Dodaj do ulubionych

Proszek do bia艂ego prania

21.03.24, 05:36
Chyba dojrza艂am do zakupu przez internet 馃槈

Jaki proszek i jakiego sprzedawc臋 polecacie?

Obserwuj w膮tek
    • andaba Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 08:19
      A czemu przez internet? lepsze, czy ta艅sze?

Podci膮gn臋 ci w膮tek, bo sama jestem ciekawa, id膮 u mnie tony proszku.
    • jkl13 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 08:35
      Ja do bialego u偶ywam 偶elu do prania P.rsil. wszystko doprane i bia艂e, nawet skarpetki trenuj膮cego syna (ten gumowy syf na orlikach powinien by膰 zakazany). Bia艂e pior臋 zawsze w 60 stopniach.
      • danaide2.0 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 09:57
        Gumowy syf na orlikach mo偶e by膰 rakogenny.
      • snakelilith Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:16
        Persil jest drogi i wcale ju偶 nie najlepszy, ale fama markowego i kultowego produktu jak wida膰 dzia艂a te偶 w Polsce.
        Najnowsze testy (Stiftung Warentest) wykaza艂y, 偶e po raz kolejny najlepiej pior膮cym proszkiem do bia艂ego jest Tandil Ultra Plus z Aldi. Najlepsza ocena w te艣cie 1,8.
        Persil Universal Mega Perls ma ocen臋 1,9, przy czym Tandil jest du偶o ta艅szy.
        Ocen臋 1,9 mia艂y te偶 Denkmit Vollwaschmittel Pulver z drogerii DM, te偶 du偶o ta艅szy od Persila oraz Domol Vollwaschmittel Pulver z Rossmanna.
        • alina460 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 12:20
          Dzi臋ki Snejk, skorzystam z Twojego do艣wiadczenia i znajd臋 albow Rossmannie, albo w DM 馃檪
        • ardzuna Re: Proszek do bia艂ego prania 22.03.24, 17:24
          snakelilith napisa艂a:

> Najnowsze testy (Stiftung Warentest) wykaza艂y, 偶e po raz kolejny najlepiej pior
          > 膮cym proszkiem do bia艂ego jest Tandil Ultra Plus z Aldi. Najlepsza ocena w te
          > 艣cie 1,8.

A jak wypad艂y w tym te艣cie polskie 艣rodki do prania? ;-D
          • snakelilith Re: Proszek do bia艂ego prania 22.03.24, 17:37
            Kpisz, czy o drog臋 pytasz? wink Polskie proszki nie by艂y tam testowane, bo w Stiftung Warentest chodzi o produkty dost臋pne na niemieckim rynku.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 09:27
      Persil
      • pasquda77 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 09:54
        Jakikolwiek byleby orginalny niemiecki.
        • abacab.81 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:05
          Japo艅ski lepszy.
          • pasquda77 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:21
            abacab.81 napisa艂a:

> Japo艅ski lepszy.
            Ale takie s膮 realia i cho膰by艣 nie wiem jak si臋 upiera艂a to tak jest.
            • abacab.81 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:41
              To wida膰, tych snieznobialych Niemc贸w i Polak贸w w przyzolklych koszulach.
    • schiraz Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:09
      U偶ywam proszku od Chajzera: Mr Ziggi, kupuj臋 na allegro po 5 kg. By艂am sceptyczna ale po roku u偶ywania (mam dzieci w wieku szkolnym) nie zamieni臋 go na niemiecki Persil - jako艣膰 ta sama a cena lepsza. Mo偶na kupi膰 stacjonarnie ma艂e pude艂ko i wypr贸bowa膰.
      • grey_delphinum Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 11:08
        Dzi臋ki za wszystkie informacje i polecajki 馃槉
    • dariamax Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 10:41
      Wyczekuje na dobr膮 cen臋 na All, u偶ywam Persil proffesional niemieckie albo belgijskie cz臋sto w dwupaku z kolorem. Duze opakowanie.Ma jeszcze jedna zalet臋 sam si臋 taszczy do domu bo kurier przywozi na pr贸g.
    • klaramara33 Re: Proszek do bia艂ego prania 21.03.24, 13:13
      Bobbini p艂yn do prania plus soda plus boraks
    • kotejka Re: Proszek do bia艂ego prania 22.03.24, 17:56
      Dalli active albo sensitive (to dla moich alergik贸w domowych, ale te偶 艂adnie doprowadza biel)
      Zreszt膮 wszystko ich jest cudowne
      U偶ywam te偶 ich krochmalu, p艂ynow
      Jestem lumpeksiara i potrafi臋 ka偶dy lup doprowadzi膰 do perfekcji, dalli bardzo w tym pomaga
      Cena ludzka - stacjonarnie kupuje od kole偶anki co przywozi z Niemiec, a jak nie ma, to na allegro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si臋

Nakarm Pajacyka