Dodaj do ulubionych

Albania, Szkodra

23.04.24, 11:33
Będę pół dnia i noc w tym mieście, oczywiście wiem co muszę zobaczyć, ale to raptem 2-3 miejsca. Może któraś z Was była tam i może polecić coś fajnego ( coś nieoczywistego, knajpa, która rzuca na kolana czy cokolwiek)
Myślałam o wypożyczeniu rowerów, ale trochę się obawiam tego pomysłu.
Obserwuj wątek
    • przepio Re: Albania, Szkodra 23.04.24, 14:32
      Nikt tam nie był?
      • convalaria Re: Albania, Szkodra 24.04.24, 13:49
        Był, był. Już tam wracam jak do siebie. Jak dla mnie największą atrakcją jest sama Szkodra. Ruch samochodowy, miasto, ludzie. Po prostu pochodzić po mieście. Raczej nie samotna kobieta, dość nachalnie zaczepiają i samych kobiet na ulicy się nie widuje, w knajpkach tym bardziej. Jedzenie niestety takie sobie, raczej typowe dla Bałkanów. Dobre ale nic wybitnego jak dla mnie- ale ja już jestem przyzwyczajona, może dla nowicjusza będzie to coś innego. Ja zwłaszcza uwielbiam tam ruch samochodowy- jest totalnie intuicyjny, zero przepisów. Wypożyczalnie rowerów nigdzie nie widziałam ale też nie szukałam. W ogóle rowerów w mieście nie kojarzę… ja bym tam rowerem nie jeździła jak dbasz o życie😜 jak coś to pytaj
        • przepio Re: Albania, Szkodra 24.04.24, 15:16
          No właśnie ten ruch samochodowy sprawia, że tylko do Szkodry chcę dojechać.. I dlatego też pytałam o te rowery ( w hotelu jest wypozyczalnia)
          Jedzenie mi niestraszne, znam je już z Bośni. Nie nastawiam się na nie wiadomo co, ale jednak mam w głowie, że może na pierwszy albanski raz to nie Szkodra powinna być 😆
          • przepio Re: Albania, Szkodra 24.04.24, 15:18
            Ale jak wracasz tam, to jest nadzieja 😀
    • jdylag75 Re: Albania, Szkodra 23.04.24, 14:41
      Zamek Rozafa i za nim metalowy meczet. Z zamku jest przepiękny widok.
      • przepio Re: Albania, Szkodra 23.04.24, 19:35
        Tak, to jedna z tych rzeczy, które trzeba zobaczyć. Ale czy jeszcze coś można?
    • taki-sobie-nick Re: Albania, Szkodra 24.04.24, 00:58
      Nie ma nic bardziej oczywistego niż słowo "nieoczywisty".

Ad rem: nie wiem, to się przyczepiłam języka, ale przez to podrzucam wątek i może jeszcze ktoś się dopisze.
      • przepio Re: Albania, Szkodra 24.04.24, 12:14
        taki-sobie-nick napisała:

> Nie ma nic bardziej oczywistego niż słowo "nieoczywisty".
        >
        > Ad rem: nie wiem, to się przyczepiłam języka, ale przez to podrzucam wątek i mo
        > że jeszcze ktoś się dopisze.

Mimo wszystko- mnie to słowo pasuje 😀
    • samanta1010 Re: Albania, Szkodra 24.04.24, 03:49
      to najładniejsze miasto w Albanii, które widziałam, w centrum jest meczet i tam jest pełno knajpek, latem dużo ludzi i mięczynarodowa atmosfera, szczególnie polecam wieczorem
      • przepio Re: Albania, Szkodra 24.04.24, 12:15
        samanta1010 napisała:

> to najładniejsze miasto w Albanii, które widziałam,

Dobrze, bo już się obawiałam, że to będzie kompletna wtopa
      • bywalec.hoteli Re: Albania, Szkodra 24.04.24, 12:29
        piwo mają?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka