bazia_morska 02.11.24, 11:10 Jeśli cokolwiek was niepokoi (onkologicznego), a diagnostyka się przedłuża od razu rejestrujcie się do poradni onkologicznej. Można zyskać cenny czas. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clio_yaga Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 11:16 Dzięki, właśnie czekam na wynik histopat i na 100% będę go musiała skonsultować onkologicznie. Nie wiedziałam, że mogę się umówić już wcześniej nie mając wyniku w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 11:21 Bez wyniku rzeczywiście nie wdrożą leczenia, ale może zdążysz zrobić MR lub CT. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 12:05 Jestem świeżo po zabiegu, czekam na wynik histopatologiczny, ale diagnoza wg badań przed zabiegiem jest niestety jednoznaczna🥺 Więc może rzeczywiście zadzwonię i chociaż sprawdzę jakie są terminy i może się umowie np za 2-3 tyg.jak będę miała wynik w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 12:20 clio_yaga napisała: > Jestem świeżo po zabiegu, czekam na wynik histopatologiczny, ale diagnoza wg ba > dań przed zabiegiem jest niestety jednoznaczna🥺 Więc może rzeczywiście zadzwo > nię i chociaż sprawdzę jakie są terminy i może się umowie np za 2-3 tyg.jak będ > ę miała wynik w ręce. > a co ze ścieżką dilo ? Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 13:05 Pojęcia nie mam jeszcze o niczym w tym temacie niestety, w środę miałam zabieg, więc jeszcze wszystko bardzo nowe dla mnie. Ostatni raz z onkologią miałam kontakt 16 lat temu jak mój tata chorował. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 14:29 Bierz od rodzinnego kartę Dilo, przyspieszy diagnostykę. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 17:43 dokładnie, DILO może wystawić rodzinny nawet jeśli jest podejrzenie Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Dorada zdrowotna 03.11.24, 08:01 Dzięki wielkie za "doradę".Jestem na razie na zwolnieniu lekarskim, więc w poniedziałek się umówię na wizytę. Chirurg o tym nie wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 11:26 No jak do każdego lekarza, przecież nikt cię w rejestracji nie pyta jaką masz dokumentację, chyba że to coś co ma wpływ na rejestrację. Tylko że te szybkie rejestracje to fikcja, przerabiałam temat i zwykle najpierw problem ze skierowaniem, później z dodzwonieniem, później z lekarzami z gatunku "ja bym się nie martwił, zbadam panią ręcznie i wystarczy" (autentyk, po prywatnym USG po którym mnie wysłano na dalszą diagnostykę), a po zaciętych bojach i kilku miesiącach walki o biopsję kolejne tygodnie walki o odebranie wyniku bo "tylko lekarz wydaje", "pani przyjdzie w środę za tydzień jak będzie" "jednak go nie ma bo wziął urlop" Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 11:52 Niestety tak to wygląda. Trzeba przeć jak taran. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 12:18 No oczywiście że to lekarz wydaje wynik, bo niby kto? Pani rejestratorka? Jest karta DILO, naprawdę diagnostyka idzie szybko, jeżeli są przesłanki, że to nowotwór. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 17:49 Dwie osoby z zaleczoną hipochondrią , liczy się?I to nie jest śmieszne , jest trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Dorada zdrowotna 02.11.24, 17:52 Różowe wstążki w reklamach kończą się atakami paniki.. Odpowiedz Link Zgłoś