Dodaj do ulubionych

Życzliwość

17.03.24, 22:23
Pisałam już kiedyś że wstrząsają mną czasem wątki, gdzie ktoś pisze rzekloby się neutralne rzeczy i jest zrównany z ziemią...Ostatnio ten wątek forumki, gdzie napisała z półuśmiechem że jej córeczka dorasta i przestaje być "jej słodka" córeczka. Wątek lekki, z takim zadumanym uśmiechem matki, która czuje upływ czasu i dzieciństwa swoich dzieci..Zarzuty padały grube - że jest toksyczna niemalże i nie daje córce oddychać😀
Moje wątki równiez jazda po bandzie, z pełna opinia psychologiczna, szyderą etc ..
I tak się zastanawiam czy naprawdę tak samo emama komunikuje się w realu. Ludzie popełniają błędy, robi głupie rzeczy, czasem widzą coś koślawo - ale jakoś tak na codzien nie słyszę tak mocnych i ostrych komunikatów wobec siebie. Nawet jeśli moja koleżanka wchodzi w nierokujaca relacje i pyta mnie na przykład o zdanie - to staram się to wyrazić w taki sposób, żeby jej nie urazić. Nie uważam że jest głupia, toksyczna, potrzebuje terapii - uważam, że MOIM ZDANIEM powinna zrobić coś inaczej...
Lubię życzliwość, lubię pomaganie sobie wzajemnie, wyrazanie opinii bez wycieczek personalnych. I patrząc jak emama się odnosi wobec siebie zastanawiam się czy ja żyję w jakiejś bańce czy po prostu są środowiska które tak się komunikują. Od razu z osądzaniem, epitetami, agresja...Czy to tylko net takie rzeczy z niektórych ematek wyciąga a w realu są sarenkami, nie mówiącymi w ten sposób?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 17.03.24, 22:26
      Ogólnie cię popieram.
      • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 17.03.24, 22:32
        Przy czym ja osądzam, nie nadużywam zwrotu "moim zdaniem", a pod adresem osób, które tego źle nie odbiorą, mogę wygłaszać uwagi typu "puknij się w łeb" - ale chętnie również komplementuję.
        • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:34
          Ja właśnie staram się pokazać moje zdanie, ale właśnie nie oceniając rozmówcy, nie narzucając zdania - po prostu przedstawiając argumenty. Czy rozmówca je przyjmie czy nie to już jego sprawa. I też komplementuje, bardzo to lubię robić. Zawsze mówię, że życie jest wystarczająco ciężkie a ludzie ciągle sobie dowalaja więc fajnie czasem usłyszeć coś miłegosmile
          • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 17.03.24, 22:37
            Oj ja lubię komplementować. Raz skomplementowałam nawet własnego okulistę, ale chyba jest rozpuszczony, bo nie zareagował.
            • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:38
              Heh. Ja ostatnio dziewczynę w teatrze na przerwie. Miała piękną sukienkę i jej to powiedziałam. Jeju, jak się ucieszyla. Nic mnie to nie kosztowało, jej zrobiło te kilka minut
          • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 17.03.24, 22:38
            Argumenty dobra rzecz. Ocenianie - zależnie od tego, jak odbierze je osoba.
            • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:41
              No ale nawet moje randkowe wątki...Owszem, może głupio robilam rozważając kogoś tam. A może nie. Tylko inaczej brzmi "Young, moim zdaniem problem tego mężczyzny może przynieść takie i takie problemy bo...." A co innego "Young, potrzebujesz terapii że w ogóle myślisz o tym gościu, masz niskie poczucie wartości i coś tam coś tam"...
              O tym mówię.
              • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:46
                Nie wszyscy owijają w bawełnę, ale na ematce można często w takich komentarzach prosto z mostu dostać jednak pożyteczną radę, a nie samo dogryzienie.
                • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 22:58
                  Pytanie tylko, czy ktoś chce w ogóle rad? Niektóre, a youngagain ma nich należy, szuka tylko potwierdzenia swojego punktu wiedzenia i obraża się jak pensjonarka, gdy ktoś ma inne spojrzenie, to nie dziwi, że w niektórych budzi się bestia. Ale przez to wątek przestaje być przynajmniej nudny. Niektóre wątki takie te hrabiny, stały się przez legendarne. A miłych przyjaciół głaskających po główce to powinno się mieć w realu.
                  • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:02
                    We mnie bestię budzi wyłącznie berga cool
                  • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:03
                    1. Skąd wiesz czego szukam? To Twoja interpretacja, nie pokrywa się z tym jak widzi to ogół forumek bo opinie są różne i musiałabyś spytać ich wszystkich. A tak po prawdzie - to mnie. Czego szukam.

2. Nie chodzi o głaskanie po główce tylko dyskusja z szacunkiem do drugiej osoby. Bo nawet jeśli nie zgadzamy się z nią, jej poczynaniami czy jej zdaniem - to nie mamy prawa po niej jechać. Tak uważam. Uważam że fajnie przedstawić swoje zdanie, podeprzeć argumentami ale nie bawić się w psychologów, a tym bardziej obrażać i sprawiać przykrości.

3. Dlaczego uważasz, że w necie nie ma miejsca na życzliwość - że tylko powinna być w realu?
                    • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:05
                      Mam też taką refleksje, czytając często Twoje posty Snejk - że nie dopuszczasz inności. Fakty, że ludzie są różni, mają różne uwarunkowania, opinie, różna emocjonalność, różne rzeczy lubią. I jeśli ktoś się wyłamuje z Twojego szablonu to oceniasz te osobę bardzo krytycznie.Moge się mylić, ale takie mam właśnie odczucia
                      • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:28
                        youngagain napisała:

> Mam też taką refleksje, czytając często Twoje posty Snejk - że nie dopuszczasz
                        > inności.

Dokładnie to samo myślę o tobie. Różnica pomiędzy nami jest jednak taka, że ja nie płaczę, że mnie ktoś za moje zdanie nie lubi.
                        • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:31
                          Ja też nie płacze, skąd taki pomysł?
                  • borsuczyca.klusek Re: Życzliwość 17.03.24, 23:04
                    Budzi się w tobie bestia z powodu takich pierdół!? 😅
                    • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:27
                      borsuczyca.klusek napisała:

> Budzi się w tobie bestia z powodu takich pierdół!? 😅

A to ja jedna tutaj piszę tu coś bezpośrednio co myślę? W sumie nawet się specjalnie w jatkach już nie udzielam, bo masa tematów się powtarza i są dla mnie już nudne. W niektórych tematach nie piszę wcale. Więc przestań się wygłupiać kluska.
    • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:28
      Nie znasz powiedzenia "kozak w necie, pi...a w świecie"?
      Masa osób wylewa swoje frustracje, hejtując innych w necie (to nie jest specjalność ematki, ba, w wielu miejscach bywa gorzej).
      • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:33
        Szkoda właśnie. Bo myślę że sporo tu mądrych babek siedzi ale po moich przejściach trochę nie chcę już się wystawiać i wspólnie rozkminiac jakiejś tam kwestii, która mi po głowie chodzi bo wiem, że 10% postów będzie wnosiła wartość ale musze przebić się przez 90% właśnie agresywnych, oceniających, z pozycji wyższości. Bardzo mi brakuje właśnie takiej kultury dyskusji z tej szkoły, to się chyba NVC nazywało (non violent communication). Czyli właśnie rzeczowa rozmowa o temacie, bez oceniania rozmowcy, mówienie komunikatem "ja". Myślę, że wtedy jest szansa na dyskusję, która może coś wnieść a nawet sprawić, że ktoś zmieni zdanie pod wpływem argumentów. Zaatakowany pójdzie w defensywę i nawet dla zasady odrzuci argumenty, bo poczuje się zaatakowany...Szkoda
        • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:40
          Nie przejmuj się atakami (to widać, jak ktoś się czepia dla samego czepiania), a najbardziej czepliwe (zwłaszcza asme! big_grin ) powygaszaj, tyle mogę poradzić (ja tak robię i sobie chwalę).
          • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:42
            Ja powygaszalam ale nadal widziałam je i mogły pisać u mnie w wątkach
            • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:44
              Jak dodasz do wrogów (w ustawieniach), to nie będziesz widzieć ich wpisów, nawet we własnych watkach (no chyba, że ktoś nieopatrznie zacytuje).
            • szare_kolory Re: Życzliwość 17.03.24, 22:46
              Bo przy wygaszaniu trzeba chyba zaznaczyć specjalnie opcę widzenia lub nie wpisów tych osób. U mnie to łatwiej ogarnąć na kompie niż przez tel. Generalnie, powygaszałam całkiem sporo osób albo agresywnych albo zwyczajnie zaśmiecających swoimie wrzutkami dyskusję.
            • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 22:48
              youngagain napisała:

> Ja powygaszalam ale nadal widziałam je i mogły pisać u mnie w wątkach

I one ciągle będą mogły pisać w twoich wątkach. Tłumaczono ci już tysiące razy, że wygaszenie działa tylko w jedną stronę, a ty ciągle nie rozumiesz.
              • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:54
                O właśnie o tym piszę! Dzięki za przykład
                • simply_z Re: Życzliwość 17.03.24, 22:59
                  No nie wiem..ja wygasiłam Hanusinę i Alpepe, nie wiem, czy mnie czytająbig_grin
      • kocynder Re: Życzliwość 17.03.24, 22:33
        Chat, z jednej strony - masz rację, z drugiej... Ostatnio (no, już jakiś czas temu) zabłądziłam omyłkowo na archiwum ematki. I wiesz co? Jeszcze te pięć - sześć lat temu było tu inaczej. Owszem, były babki "agresywne", złośliwe, ale jednak w większości wątków - były życzliwe rady, wsparcie choćby dobrym słowem, takie... No, poza kilkoma ogólnie pomocne. A teraz masz odwrotne proporcje. Większość jedzie złośliwie, albo bezzasadnie dowalając, a nieliczne są wspierająco - życzliwe. I trochę szkoda... Nawet, jeśli w wielu miejscach bywa gorzej.
        • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:38
          No nie wiem, ja zaczęłam pisać w 2017, a wcześniej przez ponad rok podczytywałam, ale i tak miałam lekką tremę, czując się jakbym wchodziła w ławicę piranii big_grin
          Były jatki i ataki, były. Z tym, że jeśli teraz jest gorzej, to może nie dostrzegam, bo mam masę trolli i agresorów powygaszanych.
          • kocynder Re: Życzliwość 17.03.24, 22:47
            Też możliwe. Ja nie wygaszam nikogo, raczej mnie śmieszy, że niektóre trolle są święcie przekonane, że ktoś je traktuje serio. A możliwe, że chodzi mi o czasy jeszcze wcześniejsze niż te pięć czy sześć lat, nie mam głowy do dat. smile
        • borsuczyca.klusek Re: Życzliwość 17.03.24, 22:51
          Na pewno kiedyś nie było takiego węszenia trolli.
          • kocynder Re: Życzliwość 17.03.24, 22:57
            Wiesz, Borsuczyco, ja akurat jestem chyba ostatnia, która zauważa, że ktoś tam trolluje. big_grin Ale może po prostu kiedyś jednak emamy bardziej panowały nad słowami niż teraz? Nie upieram się, ale takie mam wrażenie - że kiedyś, te ładne parę lat temu, na forum było więcej życzliwości. I właśnie sensownych rad, a nie z góry "huzia na Józia". Oczywiście to nie tak, że wszystkie obecnie są złe i złośliwe, ale jednak, jako "całokształt" jest więcej agresji, złości i dowalania.
            • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 09:51
              Nie. Juz lata temu stalkowaly rose. Tu jest pare takich.
              • kocynder Re: Życzliwość 18.03.24, 20:18
                A to też możliwe. Ale jednak poza wątkami - jatkami, gdzie w sumie od razu widać kałszkwały, to było fajniej. Pozytywniej, Bardziej optymistycznie. Wspierająco. Było jednak mniej najeżdżających dla sportu. smile
        • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 22:51
          kocynder napisała:

> Chat, z jednej strony - masz rację, z drugiej... Ostatnio (no, już jakiś czas t
          > emu) zabłądziłam omyłkowo na archiwum ematki. I wiesz co? Jeszcze te pięć - sze
          > ść lat temu było tu inaczej. Owszem, były babki "agresywne", złośliwe, ale jedn
          > ak w większości wątków - były życzliwe rady, wsparcie choćby dobrym słowem, tak
          > ie... No, poza kilkoma ogólnie pomocne.

Ale ematki ciągle sią jeszcze pomocne. W masie wątków. Jak ktoś chce jednak zauważyć tylko co najgorsze, by się poużalać i popłakać nad wrednym światem, to ten świat takim dla niego będzie. Pytanie, po co ten ktoś pisze jeszcze w takim nieprzyjemnym dla niego miejscu? O zdrowiu psychicznym to nie świadczy.
    • klaramara33 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:30
      Są takie osoby co tak wygarniaja w realu zwykle bez świadków, natomiast środowiska takiego nie spotkałam.
    • borsuczyca.klusek Re: Życzliwość 17.03.24, 22:39
      Jest cała masa zaburzonych, sfrustrowanych, niedocenionych i głęboko nieszczęśliwych ludzi. No i oni gdzieś te żale wylewać muszą. Wiadomo, że nikt nie powie koleżance z pracy, że jest atencyjną idiotką szukającą poklasku, ale w necie już można.
      Ale i tak zawsze przy takich wątkach mówię, że ematka to wersal pełen konstruktywnych rad i owocnych dyskusji. Wejdźcie sobie dla odmiany na twittera jakie tam szambo wylewa.
      • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:42
        borsuczyca.klusek napisała:

> Ale i tak zawsze przy takich wątkach mówię, że ematka to wersal pełen konstrukt
        > ywnych rad i owocnych dyskusji. Wejdźcie sobie dla odmiany na twittera jakie ta
        > m szambo wylewa.

Zgadzam się (nie tylko twitter, na FB pod własnymi nazwiskami robią szambo, że głowa mała, a o komentarzach pod artkułami w necie to szkoda mówić, masakra jakaś).
      • madameleloupblanc Re: Życzliwość 17.03.24, 22:55
        A ja cię lubie czytac borsuczyco i konie z toba krasc xxx.
        • borsuczyca.klusek Re: Życzliwość 17.03.24, 23:00
          Kim jesteś? 🙄
          Z obcymi nic nie kradnę...
          • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 11:26
            No przecież to Princess.
            • snakelilith Re: Życzliwość 18.03.24, 11:31
              annaboleyn napisała:

> No przecież to Princess.

Można było rozpoznać po jednym zdaniu: A ja cie potem laze i szukam. big_grin
              • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 11:38
                Owszem, po tym właśnie wink
                • chatgris01 Re: Życzliwość 18.03.24, 12:33
                  Jeszcze po białym wilku w nicku.
                  • chococaffe Re: Życzliwość 18.03.24, 12:49
                    ma też nicki bez wilka
                    • chatgris01 Re: Życzliwość 18.03.24, 13:11
                      To nie zwróciłam uwagi. Ale ten jest z wilkiem.
                    • kot.z.kosmosu Re: Życzliwość 18.03.24, 13:43
                      Ale jesteście spostrzegawcze! Nie przyjrzałam się nickowi i tak szczerze, to myślałam że to bywalec 😮
                    • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 17:28
                      chococaffe napisała:

> ma też nicki bez wilka

Princess? Największa rzeczniczka teorii, że każda z nas tu siedzi na piętnastu nickach? smile A jednocześnie że różne stare i stałe nicki, X, Y, Z i pół alfabetu, to jedna forumka, sprytnie omijająca wszystkie zabezpieczenia? wink
                      Nieeemooożliiiweee wink
                      • chatgris01 Re: Życzliwość 18.03.24, 17:40
                        Najwyraźniej sądzi po sobie tongue_out
                        • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:32
                          >Najwyraźniej sądzi po sobie

no taka empatyczna i zyczliwa jestes
                          • chatgris01 Re: Życzliwość 18.03.24, 19:11
                            madameleloupblanc napisała:

> >Najwyraźniej sądzi po sobie
                            >
                            >
                            > no taka empatyczna i zyczliwa jestes

Nie dla wszystkich cool
                            • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 20:53
                              oczywiscie ze nie. W gangu trzeba sie dostosowac a watkow o wojnie sie nie wybacza. Ani o zapasach. A fajnie sie gnoi kopie i nabija.
                              • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 20:54
                                Mówisz, że fajnie Ci się gnoiło inne? Z Twoim TWA? wink Tak coś czułam, że lubisz ten sport wink
                                • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 20:56
                                  Oo to ja ciebie gnoilam? Ha ha... dobre. Co to jest TWA?
                                  • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 20:57
                                    Użyj swojej dogłębnej znajomości języka potocznego, którą tu prezentujesz wink I wyluzuj, nikt nikogo nie gnoi, to żartobliwe wątki, trochę dystansu, boszsz, jak ty nie masz poczucia humoru wink
                                    • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 21:00
                                      serio ty chyba leczysz sie psychiatrycznie. Oh nie gniewaj sie , kiepsko z twoim poczuciem humoru. Oj przytylo sie Ci. ooo przeciez nie mozesz wszystkiego brac bez poczucia humoru <wink>

• annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 21:03
                                        To jest szczególnie urocze wobec Twojego swietego oburzenia na temat nasmiewania sie z chorób psychicznych wink Zupełnie jak z tymi nickami wink
                                        Czyli co, po tym rozstaniu zaczęłaś się objadać? sad Princess, mowie calkiem serio. Zacznij regularnie trenowac. Zobaczysz, jakie świetne są efekty, polecam smile
                                        • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 21:05
                                          Tak objadam sie od 2002 roku bo wtedy bylo moje rozstanie ostatnie i to ja wystawilam walizki mu za dzrzwi. Moja droga wiec masz duza nadwage mowisz

Zupełnie jak z tymi nickami wink

a tu cie boli. Super bede sobie hasac jak ty na roznych nickach
                                          • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 21:08
                                            Hasaj, hasaj, tylko konsekwentnie i nie przed kompem smile Zobaczysz, jak Ci ładnie zejdzie, wiem, co mówię smile
                                            Princess, to troszkę krępujące, z tymi szczegółami Twojego życia, prawdę mówiąc, no, ale jeżeli Ci lepiej...
                                            • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 21:12
                                              tak w glowie chorej kobiety- wiode absolutnie burzliwe i fascynujace zycie. Pelne zerwan i nowych zwiazkow, W ogole to nie mam syna tylko corke i juz dorosla, mam kochanka i meza ktory koniecznie mnie utrzymuje. No i oczywiscie jestem gruba jak ona. I brzydka. A co. Oj kobieto. Ja spadam. Psychiatryk. Pokicam na nickach wokol ciebie buuu
                                              • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 21:15
                                                Princess, wiesz, że Princess wielokrotnie piętnowała wyśmiewanie, stygmatyzowanie i używanie jako obelg - chorób psychicznych? wink
                                                Zupełnie nie rozumiem, dlaczego pisanie bzdur na czyjś temat w Twoim wydaniu ma być zabawnym i lekkim wątkiem, ale kiedy stosuje się to samo wobec Ciebie - wpadasz w chorą furię, krzyczysz o psychiatryku, wielu nickach i gnojeniu wink
                              • chatgris01 Re: Życzliwość 18.03.24, 21:06
                                Coś ci się znowu pomyliło princess, nigdy się z tobą nie kłóciłam w żadnym wątku o wojnie ani o żaden wątek o wojnie.
                                • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 21:10
                                  ale lubisz gnoic tez wiec dolaczylas ?
                                  • chatgris01 Re: Życzliwość 18.03.24, 21:14
                                    Gdzie dołączyłam (przecież napisałam, że nie w wątkach o wojnie, unikam ich) i kogo gnoić? Masz manię prześladowczą, czy co?
                      • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:31
                        >Princess? Największa rzeczniczka teorii, że każda z nas tu siedzi na piętnastu nickach? smile A jednocześnie że różne stare i stałe nicki, X, Y, Z i pół alfabetu, to jedna forumka, sprytnie omijająca wszystkie zabezpieczenia? wink
                        Nieeemooożliiiweee wink

no to masz krotka pamiec. W naszej poprzedniej rozmowie, napisalam ci ze musze zmienic nicka. Ktos zapytal dlaczego. Odpowiedzialam: z powodow technicznych.
                        A jesli nadal chcesz wiedziec jakich to zapytaj kolezanki zona_mi. Na tym tutaj zostane
                        • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 20:44
                          Co ma fakt, ze wielokrotnie trąbiłaś o zmianie nicka i zapowiadałaś to szumnie - do faktu, ze masz kilka nicków, Królowo Logiki? wink
                          Oraz dlaczego pamiętasz tę rozmowę, skoro wielokrotnie deklarowałaś, że nie czytasz, nie zapamiętujesz, jednym uchem wpada, drugim wypada i w ogóle patrzysz jednym okiem, a nicków to już wcale nie kojarzysz? wink
                          • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 20:49
                            I nie nakrylas mnie krolowo spostrzegwaczosci? No patrz. Pogadaj lepiej z kolezanka zona mi ile faktycznie uzywalam i od kiedy i czy faktycznie ponad 20 lat bylam na jednym nicku

Poza tym Krolowo Zyczliwosci zmieniam taktyke i bede zmieniac nicki tak czesto jak ty.
                            • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 20:53
                              Wyluzuj, Princess, to żartobliwy wątek, nie wiem, dlaczego się tak burzysz, w wątkach o innych jesteś bardzo wyczilowana wink
                              • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 20:55
                                Ja sie burze? Zaokraglilas sie ostatnio i fantazja cie ponosi
                                • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 20:59
                                  Chciałabyś, kanapowy sportowcu, dużo chodzący z psem wink Potyraj jak ja przez rok z hakiem na siłce, to ci zejdzie to ciasto filo bez mąki, które jesz tylko kilka razy w tygodniu wink A może i wmawianie sobie, że nie jesz mąki minie wink
                                  • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 21:01
                                    aaaa tu trafilam! I sie pieni

Co ma za znaczenie co ty tam o mnie sadzisz
                                    • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 21:04
                                      Trafiłaś, zupełnie jak z tymi córkami smile
                                      no już, nie denerwuj się smile Chciałam, żebyś nam tu ślicznie zadebiutowała, bo przez chwilę się hamowałaś i było nudno. Wiesz, że jesteś naszym forumowym słoneczkiem smile
                                      • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 21:07
                                        no rycze wlasnie przez ciebie. Jestes geniuszem. Tak waze 2680 kg a ty 30kg.
                                        Dawno przerwalas terapie?

Wiem rozmowy o wojnie bola i trzeba kopac bo z pewnoscia gdy skopiesz to problem zniknie
                                        • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 21:10
                                          Biedna, skopana owieczka, przebrana za bialego wilka, awwww wink
                                          Tak się poświęca, niesie kaganek oświaty i nikt, NIKT, ŻODYN nie docenia.
                                          Tylko gnoją, kopią, linczują, mobbują!
                                          Serce krwawi sad
                                          • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 21:13
                                            za duzo sie naczytalas kryminalow w tej bibliotece. Pogadaj z lekarzem o lekach.
                                            • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 21:16
                                              Mówisz, że leki są odpowiedzią na upodobanie do pisania bzdur na cudzy temat? wink Zadziałało? wink
                      • chococaffe Re: Życzliwość 18.03.24, 18:42
                        owszem
                        • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:50
                          zreszta... moze czas zastosowac zebranych tu Pan technike i skakac z nicka na nicka i miec ucieche? Nie wiem czy mi sie bedzie chcialo ale ten problem moze jest metoda na new me.
                          • chatgris01 Re: Życzliwość 18.03.24, 19:13
                            madameleloupblanc napisała:

> zreszta... moze czas zastosowac zebranych tu Pan technike i skakac z nicka na n
                            > icka i miec ucieche? Nie wiem czy mi sie bedzie chcialo ale ten problem moze je
                            > st metoda na new me.

I serio sądzisz, że nie zostaniesz rozpoznana? big_grin
                            • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 20:50
                              tylko osly mnie teraz nie rozpoznaly: w nicku mam czesc starego nicka

Sadzisz ze od poczatku mojej przygody z nickami czyli od stycznia mnie rozpoznajesz? niee kochana
                    • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:32
                      >ma też nicki bez wilka

ktorych nie uzywa. Uzyla raz w rozmowie z toba bo miala problemy juz wtedy "techniczne"
                      • chococaffe Re: Życzliwość 18.03.24, 19:10
                        cóż uzyłas wiecej niz raz i nie tylko w rozmowe ze mną - nie jestem godna, żeby dla mnie nicka zakładać, więc nie przejmuj się.
                        • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 20:50
                          i nie zakladalam go dla ciebie
                          • chococaffe Re: Życzliwość 18.03.24, 21:24
                            Przecież wiem - odniosłam się tylko do twojej wypowiedzi, że użyłaś go tylko raz.
                  • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:30
                    >Jeszcze po białym wilku w nicku.

chociaz jedna zna jakis obcy jezyk <wywraca oczyma>

Naprawde jakbym sie miala ukrywac uzylabym innego nicku.
            • primula.alpicola Re: Życzliwość 18.03.24, 11:32
              Ooo, rzeczywìscie na to wygląda!
              Princess, czy ta zmiana to dlatego że całe forum już cię wygasiło?
              • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:34
                >Ooo, rzeczywìscie na to wygląda!
                Princess, czy ta zmiana to dlatego że całe forum już cię wygasiło?

no wygasilas, wygasilas ( odpowiedzialam rownie zyczliwie i z rownym sensem)

Kochana i zyczliwa paczka jak zwykle
              • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 20:46
                O, za pozwoleniem, nie całe, ja ją uwielbiam czytać i nie wygaszałam ani na sekundę! Czasem ignorowałam, nie czytałam, bo dyskusje bywały przeciekawe, a książęce wtręty - różnie wink Ale nie wygaszałam! Jamais! wink
                • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 20:51
                  Alez oczywiscie Krolowo Zyczliwosci. Jak sie ma Szymon i corki? lol
                  • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 20:52
                    Mówiłam, zebyś mnie nie pytała o Bywalca, bo się brzydzę, to Twój kolega smile
                    Jak tam po rozstaniu z chłopem, pozbierałaś się już? Tego kwiatu pół światu, przebolejesz smile
                    • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 20:54
                      To ja sie rozstalam ze Starym Princem? A kiedy dokladnie? Mow mi wiecej lol
                      • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 20:56
                        No przecież wtedy, kiedy ja zaczęłam mieć córki, nie? wink Lol iksde wink
                        • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 20:57
                          no moja droga i to dwie!
                          • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 21:01
                            Już nie plakusiaj wink Masz fascynującą osobowość, pobryka na wolnosci, zatęskni i wróci wink
                            • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 21:02
                              tak rycze dzien i noc przez ciebie.

Nie zaniedbuj corki bo znowu za duzo w necie siedzisz.
                              • annaboleyn Re: Życzliwość 18.03.24, 21:05
                                CÓREK smile
                                A jak młody to znosi?
                                • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 21:09
                                  Jak moj syn znosi twoje urojenia- w ogole nie znosi bo nie opowiadam mu o trollach ani staremu tez nie.

A ty moja droga naprawde popros lekarza o tabletki.
            • borsuczyca.klusek Re: Życzliwość 18.03.24, 11:43
              Bosssz jakie zaćmienie 🤦
              • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:35
                przeciez wprost napisane w nicku ze to ja
      • simply_z Re: Życzliwość 17.03.24, 23:02
        Niekoniecznie cała masa...jest parę osób, które piszą pod paroma nickami. I ten jeden nick może być życzliwy, a kilka innych już niewink-ot taka schizofrenia.
        • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:36
          ja nie uzywam regularnie innych nickow. Na tym zostaje teraz. Nie mam wyjscia. Zona probowala pomoc ale nie dalo rady
    • szare_kolory Re: Życzliwość 17.03.24, 22:42
      Anonimowość forum sprzyja upuszczaniu sobie jadu. Poprawa samopoczucia tanim kosztem. Bo to i komuś można dokopać z jednej strony, a z drugiej, człowiek od razu czuje się lepiej (bo ktoś ma gorzej, jest mniej zaradny, podejmuje gorsze decyzje, źle przewiduje, itd.itp).
    • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 22:46
      Jeżeli pytasz dlaczego spotykasz się na tym forum z brakiem życzliwości, to pewnie dlatego, że masz w sobie coś mocno irytującego i mało rozgarniętego. I to nie jest tylko moje wrażenie, bo prawie każdy twój wątek kończy się osobistą jatką. Jasne, że można pisać tu w sposób kontrowersyjny, polaryzować, mieć ekstremalne poglądy i być dla funu kimś, kim się tak naprawdę nie jest, ale trzeba sobie zdawać z tego sprawę, mieć twardą doopę i znieść, gdy na ciebie za to najadą.
      A jak chcesz by cię lubiono, to przemyśl kreację i zmień na bardziej dopasowaną do szarej masy, bo kreujesz się z jakiegoś powodu na zadzierającą nosa księżniczkę (zdajesz sobie w ogóle z tego sprawę?), a potem dziwisz, że akceptacja wśród ludu malutka.
      • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:54
        Oczywiście, bo spódniczka była za krótka a zupa za słona... Jak ktoś dostaje piany na ustach przy jej dość niewinnych i lekkich wątkach to raczej się powinien zastanowić nad własnymi problemami i poszukać innego sposobu na rozładowanie frustracji
        • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:02
          grruu2.0 napisała:

> Oczywiście, bo spódniczka była za krótka a zupa za słona...

To, czy stajesz się ofiarą (w necie!!!), to twoja decyzja.
          • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:09
            Tylko rozumiesz, że fajnie by było gdyby zakładanie wątku nie oznaczało z automatu pójścia na strzelnice jako cel? Bo właśnie przy takim stylu komunikacji jaki tu jest i którego jesteś ambasadorką - założenie wątku z jakąś tam nawet niewinna refleksja zamienia się w to, że musisz wziąć na klatę dojedzanie, obrażanie czasem i pomyje. I po co to? Nie lepiej by było nie musieć być takim celem tylko na zadane pytanie otrzymać życzliwość? Pomoc? Wspólne rozkminianie problemu z wzajemnym szacunkiem?
            • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:19
              youngagain napisała:

> Tylko rozumiesz, że fajnie by było gdyby zakładanie wątku nie oznaczało z autom
              > atu pójścia na strzelnice jako cel? Bo właśnie przy takim stylu komunikacji jak
              > i tu jest i którego jesteś ambasadorką - założenie wątku z jakąś tam nawet niew
              > inna refleksja zamienia się w to, że musisz wziąć na klatę dojedzanie, obrażani
              > e czasem i pomyje. I po co to? Nie lepiej by było nie musieć być takim celem ty
              > lko na zadane pytanie otrzymać życzliwość? Pomoc? Wspólne rozkminianie problemu
              > z wzajemnym szacunkiem?

Gdybyś ty choć przez moment powstrzymała swoje histerycznie urażone ego, to może być zauważyła, że cały świat nie może być taki jak ty. Ja nie będę taka jak ty i nie chcę nawet taką być. Punkt.
              A życzliwa, to ja tu jestem wystarczająco. W wielu tematach potrafię bezinteresownie doradzić, choć wcale tego robić nie muszę, bo nie muszę się tu nikomu podobać. Niektóre forumki nawet też lubię i im nie dogryzam. A ciebie nie dam rady darzyć sympatią i traktować na poważnie. Sorry.
              • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:22
                "swoje histerycznie urażone ego"
                Ja naprawdę już nie musze komentować Twoich wpisów.
                Miłego wieczoru snejk
          • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:13
            To czy jesteś w necie chamem to twoja decyzja...
          • szare_kolory Re: Życzliwość 17.03.24, 23:14
            Nie, Snake. To, czy stajesz się ofiarą jest decyzją napastnika. Tylko i zawsze.
            • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:37
              i napastnikiem jest wlasnie snejkowa. Odwiecznie
      • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:55
        Przeczytaj swój post. Zdanie po zdaniu.
        • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:57
          Pisałam do Snake.
          "Irytująca", "księżniczka" etc
          Rozumiesz, że to Twój odbiór i może kogoś tam jeszcze i nie jest jedną i ogólna prawda? Plus nie prosze w wątkach o ocenę mojej osoby tylko konkretnego problemu z którym przychodzę. A dostaję właśnie to co wyżej. Cieszę się że tu się wpisałas Snake. Bo o taki poziom dyskusji wlanie mi chodziło jak zakładałam ten wątek.
          • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:09
            Ale o jaką "prawdę" ci chodzi? Ile ludzie, tyle opinii. I ja piszę ci prosto z mostu jak cię odbieram, a ty znowu to samo. Nie musisz mi też pisać, że jestem przyczynkiem twojego wątku. Przecież to jest jasne.
            • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:13
              Chodzi o to że mało mnie interesuje jak odbiera mnie osoba nastawiona nie wiedzieć czemu negatywnie do mniesmile Bo rozmowa oparta na dowalaniu mi nie wnosi nic do mojego życia oprócz uciążliwości.
              Na nikogo snejk się nie kreuje. Ja po prostu zakładam lajtowe wątki o pierdolach i jeśli kogoś irytują to najchętniej bym poprosiła o nie udzielanie się w nich, chociaż nakazać nie mogę.
              Bardziej mnie dziwi że ktoś ma taką potrzebę.
              To tak jak w social media - jak coś mnie nie dotyczy albo nie oblceniam tego dobrze to po.prpstu omijam a nie wchodzę i pisze bluzgi na te osoby...Ale to ja.
              • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:15
                A do kogo ona nie jest źle nastawiona? 😀
                • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:17
                  🤷
                • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:21
                  Ofiary wszystkich krajów łączcie się? wink Może jakieś kółko wsparcia? big_grin
              • kocynder Re: Życzliwość 17.03.24, 23:19
                Akurat Snake jest z zasady źle nastawiona do wszystkich, którzy nie są nią. wink I każdy cień innego zdania budzi w niej agresję, a w każdym razie pobudza do bycia jak najbardziej niemiłą. Ot, taki folklor. smile
                • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:24
                  A jest jakiś obowiązek bycia miłą? cool
                  A Snake realnie wielu pomogła swoimi poradami, i nie tylko w lekkich tematach modo-włosowo-kosmetycznych, ale w poważnych, choćby o odżywianiu i o menopauzie.
                  • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:26
                    Oczywiście, że nie na obowiązku. Tak jak nie ma obowiązku niebekania przy stole.
                  • kocynder Re: Życzliwość 17.03.24, 23:27
                    Obowiązku nie ma, ale jakoś np ty potrafisz. A, niestety, przez agresywne podejście Snake, często jej rady, nawet mądre, nie są brane pod uwagę - bo ma łatkę "wredna". smile
                    • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:30
                      Ale to chyba tak na te łatkę pracowała i pracuje, nie?smile jeśli ktoś atakuje to druga strona wchodzi w defensywę i już nie słucha się argumentów, bo jest się w walce. O tym właśnie piszę. Że.przez bezsensowne dowalanie gubi się merytoryka
                    • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:32
                      kocynder napisała:

> Obowiązku nie ma, ale jakoś np ty potrafisz. A, niestety, przez agresywne podej
                      > ście Snake, często jej rady, nawet mądre, nie są brane pod uwagę - bo ma łatkę
                      > "wredna". smile
                      >
                      I ty naprawdę myślisz kocynder, że twoje zdanie na mój temat jest opiniotwórcze na tym forum? wink Ale rozumiem, że musisz zielenieć z zazdrości, że wredna snejk ma wiedzę na jakieś tam tematy, ktoś tam nawet mi za coś podziękuje, a ty powiewasz tym białym giezłem i powiewasz, a nikt cię nie dostrzega. Smuteczek.
                      • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:34
                        O, już wjeżdża #zazdroscisz
                      • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:36
                        Trzy zdania i trzy epitety. Trzy tezy.
                        1. zdanie kocyndera nie ma mocy opiniotwórczej na forum
                        2. Kocynder zazdrości
                        3. Snejk ma wiedzę i wnosi wartość, a kocynder chce atencji i jej nie dostaje

Ile.z tego jest prawdą kocynder?
                        No bo mocne tezy, grube tematy

• snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:38
                          youngagain napisała:

> Trzy zdania i trzy epitety. Trzy tezy.

Nie bardzo wiem jaką kulturalną odpowiedź przewidujesz dla kogoś, kto napisał ci, że jesteś wredna. Ale nie musisz mnie o tym informować. Mało mnie to interesuje.
                          • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:41
                            Cienie może nie interesować ale swoje zdanie musisz zawsze napisać bo wszystkich interesuje?
                            • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:46
                              youngagain napisała:

> Cienie może nie interesować ale swoje zdanie musisz zawsze napisać bo wszystkic
                              > h interesuje?

Jakie zawsze? O czym ty pierniczysz? Ty zdajesz sobie w ogóle sprawę, ile wątków się tu zakłada i kto ile gdzie pisze? 3/4 nawet nie czytam.
                          • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:41
                            I taka mała refleksja. Sama piszesz że nie umiesz kulturalnie rozmawiać jak ktoś Cię obraża. Czy to działa w obie strony?
                          • danaide2.0 Re: Życzliwość 18.03.24, 07:08
                            Zawsze snake możesz odpowiedzieć: wcale nie jestem wredna. Jestem tak naprawdę bardzo miła. To tylko taka kreacja!

Kreuje to się zonazpoznania. Większość ematek po prostu jest taka, jak wynika to z ich postów.
                            • black_magic_women Re: Życzliwość 20.03.24, 00:00
                              danaide2.0 napisała:

Większość ematek po prostu jest taka, jak wynika t
                              > o z ich postów.

1000/1000 jakby to ujął gazet.
                        • kocynder Re: Życzliwość 17.03.24, 23:46
                          Kompletnie nic. big_grin Ale cóż, Snake i tak wie lepiej. big_grin
                          • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:47
                            kocynder napisała:

> Kompletnie nic. big_grin Ale cóż, Snake i tak wie lepiej. big_grin
                            >

Od ciebie na pewno lepiej.
                            • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:38
                              od wszystkich lepiej. Jestes demigod lol
                  • komunia23 Re: Życzliwość 18.03.24, 07:03
                    Yyyy, zaczęła być miła jak zauważyła że większość ma dość jej chamstwa i została parę razy zgrillowana. Więc od roku jest ciocią dobra rada.
                • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:26
                  Nie chcę tu jej analizować, nie moja rola. Staram się zawsze pomyśleć czemu ktoś tak się zachowuje jak się zachowuje. Czemu coś tak małego tak triggeruje tak mocno.
                  Ale nie znam snejk. Nie wiem co przeszła w życiu, czy dostała od kogoś dużo złego.
                  I nie będę się bawić w psychologa bo nie mam danych, nie wiem kim jest.
                  Jedynie naprawdę fajnie by było gdyby mogła się powstrzymać czasem bo może te przykrości i epitety mi nie wjadą ale po prostu nie jest miło ciągle słyszec bez powodu jakieś przytyki do siebie. Bo powodu jej nie dałam - męża nie zabrałam, dzieci nie zabiłam. Piszę tylko lajtowe wątki na forum...To chyba nie powinno wywoływać aż takiej złości?
                  • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:30
                    You never know... Ja kiedyś tylko zdjęcie sukienki wrzuciłam i to nawet nie na sobie 😀
                    • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:32
                      I już poszło?😀 o Chrystusie
                  • majenkirr Re: Życzliwość 20.03.24, 01:16
                    youngagain napisała:
                    Piszę tylko lajtowe wątki na forum...To chyba nie powinno wywoływać aż takiej złości?

Na mnie się kiedyś rzuciła o tj maxx 😂😂, chociaż ja całkiem nieagresywna jestem 🤷🏼‍♀️
                • midge_m Re: Życzliwość 17.03.24, 23:45
                  kocynder napisała:

> Akurat Snake jest z zasady źle nastawiona do wszystkich, którzy nie są nią. wink
                  > I każdy cień innego zdania budzi w niej agresję, a w każdym razie pobudza do by
                  > cia jak najbardziej niemiłą. Ot, taki folklor. smile
                  >
                  I nie są z Niemiec, ale rodowicie z Niemiec lub są np. z Polski wink
                  • kocynder Re: Życzliwość 17.03.24, 23:47
                    A to nie wiem, jakoś jej narodowościowe zjazdy mi umknęły. Widać jest w nich za mało wyrazista... wink
              • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 17.03.24, 23:23
                Dotykasz jakiejś czułej struny u niektórych pań w wieku okołomenopauzalnym i się odpalają 😉
                • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:25
                  O przepraszam, ja się nie odpalam tongue_out
                  • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 18.03.24, 20:55
                    chatgris01 napisała:

> O przepraszam, ja się nie odpalam tongue_out
                    >
                    Bo ty jesteś normalna 🙄
                • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:36
                  trampki-w-kwiatki napisała:

> Dotykasz jakiejś czułej struny u niektórych pań w wieku okołomenopauzalnym i si
                  > ę odpalają 😉

O, czekałam na ten argument. big_grin Tak, zazdroszczę samotnej, dzieciatej desperatce młodości i urody. Oraz odpadów atomowych z Tindera. Tak musi być. wink
                  • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:39
                    - ypung to samotna desperatka dzieciątka
                    - osoby z którymi się spotyka z aplikacji to odpady

Snejk, czy Ty naprawdę nie widzisz że to jak i co piszesz jest poniżej jakiegoś poziomu, jest super oceniające, pełne nienawiści i świadczy o tym, że masz jakąś niepohamowaną złość, która się odpala przy zwykłych lajtowych wątkach o tym że jakaś kobieta po rozwodzie sobie randkuje?
                    Skąd w Tobie tyle oceniania?
                    Każdy orze jak moze - nawet osoby z dziećmi po rozwodach mają prawo szukać miłości, czasem wychodzi, czasem nie. Życie. Ale dlaczego tak po nich za to jeździć?
                    • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:43
                      youngagain napisała:

> Snejk, czy Ty naprawdę nie widzisz że to jak i co piszesz jest poniżej jakiegoś
                      > poziomu, jest super oceniające, pełne nienawiści

A nie przyszło ci do twojej ślicznej główki, że dokładnie tak chcę to mieć ? I lepiej nie dumaj, co to właściwie znaczy i dlaczego to robię, bo swojego własnego życia nie potrafisz ogarnąć, a chcesz psychologizować na temat mojego.
                      • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:46
                        Przecież to wyraźnie widać, że jesteś zaburzona i masz jakieś nieprzepracowane problemy emocjonalne, nawet nie musisz o tym informować
                      • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:46
                        Ja bardzo dobrze ogarniam swoje życie, jak możesz sugerować że nie wiedząc o mnie dokładnie prawie nic?
                        Mam jakieś życie randkowe które bywa zabawne ale to jest ułamek mojego życia.
                        Ja Cię nie obrazam za to, że zachowujesz się jak zachowujesz. Nie chcesz napisać nawet jednego zdania bez negatywnego nacechowania lub bycia pateronizing ("Twoja piękna główka"). Pozwolę sobie zasugerować ,że jednak Ty masz jakiś problem z moimi watkami, z moim stylem życia, randkowaniem - coś jest na rzeczy
                        • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:48
                          Ziew. Zanudzacie mnie.
                          • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:54
                            Jak to mawiają... Inteligentny człowiek nigdy się nie nudzić czy jakoś tak🤪
                            • snakelilith Re: Życzliwość 18.03.24, 00:01
                              youngagain napisała:

> Jak to mawiają... Inteligentny człowiek nigdy się nie nudzić czy jakoś tak🤪

Z wina się nie dało zrezygnować, czy z której butelki wyciągasz te mundrości?
                          • szare_kolory Re: Życzliwość 18.03.24, 00:11
                            snakelilith napisała:

> Ziew. Zanudzacie mnie.

A jednak z uwagą śledzisz i odpisujesz na każdą odpowiedź. 😀😀
                    • midge_m Re: Życzliwość 17.03.24, 23:46
                      Snake miała wcześniej to co Kaczyński ma teraz, bardzo bardzo krótki lont na jakąkolwiek krytykę smile Można rzec, wyprzedziła trend w pewnych kręgach.
                      • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:59
                        To na pewno z tego jej stabilnego i autentycznego przekonania o własnej wartości 😀
                        • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 18.03.24, 20:56
                          grruu2.0 napisała:

> To na pewno z tego jej stabilnego i autentycznego przekonania o własnej wartośc
                          > i 😀

Zapewne. Doda ma tę samą złotą cechę królowej balu 🙄
                      • raphidophora_tetrasperma Re: Życzliwość 18.03.24, 00:26
                        No ja tutaj przychodzę, jak do cukierni. Biorę sobie tylko to, na co mam ochotę i wychodzę. Przy czym staram sie być miła, a tak naprawdę to nie jestem ;P Jak ja wam zazdroszczę, że w prawdziwym życiu nie musicie zmagać się z wrednymi ludźmi. Snejkowa obraża ludzi? Żart. Być może jest bezpośrednia i ochoczo operuje przymiotnikami, no ale ostatnie co bym o niej powiedziała, to to, że jest wredna.
                        • mysiulek08 Re: Życzliwość 18.03.24, 00:33
                          oj, bywa, bywa nasza herr (zamierzone) snejk wredna

w sumie to chwala jej (i jeszcze jednej forumce), ze nie chce mi juz na ematce bywac za czesto
                          • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 00:36
                            A ja cie potem laze i szukam.
                        • mysiulek08 Re: Życzliwość 18.03.24, 00:34
                          szpile wbije, krwi upusci tongue_out
                          • raphidophora_tetrasperma Re: Życzliwość 18.03.24, 00:52
                            mysiulek08 napisała:

> szpile wbije, krwi upusci tongue_out
                            >
                            A ślad zostaje? O nie! Mysiulak, Snejowa ci dokukuczała? Jestem gotową Cię bronić własną piersią, w imię kociątek, volvo i klusek z makiem.
                            • simply_z Re: Życzliwość 18.03.24, 09:38
                              O pamietam, te wpisy o Patagonii...
                        • niemcyy Re: Życzliwość 18.03.24, 00:35
                          Jest, jest, ale (już) nie ma co się dziwić. Jedni piszą o paznokciach, drudzy o wojnie, trzeci o jedzeniu, a ona właśnie tak. Na szczęście można to omijać, a nawet wygasić, jak ktoś się tym za bardzo przejmuje.
    • zonazpoznan1a Re: Życzliwość 17.03.24, 22:46
      Może powinna pani napisać coś co budzi wspólczucie. Dla mnie wszystkie panie są tu miłe, bo wiedzą jaki krzyż pański mam z tym moim mężem. Serdecznie pozdrawiam.
      • raphidophora_tetrasperma Re: Życzliwość 18.03.24, 13:24
        A jest jeszcze tyle styranych trudnym małżeństwem żon, pozostawionych bez pomocy. Pani ryczardowa-wypięty pośladek, pani mallardowa-babcia wnuczkom... to te które potrzebują najpilniejszej pomocy. Może jest pani w stanie do nich dotrzeć i namówić do dołączenia do naszej cudownej wspólnoty?
        • zonazpoznan1a Re: Życzliwość 18.03.24, 13:34
          Już dotarłam do pani Lolowej! Jest tutaj z nami. Resztę pań też tu ściągnę. Nie wiem tylko jak sobie poradzić z panią tanebową, bo na taką to się chyba nie doczekamy.
          • krwawa_lola Re: Życzliwość 18.03.24, 14:08
            Dzien dobry Panią, jestem obecna. Jeśli moge w czymś pomóc proszę pisać. Mój mąż bawi się w wyszukiwania ludzi z internetu, może uda mu się odnależć panią tanebową
    • livia.kalina Re: Życzliwość 17.03.24, 22:47
      "Ostatnio ten wątek forumki, gdzie napisała z półuśmiechem że jej córeczka dorasta i przestaje być "jej słodka" córeczka."

Pamiętam ten watek, wpisałam sie w nim na szarym końcu bo byłam na wakacjach i byłam zajęta czymś zupełnie innym niz forum. Wpisy w tamtym wątku bardzo mnie zaskoczyły. Wyglądało na to, że tak wiele osób po prostu wątku nie zrozumiało. Nie uważam, żeby to była kwestia życzliwości, raczej jakiegoś rodzaju inteligencji emocjonalnej. A może to kwestia jakichś własnych trudnych, wręcz traumatycznych doświadczeń?

"Moje wątki również jazda po bandzie,"

Masz na myśli wątek o vinted? Nic tam szczególnego nie zaobserwowałam.

"Czy to tylko net takie rzeczy z niektórych ematek wyciąga a w realu są sarenkami, nie mówiącymi w ten sposób"
      Raczej bardziej prawdopodobne jest, że ludzie prezentują podobne postawy w realu i w sieci.
      • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:54
        Ja mam wrażenie, że w tym wątku o córeczce było drugie dno polegające na tym, że forumki pamiętały jej poprzednie wątki o dzieciach/córce i pojechały za całokształt (ale też mnie zaskoczyły i zdziwiły te ataki, zwłaszcza ich ostrość).
        • livia.kalina Re: Życzliwość 17.03.24, 23:02
          tak, to też jakieś wytłumaczenie.
        • homohominilupus Re: Życzliwość 17.03.24, 23:11
          chatgris01 napisała:

>cryingale też mnie zaskoczyły i zdziwiły te ataki, zwłaszcza ich ostrość).
          >

I mnie również, a przecież obie dzieci nie mamy.
          Te, co jechały po autorce to matki dzieciom kto jak nie one powinny zrozumieć?!

Autorka chyba zupełnie znikła z forum po tym wszystkim, a szkoda 😕
          • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:16
            Ale się jej nie dziwię. To tak jak ja ostatnio miałam jakaś tam kolejna refleksje odnośnie mojego amore randkowego i nawet pomsyalalm czy by nie założyć wątku i razem nie porozkminiac, takie wirtualne wino z koleżankamismile Ale właśnie wiedziałam że będzie pojazd na mnie i znowu się dowiem, że potrzebuje psychiatry, że jestem niestabilna, że coś tam i coś tam. I nie podzieliłam się chociaż chodziło mi to po głowie i chętnie bym wysłuchała czyjejś opinii.
            Myślę że.z tamtą dziewczyna mogło być podobnie.
            • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:19
              Może za jakiś czas wróci pod kolejnym nickiem (to stara forumka i to nie był jej pierwszy nick).
              • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:20
                Mam nadzieję. Bo fajnie napisała, ja akurat mocno poczułam to co ją zabolało - ten upływ czasu przy dzieciach..
            • simply_z Re: Życzliwość 17.03.24, 23:41
              EE trzeba było. Mnie te wątki się podobają i mnie samej czasem coś uswiadamiają. Wolę to niż te te smuty o starzeniu się, nudy z siłowni, czy jakieś wątki rodzinne o dziedziczeniu, albo czemu szwagierka krzywo popatrzyła...a już niestrawne trolle typu żona z p. jezu jakie to jest denne.
              • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:43
                Haha no ale właśnie o to chodzi, że nawet żeby sobie popitolić o randce z Tindera na luzie to trzeba tu tytanowa zbroje wdziać. Nie mam na to chwilowo siły ani ochoty
                • simply_z Re: Życzliwość 17.03.24, 23:50
                  Coś w tym jest...ale może to też wynika z sytuacji niektórych osób, które nie mają takich dylematów, czyli nie szukają, lub nie są same, a oceniają.
                  • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:53
                    Ale właśnie takie osoby mają też prawo pisać, spoko. Tylko jak zawsze rozchodzi się o formę. Bo co innego powiedzieć że "moim zdaniem" a.co.innego zrobić nieproszona psychoanalizę, która jest jak kulą w.plot...
              • zonazpoznan1a Re: Życzliwość 18.03.24, 13:36
                Pani jest samotna i mi pani zazdrości, że jestem żoną. Nie ma czego droga pani, nie ma czego.
                • youngagain Re: Życzliwość 18.03.24, 17:03
                  Kto? Ja?
                  • chatgris01 Re: Życzliwość 18.03.24, 19:16
                    youngagain napisała:

> Kto? Ja?

Nie, to było do Simply.
                • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 19:28
                  Tak, nie ma co zazdroscic trollingu na forum i udawania
            • claudel6 Re: Życzliwość 19.03.24, 21:52
              nie no young, weź załóż! to są ciekawsze wątki na tym forum
              • youngagain Re: Życzliwość 19.03.24, 22:58
                I znowu mam potem dostawać strzały za nic?
      • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:59
        Nie, chodziło mi o randkowesmile
        • livia.kalina Re: Życzliwość 17.03.24, 23:02
          to nadrobię, bo nie znamsmile
          • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:19
            Nie wiem czy jest sens, większość już nieaktualna🤪
            • niemcyy Re: Życzliwość 18.03.24, 00:39
              Zakładaj nowe jak masz materiał smile, fajnie odprężająco-odmóżdżające bywają. I nie przejmuj się psychoanalizami niespełnionych psycholożek.
              • primula.alpicola Re: Życzliwość 18.03.24, 09:13
                Tak, ja też lubię Twoje randkowe wątki.
    • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:50
      Ja jestem na forum milsza niż w rzeczywistości 😀
      • chatgris01 Re: Życzliwość 17.03.24, 22:55
        Ja chyba podobna do reala (nigdy nie napisałam czegoś, czego nie powtórzyłabym w realu).
        • klaramara33 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:22
          Ja jestem weselsza i bardziej dowcipna je w realu, to nie umiem żartować ale się śmieję z innych wpisów.
      • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 17.03.24, 23:25
        He, he, ja jestem dokładnie taka sama, dolary przeciwko orzechom, że znajomi by mnie rozpoznali po jednej nutce 😜
    • chococaffe Re: Życzliwość 17.03.24, 22:51
      Mały off top - ja już średnio wierzę w dyskusję na otwartych mediach społecznościowych, w tym forach. To tak jakby twoi partnerzy do rozmowy znajdowali się na drugim końcu zatłoczonego tramwaju a między wami tłum rozgadanych ludzi
      • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 22:59
        Dobre porównaniesmile
    • migafka357 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:03
      Dużo ludzi poprawia sobie w ten sposób samopoczucie (bo czują się lepsi), ale też mam wrażenie, że coraz więcej osób trolluje, czyli pisze specjalnie coś takiego, co rozmówcę ma wkurzyć. Ja sobie bardzo cenię wyważone osoby, jak asia_i_p, daniela, biscotti, chat gris i kilka innych, właśnie za kulturę dyskusji, brak jadu.
    • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 17.03.24, 23:24
      .Ostatnio ten wątek forumki, gdzie napisała z półuśmiechem że jej córeczka dorasta i przestaje być "jej słodka" córeczka. Wątek lekki, z takim zadumanym uśmiechem matki, która czuje upływ czasu i dzieciństwa swoich dzieci..

No ja go inaczej odebrałam.
      • memphis90 Re: Życzliwość 18.03.24, 07:23
        Większość odebrała tak, ze dziecko jest w grobie… Tak bardzo „lekki” i „z zadumanym uśmiechem” był wątek…
        • danaide2.0 Re: Życzliwość 18.03.24, 07:34
          Zapewne coś ze mną nie tak. Też tak to odebrałam, ale sprawa się jednak szybko wyjaśniła i mogłam odetchnąć z uczuciem ulgi. Część forum zachowało się jednak jakby ktoś sprzedał im spleśniałe owoce przykryte ładnymi i dalej, huzia na Józia. Ke? Przecież nie każdy tu szkolony na poetę...

Chodzi mi o to, aby język giętki
          Powiedział wszystko, co pomyśli głowa:
          A czasem był jak piorun jasny, prędki,
          A czasem smutny jako pieśń stepowa,

Tu był prędki, smutny, ale nie dość giętki.
        • kocynder Re: Życzliwość 18.03.24, 20:29
          No nie.... Jeśli się ze zrozumieniem przeczytało CAŁY post startowy to trzeba byłoby chyba być słabym intelektualnie, żeby tak odebrać! No, ale to domena ematki - przeczytać pół pierwszego zdania i już WIEDZIEĆ co dalej! I komentować! I uj, jeśli nawet autor wykaże wprost, że napisał coś całkiem innego - to odpowiedzi będą od "teraz się wykręcasz", przez "nie kupuję tego" po "I tak wiem, że jesteś złym człowiekiem!"...
          Ja nie miałam wątpliwości że ona żałuje, że "znikła" jej mała słodka przylepka, a jej miejsce zajęła "obca" panna, a nie żądna śmierć czy inne prawdziwe dramaty. smile
          • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 18.03.24, 21:00
            Klasyka dzisiejszych czasów, czytają tytuły, nagłówki i... juz jazda brać udział w dyskusji! 😂
          • chatgris01 Re: Życzliwość 18.03.24, 21:04
            Tam tytuł wątku był bardzo mylący.
    • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 17.03.24, 23:29
      Ja to widzę tak, że ludziom naprawdę wielu rzeczy brakuje. Nie wiem - może miłości, przytulasa, seksu, czekolady, komplementów albo terapii. Whatever. I potem jak nadarzy się okazja to wyrzygują swój jad na kogoś, kto to coś ma.
      Bo nie widzę innego w tym sensu.
      • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:33
        Piękne i naiwne. Myślę, że po prostu niektórzy ludzie tacy są z natury, że im sprawia przyjemność sprawianie innym przykrości. Może to ci co w dzieciństwie obrywali muchom skrzydełka
        • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:40
          Oj, ja bym jednak nie przenosiła na innych swoich własnych traum i skrzywień, grruu.
          • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:42
            A co ta uwaga wnosi, poza tym, że jak zwykle prezentuje Cię jako zadzierającą nosa księżniczkę, która się czuję lepsza od innych?
            • snakelilith Re: Życzliwość 17.03.24, 23:54
              grruu2.0 napisała:

> A co ta uwaga wnosi, poza tym, że jak zwykle prezentuje Cię jako zadzierającą n
              > osa księżniczkę, która się czuję lepsza od innych?

Ja może zadzieram nosa, ale na bazie autentycznych przekonań o sobie samej, a nie nieprzepracowanych traum, kompleksów i ogromnej potrzeby akceptacji.
              • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:55
                Ale skąd tyle wiesz o gru? Bo to co piszesz ("nieprzepracowanych traum, kompleksów i ogromnej potrzeby akceptacji") świadczy o tym, że bardzo dobrze ją znasz i wiesz z czym się mierzy. To takie bardzo mocne stwierdzenia wiesz...
                • snakelilith Re: Życzliwość 18.03.24, 00:00
                  Oczywiście, że się znamy. Obie jesteśmy już długo na forum, A ty jesteś taka princess 2,0. wpadasz z doskoku, nie kojarzysz forumek i coś tam produkujesz bez składu i sensu, zaperzając się, jak coś pójdzie nie po twojej myśli.
              • grruu2.0 Re: Życzliwość 17.03.24, 23:58
                Świat jest pełen geniuszy przekonanych autentycznie o własnej wyższości, dziwne tylko że zamiast upajać się własną niedoskonałością masz regularnie wylewy frustracji i agresji
                • snakelilith Re: Życzliwość 18.03.24, 00:02
                  grruu2.0 napisała:

> Świat jest pełen geniuszy przekonanych autentycznie o własnej wyższości, dziwne
                  > tylko że zamiast upajać się własną niedoskonałością masz regularnie wylewy fru
                  > stracji i agresji

Idź do łóżka gruu, bo ci trening jutro nie wyjdzie.
              • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 18.03.24, 21:03
                snakelilith napisała
                > Ja może zadzieram nosa, ale na bazie autentycznych przekonań o sobie samej, a n
                > ie nieprzepracowanych traum, kompleksów i ogromnej potrzeby akceptacji.

Kurde i nie dopiszesz przy okazji jaka jesteś piękna, mądra, najlepsza w klasie i masz najbardziejszy tyłek? Nie może być! Zmarnować taką okazję! 🙄
      • midge_m Re: Życzliwość 17.03.24, 23:43

> Ja to widzę tak, że ludziom naprawdę wielu rzeczy brakuje. Nie wiem - może miło
        > ści, przytulasa, seksu, czekolady, komplementów albo terapii. Whatever. I potem
        > jak nadarzy się okazja to wyrzygują swój jad na kogoś, kto to coś ma.
        > Bo nie widzę innego w tym sensu.

Ja to też tak widzę.
        • klaramara33 Re: Życzliwość 18.03.24, 09:07
          Ja też bo w realu tacy ludzie strasznie się wypowiadają o innych i to są toskyczne sfrustrowane jednostki, których unikam.
          • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 18.03.24, 21:02
            No otóż. Wredne, jadowite plotkary albo plotkarze, fałszywi doradzacze.
            Unikam tego podgatunku jak tylko się da.
    • midge_m Re: Życzliwość 17.03.24, 23:42
      Wierzę głęboko w to, że żadna ematka nie komunikuje się w realu tak jak na tym forum, jeśli jest tu mocno nieżyczliwa.
      • klaramara33 Re: Życzliwość 18.03.24, 09:08
        Może nie wprost ale za plecami pewnie ostro jadą po innych.
        • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 18.03.24, 21:04
          O to, to.
    • youngagain Re: Życzliwość 17.03.24, 23:49
      Drogie emamy, fajna dyskusja ale poniedziałek za chwilkę więc życzliwie (!) Was żegnam na dziś i pozdrawiam z uśmiechem. I nawet Snejka pozdrawiam i przytulam! Zło dobrem zwyciężaj 🤪
      • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 18.03.24, 00:10
        S...? Brrr, co za nick..
    • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 00:02
      Bo widzisz, rodziny sie ciesza ze rodzinny wariat halasu nie robi i spokojnie sobie klika a taki na forum burdy robi...

Wiele zaburzonych tu wchodzi. Ale nie wszystkie
      • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 18.03.24, 00:15
        No nie, stanowczo nie wchodzą tu wszystkie osoby zaburzone. ;-P
        • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 02:59
          😅
    • melisananosferatu Re: Życzliwość 18.03.24, 00:04
      No. Caly czas pamietam jak napisalam, ze moje dziecko jest dla mnie wyjatkowe i niektore osadzily mnie od czci i wiary.
      • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 15:11
        no cos ty melisa. Kazdej ematki dziecko jest wyjatkowe. Jakbys napisala odwrotnie: moje dziecko jest przecietne i niczym sie nie wyroznia, niknie w tlumie to by dopiero byla jazda...
        • melisananosferatu Re: Życzliwość 18.03.24, 15:52
          Mnie chodzilo tylko o to, ze dla kazdej mamy jej dziecko jest super i moja jest taka w moich, matczynych oczach i, ze zdaje sobie sprawe, ze dla innych to przecietna dziewczynka. No, jazda byla.
          • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:48
            nie przejmuj sie.
    • alpepe Re: Życzliwość 18.03.24, 00:18
      No i po co sobie to robisz?
      Dostałaś grabkami, to oddaj, albo idź do innej piaskownicy, a nie wymądrzaj się.
    • memphis90 Re: Życzliwość 18.03.24, 07:19
      >Ostatnio ten wątek forumki, gdzie napisała z półuśmiechem że jej córeczka dorasta i przestaje być "jej słodka"
      Nie, wątek był o tym, ze „straciła dziecko na zawsze i już nigdy go nie odzyska” i z tego powodu jest w rozpaczy.
      • mallard Re: Życzliwość 18.03.24, 10:09
        memphis90 napisała:

> Nie, wątek był o tym, ze „straciła dziecko na zawsze i już nigdy go nie odzyska” i z tego powodu jest w rozpaczy.

Nieumiejętność czytania między wierszami i branie wszystkiego dosłownie, to typowa cecha aspergerowców...
        • memphis90 Re: Życzliwość 18.03.24, 11:33
          Ale to miała być diagnoza czy obelga…? Bo nie wiem, czy mam się teraz śmiać czy pałać słusznym oburzeniem?
          • mallard Re: Życzliwość 18.03.24, 11:57
            memphis90 napisała:

> Ale to miała być diagnoza czy obelga…? Bo nie wiem, czy mam się teraz śmiać czy pałać słusznym oburzeniem?

A to już jak tam sobie chcesz - możesz nawet jednocześnie śmiać się i pałać, niczym dzięcielina panieńskim rumieńcem! 🙃
        • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 18.03.24, 21:05
          Tam się sporo osób ze spektrum odezwało...
    • primula.alpicola Re: Życzliwość 18.03.24, 09:06
      Nie wiem jak tu, na forum.
      W realu wiele razy słyszałam że mam bitch face, jestem wyniosła, zdystansowana, królowa śniegu i że to niebywale zaskakujące że w rzeczywistości jestem taka fajna.
      • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:46
        to jeszcze postaraj sie dla mnie byc zyczliwa nawet jesli zaloze wojenny watek. cmok
    • dni_minione Re: Życzliwość 18.03.24, 10:52
      Podejrzewam, że wiele stałych forumek pod swoim głównym nickiem tylko komentuje, a jak mają własny problem do przegadania, to pojawiają się wątki "Nowy nick, bo zapomniałam hasła, ale długo was czytam". Z drugiej strony zauważyłam, że tutejsze piranie inaczej traktują nowe nicki i ich problemy (agresywnie je rozszarpują), a inaczej inne stare wyjadaczki (mają kontekst, często w postaci czyichś kotów albo historii raka w rodzinie i przez to są łagodniejsze). No generalnie nie ma sprawiedliwości na ematce. Ja tam już o nic nie pytam, a jak mam coś, co chciałabym poddać szerszemu osądowi, to idę na tematyczne grupki na Fb. Tam można anonimowo zadać pytanie, a odpowiedzi nie są anonimowe, więc i chamstwa mniej.
      • simply_z Re: Życzliwość 18.03.24, 11:02
        Mnie zastanawia, ze ktos moze pytac obcych ludzi na fb...to chyba swiadczy tylko o tym, ze ludzie nie maja naprawde bliskich osob, co jest w sumie smutne.
        • dni_minione Re: Życzliwość 18.03.24, 11:05
          A co za różnica czy ktoś zapyta o coś na FB czy na ematce? Obie to niby-tematyczne zbieraniny obcych ludzi. Przejrzyj sobie wątki na ematce i sama siebie zapytaj, czemu autorki nie zadały tych pytań matce i koleżance, tylko chciały podyskutować w dużym, obcym gronie.
          • niemcyy Re: Życzliwość 18.03.24, 12:16
            Przy wątkach typu: dzisiaj miałam super/kijowy dzień, bo to i tamto, albo zakwitł mi kwiatek, ja też mam wrażenie, że autor nie ma w realu do kogo otworzyć buzi/napisać, żeby się podzielić przeżyciami.

Są jeszcze wątki "wiedzowe"do zbiorowej mądrości ematki: co to za wysypka/dlaczego kwiatek zdycha/jaka to piosenka, i głupie, z rodzaju "obciach/szkoda męczyć kogoś powiedzieć w realu", a na forum można porozkmniniać/odmóżdżyć się na chwilę typu nierokujące randki z internetu albo #whereisKate.
          • simply_z Re: Życzliwość 18.03.24, 12:32
            Nie chodzi o fb czy o ematke, chodzi o dzielenie sie problemami z obcymi ludzmi. Cos jak swego czasu gadanie z obcymi w pociagu.
            • dni_minione Re: Życzliwość 18.03.24, 12:57
              Nadal gada się z obcymi w pociągu. Tzn. starsze pokolenie gada, bo młodsi nosy w telefonach, wiadomo. Ja kilka lat temu weszłam w uniwersum właścicieli psów i codzienną dawkę small talku uskuteczniam z innymi psiarzami.
      • snakelilith Re: Życzliwość 18.03.24, 11:20
        dni_minione napisała:

> Z drugiej strony zauważyłam, że tu
        > tejsze piranie inaczej traktują nowe nicki i ich problemy (agresywnie je rozsza
        > rpują), a inaczej inne stare wyjadaczki

W ogóle nie należy się dziwić. Nowe nicki to bardzo często stare forumki w nowej sukience i to bardzo często się poznaje po tym, że są świetnie zorientowane who is who i potrafią wytknąć nawet komuś coś z przeszłości kryjąc się za nową tożsamością, więc nawet nie można się odnieść. Większość się kiedyś tam rozpoznaje, bo mało kto jest na tyle inteligentny, że potrafi długoterminowo zmienić styl i się nie wysypać, ale sama taka zmiana, bo stary nick się skompromitował jest irytująca i podchodzi się do takich osób bez ulgi wstępnej dla nowalijek. Najczęściej pod tymi nowymi nickami nie chodzi też o niewinne osóbki, a pit bulle, które same potrafią nieźle ugryźć, co widzi się, jak dyskusja się rozkręca.
        A u starych wyjadaczek docenia się konsekwencję. Mało która jest tu bez winy i grzechu, i nie rzuciła już w kogoś kamieniem. Odkryć się w takiej sytuacji i pokazać swoją słabszą stronę, to świadectwo charakteru.
        • dni_minione Re: Życzliwość 18.03.24, 11:28
          No nie wiem, czy obrywa się tym nowym lub "nowym" dopiero po rozkręceniu wątku. Kilka razy nieco mnie wmurowało, gdy weszłam w jakiś wątek osoby, której w ogóle nie kojarzę z nicka (co w sumie nie znaczy, że inni jej nie znają, bo ja tu stosunkowo krótko jestem), a tam od pierwszych odpowiedzi teksty w stylu "jesteś upośledzona, że w ogóle o to pytasz".
      • kropkacom Re: Życzliwość 18.03.24, 11:47
        Można prosciej. Jak coś się nie nadaje na forum to po prostu się nie nadaje.
    • ykke Re: Życzliwość 18.03.24, 11:19
      Też nie pojmuję dlaczego tyle tu wstrętnych bab zieje agresją, arogancją, wyższością w wielu wątkach.
      • madameleloupblanc Re: Życzliwość 18.03.24, 18:47
        niestety
    • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 18.03.24, 21:08
      Ja tam lubię śledzić twoje randki, przypominasz mi moją kuzynkę, która też rekrutuje sobie faceta na Tinderze i też ma ciekawe przygody w tym obszarze smile
      • youngagain Re: Życzliwość 18.03.24, 22:16
        smile
        Chętnie bym już zakończyła ten etap ale trochę trudniej w wieku 40+ i jak się ma jakieś wymagania
        • danaide2.0 Re: Życzliwość 18.03.24, 23:13
          Myślałaś o portalach płatnych, z ofertami (zdaje się, jakoś) zweryfikowanymi?
      • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 18.03.24, 22:38

> Ja tam lubię śledzić twoje randki, przypominasz mi moją kuzynkę, która też rekr
        > utuje sobie faceta na Tinderze i też ma ciekawe przygody w tym obszarze smile

Kurde, wszyscy ostatnio używają zwrotu "w obszarze", OBSZARNICY jedni!
        • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 19.03.24, 06:24
          Mój język, moja sprawa 😜
          • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 19.03.24, 23:16
            Przeformułuję: jest to bardzo modne określenie.

Czy popełniają błąd - szczerze mówiąc nie wiem.
            • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 19.03.24, 23:19
              źle mi się podpięło, idę przepiąć pod szarekolory
          • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 19.03.24, 23:18
            Moja opinia, moja sprawa.

Skądinąd ostatnio sama złapałam się na pewnym błędzie, którego - haha - jak dotąd nie wypomniała mi ŻADNA ematka (z kotem z kosmosu włącznie).

To wy jesteście cienkie!
        • kot.z.kosmosu Re: Życzliwość 19.03.24, 06:59
          Słuchaj, sama robisz błędy. Ostatnio zabłysnęłaś wątkiem, w którym chciałaś pouczyć językowo ematki i skompromitowałaś się już całkowicie, bo nie miałaś racji.
          Przestań łazić za ludźmi i się dowalać, jesteś na to po prostu za cienka.
        • szare_kolory Re: Życzliwość 19.03.24, 08:54
          taki-sobie-nick napisała:

> Kurde, wszyscy ostatnio używają zwrotu "w obszarze", OBSZARNICY jedni!

Coż złego w tym obszarze? Czy popełniają błąd? I kto to są wszyscy?
          • trampki-w-kwiatki Re: Życzliwość 19.03.24, 16:47
            Jak to kto? Kożdyn Jedyn! 😂
          • taki-sobie-nick Re: Życzliwość 19.03.24, 23:19
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,177428225,177428225,Zyczliwosc.html?p=177436252
    • kolejkawosiedlowym Re: Życzliwość 18.03.24, 22:29
      W ostatnim wątku tak ci napisały że myślałam, że się już nie odezwiesz. Jak tam randkowanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka