Dodaj do ulubionych

Emamy z Słupska

16.10.24, 21:44
Czy w Słupsku jest jakaś wypasiona restauracja najlepiej że Stekami w menu?
Będę przejazdem z kimś kto będzie miał urodziny czy możecie coś mi polecić?
Albo w Ustce?
Obserwuj wątek
    • milka43 Re: Emamy z Słupska 16.10.24, 22:21
      Nie wiem czy mają steki ,ale w Ustce restauracja Columbus godna polecenia.
    • laurielle Re: Emamy z Słupska 16.10.24, 22:34
      Co rozumiesz pod pojęciem wypasiona? Jesli chodzi o opad szczeki, to polecam Dolice Charlotty, w połowie drogi między Słupskiem a Ustka. Ale nie byłam od dawna, więc nie wiem, czy mają steki. Jeśli chodzi o kuchnie lokalna, to pod przyjezdnych jest Karczma pod Kluka. Pyyyyyszne jedzenie jest w Słupskich Smakach (polecam obłędne Niebo w Gębie), przy starym cmentarzu. Ale stek to ostatnio widziałam tylko w barze Maja, swoją drogą, bardzo dobrym jakościowo, ale to nie jest wykwintna restauracja. Na starówce jest remont, więc nie jest reprezentacyjna, zresztą tam jest kuchnia włoska i arabska, więc że stekami też raczej słabo. W Ustce można jeszcze w ciemno polecić restauracje w obu hotelach Lubicz, tam zadzwoń i zapytaj.
      • laluna82 Re: Emamy z Słupska 17.10.24, 00:12
        stek z polędwicy wolowej w Mai ?
        Pewnie masz na myśli taki tłuczony stek z wieprzowiny z cebulką ?
        • laurielle Re: Emamy z Słupska 17.10.24, 07:00
          laluna82 napisała:

> stek z polędwicy wolowej w Mai ?
          > Pewnie masz na myśli taki tłuczony stek z wieprzowiny z cebulką ?

Tak 🙈 Umknal mi rodzaj stęka, późno już było 🤦
    • paola.brunetti Re: Emamy z Słupska 16.10.24, 23:30
      Dym na Wodzie, tam mają steki
    • laluna82 Re: Emamy z Słupska 17.10.24, 00:09
      Chodzi ci o stek z polędwicy wołowej?
      To w Słupsku masz restauracje:
      Atmosphere - bardzo dobra, wypasiona. Polecam.
      Dym na wodzie - bardzo dobra. Też polecam.
      Intryga - bardzo dobra. Polecam, choc wolę te 2 powyżej.

Wyżej wymieniona Karczma pod Kluką - nie. Wypas, to tam był ze 20 lat temu.
      Słupskie Smaki - sorry ale nie, przeciętnie. Klimaty weselno - komunijno - stypowe. Sprawdzają się cateringu, smaczne jedzenie ale bez wypasu. Tego typu restauracji w Słupsku jest z 10 więc nie daj się nabrac opiniom z internetu wink
      Wysoki poziom to tylko te 3 pierwsze.

Jest jeszcze Dolina Charlotty w okolicy - tam masz 2 restauracje. Pierwsza hotelowa, druga na wodzie. Obie pyszne i na poziomie. Nie wiem jednak jak tam jest poza sezonem. Fajne miejsce, jednak na odludziu. O tej porze roku nie wiem czy polecać. Nie wiem czy restauracje funkcjonują na takim takim poziomie jak latem.
      W Ustce masz restauracje w dobrych hotelach - Lubicz i Grand Lubicz, Siódme Niebo i Columbusa na promenadzie. Wszystkie super.

• pytajacakinga Re: Emamy z Słupska 29.10.24, 11:42
        Pomyślałam że napiszę gdzie zjadlam w koncu tego steka może komuś się przyda.
        Restauracja w Ustce w hotelu Grand Lubicz maja steka nawet 1,5 kg kosztuje coś koło 300 zł starczył na 4 osoby.
        Był bardzo dobry obsługa restauracji mega mila nawet przynieśli go z paląca się fontanna bo to na urodziny było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka