Dodaj do ulubionych

Dorada zdrowotna

02.11.24, 11:10
Jeśli cokolwiek was niepokoi (onkologicznego), a diagnostyka się przedłuża od razu rejestrujcie się do poradni onkologicznej. Można zyskać cenny czas.
Obserwuj wątek
    • clio_yaga Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 11:16
      Dzięki, właśnie czekam na wynik histopat i na 100% będę go musiała skonsultować onkologicznie. Nie wiedziałam, że mogę się umówić już wcześniej nie mając wyniku w ręce.
      • bazia_morska Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 11:21
        Bez wyniku rzeczywiście nie wdrożą leczenia, ale może zdążysz zrobić MR lub CT.
        • clio_yaga Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 12:05
          Jestem świeżo po zabiegu, czekam na wynik histopatologiczny, ale diagnoza wg badań przed zabiegiem jest niestety jednoznaczna🥺 Więc może rzeczywiście zadzwonię i chociaż sprawdzę jakie są terminy i może się umowie np za 2-3 tyg.jak będę miała wynik w ręce.
          • wapaha Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 12:20
            clio_yaga napisała:

> Jestem świeżo po zabiegu, czekam na wynik histopatologiczny, ale diagnoza wg ba
            > dań przed zabiegiem jest niestety jednoznaczna🥺 Więc może rzeczywiście zadzwo
            > nię i chociaż sprawdzę jakie są terminy i może się umowie np za 2-3 tyg.jak będ
            > ę miała wynik w ręce.
            >
            a co ze ścieżką dilo ?
            • clio_yaga Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 13:05
              Pojęcia nie mam jeszcze o niczym w tym temacie niestety, w środę miałam zabieg, więc jeszcze wszystko bardzo nowe dla mnie. Ostatni raz z onkologią miałam kontakt 16 lat temu jak mój tata chorował.
              • bazia_morska Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 14:29
                Bierz od rodzinnego kartę Dilo, przyspieszy diagnostykę.
                • wapaha Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 17:43
                  dokładnie, DILO może wystawić rodzinny nawet jeśli jest podejrzenie
                  • clio_yaga Re: Dorada zdrowotna 03.11.24, 08:01
                    Dzięki wielkie za "doradę".Jestem na razie na zwolnieniu lekarskim, więc w poniedziałek się umówię na wizytę. Chirurg o tym nie wspominał.
      • 35wcieniu Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 11:26
        No jak do każdego lekarza, przecież nikt cię w rejestracji nie pyta jaką masz dokumentację, chyba że to coś co ma wpływ na rejestrację.
        Tylko że te szybkie rejestracje to fikcja, przerabiałam temat i zwykle najpierw problem ze skierowaniem, później z dodzwonieniem, później z lekarzami z gatunku "ja bym się nie martwił, zbadam panią ręcznie i wystarczy" big_grin big_grin (autentyk, po prywatnym USG po którym mnie wysłano na dalszą diagnostykę), a po zaciętych bojach i kilku miesiącach walki o biopsję kolejne tygodnie walki o odebranie wyniku bo "tylko lekarz wydaje", "pani przyjdzie w środę za tydzień jak będzie" "jednak go nie ma bo wziął urlop" big_grin
        • bazia_morska Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 11:52
          Niestety tak to wygląda. Trzeba przeć jak taran.
        • zerlinda Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 12:18
          No oczywiście że to lekarz wydaje wynik, bo niby kto? Pani rejestratorka?
          Jest karta DILO, naprawdę diagnostyka idzie szybko, jeżeli są przesłanki, że to nowotwór.
          • 35wcieniu Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 12:25
            XD
    • kozica111 Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 17:49
      Dwie osoby z zaleczoną hipochondrią , liczy się?I to nie jest śmieszne , jest trudno.
      • kozica111 Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 17:52
        Różowe wstążki w reklamach kończą się atakami paniki..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka