Dodaj do ulubionych

Posty z anonima

29.06.24, 14:11
Czytam na jednej z grup fb post krytykujący polską patologię za granicą. Akurat chodzi o żebranie o parę euro, bo "zabrakło z tygodniówki". No ok, sam przekaz w porządku, ale dlaczego jako anonim? Ludzie się wstydzą poglądow czy o co chodzi? Post byl napisany w miarę delikatnie, bez wyzwisk, to dlaczego nadal z anonima?
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Posty z anonima 29.06.24, 16:17
      Ludzie się boją - wyzwisk, wyśmiewania, odwetu.
    • silenta Re: Posty z anonima 29.06.24, 18:10
      A ty się przedstawiłeś nam imieniem i nazwiskiem?
      • sanyie5 Re: Posty z anonima 29.06.24, 18:35
        Nie, ale pisząc w niepublicznej grupie na fb nie ustawiam sobie jednak anonimowych postow. Mam coś do napisania,to piszę ze swojego konta. I tu piszę ze swojego konta. Jeśli wyraża się swoją opinię na dany temat, to trzeba z cichacza pisać? Bo na żywo już tej opinii nie mam/mam inną? Bez sensu.
    • hosta_73 Re: Posty z anonima 29.06.24, 18:24
      Na grupach można trafić na znajomych, sąsiadów, kolegów z pracy, rodziców ze szkoły dzieci itp. może na codzień głoszą inne poglądy (albo ich otoczenie).
      O ile taki temat może budzić kontrowersje to np. anonimowo zadane pytanie o polecenie dobrego fryzjera w Lublinie lub co zrobić w przypadku skurczów łydek na babskiej grupie na FB czasem mnie trochę zaskakuje.
      • laluna82 Re: Posty z anonima 29.06.24, 23:02
        hosta_73 napisał(a):

> Na grupach można trafić na znajomych, sąsiadów, kolegów z pracy, rodziców ze sz
        > koły dzieci itp. może na codzień głoszą inne poglądy (albo ich otoczenie).

No ale to jest hipokryzja, nie chcę jej wspierać dyskutując z anonimem.

• hosta_73 Re: Posty z anonima 29.06.24, 23:23
          To był przykładowy powód pisania anonimowo. A powodów może być tyle ilu piszących.
    • laluna82 Re: Posty z anonima 29.06.24, 23:00
      Ja mam zasadę że na grupach tematycznych, jak ktoś zadaje pytanie anonimowo, to nie odpowiadam. W jednej dziedzinie mam dużą wiedzę i praktykę ale za cholerę nie pomogę anonimowi. No tak mam.
      Jeszcze rozumiem na grupach o chorobach, lekach, no ok. Wtedy robię wyjątek i jak znam odpowiedź to piszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka