Dodaj do ulubionych

Zgon na plebanii

09.09.24, 19:37
tvn24.pl/tvnwarszawa/okolice/drobin-cialo-w-mieszkaniu-wikariusza-nowe-ustalenia-decyzja-o-sekcji-i-sledztwo-st8077862
Skoro wg prokuratora "na chwilę obecną nic nie wskazuje na to, aby ktokolwiek przyczynił się do tego zgonu" to dlaczego biskup zawiesił wikariusza i nakazał mu zamieszkać poza parafią?
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:41
      huk wie, pewnie "społeczeństwo" tego oczekuje, strach brata zaprosić na nocleg smile
      • jowita771 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:49
        Mógł ten brat księdza wziąć sobie kolegę dla towarzystwa, może by żył. Jeden ksiądz zaprosił swojego brata na parafię w Dąbrowie Górniczej. I ten brat księdza przyjechał z kolegą i to mu uratowało życie.
        • daniela34 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:56
          I to jest dobra metoda. Na plebanie i wikarówki jeździć w parach.
      • mgla_jedwabna Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:18
        A to u ciebie zaproszenie na nocleg oznacza, że zaproszonego mogą znaleźć martwego, taka impreza odchodzi?
      • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:11
        kozica111 napisała:

> huk wie, pewnie "społeczeństwo" tego oczekuje, strach brata zaprosić na nocleg
        > smile

Tam nie o nocleg chodziło. Gdyby o nocleg chodziło to wzięliby najwyżej środki nasenne. A oni faszerowali się środkami na potencję aby im wacki sterczały i sterczały i to ostro musieli się faszerować , najprawdopodobniej "łykali jak cukierki" a do tego chyba też % i zrobiła się niezła mieszanka i finał znamy :

"Ciało 29-latka zostało znalezione na plebanii w Drobinie (woj. mazowieckie) w sobotę wieczorem. Jak podaje RMF FM, znajdowało się w pokoju, który zajmował wikary. Z ustaleń stacji wynika, przed śmiercią 29-latka w mieszkaniu odbywała się całonocna impreza. Mężczyźni mieli przyjmować środki na potencję" - 09.09.2024 , gazeta.pl
      • malia Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:43
        kozica111 napisała:

> huk wie, pewnie "społeczeństwo" tego oczekuje, strach brata zaprosić na nocleg
        Kozica! zgorszona jestem, miałam cię za skromną i bogobojną osobę, a tu takie coś! Serio przebierasz się na przyjazd brata w przebranie królika, a on w skórzane majtki?
        • jowita771 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:06
          Następna sztywniara. Bawić się nie umiecie, ot co!
          • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:10
            jowita771 napisał:

> Następna sztywniara. Bawić się nie umiecie, ot co!
            >

Jak oni się przebierają za króliczka to mnie ciekawi.
            • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:15
              Ta go sobie wizualizuję smile
              • daniela34 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:17
                Ach, bo to była impreza tematyczna "tarts and vicars" jak w Bridget Jones
                • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:17
                  Miałam te same skojarzenia 😂😂😂
                • berdebul Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 22:17
                  Na plebanii?! Chryste Panie…
              • iwles Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:19

Koloratka musi być 😉
    • daniela34 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:42
      Jeśli doniesienia RMF są prawdziwe to całonocna impreza w mieszkaniu wikarego, podczas której uczestnicy zażywali środki na potencję, mogła się biskupowi ciutkę nie spodobać...

Może dlatego, że nie został zaproszony 😉
      • silenta Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:44
        Ach, tego nie czytałam smile czyli kolejna impreza na koniec wakacji na plebanii.
        • daniela34 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:46
          No tak relacjonuje RMF.
          Może to oczybyc nieprawda.

To już trzeba pytać biskupa 😀
        • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:38
          silenta napisała:

> Ach, tego nie czytałam smile czyli kolejna impreza na koniec wakacji na plebanii.

Istny krzyż pański z tymi księżmi. Skaranie boskie z nimi.

plock.wyborcza.pl/plock/7,35681,31289874,zwloki-znalezione-na-plebanii-mieszkancy-drabiny-o-zawieszonym.html?_gl=1*g1v4g2*_gcl_au*MTEyODc1NjI5MS4xNzIwOTM5NDgw*_ga*MTUwNTU1MDI3My4xNzIxMTk4ODQ2*_ga_6R71ZMJ3KN*MTcyNTkwMjU1MC4zMDIuMS4xNzI1OTAyNjA1LjAuMC4w&_ga=2.55822894.448748593.1720939480-1505550273.1721198846#S.TD-K.C-B.9-L.1.duzy
      • kozica111 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:55
        swoją drogą reklama leci non stop na wszystkich kanałach
        • daniela34 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:57
          Zawsze wiedziałam, że reklamy to zło. Ostatnio reklamy seryjnie zabijają braci księży po plebaniach.
          • hrasier_2 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:10
            daniela34 napisała:

> Zawsze wiedziałam, że reklamy to zło. Ostatnio reklamy seryjnie zabijają braci
            > księży po plebaniach.
            Tak jakby w innych branżach nie było ćpunów, pedofilów oraz alkoholików. Z całym szacunkiem dla adwokatury.
            • daniela34 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:14
              Uwierz mi taniusi, jak w kancelarii adwokackiej znajdą trupa aplikanta w stringach i kajdankach a obok pijanego patrona w stroju króliczka to też będziesz mógł założyć wątek.
            • berdebul Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:08
              W innych zawodach nie składa się slubow czystości i nie grzmi z ambony o grzechu. tongue_out
            • asia-loi Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:37
              hrasier_2 napisał:

> Tak jakby w innych branżach nie było ćpunów, pedofilów oraz alkoholików. Z całym szacunkiem dla adwokatury.

Jak najbardziej są. Tylko jest zasadnicza różnica między sukienkowymi, a innymi branżami. A mianowicie te "inne branże" nie pouczają innych jak mają żyć, nie mówią innym co jest dobre, a co złe. Nie uważają się za tych lepszych, bardziej prawych i moralnych. A przede wszystkim nie spowiadają i nie udzielają rozgrzeszeń.
              A co do pedofilów, to pedofile w innych branżach jak się wyda, to idą siedzieć, a sukienkowi są systemowo chronieni, są przenoszeni na inne parafie, aby dalej mogli krzywdzić dzieci. Rzadko kiedy ponoszą karę za swoje przestępstwa. I to jest przerażające, bo sklala pedofili w Kk jest gigantyczna. Zresztą innych krzywd - też.
              • asia.sthm Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:51
                On tylko gupka udaje, bo tak gupim nie można być.
                Ale dobrze, że mu wytłumaczyłaś, może przestanie gupkować.
            • malia Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:58
              Tak, a jak złapią dajmy na to pedofila hydraulika, to sam naczelny hydraulik krajowy przyjeżdża w ciągu godziny, żeby zacierać ślady
              • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:05
                malia napisała:

> Tak, a jak złapią dajmy na to pedofila hydraulika, to sam naczelny hydraulik kr
                > ajowy przyjeżdża w ciągu godziny, żeby zacierać ślady

Może jeszcze razem z kapelanem policji ?
                • droch Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:27
                  I do niedawna - z prokuratorem...
            • awf-33 Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 21:06
              hrasier_2 napisał:

> daniela34 napisała:
              >
              > > Zawsze wiedziałam, że reklamy to zło. Ostatnio reklamy seryjnie zabijają
              > braci
              > > księży po plebaniach.
              > Tak jakby w innych branżach nie było ćpunów, pedofilów oraz alkoholików. Z cały
              > m szacunkiem dla adwokatury.

Inne branże nie pretendują do roli: „nauczyciela wiary, szafarza sakramentów, kierownika społeczności parafialnej, przewodniczącego zgromadzenia religijnego, kierownika sumień penitentów, doradcy ludzi w sprawach świeckich.”

Komu dużo dano, od tego dużo się będzie wymagać, czyż nie?
              • dracaria [...] 10.09.24, 21:12
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • natalia.nat Re: Zgon na plebanii 11.09.24, 13:31
              hrasier_2 napisał:

> Tak jakby w innych branżach nie było ćpunów, pedofilów oraz alkoholików.

Mizerne to odwracanie kota ogonem. W innych "branżach" różnorakie zachowania seksualne nie są zakazane. To księża ślubują celibat, który polega na wstrzemięźliwości seksualnej.
              • andr0meda [...] 11.09.24, 13:51
              • ariathedevil Re: Zgon na plebanii 11.09.24, 13:53
                www.newsweek.pl/swiat/wielki-skandal-na-wegrzech-ujawniono-tajemnice-ksiedza-bliskiego-orbanowi/yyn5pqe
                "Katolicki ksiądz Gergo Bese był jedną z twarzy homofobicznej propagandy rządu Viktora Orbana. Gorąco popierał rządzącą partię i zwalczał opozycję. Teraz stał się bohaterem seksafery, o której huczą całe Węgry. Nie tylko żył w związku z innymi mężczyznami, ale organizował też homoseksualne orgie..."
                Pogłoszą, pogłoszą, a później orgietki, viadra, stringi i królczki.
                Była taka sytucja pare lat temu, bliski współpracownik papcia Franka oddawał się tego typu uciechom, niestety uzależnił się przy tym od koki, papcio w trosce o jego zdrowie przeniósł go na odwyk, później trafił do klasztoru Monte Cassino i no cóż okazało się, że opat tego klasztoru również lubi tego typu imprezywink Wcześniej ten opat zdefraudował jeszcze pól banki euro na wojaże w towarzystwie młodych króliczków.
                i jak napisałaś wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że tutaj akurat ktoś zginął to po pierwsze, po drugie pierwszy nia miejscu zjawił się biskup, który pewnie "poogarniał"niektóre rzeczy i ostatnie właśnie chodzi o hipokryzję. Dla mnie niech sobie robią co tam chcą byleby nikogo nie krzywdzili, szczególnie dzieci, sami za to płacili i nie okradli ludzi z ziemi.
                • andr0meda [...] 11.09.24, 13:58
      • berdebul Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:59
        Strasznie małostkowy ten biskup. Każdy zaprasza na orgię kogo chce.
    • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 19:58
      www.fakt.pl/wydarzenia/dramat-w-drobinie-w-trakcie-pijackiej-imprezy-na-plebanii-zmarl-w-lozku-wikarego/e0b64r0
      • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:11
        "Reporter "Faktu" rozmawiał z osobami, które opowiedziały mu o spotkaniach w domu księży. Z ich relacji wynika, że tego dnia ksiądz Grzegorz miał odprawić ślub, a wieczorem w jego pokoju miała odbywać się impreza o charakterze erotycznym. — Tam to musiało być grubo, bo mamy informacje z pewnego źródła, że ten młody mężczyzna, który był u wikarego, został znaleziony w jego łóżku. Na rękach miał kajdanki, a na sobie skórzane stringi. Ksiądz podobno spał pijany na fotelu przebrany za króliczka. Nieoficjalnie mówi się, że ten młody człowiek przedawkował środek na potencje, ale ile w tym prawdy trudno powiedzieć — dodają."

Ach, co to był za bal! 🙊🙈
      • hrasier_2 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:12
        Może byś coś napisała bo nie chce mi tego linka otwierać. Kopiuj wklej każdy potrafi.
        • silenta Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:13
          >>Kopiuj wklej każdy potrafi.

Sam to wiesz najlepiej big_grin
        • misiamama Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:18
          "— To był gorliwy, dobry kapłan" tak mówi o wikarym proboszcz.
          hmm, to jacy są niedobrzy kapłani? może lepiej nie wiedzieć?
          • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:20
            Ta gorliwość mnie zaintrygowała big_grin
        • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:19
          A co tu pisać. Seksimpreza, leki na potencje, ksiądz śpiący w fotelu w stroju króliczka a na łóżku denat w kajdankach i skorzanych stringach.

Parafianie twierdzą, ze na tej parafii impry księży to częste zdarzenia a proboszcz też za kolnierz nie wylewa.

Chyba odszczekam apostazję, poczułam powolanie do stanu duchownego big_grin
    • misiamama Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:23
      NIe rozumiem jednego. Mieszkańcy mówią co się działo, imprezy, ostre chlanie, kobiety itp. Z drugiej strony, ten sam wikary uczył w szkole, organizował wyjazdy dla dzieci. Ci ludzie nie mogą być normalni. jeszcze jestem w stanie pojąć, że chodzą do kościoła, przyjmują komunię i spowiadają się u kogoś, kto odstawia takie historie - najwyraźniej wszystko to mają za jedną wielką szopkę. Ale jak można własne dziecko wysłać dokądkolwiek z alkoholikiem, cpunem i kłamcą?
      • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:27
        A jak można dziecko wysyłac na lekcje religii do pedofila, gdzie cała parafia wie, że ksiądz ma dymy o macanki/pedofilię?
        A posyłają i jeszcze bronią księdza macanta/pedofila.
    • strzala.verona Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:30
      Gagatek nazywa się Grzegorz Sieczka.
      • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:31
        Elegancki chłopak smile
        A mógł miec normalne życie, chłopaka, a nie tak...
      • hosta_73 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:59
        No proszę, jaka poczciwina.
      • malia Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:37
        W przebraniu króliczka pewnie słodko wyglądał
    • borsuczyca.klusek Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:38
      Proponuję zdelegalizować środki na potencję 🙄
      • nena20 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:43
        Dać na receptę 🤣🤣🤣
        • hanusinamama Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:53
          Koniecznie. Jeszcze będą "łykać jak cukierki"
          • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:56
            I jeszcze objąć to klauzilą sumienia.Żonaty? Nie? No to lekarz oraz farmaceuta mają prawo odmówić wypisania/zrealizowania recepty.
          • borsuczyca.klusek Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:57
            No właśnie chyba łykają i się przekręcają. To już nie pierwszy taki przypadek...
            • yenna_m Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:59
              Ten z Dąbrowy Górniczej miał dużo szczęścia.
          • borsuczyca.klusek Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:00
            No właśnie chyba łykają i się przekręcają. Przecież to nie pierwszy taki przypadek...
      • hanusinamama Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:52
        I nieść celibat...
        • yadaxad Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:49
          Wstrzemięźliwość wstrzemięźliwością, ale z grzechu da się wyspowiadać, a w celibacie przede wszystkim o związek chodzi. A co im to da bez uznania homo małżeństw?
      • jowita771 Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:08
        borsuczyca.klusek napisała:

> Proponuję zdelegalizować środki na potencję 🙄
        >

Jestem za. Jak widać mężczyźni łykają je jak tik taki, a to ma skutki uboczne. Powinno być na receptę jednak.
        • borsuczyca.klusek Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:17
          jowita771 napisał:

> Jestem za. Jak widać mężczyźni łykają je jak tik taki, a to ma skutki uboczne.
          > Powinno być na receptę jednak.
          >

Konar niby płonie a serducho w tym czasie siada 😒
          • malaperspektywa Re: Zgon na plebanii 11.09.24, 13:47
            Przepisywane przez lekarza po wykonaniu podstawowych badań, ekg i holtera wysiłkowego
    • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 20:41

Przedpremierowy fragment książki "Plebania" Artura Nowaka :

" – W środowisku gejowskim funkcjonuje aplikacja o nazwie Grindr, która jest odpowiednikiem heteroseksualnego Tindera. Jak łatwo się domyślić, służy ona do umawiania się na randki. Jeśli ktoś niewtajemniczony założyłby sobie w niej konto, w mgnieniu oka dostrzegłby kilka detali budzących zastanowienie. Mianowicie średnio w co drugim lub co trzecim profilu można dostrzec charakterystyczny symbol, taki niebieski diamencik lub słowo "chemfun". Oznaczają one albo chęć spotkania się na seks pod wpływem środków odurzających, albo to, że ktoś już jest porobiony i szuka drugiego w podobnym stanie, również na seks. Dlaczego symbolem jest diamencik? Symbolizuje mefedron, w slangu ulicznym nazywany kryształem. Mefedron w środowisku gejowskim od kilku lat jest używany na szeroką skalę, ponieważ jako stymulant ma właściwości euforyzujące, co potęguje bodźce płynące z doświadczeń seksualnych. Nie wiem, ilu księży obsługiwałem w swojej karierze, ale na palcach jednej ręki policzyłbym tych, którzy nie przychodzili na narkotykach. Może akuratnie ja niefortunnie trafiałem na takich, którzy nadużywali takich rozrywek. Może ci, którzy nie chodzą po saunach, dark­roomach i masażach erotycznych, są inni, ja tego nie wiem, opisuję jedynie swoje doświadczenia. Księża korzystający z moich usług zwykle brali oczywiście mefkę, czyli mefedron, MDMA lub klefedron. Wszystkie te stymulanty cechuje podobne euforyzujące działanie, potęgujące doznania seksualne. Skąd to wiem, skoro nie przeprowadzałem nikomu testów narkotykowych? Kilka razy mi proponowali, żebym wziął z nimi przed masażem, ale w tamtym okresie byłem czysty i zwykle wymawiałem się, tłumacząc, że mam jeszcze kilka masaży przed sobą i nie chcę zjazdu. W pozostałych przypadkach po prostu to wiedziałem. Mam styczność z ulicą od najmłodszych lat. Od sześciu lat działam w podziemiu przemysłu erotycznego. Doskonale wiem, kto jest na prochach, a kto jest czysty. Wystarczy, że spojrzę, powącham, zamienię słowo. Jak brali mef albo emkę przed masażem, najpierw przez kwadrans siedzieli na kiblu, bo te środki od razu przeczyszczają. Później przez cały czas czułem ten charakterystyczny smród potu po mefedronie. To jest tak charakterystyczny zapach jak ten mysi smród amfetaminy czy swąd palonej marihuany. Trudno go pomylić. Gadali jak katarynki, dosłownie jadaczka im się nie zamykała. I te ciągłe wybuchy euforii i oczy rozpizgane jak talerze. Od razu wiedziałem, co jest cięte. Ale nie wiem do końca, czy oni lecą na prochach tylko podczas rozrywek, czy również w tych swoich zakrystiach. Aż tak nie ciągnąłem ich za język. Ale doskonale wiem, że to zjawisko osiągnęło w Kościele niewyobrażalną skalę. Są świetnie zorientowani w tym temacie i muszą mieć swoje dojścia, muszą mieć swoich dilerów. Często też mieszają te środki z popkiem, czyli poppersem. Poppers nie jest narkotykiem, tylko używką, rozpuszczalnikiem do inhalacji wpływającym na chwilowe rozluźnienie mięśni gładkich. Księża młodej daty, starej daty – wszyscy, którzy przychodzili do mnie na masaże, zwyczajnie ćpają."
      • tromedlov Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:19
        Ale pamiętajcie - to te queery są złe i godne potępienia, klienci są cacy big_grin
        • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 21:32
          To wszystko nadaje się na film pt "Plebania"
          • n-ell Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:18
            Taka polska wersja „Trainspotting”😉
      • z_lasu Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 09:55
        Dzięki, bardzo pouczające.
    • lilia.z.doliny Re: Zgon na plebanii 09.09.24, 22:16
      Uuuuu
      Ojciec Mateusz dla widzów pełnoletnich
    • la_mujer75 Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 07:06
      Chyba niedawno była rocznica zabawy w Dąbrowie Górniczej? Gdzies mi się to obiło.
      Może oni maja jakąś taką tradycję?
      A tradycja to rzecz święta!
      • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 08:36
        A tymczasem proboszcz pali głupa. Zachowuje się jak te 3 małpki
        www.fakt.pl/wydarzenia/dramat-w-drobinie-w-trakcie-pijackiej-imprezy-na-plebanii-zmarl-w-lozku-wikarego/e0b64r0
      • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 10:32
        https://img8.dmty.pl//uploads/202408/1725098982_aehjbe_600.jpg

Pamiętamy , na wieczność pamiętamy

😊

Oby wszelkie media to nagłaśniały aby info o nich trafiało pod strzechy , te strzechy

...........
        • yenna_m Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 10:34
          Echhhh... Tamten chłopak miał wiecej szczęscia.
    • ariathedevil Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 07:51
      Szkoda chłopaka, te plebanie to straszne miejsca. wiadomosci.onet.pl/slask/orgia-na-plebanii-w-dabrowie-gorniczej-ksiadz-wkrotce-stanie-przed-sadem/gh58h3j, Dąbrowa,mało brakowało, wiadomosci.wp.pl/smierc-w-mieszkaniu-ksiedza-duchowny-byl-pod-wplywem-mefedronu-7021095205571520a w Sosnowcu niestety było za późno i przećpali chłopaka www.se.pl/tarnow/cialo-ksiedza-na-plebanii-w-tarnowie-ks-mariusz-prosil-o-jedna-rzecz-aa-pV3G-8EdC-kZNM.html Tarnów samobójstwo, www.fakt.pl/wydarzenia/polska/poznan/smierc-wikarego-z-parafii-w-zerkowie-kto-strzelal-nowe-informacje/tc7mhmn Żerków, sambójstwo...młodzi chłopcy i dziewczyny powinni z daleka omijać te przybytki, zresztą nei tylko młodzi, a jeszcze dalej trzymac się od "kościółków".
      • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 10:42
        Ten z tą trutką na szczury to bardzo drastycznie i to na grobie rodziców. Pamiętam ten przypadek ,wieś, woj.lubelskie , ksiądz oskarżony o molestowanie nieletnich ,dokonał samobójstwa na samym początku sprawy gdy biegał jeszcze luzem po wsi ale już odwiedzała jego policja , nie był zadołkowany na komisariacie , przed aresztowaniem...
        wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,26686399,ksiadz-opiera-sie-o-krzyz-na-grobie-rodzicow-zjada-trutke.html?disableRedirects=true
    • lauren6 Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 09:44
      > dlaczego biskup zawiesił wikariusza i nakazał mu zamieszkać poza parafią?

Polskie prawo nie ma paragrafów na homoseksualne orgie, ale kościół katolicki zdaje się, że ma inne podejście do tego tematu.
    • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 13:14
      A ilu korzystało z tego póżniejszego denata na tej plebanii w Drobinie k. Płocka ? Ilu ????? Czy jego zajechał ? A może hurtowo zajechali ????
      Facet był nafaszerowany jakimiś świństwami na potencję , chyba pijany i przykuty kajdankami do łóżka wikarego zrobionego na króliczka.
      W nowosci wydawniczej "Plebania" mecenas Artur Nowak opisuje podobne przypadki. Najnowszy papierowy numer Tygodnika Powszechnego też jest poświęcony temu tematowi
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31291182,orgie-zgony-i-mefedron-co-sie-dzieje-na-polskich-plebaniach.html#do_w=399&do_v=1159&do_st=RS&do_sid=1728&do_a=1728&do_upid=1159_ti&do_utid=31291182&do_uvid=1725963035523&s=BoxOpMT
    • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 17:25
      Wszystko się wydało. Wiadomo już co oznacza powiedzenie "poczułem powołanie".
      www.facebook.com/p/Andrzej-Gerlach-100076612399478/
      • ariathedevil Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 17:42
        "W sobotę 7 września na terenie parafii w Drobinie na Mazowszu, w mieszkaniu wikarego znaleziono zwłoki 29-latka z woj. łódzkiego. Według nieoficjalnych ustaleń przed śmiercią mężczyzny w lokalu księdza miała trwać całonocna impreza, w trakcie której jej uczestnicy mieli zażywać środki na potencję. Dodatkowo zmarły miał być przykuty do łóżka kajdankami i miał mieć na sobie skórzane stringi. Z kolei duchowny podobno spał pijany na fotelu przebrany za króliczka.

Znane są już wyniki sekcji zwłok – poinformowało RMF FM. Nie dały jednak one odpowiedzi na pytanie o przyczyny śmierci 29-latka. Wiadomo jedynie, że doszło do niewydolności krążeniowo-oddechowej mężczyzny. Teraz zlecone zostaną szczegółowe badania toksykologiczne oraz histopatologiczne.

Skandal na plebanii w Drobinie. Znany ksiądz: To mnie aż tak bardzo nie zaskoczyło
        Sprawę na antenie radia komentował też ks. Andrzej Kobyliński. – Jestem zaskoczony radykalnością tego wydarzenia. Natomiast to, że do niego doszło, to mnie aż tak bardzo nie zaskoczyło, ponieważ ten wikariusz był moim studentem i mam szeroką wiedzę na temat, że tak powiem, różnych okoliczności tego wydarzenia – powiedział etyk z Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego.

– Żeby zrozumieć tę tragedię odrobinę, trzeba powrócić do lat 90., do tego, co się działo w tamtym czasie w diecezji płockiej, do różnych złych rzeczy. Być może jest potrzebna jakaś oddzielna komisja watykańska, żeby przebadać diecezję płocką na przestrzeni ostatnich 30 lat. Dopiero wówczas będzie można lepiej zrozumieć to, dlaczego doszło do Sodomy i Gomory w Drobinie – dodał ks. Kobyliński."

Grubo, poważnie się zastanawiam czym oni ich faszerują, chyba tym duchem świętym...nawet w podczas orgii swingersów nie słychać o ofiarach, a to już kolejna tej stojącej ponad prawem oragnizacji. I te złe rzeczy o których mówi p.Kobyliński nie dzieją się tylko w diecezji płockiej, ale w całym kraju.
    • iwoniaw Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 17:32
      Wykładowca księdza nie jest zdziwiony:

wiadomosci.wp.pl/sodoma-i-gomora-duchowny-ostro-o-wydarzeniach-w-drobinie-7069545011792704a
      🤷‍♀️
      • silenta Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 17:37
        Ciekawa jestem jaki procent księży ma HIV czy inne choroby weneryczne. Nigdy nie słyszałam o takich statystykach a myślę, że mogłyby być ciekawe. Nie sądzę, żeby naćpane króliczki radośnie zakładały prezerwatywy.
    • morekac1 Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 18:40
      Bo podobnież pana znaleziono w skórzanych stringach i przykutego do łóżka wikarego. A wikary był w stroju króliczka...
    • m78wt3c Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 19:03

"Pijackie imprezy na plebanii i schadzki po nocach? Drobin, pow.Płock.
      Ks. Ryszard Kruszewski, który zarządza parafią, nie wie, kim był mężczyzna i co robił w pokoju ks. Grzegorza. Nic mu też nie wiadomo o spotkaniach towarzyskich.

Tymczasem parafianie z Drobina twierdza zupełnie co innego. Według nich na plebanii od dawna miało dochodzić do różnych niestosownych rzeczy. – Wieczorami przyjeżdżało tam sporo księży. Były imprezy zakrapiane alkoholem. Sam raz byłem tego świadkiem. Trafiłem na pijanych księży, jak wyjeżdżali samochodem spod plebanii z dwoma kobietami. Pojechaliśmy wtedy za nimi i złapaliśmy ich 10 km dalej — tłumaczy mieszkaniec Drobina.

O imprezach opowiadają też mieszkańcy. - To, co się tam wyprawia, przechodzi ludzkie pojęcie. Robią tam, co chcą. Innych potrafią pouczać, a sami urządzają sobie takie spotkania towarzyskie, że aż włosy stają na głowie. Mało pan wiesz. My tu mieszkamy niedaleko, to wiemy, co się dzieje. Mamy też swoje bardzo dobre źródła. Ostatnio też była impreza, która każdy wie, jak się zakończyła. Może teraz po tej całej akcji wreszcie się uspokoi — dodaje jeden z sąsiadów.

Ciało w pokoju wikarego. Przedawkował środek na potencję?
      Reporter "Faktu" rozmawiał z osobami, które opowiedziały mu o spotkaniach w domu księży. Z ich relacji wynika, że tego dnia ksiądz Grzegorz miał odprawić ślub, a wieczorem w jego pokoju miała odbywać się impreza o charakterze erotycznym. — Tam to musiało być grubo, bo mamy informacje z pewnego źródła, że ten młody mężczyzna, który był u wikarego, został znaleziony w jego łóżku. Na rękach miał kajdanki, a na sobie skórzane stringi. Ksiądz podobno spał pijany na fotelu przebrany za króliczka. Nieoficjalnie mówi się, że ten młody człowiek przedawkował środek na potencje, ale ile w tym prawdy trudno powiedzieć — dodają." - Fakt , 10.09.2024
    • arthwen Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 19:11
      Właśnie się pojawiło info, że ten zmarły również był księdzem...
      • niii Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 22:02
        Czyli szkoda zostaje w 'rodzinie'..
    • niii Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 20:30
      To jest ten czas, kiedy zwrot ' czakra sakralna' nabiera dosłownego znaczenia.
      W końcu o oDrobinę szczęścia trzeba walczyć. Do upadłego xD
    • z_lasu Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 20:51
      Ja w kwestii statystycznej: gejowskie seksparty bez udziału kleru mają podobną śmiertelność?
      • dracaria Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 21:13
        z_lasu napisała:

> Ja w kwestii statystycznej: gejowskie seksparty bez udziału kleru mają podobną
        > śmiertelność?

Na pewno jest na ten temat masa badań i statystyk. Granty wręcz leją się strumieniami 🙃
        • la_mujer75 Re: Zgon na plebanii 11.09.24, 11:27
          No, jakoś chyba nie bardzo.
          I co, prawacka dudzia boli, ze takie ekscesy to odbywają sie wśród księzy, a nie na tych strasznych defiladach promujacych LGBT+?
          • yenna_m Re: Zgon na plebanii 11.09.24, 12:25
            la_mujer75 napisała:

> No, jakoś chyba nie bardzo.
            > I co, prawacka dudzia boli, ze takie ekscesy to odbywają sie wśród księzy, a ni
            > e na tych strasznych defiladach promujacych LGBT+?
            >
            >
            Wiesz, założę sie, że lewaki ze swoją wolnosciową ideologią stosuja w swoim zyciu (praktyka) wiele bardziej konserwatywnych wartości niż konserwatywne na pokaz prawaki.
    • bajgla Re: Zgon na plebanii 10.09.24, 23:54
      Módlmy się za obolałych księży!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka