banicazarbuzem 28.02.24, 21:11 Jaki sos do kopytek lubicie? Podzielcie się pomysłami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kura17 Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:13 grzy-bo-wy!! do golabkow tez uwielbiam wszystko grzybowe (oprocz trufli, fuj!) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:17 >oprocz trufli, fuj!) 😱 🥴 😒 Oddaj mi WSZYSTKIE! Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:14 Bułkę tartą. Ewentualnie masło z cukrem i cynamonem. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:18 A to do leniwych u mnie taki zestaw z cukrem i cynamonem plus bułeczka tarta Kopytka to z ziemniaków (w moim regionie z pyr ) Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 22:28 U mnie kopytka też są z ziemniaków 🙂 Jemy z bułka tartą ALBO na słodko z cynamonem. O miksie bulki tartrj z cukrem i cynamonem do tej pory nie słyszałam, ale kto wie - to też może być dobre Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Sos do kopytek :) 29.02.24, 00:02 U mnie leniwe czyli sam ser, jajko i mąka na okrasę mają bułkę tartą z masłem a na wierzch mix cukier-cynamon. A kopytka to już co kto lubi: sos grzybowy, pieczeniowy, śmietanowy, albo bez niczego tylko przesmażone na patelni. Rzecz jasna to u mnie, zawsze chętnie przyjmę inspirację kulinarną Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:20 Szpinakowo-serowy z dużą ilością czosnku i gałki muszkatołowej. Albo, (jak już wspomniano wyżej) bułka tarta przesmażoną na maśle, cukier. Mniam P.S. Naprawdę nie mam pojęcia, dlaczego, ale ciągle czytam twój nick jako "baniazcukrem". Sama się poprawiam, ale muzg nie chce przyjąć do wiadomości, że tam jest inaczej... 🙁 Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:26 Kocham Twój muzg o widzisz, to może zrobię ten serowo-szpinakowy, bo brzmi apetycznie Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:35 Kopytka najbardziej lubię z zasmażką, jaką robi moja mama. Pokrojony w grubszą kostkę tłusty, wędzony boczek wysmażyć na patelni, pod koniec smażenia dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić na złoto, a na koniec dodać gęstą, kwaśną śmietanę. Rozmieszać, podgrzać, żeby śmietana też była gorąca i tak powstałym „sosem” polać kopytka. Uwielbiam to i nic więcej mi do kopytek nie potrzeba. Ale teraz mam smaka 😋. Chyba muszę zrobić kopytka z zasmażką w najbliższy weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:41 Ooo, ten pomysł też mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Sos do kopytek :) 29.02.24, 09:02 O tak to jest pyszne i do pierogów ruskich też, tylko ja najpierw smażę pierogi wlewam śmietanę i jeszcze chwilę podgrzewam,a kopytka rzucam do tego i też chwilę grzeję Odpowiedz Link Zgłoś
javio Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:45 plus boczek lub słonina. I mleko do popicia 🤗 Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 22:14 Jesteś chyba jedyną osobą oprócz mojego taty, która je kopytka tak, jak ja. 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
annna_maria_1985 Re: Sos do kopytek :) 28.02.24, 21:47 Pieczarkowy ❤️ i buraczki💪 Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_stokrotka Re: Sos do kopytek :) 29.02.24, 21:49 A, przypomniało mi się, że jadłam kiedyś kopytka z pesto i były nawet niezle. Muszę powtórzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Sos do kopytek :) 29.02.24, 08:32 Jest obchodzony jakiś Tydzień Sosów na forum czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Sos do kopytek :) 29.02.24, 09:22 Najlepsze kopytka są odsmażane, czyli bez sosu. Jeśli już miałabym zjeść z sosem to taki jak od duszonej wołowiny albo może lepiej pieczarkowy. Odpowiedz Link Zgłoś