Dodaj do ulubionych

Operacja plastyczna - nos

30.06.24, 12:13
Jaki chirurg w Polsce najlepszy z najlepszych (cena nie gra roli)?

Córka ma skrzywioną przegrodę. Termin oczekiwania na nfz - najmniej 3 lata...

Skoro i tak będzie robić prywatnie, to przy okazji chciałaby sobie lekko wyrównać grzbiet nosa (rzeczywiście ma minimalnie przekrzywiony).

Mozecie podac jakies namiary? Będę bardzo wdzięczna.

Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 17:16
      Dr Kornel Szczygielski Warszawa, robił operację zatok i przy okazji poprawiał przegrodę i grzbiet nosa mojemu partnerowi.
    • siedemkropek82 Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 17:42
      Septoplastyka,Kraków cena 4400zl
      • grey_delphinum Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 18:35
        Bazia, bardzo dziękuję. Dlugie byly terminy?

Corce od lat dokucza skrzywiona przegroda (wlasnie ma kolejne przeboje z zatokami w środku sesji), ale doszla do wniosku, ze w sumie moze upiec dwie pieczenie na jednym ogniu 😉
        • bazia_morska Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 19:13
          To byla operacja w szpiralu Swissmed, którego już chyba nie ma. Z tego, co pamietam czekaliśmy ok miesiąca, z tym, że to było z 8 lat temu.
          • grey_delphinum Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 20:31
            Ok, rozumiem, dzięki.
      • grey_delphinum Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 18:37
        siedemkropek82 napisała:

> Septoplastyka,Kraków cena 4400zl

Ale chodzi głównie o polecanego lekarza, bo jakie są ceny samej septoplastyki w Krakowie, to corka trochę się orientuje.
        • siedemkropek82 Re: Operacja plastyczna - nos 01.07.24, 07:44
          Terminy szybkie ,do miesiąca ale teraz okres wakacyjny i lekarze na urlopach.Lipic i sierpien odpada.Termin raczej byłby wrześniowy.
    • komunia23 Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 20:34
      Popytaj na tej grupie.

• cranberries1983 Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 20:44
      ale to robi laryngolog
      chyba ze ma jakoś zniekształcony nos
      • grey_delphinum Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 21:06
        cranberries1983 napisał:

> ale to robi laryngolog
        > chyba ze ma jakoś zniekształcony nos

Corka to wie, ale teraz juz nie chodzi o samą przegrodę, ale również o korektę wyglądu nosa (skoro i tak będzie robić prywatnie).
        Corka ma leciutko przekrzywiony grzbiet nosa. Wg mnie prawie niezauważalnie, ale to jej decyzja (nitabene ja mam fatalny nos, wielki po ojcu i zlamany w dzieciństwie, jednak nie wybieram się na operację 😉).
        • cranberries1983 Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 21:41
          okok
          to powodzenia! i zdrowia dla twojej córki
        • taki-sobie-nick Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 22:22
          Dysmorfofobia?
          • grey_delphinum Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 22:54
            taki-sobie-nick napisała:

> Dysmorfofobia?

Nie, naprawdę.
            Nie doszukujcie się jakichś zaburzeń, gdyby nie autentyczne problemy zdrowotne wynikające z krzywej przegrody, temat korekty wyglądu nosa pewnie by się nie pojawił.

• 35wcieniu Re: Operacja plastyczna - nos 01.07.24, 07:48
              Jak by się nie pojawił to może jednak róbcie na NFZ gdzieś dalej (i szybciej, bo na pewno nie wszędzie terminy są trzyletnie). Uważam że lepiej gdzieś dojechać i zrobić na NFZ, ale może to wynika z mojego ogólnego oburzenia na to że człowiek płaci całe życie a i tak musi wszystko prywatnie.
    • mala_truskawka Re: Operacja plastyczna - nos 30.06.24, 23:31
      Dr Witold Waśkiewicz, przyjmuje w Belgii, ma bardzo dobrą opinię na francuskich stronach o plastyce nosa. Zaryzykuję stwierdzenie, że jej najlepszy w regionie. Trzeba sprawdzić, ale kiedyś robił też operacje u Ambroziaka w Warszawie.
      • grey_delphinum Re: Operacja plastyczna - nos 01.07.24, 00:11
        Dziękuję, przekażę córce.
      • komunia23 Re: Operacja plastyczna - nos 01.07.24, 07:15
        Też czytałam, że Waśkiewicz jest dobry.
    • usha Re: Operacja plastyczna - nos 01.07.24, 07:44
      Polecam grupe na fb "operacje plastyczne dla kobiet"(ponad 40 użytkowników) . Jest tam mnóstwo zdjęć i opisów operacji z całej Polski. Najbardziej polecany jest Wysocki (robi najładniejsze nosy) a jeśli chodzi o laryngologów to np Grzegorzek, Frączek, Kożlik. Nie opierałabym się na forum, chociaż mama jest pod tym względem zazwyczaj niezastąpiona.
      • usha Re: Operacja plastyczna - nos 01.07.24, 07:44
        *ponad 40 tys miało być
        • grey_delphinum Re: Operacja plastyczna - nos 01.07.24, 08:47
          Dziękuję, przekażę info 😊
    • volta2 Re: Operacja plastyczna - nos 01.07.24, 16:59
      ściemniasz z tymi 3 latami czekania na przegrodę, nie czeka się tyle, no chyba że chcesz u mistrza na nfz, to może może, ale z rozpoznania tematu wynikło mi, ze prawdziwi mistrzowie to na nfz już dawno nie operują, pozostają dobrzy fachowcy i rzemieślnicy.

• macch Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 08:54
        Tak, pomyliła sie, nie 3 lata a 2,5. Ps. w Kajetanach obecnie 3 lata ( stan na 19.08.2025)
      • piwoniawpiwnicy Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 12:55
        Albo pozostają oprocentowani rzeźnicy.
        Nikomu nie życzę operacji przegrody na NFZ.

Byłam tylko ze względów laryngologicznych, bez poprawiania kształtu ( bo chcę mieć swój), skończyło się fatalnie i czekam na korektę u chirurga wirtuoza. Jeśli nie będzie zbyt dużego ryzyka tej poprawki.
      • krypteia Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 21:04
        Zapisałam się na operacje przegrody nosowej na Banacha W-wa tuż przed pandemią. 6 lat właśnie minęło.
    • asiaiwona_1 Re: Operacja plastyczna - nos 01.07.24, 20:32
      Moja młoda robiła w zeszłym roku operację przegrody razem z korekta całego nosa u dr Jadczaka z Mea Clinic
      • grey_delphinum Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 11:00
        O, moj stary wątek 🙂

Córka juz dawno po operacji, wyszlo ładnie, choc u niej korekta byla tak niewielka, ze nie ma jakiegoś efektu wow. W kazdym razie tetaz skończyły się wielkie problemy z zatokami, a to najważniejsze.
        • usha Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 11:12
          U kogo robiła?
          • grey_delphinum Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 21:06
            Klinika Dr Dębski
        • piwoniawpiwnicy Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 12:56
          O, to super, cieszę się bardzo, Grey_ Delphinum <3
    • koko8 Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 11:52
      W Warszawie w MML robią różne operacje/ zabiegi laryngologiczne na NFZ i terminy są naprawdę krótkie. Klinika jest podla, za to lekarze b. dobrzy.
      • infinitypool Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 14:21
        O, powiedz cos o tej klinice bo mnie interesowala. Czemu jest podla?
        • koko8 Re: Operacja plastyczna - nos 19.08.25, 16:27
          Piszę z perspektywy osoby towarzyszącej pacjentowi. Zacznę od plusów- fachowa i kompetentna lekarka przeprowadzająca operację (procedura refundowana przez nfz - obejmowała chyba fess, prostowanie przegrody + plastyka podniebienia), względnie krótki termin oczekiwania - ok 4 mies., stosowanie nowoczesnych metod (brak tamponady nosa po operacji!). Z minusów- obmierzła obsługa w recepcji, bardzo protekcjonalne podejście do pacjenta, spóźnianie się lekarzy, ogólny chaos. To tak na szybko.
          • pchcz Re: Operacja plastyczna - nos 06.10.25, 14:58
            Czy możesz napisać coś więcej na temat tego jak zapisać się tam na te zabiegi na nfz? Umawialiście się wcześniej prywatnie? Kto operował?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka