15.09.24, 01:15
To, że wyborcy PiS są agresywni, wiadomo nie od dziś. Natknęłam się dziś na Fakty, w których pokazywano dzisiejszy prostest zorganizowany przez prezesa. Ogrom wrzasków w stylu "nie bać Tuska" "demokracja" itd., ale zszokował mnie jeden z dziadków, mówiący wprost do dziennikarza TVN " Tuska trzeba zabić".
Ręce mi opadły.
Obserwuj wątek
    • pavia Re: Szok. 15.09.24, 06:55
      Jedni zabijają Kaczyńskiego, drudzy Tuska, trzeci oskarżają Mentzena o rozpijanie młodzieży. I przypominają się słowa A. Leppera, że politycy manipulują ludźmi i ich emocjami, bo to pozwala im się utrzymywać przy władzy.
      • dreg13 Re: Szok. 15.09.24, 09:04
        Człowiek zapamiętany na wieki za słowa o prostytutce (i rechot)
        • la_felicja Re: Szok. 15.09.24, 11:15
          To prawda, ale nawet prostakowi i mizoginowi zdarzy się czasem powiedzieć coś mądrego
      • hanusinamama Re: Szok. 15.09.24, 21:37
        Mentzen rozpija młodzież. Od kiedy to mowienie faktów jest szkdliwe?
      • livia.kalina Re: Szok. 15.09.24, 22:01
        >Jedni zabijają Kaczyńskiego, drudzy Tuska,
        Przecież ten co powiedział, ze Tuska trzeba zabić to ten sam, który twierdzi, ze Kaczyńsiego ktoś zamordował (zresztą Tusk).
    • stasi1 Re: Szok. 15.09.24, 09:08
      Szok jest że pisowcy zdziwieni że prezes tyle lat jeździł nie sprawnym autem, nawet badania techniczne przechodził, a wczoraj policja się do tego odczepiła
      • pani.asma Re: Szok. 15.09.24, 11:17
        Ale właśnie czemu wczoraj ?
        Chodzi o to żeby nic nie robić jak jest powódź?
        • mava12 Re: Szok. 15.09.24, 11:33
          >Ale właśnie czemu wczoraj ?

zapewne zasadzali się na to już od 13.XII i mysleli "co by tu zrobić".
          Aż w końcu wywołali powódź, zeby przygwoździć zbawcę narodu...
          • pani.asma Re: Szok. 15.09.24, 11:34
            Czemu nie kontrolowali podczas debaty nad aborcja ?
            Donald nie podpisał kwitu bo był zajęty podpisywaniem papierów dla neosedziow ?
            • mava12 Re: Szok. 15.09.24, 12:34
              asma...a byłaś na wczorajszym proteście "zbawcy narodu"?
              Krzyczałas o "rudej wronie" co to nie pokona kaczki?
              żałosna jesteś i tyle w temacie...
              Wrzucasz jakieś hasła, do których się nie odnosisz (bo, q***a, argumentów brak) więc zmieniasz temat, liczac, że się uda bo ematki są wystarczająco durne...
            • taki-sobie-nick Re: Szok. 15.09.24, 21:56
              pani.asma napisała:

> Czemu nie kontrolowali podczas debaty nad aborcja ?
              > Donald nie podpisał kwitu

Jakiego znowu kwitu? Kwit to jest na pralkę, a ty masz na myśli dokumenty przeciw komuś. Zapamiętaj: nie "kwit na", tylko "dokumenty przeciw".
        • stasi1 Re: Szok. 16.09.24, 17:18
          Może rzeczywiście trochę za późno? lepiej to by wyglądało przed wyborami samorządowymi kiedy nasz naczelny pan olewa prawo, w końcu prawo jest dla szaraków a nie panów. Coś tak kiedyś kaczyński stwierdził że on z panów jest
    • dekoderka Re: Szok. 15.09.24, 11:25
      Fanatyczni wyborcy pis i ko to jedna banda. Warto też poczytać co wypisują i wykrzykują SilniRazem.
      • pepsi.only Re: Szok. 15.09.24, 12:42
        A co wypisują i wykrzykują? Oświeć nas
    • buldog2 Re: Szok. 15.09.24, 14:56
      Nic nowego. W latach 90. do Radio Maryja zadzwoniła słuchaczka i powiedziała "Przynoszę dobrą nowinę: trzeba zabić Kwaśniewskiego".
      To się stało głośne, tak się złożyło że tego słuchałem.
    • chicarica Re: Szok. 15.09.24, 15:27
      Takie sytuacje były tam od zawsze.
      Na przykład na protestach za czasów rządów PiS zdarzały się osoby, które wchodziły niezauważone w tłum a potem nożem cięły ludziom kurtki.
      Na różnych eventach Radia Maryja ludzie potrafili się rzucić na dziennikarzy z pięściami.

W ogóle starsze osoby to niekoniecznie są miłe, nieszkodliwe staruszki. Potrafią potężnie i całkiem bez powodu zbluzgać kogoś w tramwaju i to tak, że nawet mnie, niezbyt wrażliwej i umiejącej też soczyście zakląć, uszy puchną. Potrafią się rzucić z łapami, przepychać agresywnie w tłumie, ruszyć z parasolką na kompletnie nieagresywną osobę.
      • una_mujer Re: Szok. 15.09.24, 19:18
        Oj, tak... Z jakiś rok temu szłam z dzieckiem wąskim chodnikiem, za nami energiczna staruszka; chciała nas wyprzedzić, więc podeszła do mojej córki od tyłu, złapała i zepchnęła z chodnika...
        Na moje: "popchnęła pani moje dziecko" usłyszałam: "bo leziecie powoli, a człowiek chce przejsć"... Myślę, że długo wspominała bluzgi, którymi ją obrzuciłam - matka lwica mi się włączyła...
        • taki-sobie-nick Re: Szok. 15.09.24, 21:06
          una_mujer napisała:

> Oj, tak... Z jakiś rok temu szłam z dzieckiem wąskim chodnikiem, za nami energi
          > czna staruszka; chciała nas wyprzedzić, więc podeszła do mojej córki od tyłu, z
          > łapała i zepchnęła z chodnika...
          > Na moje: "popchnęła pani moje dziecko" usłyszałam: "bo leziecie powoli, a człow
          > iek chce przejsć"... Myślę, że długo wspominała bluzgi, którymi ją obrzuciłam -
          > matka lwica mi się włączyła...

Raczej matka bluzgaczka, twojemu dziecku nic nie groziło. A baba chamka niebywała, ale sądzę, że dotrzymałaś jej pola.
          • smoczy_plomien Re: Szok. 15.09.24, 21:36
            Bez przesady. Też bym chętnie taką zbluzgała, ale pewnie by mnie zatkało. Za to dziecko dostało piękną lekcję szacunku starszych.
            • taki-sobie-nick Re: Szok. 15.09.24, 21:38
              Obstaję przy swoim.
            • taki-sobie-nick Re: Szok. 15.09.24, 21:39
              smoczy_plomien napisała:

> Bez przesady. Też bym chętnie taką zbluzgała, ale pewnie by mnie zatkało.

Na chamstwo ematka odpowiada chamstwem.
      • babcia47 Re: Szok. 15.09.24, 21:41
        Nie przychodzi ci czasem do głowy ze to nie kwestia wieku tylko kultury, wychowania, wpojonych i zachowanych zasad?
    • taki-sobie-nick Re: Szok. 15.09.24, 21:34
      A może to ustawka? Skąd wiesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka