grey_delphinum 21.03.24, 05:36 Chyba dojrza艂am do zakupu przez internet 馃槈 Jaki proszek i jakiego sprzedawc臋 polecacie? Odpowiedz Link Zg艂o艣 Obserwuj w膮tek Podgl膮d Opublikuj
andaba Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 08:19 A czemu przez internet? lepsze, czy ta艅sze? Podci膮gn臋 ci w膮tek, bo sama jestem ciekawa, id膮 u mnie tony proszku. Odpowiedz Link Zg艂o艣
jkl13 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 08:35 Ja do bialego u偶ywam 偶elu do prania P.rsil. wszystko doprane i bia艂e, nawet skarpetki trenuj膮cego syna (ten gumowy syf na orlikach powinien by膰 zakazany). Bia艂e pior臋 zawsze w 60 stopniach. Odpowiedz Link Zg艂o艣
danaide2.0 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 09:57 Gumowy syf na orlikach mo偶e by膰 rakogenny. Odpowiedz Link Zg艂o艣
snakelilith Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:16 Persil jest drogi i wcale ju偶 nie najlepszy, ale fama markowego i kultowego produktu jak wida膰 dzia艂a te偶 w Polsce. Najnowsze testy (Stiftung Warentest) wykaza艂y, 偶e po raz kolejny najlepiej pior膮cym proszkiem do bia艂ego jest Tandil Ultra Plus z Aldi. Najlepsza ocena w te艣cie 1,8. Persil Universal Mega Perls ma ocen臋 1,9, przy czym Tandil jest du偶o ta艅szy. Ocen臋 1,9 mia艂y te偶 Denkmit Vollwaschmittel Pulver z drogerii DM, te偶 du偶o ta艅szy od Persila oraz Domol Vollwaschmittel Pulver z Rossmanna. Odpowiedz Link Zg艂o艣
alina460 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 12:20 Dzi臋ki Snejk, skorzystam z Twojego do艣wiadczenia i znajd臋 albow Rossmannie, albo w DM 馃檪 Odpowiedz Link Zg艂o艣
ardzuna Re: Proszek do bia艂ego prania 22.03.24, 17:24 snakelilith napisa艂a: > Najnowsze testy (Stiftung Warentest) wykaza艂y, 偶e po raz kolejny najlepiej pior > 膮cym proszkiem do bia艂ego jest Tandil Ultra Plus z Aldi. Najlepsza ocena w te > 艣cie 1,8. A jak wypad艂y w tym te艣cie polskie 艣rodki do prania? ;-D Odpowiedz Link Zg艂o艣
snakelilith Re: Proszek do bia艂ego prania 22.03.24, 17:37 Kpisz, czy o drog臋 pytasz? Polskie proszki nie by艂y tam testowane, bo w Stiftung Warentest chodzi o produkty dost臋pne na niemieckim rynku. Odpowiedz Link Zg艂o艣
pasquda77 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 09:54 Jakikolwiek byleby orginalny niemiecki. Odpowiedz Link Zg艂o艣
pasquda77 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:21 abacab.81 napisa艂a: > Japo艅ski lepszy. Ale takie s膮 realia i cho膰by艣 nie wiem jak si臋 upiera艂a to tak jest. Odpowiedz Link Zg艂o艣
abacab.81 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:41 To wida膰, tych snieznobialych Niemc贸w i Polak贸w w przyzolklych koszulach. Odpowiedz Link Zg艂o艣
schiraz Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:09 U偶ywam proszku od Chajzera: Mr Ziggi, kupuj臋 na allegro po 5 kg. By艂am sceptyczna ale po roku u偶ywania (mam dzieci w wieku szkolnym) nie zamieni臋 go na niemiecki Persil - jako艣膰 ta sama a cena lepsza. Mo偶na kupi膰 stacjonarnie ma艂e pude艂ko i wypr贸bowa膰. Odpowiedz Link Zg艂o艣
grey_delphinum Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 11:08 Dzi臋ki za wszystkie informacje i polecajki 馃槉 Odpowiedz Link Zg艂o艣
dariamax Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:41 Wyczekuje na dobr膮 cen臋 na All, u偶ywam Persil proffesional niemieckie albo belgijskie cz臋sto w dwupaku z kolorem. Duze opakowanie.Ma jeszcze jedna zalet臋 sam si臋 taszczy do domu bo kurier przywozi na pr贸g. Odpowiedz Link Zg艂o艣
klaramara33 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 13:13 Bobbini p艂yn do prania plus soda plus boraks Odpowiedz Link Zg艂o艣
kotejka Re: Proszek do bia艂ego prania 22.03.24, 17:56 Dalli active albo sensitive (to dla moich alergik贸w domowych, ale te偶 艂adnie doprowadza biel) Zreszt膮 wszystko ich jest cudowne U偶ywam te偶 ich krochmalu, p艂ynow Jestem lumpeksiara i potrafi臋 ka偶dy lup doprowadzi膰 do perfekcji, dalli bardzo w tym pomaga Cena ludzka - stacjonarnie kupuje od kole偶anki co przywozi z Niemiec, a jak nie ma, to na allegro. Odpowiedz Link Zg艂o艣