyanna napisała:

> Mam od kilku lat (już kolejny) i nie polecam.

Oo wreszcie ktoś na kogo czekam. Czemu nie polecasz i jakich modeli nie polecasz?
        • shellyanna Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 17:38
          Polecam polecam. 11 mam teraz animal pro. Idealnie radzi sobie z welurowym narożnikiem i na schodach (z kablem ciężko) oraz do codziennego ogarniania. Raz w tygodniu wyciągam Henryczka.
      • shellyanna Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 17:36
        Jezu miało być nie żałuje 🙈
        • slatynka85 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 17:49
          shellyanna napisała:

> Jezu miało być nie żałuje 🙈

😂😂😂
        • little_fish Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:57
          Też się właśnie zastanawiałam, co za masochizm - nie poleca, ale kupuję kolejny model 🤣
        • zajonc_w Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 19:07
          Hahasmile
    • lilia.z.doliny Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 17:25
      Chodzi za tobą bezprzewodowy?
      Wspaniała sprawa, ale nie jako jedyny odkurzacz w domu. On jest idealny na szybkie codzienne machnięcie porządków " grubsza".
      • slatynka85 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 17:36
        lilia.z.doliny napisała:

> Chodzi za tobą bezprzewodowy?

Nie, chodzi za mną ten konkretny. Tej firmy. Mam tani, ale dość mocny odkurzacz Blaupunkt, mam go na długim kablu, więc jest ok. Ale póki co zastanawiam się i myślę o tym Dysonie.
        >
        >
        • lilia.z.doliny Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 17:44
          No tak, ale uscislalam czy bezprzewodowy dyson.
          Powiem tak - nie będziesz żałować.
      • obrus_w_paski Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:58
        Ja mam bezprzewodowy, podłogę na której widać każdy paproch, małe dziecko i odkurzacz sprząta elegancko
        • lilia.z.doliny Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 19:11
          Nie wiem, czy to teraz standard, ale trzeba kupować z drugą bateria. Mam.kosiarke bezprzewodową - kocham. No ale jednak nie zawsze się zdąży z całym.trawnikiem, więc dobrze mieć zapas.
        Nieprawda.
    • takasytuacja123 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:35
      Mam dwa - są wspaniale! Nie wyobrażam sobie życia bez dysona. Oba mam v8, wiec nie z tych super wypasionych, raczej podstawowa wersja, ale są mega fajne. Moc wystarczająca. Świetne końcówki. Polecam!
    • konsternacjax Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:39
      Mam już z 3 lata, bardzo lubię, jest wygodny, nie psuje się i pewnie kupiłabym ponownie, ale to tylko odkurzacz, nie ma też co do niego nie wiadomo jakiej filozofii dorabiać.
    • akacja06 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:42
      Mam od roku,nie powiem ,że żałuję ale przereklamowany jest.Zebrac okruchy po wierzchu to może tak,ale żeby porządnie odkurzyć nie ma to jak zwykly porządny odkurzacz.U mnie po niecałym roku najsilniejsze ssanie już nie działa,bateria bardzo osłabła, trzeba kupić nową.
      • annpierle Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 22:14
        Też tak to widzę. Zamiast szczotki biorę Dysona. Ale do prawdziwego sprzątania, tylko prawdziwy Elektrolux z workiem. I wtedy jest naprawdę odkurzone.
        • eva_evka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 25.02.24, 01:34
          Ja też tak to widzę. Bezprzewodowy do szybkiego sprzątnięcia niewielkiej powierzchni (nie ma.opcjo, żebym tym odkurzała cały dom) Samojezdny z mopem do ogarnięcia. Ale porządne sprzątanie to jednak zwykły, mocny odkurzacz i zwykły ręczny mop.
          • nina387 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 16:27
            Jak na moje oko to irobot lepszy, wszystko zrobi za ciebie i nie musisz go dźwigav. Takie sprzęty często mają swoją wagę
            • ichi51e Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 16:48
              Dopóki nie utknie pod kanapą 😖 ja mam i roombe i ona robi coś innego - przelatuje sobie codziennie mieszkanko (mogłaby szybciej) i nie ma piachu pod stopami. Dysonem można sobie za to machnąć schody albo miejscowo jak ci się okruchy w kuchni rozsypią… na roombe nie masz wpływu jeździ gdzie chce :p
              • little_fish Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 17:16
                Nie można jej wyznaczyć fragmentu do odkurzenia?
                • ichi51e Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 17:21
                  Można ale dobrego musi zmapować mieszkanie a jak mówię utyka pod kanapą 😏 muszę znaleźć były z nią takie czujniki blokujące tylko nie wiem gdzie są.
                  • little_fish Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 17:46
                    Aaa. No to faktycznie. Zresztą w ogóle nie bardzo sobie wyobrażam korzystanie bez zmapowania 🤔 wtedy rzeczywiście nie ma nad nią kontroli
              • kotejka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 20:38
                Roombe oddałam studentom smile
                Mają prawie 150 metrów i niewiele mebli
                U nich się sprawdza
                Natomiast u mnie niekoniecznie, przy dużym stole stole sześć krzeseł, wielka kanapa, itd itd
                Samo przygotowanie pomieszczenia do puszczenia tej roomby było upierdliwe, a ona i tak jeździ gdzie chce i non stop od czegoś się odbija
                To ja już wolę tym dysonem sama i zdecydowanie szybciej i dużo dokładniej
                Wg mnie Dyson sprząta bezkonkurencyjnie i bardzo dokładnie
      • czyscicka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 17:19
        My mamy w biurze i to dobry odkurzacz do szybkiego ogarnięcia brudu. Do porządnego sprzątania nie...
    • obrus_w_paski Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 18:57
      Niestety nie pomogę, jestem tylko i wyłącznie kuchenną gadzeciarą, na innych oszczędzam jak się da a dysonem jestem zachwycona. Cichy, wszystko posprząta, szybko się ładuje, łatwo się opróżnia pojemnik, jest lekki i estetyczny. Mam go chyba z 3 lata, kupiłam dość stary i podstawowy model na przecenach
    • ichi51e Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 19:05
      Mam teraz tego ręcznego - ekstra to jest zwłaszcza jak się mieszka na kilku poziomach. Jakie to jest fajne że on cały cza gotowy i ani z kablem nie trzeba się użerać ani z niczym. Świetne. Zastanawia mnie tylko czy bateria nie będzie się degenerować. Zobaczymy.
      • shule_aroon Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 16:58
        ja np po 4 latach dokupilam nowy akumulator. po trzech zauwazalnie nie byla juz ta sama pojemnosc, po 4 zupelnie zdechl. użytkowany codziennie lub co drugi dzien.
    • sloneczna_paraolka1 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 19:12
      Kupuj, tez myślałam długo długo nad nim.
      Kupiłam i jest swietny.
      Na codzinnie odkurzanie ,zawsze gotowy ,bez kabla bezworkowy. Odkurzyć kanapy itp.

• kotejka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 21:10
      Mnie tez się marzył i właśnie do mnie leci
      Mam kinetic balla i jest cudowny, ale zamarzyl mi się ten z myjąca końcówka i laserkiem
      Jutro dam znać smile
    • zerlinda Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 21:26
      U mnie mąż używa dysonans. Ale ja nie jestem zachwycona. Nie ma to jak umycie podłóg, co robię płaskim mopem, zmieniając wodę kilka razy. Ale ematki pewnie uważają, że to męczące. Dla mnie nie.
      • choinka35wlesie Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 22:00
        Dyson v12 jest wart każdej wydanej na niego złotówki.
      • ogorkowa1377 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 27.02.24, 16:15
        Ale chyba przed myciem mopem czymś jednak odkurzasz? Chociaż..... Nic mnie już w życiu nie zdziwi
    • sueellen Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 22:18
      Wczoraj piękne i młode, dziś zachwyca je odkurzacz...
      • heca7 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 22:29
        Pamiętam jak jakieś 14 lat temu się na forach rówieśniczych zachwycałyśmy dysonami wink Tylko takimi na kablu.
        • sueellen Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 00:19
          Jakoś nie jestem w stanie sobie wyobrazić siebie 14 lat temu zachwycającej się odkurzaczem 😅. Butami się mogłam zachwycać, perfumami, torebką. Odkurzacz nie zachwycał i nadal nie zachwyca. Zachwycają mnie natomiast różne fajne narzędzia ogrodnicze. Ostatnio dostałam szczypce do wykrywania chwastów. Są piękne i pięknie rwa z korzeniami.
      • kotejka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 05:42
        sueellen napisała:

> Wczoraj piękne i młode, dziś zachwyca je odkurzacz...

Mnie zachwyca każda funkcjonalna rzecz
        Ktoś to i tak musi zrobić, bo samo się nie zrobi
        A skoro jest sprzęt, który to potrafi i oszczędza czas i wysiłek to będę mu wdzięczna smile
    • geez_louise Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 21.02.24, 22:26
      Mam v8 animal (kupiłam go jak wchodzil v11 czy 12, v8 byl wtedy za 1/3 ceny v11)i tylko dzięki niemu nie zginelismy jeszcze w brudzie. Sięganie do schowka po naładowany odkurzacz i bez zabaw z kablem „oblatywanie” najgorszego brudu dalej mnie cieszy za każdym razem. Po drodze do kubła przed domem (w celu opróżnienia pojemnika odkurzacza) jeszcze macham po schodach, wejściu i wycieraczkach. Leniwy dziubdzius wykonuje tez co najwyżej polecenia sprzątania dysonem. Po prostu fajny i poręczny jest ten sprzęt. Do wielkich porządków mam inny odkurzacz, dwa razy do roku go wyciągam…
    • kolteta Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 08:02
      Mam od roku i uwielbiam!
    • topcia78 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 08:25
      Polecam, tylko kupuj model ze światłem koniecznie, bo to super przydatna sprawa!
    • dyzurny_troll_forum Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 10:00
      slatynka85 napisała:

> Tak od roku mi się marzy.

Ten ze szczotką submarine?
      Też o nim myślę...
      • konstancja16 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 12:25
        jakies dwa miesiace temu wpadlam ostatecznie w sidla dysonowej sekty. jak wczesniej wsiaklam w thermomix. maz-sknera odsadzal mnie od czci i wiary w obu przypadkach. oba zakupy trafione. mamy v15 Detect Fluffy, super sie sprawdza. cholerna roomba bardziej brudzila niz sprzatala. pies na stanie, siersc wszedzie, ogromnie dobija mnie to zielone swiatelko w ktorym widac wszystko, ale skutecznosc i wygoda nie rekompensuje ten stres. przerazajaco drogie, ale przydatne gadzety. Maz korzysta regularnie i z thermomixa i dysona i niechetnie przyznaje, ze to byly dobre zakupy.
    • julyjyly2020 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 17:37
      polecam , kiedys nienawidziwilam odkurzac ,teraz to moje hobby,mam model dyson animal cyclon 10 , juz 2 lata uzywam ,przy kocie jest to niezbedne.
    • eliszka25 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 17:45
      Jakoś w weekend chyba dowiedziałam się od męża, że chciałam dysona, więc mi kupił. Nie przypominam sobie, żebym chciała, ale skoro kupił, to już niech jest 😄. Paczka z odkurzaczem przyszła chyba we wtorek, ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować.
    • marszawka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 17:45
      Mam v10 absolute 6 lat, też go lubię ale jak dla mnie za delikatny. Boję się że się połamie. Za to polecony mi tu Shark jes cichszy i zbiera wszystko. Dyson czasem po czymś przejedzie i nie zbierze na największej mocy.
      • marszawka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 17:46
        Shark jest chyba nie do zdarcia 😀
    • tanebo001 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 17:56
      Jeśli chodzi za tobą odkurzacz czas na telefon do psychiatry..
    • kotejka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 22.02.24, 21:39
      Jprdl
      Sprzęt dla wariata
      Kupiłam najbardziej wypasiony model
      Dzieci w szoku że w cenie iPhona
      Ale przez grzecznosc nie komentują
      Se matka chce, a ojciec zarabia, niech ma
      Chodzę na zmianę z laserkiem i myjka
      Wydaje się czysto, myjka myje, a laserek po chwili znowu widzi syf
      Bogu dzięki najwyższemu, że to się czasem rozładowuje,.no bym ciągle kurz tropiła 🙆🙆🙆
      • czyscicka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 17:21
        Laserek do każdego odkurzacza można sobie kupić na amazon za 31 złsmile
    • doloresamigo Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 23.02.24, 00:17
      Ja bym się bała 😱 wezwij egzorcystę

slatynka85 napisała:

> Tak od roku mi się marzy. Może któraś co go ma - wybije mi go z głowy? 🤔 Prosi
      > łam przyjaciółke o to, bo ona z tych oszczednych i wiele razy mi coś ze łba wyb
      > iła, a ona "o rany, ja też o nim myślę ! ".
      > Liczę na ematki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka