Dodaj do ulubionych

Macie tatuaż?

• zerlinda Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 22:25
      Stosunek do cudzych tatuaży mam obojętny. Nie mam i mieć nie będę.
    • melisananosferatu Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 22:29
      Podobaja mi sie gdy ogladam w necie ale sama nie mam i raczej miec nie bede.
    • filutek.von.glutek Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 22:29
      Mam. Mam również poważny zawód, mój tatuaż nikomu nie przeszkadza - może dlatego że jest w miejscu niewidocznym dla innych.
      • taki-sobie-nick Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 23:00
        filutek.von.glutek napisał:

> Mam. Mam również poważny zawód, mój tatuaż nikomu nie przeszkadza - może dlateg
        > o że jest w miejscu niewidocznym dla innych.

Genialny wniosek.
        • simply_z Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 09:14
          Genialne to jest robienie sobie tatuazu w niewidocznym miejscu🤣czyli niby chcę ale ukryję.
          • iwles Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 06:41
            simply_z napisała:

> Genialne to jest robienie sobie tatuazu w niewidocznym miejscu🤣czyli niby chcę
            > ale ukryję.
            >

To zupełnie jak noszenie ładnej bielizny. Po co, skoro nikt nie widzi? 😜

• homohominilupus Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 11:58
              iwles napisała:

> simply_z napisała:
              >
              > > Genialne to jest robienie sobie tatuazu w niewidocznym miejscu🤣czyli nib
              > y chcę
              > > ale ukryję.
              > >
              >
              >
              > To zupełnie jak noszenie ładnej bielizny. Po co, skoro nikt nie widzi? 😜
              >

Lubię to.

Ps. Mam 2. Zwykle ukryte, latem bardziej widoczne. Lubię jak mi kawałek wystaje.
      • abacab.82 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 23:34
        Czyli taki kolczyk w łechtaczce dla pobudzenia partnera?

filutek.von.glutek napisał:

> Mam. Mam również poważny zawód, mój tatuaż nikomu nie przeszkadza - może dlateg
        > o że jest w miejscu niewidocznym dla innych.
        • filutek.von.glutek Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 00:37
          A to już twój wniosek 🤣
          • abacab.82 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 08:31
            Innego wytłumaczenia nie widzę. W kategoriach zdroworozsądkowych. No bo stanie przed lustrem i oglądanie dziary pod pachą, to już problem psychiatrii 🤣
            • filutek.von.glutek Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 09:18
              Ups, horyzonty u ciebie niezbyt szerokie. Wysil się trochę, może znajdziesz inne wytłumaczenie. Chociaż przypuszczam że wątpię 🤣
              • simply_z Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 09:20
                Chyba nazbyt🤣,zreszta poczytaj sobie o szkodliwosci tatuazy.
    • kaki11 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 22:59
      Ja nie mam. Stosunek do ludzi z mam taki sam jak do ludzi bez. Mój mąż ma zrobiony cały rękaw, i nie wiem czemu miałabym mieć do niego z tego powodu inny stosunek niż gdyby go nie miał.
      • taki-sobie-nick Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 23:00
        A po co?
        • kaki11 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 23:41
          ale co? po co sobie wytatuował? bo mu się podobało.
          • taki-sobie-nick Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 00:18
            A poza tym miał jakieś motywacje? Czy poskrobał się w głowę, pomyślał "coś sobie wydziaram" i zrealizował plan?
            • kaki11 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 10:52
              Jak go poznałam, to jedyne, o czym pomyślał, to żeby skończyć go na całą rękę (wcześniej miał na ramieniu). Natomiast tak, to jest tattoo na zasadzie "podoba mi się, chciałbym mieć, odłożyłem kasę, wybrałem taki i taki wzór to sobie zrobiłem"
    • aadrianka Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 23:11
      Nie mam. I jeszcze nie widziałam tatuażu, który by mi się podobał. Natomiast guzik mi do tego, co inni uważają za ładne i co robią ze swoim ciałem. Jeśli ktoś ma, to znaczy że chce i lubi, jego sprawa. Od innych ludzi oczekuję tylko nieodrażającego zapachu, wygląd jest mi obojętny.
    • grruu2.0 Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 23:21
      Nie mam ale planuję
    • aequoreavictoria Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 23:23
      Nie mam i generalnie mi nie przeszkadzają. Tak naprawdę podobają mi się tylko tatuaże w stylu podobnym do tych ze zdjęcia (buty za to straszne big_grin).
      • krwawy.lolo Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 08:32
        Kierpce permanentne, kul.
        • krwawy.lolo Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 08:33
          Z pewnej odległości wygląda większość tatuaży, jak siniaki.
    • goccia_dopo_goccia Re: Macie tatuaż? 14.06.24, 23:37
      Mam tatuaż nad wzgórkiem łonowym.
      Napis LICK ME.
      • kotejka Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 04:09
        goccia_dopo_goccia napisał(a):

> Mam tatuaż nad wzgórkiem łonowym.
        > Napis LICK ME.

A nie można tego życzenia wyrazić paszczowo? 🫣😆
        • goccia_dopo_goccia Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 23:19
          Można, ale nie zawsze w trakcie ma się pustą paszczę.
    • netlii Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 00:02
      Mam, 11.
      W produkcji 12, gdyż chce sobie upamiętnić kolejne wydarzenie w moim życiu + poprawiam jeden z poprzednich.
    • 4sycje Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 07:29
      Nie. Potrafią mi się podobać, ale nie wyobrażam sobie wzoru, który teoretycznie miałabym mieć na całe życie i który nie znudziłyby mi się.
    • kachaa17 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 08:42
      Nie mam, nie chce mieć bo mi się nie podobają i źle kojarzą. Na pierwszy rzut oka tatuaże mnie odstraszają od innych osób choć moją siostra ma mały i nic to nie zmienia w moim stosunku do niej.
    • 18lipcowa3 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 08:48
      Uwazam że tatuaze to straszna wiocha.
    • mieszkanienaturalnie Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 09:21
      U kobiet mi nie przeszkadzają, mam koleżanki z pojedynczymi tatuażami. Ale z wytatuowanym facetem bym się nie umówiła.
    • czarna_kita Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 09:59
      Nie mam, chociaż za młodu chciałam zrobić. Bylam nastawiona na to że robię, tylko muszę znaleźć coś na tyle neutralnego co będzie mi się podobać ale co nie znudzi mnie po miesiacu- coś na co po latach będę mogła patrzeć z dumą a nie ze wstydem. I tak szukam od 25 lat i jeszcze nie znalazłam 😆
      Obstawiam że nie znajdę więc zostanę bez do końca życia.
      Co do tatuazy innych ludzi to zawsze się nimi interesuje. Oglądam, pytam o znaczenie czy historie- dla czego taki, skąd pomysł itd. Jedyne czego nie toleruje i taka osoba jest dla mnie skreślona już na dzień dobry to tatuaże na twarzy. No tego znieść nie mogę.
    • palacinka2020 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 10:45
      Teraz prawie wszyscy przed 40tka maja tatuaze, trudno miec do nich jakis stosunek.
      • snakelilith Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 11:01
        palacinka2020 napisała:

> Teraz prawie wszyscy przed 40tka maja tatuaze, trudno miec do nich jakis stosun
        > ek.

Serio? Tatuaże były u mnie szalenie modne w latach 90 tych. Czasy grunge i techno. Jak ktoś miał wtedy 18-35 lat to sobie to robił. A to było 30 lat temu, czyli dziś ci ludzie są po 40 tce i dobijają do 70 tki. Młodzi ludzie się już wcale tak masowo nie tatuują, bo nie chcą wyglądać jak rodzice. wink
        • segregatorwpaski Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 12:57
          ?
          Młodzi ludzie się już wcale tak masowo nie tatuują?
          Masowo się tatuują.
          • abacab.82 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 13:07
            Jestem od wczoraj na imprezie plenerowej. Tłumy ludzi, głównie młodych. Tatuaże można policzyć na palcach ręki.
            • memphis90 Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 20:40
              Na Pyrkonie 3 stanowiska do tatuażu i piercingu…
        • wapaha Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 10:53
          snakelilith napisała:

>
          > Serio? Tatuaże były u mnie szalenie modne w latach 90 tych. Czasy grunge i tech
          > no. Jak ktoś miał wtedy 18-35 lat to sobie to robił. A to było 30 lat temu, czy
          > li dziś ci ludzie są po 40 tce i dobijają do 70 tki. Młodzi ludzie się już wcal
          > e tak masowo nie tatuują, bo nie chcą wyglądać jak rodzice. wink

serio wink
          zaczęły być modne w latach 90tych ( specyficzne wzory tribale)
          Obecnie -jest tatuaż jest coraz bardziej sztuką, która stale się rozwija a osób tatuujących się/tatuujących stale przybywa, jest i dzien tatuażu i festiwale tatuaze konwenty i in, zmieniło sie podejście do takien formy ozdabiania swojego ciała. Ty widzisz tylko te lata 90 ( co zrozumiałe, bo chyba wszyscy zawsze chętnie powołujemy się na czasy, które bardzo dobrze poznaliśmy) bez refleksji i odwołania się do szerszego kontekstu historyczno-społecznego.
          Obecnie zaś spojrzenie to, jest coraz bardziej popularne a "dziarki" nie są robione u kumpla kolką samoróbką ale coraz wiecej powstaje profesjonalnych gabinetów tatuazy, prowadzonych przez artystów a nie rzemieślników i odtwórców- powstają prawdziwe "dzieła sztuki". Mało tego, zmieniła się też rola tatuażu
          Niektórzy badacze zwracają uwagę, że tatuaże mogą
          pełnić rolę autoterapeutyczną, np. w przypadku traumy psychicznej stanowią też zdrowszą alternatywę dla prób samookaleczania

J.H. Sarnecki: Trauma and tattoo, AOC, 12(2), 2001, 35-42.
          E. Kasten: Body modification – psychologische und medizinischeaspekte von piercing,
          tattoo, selbstverletzung und anderenkörperveränderungen, Ernst Reinhardt Verlag,
          München 2006, 42-47, 321-326
          • snakelilith Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 14:38
            wapaha napisała:

Ty widzisz tylko te lata 90 ( co zrozumiałe, bo chyba wszyscy zawsze c
            > hętnie powołujemy się na czasy, które bardzo dobrze poznaliśmy) bez refleksji i
            > odwołania się do szerszego kontekstu historyczno-społecznego.

Mówisz, że od lat 90 tych żyję na Marsie? Acha. Myślę jednak, że nie. Możliwe, że w Polsce szczyt mody na tatuaże był później, ale u mnie już chyba z 10 lat temu gdzieś w czasopiśmie Stern był żart obrazkowy, na którym dwie nastolatki patrzą na przechodzące wytatuowane kobiety w okolicach 40 i komentują coś w sensie, że te starsze panie wyglądają strasznie niemodnie.
            Więc owszem, zawsze będzie jakaś nisza, która będzie się tatuować i traktować to może jak to nazwałaś, sztukę, ale moda na powszechny tatuaż nie jest wśród młodych ludzi już tak popularna. Może jako kobieta w okolicach 40 tki sama tego już nie wiesz.
            A co do psychiatrycznych przypadków, to wiadomo też, że ludzie z problemami psychicznymi częściej palą papierosy i nadużywają alkoholu. Nie porównuję tego z tatuażami, ale ogólnie można powiedzieć, że nie każda próba autoterapeutyczna faktycznie się jako terapia nadaje.
            A na końcu to każdy może sam o sobie decydować i kierować się po prostu własnymi estetycznymi kryteriami. Dla mnie osobiście tatuaż jest brzydki i nie wchodzi w grę.
            • wapaha Re: Macie tatuaż? 17.06.24, 13:40
              snakelilith napisała:

>
              > Mówisz, że od lat 90 tych żyję na Marsie? Acha.

Nie, mówię że utrwaliłaś sobie mocno i trzymasz się tego, co wtedy było

Myślę jednak, że nie. Możliwe,
              > że w Polsce szczyt mody na tatuaże był później, ale u mnie już chyba z 10 lat t
              > emu gdzieś w czasopiśmie Stern był żart obrazkowy, na którym dwie nastolatki pa
              > trzą na przechodzące wytatuowane kobiety w okolicach 40 i komentują coś w sensi
              > e, że te starsze panie wyglądają strasznie niemodnie.

takie żarty sa nadal a mimo to branża tatoo rozwkita - rozkwita bo rządzą nią prawa ekonomii -jest popyt i jest podaż wink

> Więc owszem, zawsze będzie jakaś nisza, która będzie się tatuować i traktować t
              > o może jak to nazwałaś, sztukę, ale moda na powszechny tatuaż nie jest wśród mł
              > odych ludzi już tak popularna. Może jako kobieta w okolicach 40 tki sama tego
              > już nie wiesz.
              ale ty jako kobieta koło 60tki już wiesz ? wink -to wiedza związana z wiekiem ?
              myślałam że raczej z doinformowaniem i wyciaganiem wniosków wink

> A co do psychiatrycznych przypadków, to wiadomo też, że ludzie z problemami psy
              > chicznymi częściej palą papierosy i nadużywają alkoholu. Nie porównuję tego z t
              > atuażami, ale ogólnie można powiedzieć, że nie każda próba autoterapeutyczna fa
              > ktycznie się jako terapia nadaje.
              nieprawda
              metodu terapii to również własciwe kanalizowanie emocji - palenie papierosów aczkolwiek szkodliwe-nie degenruje-w przeciwieństwie do naduzywania alkoholu czy narkotyków
              tatuowanie się-ozdabianie ciała-makijaż permanentny brwii- włosów ( u osób np. z aa) jesli przynosi odpowiedni skutek i pomaga-jest dobrą terapią. Poza tym- zastrzeżenia co do powyższej opinii powinny być kierowane do autorów, których ci podałam wink

> A na końcu to każdy może sam o sobie decydować i kierować się po prostu własnym
              > i estetycznymi kryteriami. Dla mnie osobiście tatuaż jest brzydki i nie wchodzi
              > w grę.
              jasne, to oczywiste
    • segregatorwpaski Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 12:56
      Mamy.
      Stosunek mamy taki, jak do osób które nie mają.
    • veryvery Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 19:57
      Nie mam i mieć nie będę bo to tak jakoś nie w moim stylu, ale absolutnie nie mam złego zdania na temat tatuażów. Tak się złożyło że w życiu na mojej drodze stanęło sporo wytatuowanych osób, moja psiapsi jest mocno wydziarana, ja sama się kiedyś spotykałam z tatuażystą, miał oczywiście sporo tatuaży, w ogóle tyle tych osób się przewinęło że ja już nie zwracam na tatuaże uwagi, ma, nie ma, wszystko mi jedno
    • princy-mincy Re: Macie tatuaż? 15.06.24, 21:54
      Nie mam ale widziałam kilka naprawdę fajnych tatuaży u innych.
      Sama kiedyś rozważałam, ale ostatecznie się nie zdecyduję. Wątpię by istniał wzór, który mi nie zbrzydnie po ilus tam latach.
      Stosunek do ludzi z tatuażami mam w większości przypadków obojętny. Ich ciało ich sprawa. Ale są też takie tatuaże, obok których trudno przejść obojętne. Jakaś laska wytatuowała sobie gałki ocznej, straciła wzrok. Inna wytatuowała sobie demoniczne wzory na twarzy i dekolcie i dziwi się,że pracy nie może znaleźć. Takich ludzi nie rozumiem.

• samanta1010 Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 09:34
      nie mam, jak ktoś ma dużo to mój umysł wkłada taką osobę do szuflady- osoba z problemami
    • marianna1960 Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 11:02
      Tatuż to jest przypadek psychiatryczny swiadome oszczpecanie sie i niszczenie swojego ciała tylko dobre leki pomogą.
    • mieszkankaroztocza Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 12:08
      Nie mam i nigdy nie chciałam mieć i nie widzę potrzeby. Nie lubię też niepotrzebnego bólu. Nie mam nic do osób które mają tatuaże. Ciotka ma parę i nawet ładnie to wygląda, ten co to robił jakiś tam talent ma. Siostra planuje jakiś mały co będzie miał coś wspólnego z jej dzieckiem tylko na razie myśli gdzie, bo nie wie co by pomyśleli w pracy, a pracuje w przedszkolu. Ciotka jak założy długi rękaw to też nie widać, bo to na plecach, brzuchu i trochę ramienia. Tylko jak ludzie są wytatuaowani prawie cali to mi się to nie podoba, ale to ich sprawa.
      Mnie to brzydzą te kolczyki w językach,w dziurkach pod nosem i rozciągnięte uszy. Ale to też nie zmienia mi nic po prostu się nie podoba jak komuś może coś w moim wyglądzie. Ciotka miała w języku i ma jeszcze w innych miejscach na twarzy ale nie zmienia to tego że się dogadujemy.
    • klaramara33 Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 12:14
      Nie mam bo to szkodliwe dla zdrowia , chemia z tuszu. Podobają mi się.
    • soczystagruszka Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 17:08
      Nie mam, nie mam zamiaru mieć. Większość z moich znajomych nie ma.
      Na co dzień oglądam wytatuowanych ludzi. W najdziwniejszych miejscach. Nie obchodzi mnie kto jak ozdabia czy też "ozdabia" swoje własne ciało. Jego sprawa.
    • arthwen Re: Macie tatuaż? 16.06.24, 17:23
      Nie mam tatuażu, zastanawiałam się kiedyś czy sobie nie zrobić, ale żaden wzór nie podoba mi się wystarczająco, żeby go sobie wytatuować na stałe.
      Rysunki zmywalne - spoko wink

Stosunek do ludzi z tatuażem mam taki sam jak do ludzi bez tatuażu, czyli zależy od człowieka, a nie od tego czy się wydziarał czy nie.
      Niektóre tatuaże mi się podobają, inne nie, zależy od różnych czynników.
    • pocieszka Re: Macie tatuaż? 17.06.24, 08:52
      Mam jeden, więcej nie robię z lenistwa. Na innych mi się podobają (zazwyczaj, bo czasami efekt uzyskany jest mocno odmienny od zamierzonego). Wśród znajomych wiele osób ma tatuaże
      - różne, od 'ideologicznych' po czysto estetyczne, od wysublimowanych artystycznie po wesołą mieszankę różnych motywów (mój ❤️mechanik wygląda jak marynarz z kreskówki smile ) Mąż też ma kilka wzorków, a w dalszej rodzinie mam tatuażystkę smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka