12.07.24, 15:44
Możecie polecić skuteczne zabiegi zmniejszające chomiki na twarzy? Mam 45 lat i moje odbicie w lustrze coraz mniej mi się podoba niestety. Twarz szczupła, zmarszczek trochę jest ale największy problem to te nieszczęsne chomiki.
Obserwuj wątek
    • ivaz Re: Chomiki 12.07.24, 15:47
      Tylko lifting, niestety chomiki są nie do usuniecie mniej inwazyjnymi zabiegami
      • halokato Re: Chomiki 12.07.24, 17:17
        Tego się obawiałam...
    • geez_louise Re: Chomiki 12.07.24, 17:25
      Chomiki bywają różne. Czasem niesamowite efekty dają ćwiczenia, czasem bardzo pomaga podanie w te okolice botoksu, czasem wypełnienie policzka i skroni. Trzeba się przyjrzeć każdemu przypadkowi z osobna.
    • gaskama Re: Chomiki 12.07.24, 17:31
      Masz 45 lat. Pewnie jest to utrata owalu a nie aż chomiki. Idź do dobrej kliniki. Niech to obejrzy specjalista. Może wystarczy botoks w policzki podany.
      • lucjan.czerwony55 Re: Chomiki 13.07.24, 08:12
        A cocma dac botoks w tej czesci twarzy?
        • gaskama Re: Chomiki 13.07.24, 11:37
          Nie podaje się w tę część twarzy.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Chomiki 12.07.24, 23:28
      Akceptacja i nieinwazyjna pielęgnacja jest chyba lepsza na dłuższą metę, nie da się wszystkiego co się na jakimś etapie zacznie sypać , zoperować, naciągnąć, napompowac i nastrzykac, bo i tak się wygląda zazwyczaj na swój wiek tylko , że po ingerencji. Serio powszechne jest tak niskie poczucie własnej wartości, albo opiera się ono wyłącznie na wyglądzie, że pierwsze oznaki starzenia automatycznie prowadzą do myśli o zabiegach typu lifting? Jakoś nie czytam nigdy: mam niskie IQ i jestem głupia, chce zoperować mózg. W sumie smutno się tutaj czyta te wątki urodowo-poprawcze, straszna powierzchowność wyziera z ematek . BTW, nie jestem zainteresowana dyskusją ze swoim komentarzem. Po prostu taka dygresja w milionowym wątku o tym samym de facto
      • taki-sobie-nick Re: Chomiki 12.07.24, 23:32
        mam niskie IQ i jestem głupia, chce zoperować mózg.

Hehe.
      • taki-sobie-nick Re: Chomiki 13.07.24, 01:03
        W sumie smutno się tutaj czyta te wątki urodowo-poprawcze, straszna powierzchowność wyziera z ematek

Ematki, chórem, w innym wątku: WYGLĄD NIE JEST WAŻNY!
      • lucjan.czerwony55 Re: Chomiki 13.07.24, 08:14
        Starzenie sie to czesto poprpstu nabywanie marnego, zmwczonego i wymietego wygladu, nie dziwne, ze ludzie korzystaja z dobrodziejstw sklapela. Lifting daje lepszy efekt niz pompowanie wypelniaczy.
        • lucjan.czerwony55 Re: Chomiki 13.07.24, 08:15
          I jeszcze jedno, nie zawsze chodzi o nabywanie mlodeszego wygladu.. mi sie podoba jak wyglada Ewa Wojdyllo - jej owal, sylwetka itd a zmarszki bie klamia ..
      • dreg13 Re: Chomiki 13.07.24, 08:27
        👍
      • snakelilith Re: Chomiki 13.07.24, 10:16
        hermenegilda_zenia_is_back napisała:

> Akceptacja i nieinwazyjna pielęgnacja jest chyba lepsza na dłuższą metę, nie da
        > się wszystkiego co się na jakimś etapie zacznie sypać , zoperować, naciągnąć,
        > napompowac i nastrzykac, bo i tak się wygląda zazwyczaj na swój wiek tylko , że
        > po ingerencji.

Przede wszystkim to autorka ma dopiero 45 lat !!!! No sorry, ale jeżeli relatywnie młoda kobieta przed menopauzą ma sobie zliftować chomiki, to jako 60 latka będzie musiała sobie strzelić w łeb, bo będzie chyba straszyć dzieci na ulicach. I jakie chomiki w tym wieku???
        Autorka ma zapewne inny problem. Pierwsza możliwość, to to, że ma fałszywą percepcją własnego ciała. Może pomogło by zapytać kogoś bliskiego i/albo porównać się z normalnymi kobietami w swoim wieku. Ewentualnie poszukać we własnej psychice przyczyny problemu, bo jak się sobie ogólnie nie podobamy, to lifting też nie pomoże.
        Druga możliwość, autorka prowadzi niezdrowy tryb życia. Np. nie dosypia, pali, nie uprawia sportu, źle się odżywia, np. się stale odchudza, więc ma pierwsze problemy z syntezą kolagenu i ogólnie nie wygląda już kwitnąco, bo jak niby ma wyglądać?
        I tu trzeba generalnie coś zmienić, bo niedługo wszystko zacznie się sypać. Ale jest też szansa, że po 3-6 miesiącach zmian zacznie wyglądać się lepiej, 45 lat to jeszcze młoda kobieta, z olbrzymim potencjałem regeneracji. Młodszym nikt już nie będzie, ale owal twarzy może się poprawić, skóra ujędrnić i można wyglądać świeżej.
        • lucjan.czerwony55 Re: Chomiki 13.07.24, 12:48
          Przede wszystkim to ludzie maja rozny potencjal genowy i mozna miesc chomiki w tym wieku pomimo dobrego stylu zycia.. takie gadanie - mas, tyle i tyle lat ojoj nie mozliwe, ze masz to i tamto jakby wszyscy byli z jednej matrycy robieni..
          • snakelilith Re: Chomiki 13.07.24, 13:20
            Jak masz chomiki od urodzenia, to nazywa się to twoja twarz. Możesz zoperować, nawet w wieku lat 20, nikt ci nie zabroni. Albo pójść od razu do psychiatry. Może wyjdzie w konsekwencji nawet taniej.
            • geez_louise Re: Chomiki 13.07.24, 13:33
              Ja miałam kiepski owal twarzy „od urodzenia”, a po 35 roku życia jak zaczęłam trochę ćwiczyć zgodnie z filmikami z yt „na szyję i podbródek” i kilka razy zrobiłam sobie botoks na te okolicę, to poprawiło mi się, chociaż jestem starsza, grubsza i mniej wyćwiczona ogólnie niż wtedy. Nie ma co się okopywać w jedynie słusznych poglądach.
              • snakelilith Re: Chomiki 13.07.24, 13:38
                Nic nie mam przeciwko ćwiczeniom. Ani takim ogólnym, ani tym na konkretne partie mięśniowe by coś tam wyrównać, czy poprawić harmonię. Ale nie wszystko co się na twarzy zmienia wymaga botoksu. A utycie poprawia często owal bardzo szczupłej twarzy.
    • taki-sobie-nick Re: Chomiki 13.07.24, 00:44
      Widzę tytuł "chomiki" i myślę sobie: ktoś o zwierzątkach napisał, a tu kurde znowu chodzi o zabiegi na twarz...
      • ayelen40 Re: Chomiki 13.07.24, 06:10
        Ostatnio u mojej dermatolog obejrzałam filmik reklamują y różne zabiegi - efekt: twarz o rozmytych rysach, istny jederman. Co kto lubi.
    • figa_z_makiem99 Re: Chomiki 13.07.24, 09:52
      Wypełniacz pomoże na chwilę, ale nie zlikwiduje, pompowanie twarzy maksymalnie da efekt Racewicz, pomoże tylko mini lifting dolnej części twarzy. Jeśli nie chcesz robić operacji zaakceptuj, bo nie ma innego wyjścia.
      • figa_z_makiem99 Re: Chomiki 13.07.24, 10:45
        Proponują jeszcze nici z haczykami, ale nici powodują zrosty i czasem widać u celebrytek linię pod policzkami, jak u jokera. Nie zrobiłabym sobie takiego zabiegu w życiu, nie rozumiem, skoro ktoś decyduje się na tak inwazyjny zabieg, dlaczego nie zrobi mini liftingu? Zapewne dlatego, że lekarze straciliby żyłę złota, podobnie jak z operacją powiek, proponują różne rzeczy, tylko nie operację, która daje trwały i zadowalający efekt. Uważam, że albo lifting w pewnym wieku, albo zostać z oznakami starzenia, bo wygląda to dużo lepiej, niż nieudane zabiegi. Trzeba się pogodzić i tyle, robić masaże i ćwiczenia, są zabiegi poprawiające jakość skóry.
        • figa_z_makiem99 Re: Chomiki 13.07.24, 11:01
          Widziałam ostatnio na FB babcię trenującą na siłowni Irena Wielocha - kobieta zawsze młoda, wygląda świetnie bez operacji.
          • jeste_m_sobie Re: Chomiki 13.07.24, 11:15
            Wygląda super. Też taka chcę być, jak dorosnę smile Ale botox na czoło na pewno był w robocie.
            • figa_z_makiem99 Re: Chomiki 13.07.24, 11:24
              To pozowane zdjęcie i dobrze oświetlone, są z nią filmiki i wygląda naturalnie.
            • figa_z_makiem99 Re: Chomiki 13.07.24, 11:29
              Są 4 opcje, można zrobić lifting, albo robić zabiegi bez końca i być pośmiewiskiem, albo zaakceptować i cieszyć się życiem, albo być starym, niezadowolonym z siebie bucem wink
          • konsta-is-me Re: Chomiki 13.07.24, 11:24
            Ale ona chyba ma więcej niż 45..
            • figa_z_makiem99 Re: Chomiki 13.07.24, 11:25
              Po 60tce.
    • konsta-is-me Re: Chomiki 13.07.24, 11:28
      Spróbuj ćwiczeń rozciągających mięśnie szyi.
      To one tworzą chomiki, jedne z niewielu mięśni które z wiekiem się kurczą, a nie rozciągają.
      Wygugluj sobię, w czasie ćwiczeń poczujesz jak te mięśnie są skurczone.
      Ew.zostaje botoks ( nie w policzki tylko właśnie te mięśnie).
      Bo że sama skóra tak ci wisi to raczej nie
      wierzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka