a.n.i.a.78 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 23.02.24, 07:44 mam już drugi, dwa koty i dla mnie mógłby być to jedyny odkurzacz w domu. mamy model z podświetleniem, to zuuuo, bo trzeba odkurzać trzy razy dłużej. moi wszyscy znajomi się zaopatrzyli w te odkurzacze i nawet ten sceptyczny i mocno techniczno - gadżeciarski mówi, że to bardzo dobry sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 23.02.24, 07:56 No właśnie to podświetlenie robi podnosi poprzeczkę i zmusza do perfekcjonizmu, o który bym się nigdy nie podejrzewała, a przynajmniej - nie w sprzątaniu Sto razy będę jechać, ale laserek ma wskazać zero kurzu Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 25.02.24, 01:02 Mialam VR7 so czasu az sie nie popsul sluzyl wiele lat. Potem kupilam znacznie lepszwgo Shark tez recznego. Moim zdaniem Dysons sa bardzo dobre ale juz jest wiele rownie dobrych a tanszych. Cos jak z Thermomixem. Po kie przeplacac jak jest wybor Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 18:19 Po tytule pokojarzyło mi się z Bagażem Pratchetta (tak był przetłumaczony Luggage?). To byłby w sumie niezły horror. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 26.02.24, 20:49 Korzystałam z dysonów i Philipsa. Dla mnie Dyson to porażka, bo musisz wykonać dwa razy więcej ruchów niż innym odkurzaczem by odkurzyć tą samą powierzchnię. Dyson ma jakąś dziwną budowę, noepozwalającą mu odkurzać ruchem powrotnym. Wszystkie inne firmy odkurzają przód tył, a ta nie. Rozmawiałam z przedstawicielami na stoiskach dysona6i niestety nawet w nowych modelach problem nie został rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 27.02.24, 08:53 Marzyć o odkurzaczu...smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 27.02.24, 08:58 Nie mam i nie marzę o nim. Mam dwa odkurzacze samojezdne, które świetnie sobie radzą. Do szybkiego wciągania jakichś rozsypanych okruchów mam mały poręczny odkurzacz bezprzewodowy. Nie rozumiem fenomenu odkurzacza Dyson. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 27.02.24, 14:57 fibi00 napisała: > Nie mam i nie marzę o nim. Mam dwa odkurzacze samojezdne, które świetnie sobie > radzą. Do szybkiego wciągania jakichś rozsypanych okruchów mam mały poręczny od > kurzacz bezprzewodowy. Nie rozumiem fenomenu odkurzacza Dyson. Otóż fenomen dysona polega na byciu podręcznym odkurzaczem bezprzewodowym 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 27.02.24, 21:45 shellyanna napisała: > fibi00 napisała: > > > Nie mam i nie marzę o nim. Mam dwa odkurzacze samojezdne, które świetnie > sobie > > radzą. Do szybkiego wciągania jakichś rozsypanych okruchów mam mały po > ręczny od > > kurzacz bezprzewodowy. Nie rozumiem fenomenu odkurzacza Dyson. > > Otóż fenomen dysona polega na byciu podręcznym odkurzaczem bezprzewodowym 😁 No ale ten mój kosztował jakoś 130zł🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 27.02.24, 22:51 fibi00 napisała: > shellyanna napisała: > > > fibi00 napisała: > > > > > Nie mam i nie marzę o nim. Mam dwa odkurzacze samoje > > > > Otóż fenomen dysona polega na byciu podręcznym odkurzaczem bezprzewodowym > 😁 > > > No ale ten mój kosztował jakoś 130zł🙈 No tak Dyskusje jak zawsze Dyson tak samo dobry jak odkurzacz z Lidla za 130 zł Warząchew równie świetna jak termomiks I Ziaja jak Chanel Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 27.02.24, 23:12 kotejka napisała: > No tak > Dyskusje jak zawsze Dyson tak samo dobry jak odkurzacz z Lidla za 130 zł > Warząchew równie świetna jak termomiks > I Ziaja jak Chanel Nie twierdzę że mój odkurzacz jest tak samo dobry jak Dyson tylko nie rozumiem jego fenomenu. Dlaczego jest taki super? Ale chyba to jest na podobnej zasadzie co Thermomix i jego tańsze odpowiedniki (Icoook, Lidlomix, Samcook itd). Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 27.02.24, 23:53 Różnica między małym ręcznym a dysponentem jest taka że jest to odkurzacz o wadze niemal ręcznego, łatwiejszy do czyszczenia niż większość recznych i z mocą normalnego odkurzacza a nie zbieracza okruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 28.02.24, 07:27 ichi51e napisała: > Różnica między małym ręcznym a dysponentem jest taka że jest to odkurzacz o wa > dze niemal ręcznego, łatwiejszy do czyszczenia niż większość recznych i z mocą > normalnego odkurzacza a nie zbieracza okruchów. > Przeczytałam kilka pierwszych postów pod wątkiem i w chyba w drugim forumka zachwala Dysona że ma od lat, służy jej do szybkiego zebrania okruchów i pajęczyn. No to faktycznie do takich czynności tylko Dyson 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 28.02.24, 08:07 No właśnie o to chodzi że dysonem możesz odkurzyć równie łatwo jak małym zebrać okruchy - tak łatwo że używasz go również do zbierania okruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 28.02.24, 10:19 Ja używam do odkurzania schodów, mała szczotka odkurzam welurowa sofę (ciągnie klaki kota i psa jak złoto), do zebrania okruchów ze stołu (mam taki stół z drewna z naturalnymi zakamarkami i ręcznie musiałabym chyba wykałaczka wyciągać), do szybkiego przejechania podłogi, a czasem do odkurzenia auta. Nie, małym ręcznym odkurzaczem tych wszystkich rzeczy nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 28.02.24, 10:21 Był czas, ze dyson był jedynym odkurzaczem w mieszkaniu (na powierzchni niecałych 100 metrów bez dywanów starczał mi spokojnie). Zwłaszcza, ze zanim odkryłam Henrego, każdy odkurzacz z którym miałam do czynienia ciągnął po prostu słabo i nie był konkurencja dla dysona. Odpowiedz Link Zgłoś
slatynka85 Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 05.10.24, 18:43 Kupiłam 😍😍😍 Po 8 miesiącach od wpisu tutaj 🙂 Mam dyson v12 Detect Slim Absolute i jestem nim absolutnie oczarowana 🩷🩷🩷🩷🩷🩷 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 05.10.24, 20:47 Do czego to doszlo ze kobieta wyemancypowana marzy o odkurzaczu - czyzby naturaa sie w genach odzywala? ?? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 06.10.24, 09:37 Też nad nim myslę, jednak trudno mi wybrać model i to mnie trochę stopuje... Czy dyson robi spotkania pokazowe? A może polecicie model - koniecznie bezprzewodowy do domu bez dywanów z psem generującym dużą ilość sierści, taki, który i podłogi i kanapę obleci? Moja koleżanka ma parkiet i nie mogę znieść hałasu jaki powstaje przy używaniu Dysona.... to tak zawsze? Ja mam głównie płytki. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Chodzi za mną odkurzacz Dyson 🙈🤣 06.10.24, 09:59 Dziwi mnie, że Dyson na tym forum wydaje się być synonimem odkurzacza bezprzewodowego, pionowego. Przeciez ta firma ma mnóstwo modeli, sama mam od 15 lat jeden i ten sam odkurzacz przewodowy, tradycyjny powiedzmy. Miałam też bezprzewodowy, ale po 10 latach się zepsuł i muszę kupić nowy, bo potrzebny jest na schody i doraźne sprzątanie w kuchni itd. Odpowiedz Link Zgłoś